Απλά πράγματα

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.446
Τα χαρακτηριστικά της κατασκευής που φιλοξενεί τον εντοιχισμό επηρεάζουν το RT60.
Δημήτρη, όχι. Είναι χαρακτηριστικό του χώρου. Και κανονικά μετριέται με ειδικό εξοπλισμό (πολύεδρα ηχεία, κλπ.), με σωστές στάθμες και κατώφλι θορύβου, σε διάφορες θέσεις του χώρου, όχι σε μία. Άσε που δεν έχει νόημα για μικρά δωμάτια, αλλά λέμε τώρα.

Τέλος πάντων, εγώ θα μετράω αυτό που μπορώ με το REW στη θέση ακρόασης. Ναι, αυτο λογικά θα είναι καλύτερο με εντοιχισμένα σαμπ από ότι με ένα σαμπ στη γωνία που έχω τώρα, αλλά αν δεν είναι καλούτσικο και χωρίς αυτά, δε θα προχωρήσω.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.049
από ότι με ένα σαμπ στη γωνία που έχω τώρα
Το ένα σαμπ στη γωνία, σημαίνει αναπόφευκτα μια σωρεία διακυμάνσεων, με βυθίσεις και συντονισμούς, δεν υπάρχουν μαγικά...

Και τέλειο RT 60 να έχεις, είναι αδύνατο να μην έχεις χάσματα απόκρισης.

Το υψηλό RT 60, θα δώσει συγκεκριμένα φουσκώματα, τα οποία ψιλοέρχονται με ισοσταθμιση. Οι ακυρώσεις όμως, δεν έρχονται..

Άρα, είμαι βέβαιος ότι θα τη βρεις τη λύση. ;)

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.951
Δημήτρη, όχι. Είναι χαρακτηριστικό του χώρου.
Μα δεν αλλάζει ο χώρος με μια κατασκευή με γυψοσανίδες και αριθέρμ;
Λέω πως αλλάζει, ειναι σαν να εχεις βάλει μια μεγάλη broadband μπασοπαγίδα, και αυτό επηρεάζει το RT60

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.446
A, αυτό εννοείς; ΟΚ.

Αλλά δεν έχω σκοπό να φτιάξω τοίχο από γυψοσανίδα και aritherm. Τρύπα στα τούβλα και μπάφλα από mdf. Θα το συζητήσουμε όταν και αν έρθει η ώρα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.049
Τσιμεντότουβλα γεμισμένα, σα τον Κύπριο με τα χρέπια. Τα μπιενταμπλεγιου ντε. Σσσσσςςςς, μη μας πάρει μυρουδιά...:p:p:D:D:D

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.951
A, αυτό εννοείς; ΟΚ.

Αλλά δεν έχω σκοπό να φτιάξω τοίχο από γυψοσανίδα και aritherm. Τρύπα στα τούβλα και μπάφλα από mdf. Θα το συζητήσουμε όταν και αν έρθει η ώρα.
Γιατι όχι στις τέσσερις γωνιές, με κατασκευή μπασοπαγιδοειδή γυψοσανιδάτη; Που καταργεί τις γωνιές;

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.446
Αχ, μου βιάζεστε και στο τέλος μπορεί να σας αφήσω ...στα κρύα του λουτρού!
[DOUBLEPOST=1541504891][/DOUBLEPOST]
Γιατι όχι στις τέσσερις γωνιές, με κατασκευή μπασοπαγιδοειδή γυψοσανιδάτη; Που καταργεί τις γωνιές;
Γιατί αν ο εντοιχισμός γούφερς γίνει σε απορροφητική, non-rigid επιφάνεια, παύει να είναι εντοιχισμός ;-)

Επίσης, ο rew simulator δε μου τα λέει καλά με 4 γούφερς σε τέσσερις γωνίες, αλλά δεν του έχω και πολλή εμπιστοσύνη.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.049
Γιατί αν ο εντοιχισμός γούφερς γίνει σε απορροφητική, non-rigid επιφάνεια, παύει να είναι εντοιχισμός ;-)
Άμα κλείσεις το 5-εδρο με μπετό/τσιμέντο, και χώσεις μέσα το σαμπ, μετά το υπόλοιπο της τοιχοποιίας θα μπορούσε να είναι γυψοσανίδα, να κάνει κι άλλες δουλειές.

Σκέψου το ενδεχόμενο κατασκευής και ολόκληρης της καμπίνας από μπετό, με σίδερα, κανονική κολώνα, με καλούπι, και πρόσοψη κάνα 5-ποντο ξύλο. Αφτό μόνο μπροστά θα παίζει. Καρδούλες.

Να καλουπώσει κάποιος πίσω από τον τοίχο, και να ρίξει κανονικά μπετό, δεν είναι δα τόσο δύσκολο.
Το κάνεις και 30-ποντο γύρω γύρω, να αντέχει πυρηνική έκρηξη... Moby. Το κρουστικό κύμα εμπρός, θα είναι για σεμινάρια...

