Απλά πράγματα

Reaction score
6.517
Πάνελ hel. πάνω από 100hz εάν κατασκευαστουν όπως δείχνει στις γενικές οδηγίες όπως και ότι έτοιμο υπάρχει.
Μπορείς και ποιο κάτω, αντί παχυτερου ξύλου με σωληνάκια, δυσκολότερο κατασκευαστικα φυσικά, μπορείς όμως με λιγότερες τρύπες μεγαλύτερης διαμέτρου θα είναι το ίδιο.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.446
Με τους συνηχητές δεν ξέρω τι θα κάνουμε αλλά τουλάχιστον έχουμε λειτουργικό μικρόφωνο ! Το μπλέ είναι το δικό μου, το πράσινο του Άκη. Τον ευχαριστώ θερμά που πέρασε και το έφερε. Μου κόστισε μόνο μία κόκα-κόλα ;-)

Screen Shot 2018-09-23 at 18.14.43.png

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.446
Δε μου φαίνεται να χάλασε. Και τα δύο δίνουν μετρήσεις που είναι πολύ κοντά. Θα πορευτώ με αυτό που έχω. Ο Άκης θα επιθεωρεί με το δικό του.
[DOUBLEPOST=1537724880][/DOUBLEPOST]Λοιπόν, η σημερινή συνεδρίαση αφού ζύγισε τις προκρινόμενες εναλλακτικές:

1. Συντονισμένο πάνελ
2. Ψευδοροφή γυψοσανίδας / παντέντα εαρ από το νέο σπίτι
3. Πάνελ με ασφαλτόπανο ή MLV
4. Πατέντα εαρ από το προηγούμενο σπίτι

κατέληξε στη λύση νούμερο....4! Οι λόγοι: δυνατότητα DIY, μικρό κόστος αποτυχίας. Θα κάνουμε λοιπόν ένα ευχέλαιο ώστε η πατέντα να δουλέψει και εδώ και θα επιχειρήσουμε.

Όποιος έχει καλύτερη ιδέα ας μιλήσει τώρα.

Stay tuned!

Last edited:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
80.339
Δε μου φαίνεται να χάλασε. Και τα δύο δίνουν μετρήσεις που είναι πολύ κοντά. Θα πορευτώ με αυτό που έχω. Ο Άκης θα επιθεωρεί με το δικό του.
[DOUBLEPOST=1537724880][/DOUBLEPOST]Λοιπόν, η σημερινή συνεδρίαση αφού ζύγισε τις προκρινόμενες εναλλακτικές:

1. Συντονισμένο πάνελ
2. Ψευδοροφή γυψοσανίδας / παντέντα εαρ από το νέο σπίτι
3. Πάνελ με ασφαλτόπανο ή MLV
4. Πατέντα εαρ από το προηγούμενο σπίτι

κατέληξε στη λύση νούμερο....4! Οι λόγοι: δυνατότητα DIY, μικρό κόστος αποτυχίας. Θα κάνουμε λοιπόν ένα ευχέλαιο ώστε η πατέντα να δουλέψει και εδώ και θα επιχειρήσουμε.

Όποιος έχει καλύτερη ιδέα ας μιλήσει τώρα.

Stay tuned!
5. μπουχάρα dimifoot...?:p:roflmao:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.082
Πατέντα εαρ από το προηγούμενο σπίτι
Που θα μεταφερθούν όλα στο νέο!
(Εννοείται)

Ουσιαστικά στο νέο χώρο απλώς "πρόσθεσα" κάποια πράγματα (ταβάνι και πίσω τοίχο γυψοσανίδας), δεν "αφαίρεσα" κάτι από τον προηγούμενο..

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.446
Ετοίμασα την παραγγελία, με βάση τη συνταγή ear:

1. MDF 8χιλ., 4 φύλλα συνολικού εμβαδού 16m2. (Ε1 είναι καλά ή να ψάξω για Ε0; )
2. Aritherm πράσινο 5εκ. 34kg/m3 για να μπει διπλό, δηλ. πάχος 10εκ. (διάβασα πρόσφατη μία σοβαρή μελέτη που βγάζει και τα πολυεστερικά επικίνδυνα για την υγεία, γμτ.)
3. Cocopren 1εκ.
4. Flex foam 2εκ.

Το σάντουιτς απορροφητικών υλικών βγαίνει 13εκ. ασυμπίεστο. Καλά είναι;

Άκηηηηη: Ποιά αγκύρια από τα παρακάτω να πάρω;

https://www.hilti.gr/#nav/categories/CLS_ANCHOR_SYSTEMS

Last edited:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.446
Το project προχωραει τραγικα αργα, αλλα προχωραει. Αι ντιζαι τοποθετηθηκαν.

IMG_2281.JPG

Η αποθηκη γεμισε σαβουρα.