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.756
Τσιμεντότουβλα γεμισμένα, σα τον Κύπριο με τα χρέπια. Τα μπιενταμπλεγιου ντε. Σσσσσςςςς, μη μας πάρει μυρουδιά...:p:p:D:D:D
Πανταχού παρών και τα πάντα βλεπών, αγαπητέ!:D:D

Reaction score
11.473
Άμα κλείσεις το 5-εδρο με μπετό/τσιμέντο, και χώσεις μέσα το σαμπ, μετά το υπόλοιπο της τοιχοποιίας θα μπορούσε να είναι γυψοσανίδα, να κάνει κι άλλες δουλειές.

Σκέψου το ενδεχόμενο κατασκευής και ολόκληρης της καμπίνας από μπετό, με σίδερα, κανονική κολώνα, με καλούπι, και πρόσοψη κάνα 5-ποντο ξύλο. Αφτό μόνο μπροστά θα παίζει. Καρδούλες.

Να καλουπώσει κάποιος πίσω από τον τοίχο, και να ρίξει κανονικά μπετό, δεν είναι δα τόσο δύσκολο.
Το κάνεις και 30-ποντο γύρω γύρω, να αντέχει πυρηνική έκρηξη... Moby. Το κρουστικό κύμα εμπρός, θα είναι για σεμινάρια...

Αυτό ετοιμάζω :sneaky: από μπετόν (με ίνες πολυεστέρα και ειδικές φουρκέτες για οπλισμό), stay tuned , 5 πόντοι μπετόν (πλαϊνά, πάνω και πίσω , αλλά με τρύπες για χειριστήρια και καλώδιο.

Σχεδιάζω το καλούπι , θέλει επιπλοποιο :errwhat: για να είναι ωραίο. Υπολογίζω ότι θα είναι βαρύ γύρω στα 65 κιλά :dance2:
Όπου το βάλεις , τόβαλες δεν πάει πουθενά , εκεί θα μείνει. :gotcha:

Θα ενημερώσω.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.049
5 πόντοι μπετόν
5 ή 35;

Ούτε τρύπες ούτε τίποτα.

Μπαίνει σε ύψος θέσης ακρόασης;

Άσε χώρο στο καλούπι να μπει σφηνωτά κανα μονωτικό, να πακτώσει το σαμπ. Πάκτωμα θέλει έτσι κι αλλιώς βέβαια..

Last edited:

Reaction score
11.473
5 ή 35;

Ούτε τρύπες ούτε τίποτα.

Μπαίνει σε ύψος θέσης ακρόασης;

Άσε χώρο στο καλούπι να μπει σφηνωτά κανα μονωτικό, να πακτώσει το σαμπ. Πάκτωμα θέλει έτσι κι αλλιώς βέβαια..

5 εκ
Αν ήταν 35 ήθελε και γερανό θα ζύγιζε >500 κιλά :rofl:
Υπολόγισα 1,5 εκ κενό για μονωτικό.
Δυστυχως θα πατάει στο πάτωμα , δεν γίνεται να πάει ψηλά ή τουλάχιστον δεν το σκέφτηκα έτσι :stinker:

Ωχ μ έκοψε ο εαρ

:( Δεν αρκούν οι 5 πόντοι, λέει.
Θέλει να πάει , να χτιστεί έξω από το σπίτι το σαμπ :o
Εγώ μπορώ να το κάνω , δηλ υπάρχει λύση (σε μένα), αλλά πρέπει να προηγηθεί αλλαγή έπιπλου για να μπουν τα σαμπ ανάμεσα στα μπροστινά και το κεντρικό, ώστε να κοιτούν την κεντρική θέση ακρόασης.
:thumbsdown: :headbang:

melina

Cargo 200
Reaction score
43.267
Οταν λέτε πλαίσιο από μπετόν και τα ηχεία θα πατάνε στο πάτωμα τι εννοείτε;
Αν το έχω καταλάβει καλά το κέρδος του εντοιχισμού προκύπτει βασικά από το ότι ο τοίχος είναι στην ουσία η μπάφλα του ηχείου. Λάθος το έχω καταλάβει;

Reaction score
30.455
Πανταχού παρών και τα πάντα βλεπών, αγαπητέ!:D:D
Άστον να λέει βρε...είσαι το μοναδικό μέλος για το οποίο έχει παραδεχτεί πως δεν χρειάζεται sub...802D είναι αυτά...;)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.049
Οταν λέτε πλαίσιο από μπετόν και τα ηχεία θα πατάνε στο πάτωμα τι εννοείτε;
Αν το έχω καταλάβει καλά το κέρδος του εντοιχισμού προκύπτει βασικά από το ότι ο τοίχος είναι στην ουσία η μπάφλα του ηχείου. Λάθος το έχω καταλάβει;
Ναι, λάθος.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.171
Members
38.300
Νεότερο μέλος
icaris