IMG_2280.JPG

[DOUBLEPOST=1541445253][/DOUBLEPOST]Ενας ωραιος ασπρος τοιχος του δωματιου μου φωναζει: Θελω αυτα:

http://aespeakers.com/shop/ibht-woofers/ib18ht/

ή αυτα:

https://www.bladeice.com/product/fi-car-audio-ib318/?currency=EUR

αλλα η φωνη του οσιου εαρ ακουγεται να μου λεει: το rt τεκνο μου, το rt! Γαμ0τ0, πανω που ημουν ετοιμος να κανω "add to cart"...

Last edited:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.446
Τα μεγάφωνα θα τα βούμε, δεν αγχώνομαι. Επίσης, green light για εντοιχισμό των σαμπς έχω πάρει.

Αλλά είπαμε, βήμα-βήμα. Πρώτα η οροφή.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.082
Να βρούμε μεγάφωνα απο Rehdeko ή αντίστοιχα.
Έτσι θα ολοκληρωθεί ένας μεγάλος κύκλος ψευδών στοιχείων και θα επιβεβαιωθεί η ανωτερότητά τους.
Χαχαχαχαχα, ναι ναι!

Κοίτα, όσο περισσότερα ξέρεις, τόσο περισσότερο εκτιμάς τα εξελιγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά κάποιων μεγαφώνων, και χωρίς να το καταλάβεις, ψάχνοντας ψάχνοντας, φτάνεις στο Τουίτερ του χιλιάρικου...

Δεν πάει έτσι όμως.
Τα πράγματα είναι αρκούντως απλά, και μας έχει δείξει κι ο Μπρούνο το Γκριμ με το Τουίτερ των 12€...

Χρειάζεται να τηρούνται βασικές αρχές, να έχεις το διαθέσιμο εύρος, να έχεις το spl που χρειάζεται, να δεις 3 πραγματάκια. Και φυσικά, να κινηθείς οικονομικά, δεν έχει νόημα..

Εννοείται ότι κάτι μεγάφωνα στυλ ρεντέκο, κόβονται πριν τα δεις καν, αυτά ατύπως χαρακτηρίζονται ως "μεγάφωνα", ανήκουν στην κατηγορία των "ακατάλληλων για κάθε χρήση", σα τους ενισχυτές λυχνίας των 3 βατ με 10% παραμόρφωση και ντάμπινγκ φάκτορ 0,1 αυτά υπάρχουν μόνο για να τα γελοιοποιούμε ...:p:p:p

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.082
Ας πούμε για ηχείο 3 δρόμων. Το μιντ είναι το σημαντικότερο μεγάφωνο. Υπάρχουν μιντ πανάκριβα, ως γνωστόν.

Εγώ θα πω βάλε το μιντ των ATC. Οικονομικό είναι, θα το βρεις σε μικρά ηχεία, στα Κλάιν Μάιν, και στα κορυφαία ηχεία της ATC και της Κλάιν. Ναι, με μικροδιαφορές, χέστηκα.

Βάλτο κει και τέλειωνε, όποια έκδοσή του βρεις φτηνότερα. Δε θα φταίει αυτό αν δε παιζ καλά. Όταν το γιγαντοτεράστιο 300-άρι που δε θα πάρουμε ποτέ, έχει 1 τέτοιο μεγάφωνο για τα μεσαία, εσύ ποιος είσαι ρε;:D

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
8.057

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.082
green light για εντοιχισμό των σαμπς έχω πάρει.
Τέλεια.

Περί εντοιχισμού.

Κάνε αναλυτική περιγραφή, για όλες τις παραμέτρους (στήριξη, απορρόφηση, μόνωση με δομικό στοιχείο, πρόσοψη) και αν υπάρχουν λινκς που θες να ακολουθήσεις εντελώς συγκεκριμένες οδηγίες.

Εννοείται περιγραφή υλοποίησης βήμα βήμα, με το απαραίτητο οπτικό υλικό και πλήρη ανάλυση.

Ίσως είναι καλή αφορμή για νέο θρεντ.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.446
Ωχ, δεν το ειχα δει αυτό. Ποια εβαλες τελικα?
Fischer FBNII. Άψογα!

Για ποιο τοιχο?
Βόρειο ή ανατολικό ή και τους δύο. Ο βόρειος έχει πίσω του διάδρομο - κλιμακοστάσιο, ο ανατολικός έχει την αποθήκη. Και οι δύο τοίχοι είναι μονότουβλοι.

Ξέρω ότι το θέμα εντοιχισμός τραβάει το ενδιαφέρον, αλλά ας το ξεκινήσουμε, ίσως και σε νέο νήμα, λίγο αργότερα. Γιατί αν δε φτιάξει το RT χωρίς εντοιχισμό, δε θα μπω καν στη διαδικασία. Ή θα γίνει πολύ καλό ή αλλιώς τίβολι, τα είπαμε.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.082
Ο εντοιχισμός δεν επηρεάζει το RT?
Όχι.
Το RT 60 είναι χαρακτηριστικό του χώρου.

Ο εντοιχισμός, ίσως και να κάνει λιγότερο εμφανή τα προβλήματα του χώρου, πέραν των άλλων θετικών συνεπειών του, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι αλλάζουν τα χαρακτηριστικά του χώρου.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.178
Members
38.302
Νεότερο μέλος
giorgosfs90