Audyssey MultEQ Editor app

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
Απο την εμπειρία που έχει αποκομιστεί, το σύστημα της Lyngdorf δεν είναι συγκρίσιμο με το Dirac;

Reaction score
15.543
Όλες οι σοβαρές το έχουν ;)

Γιατί αν δώσεις πχ τρία dB από 60-150 Hz σε δυο μη συμμετρικά ηχεια, για παράδειγμα το ένα σε γωνία και το άλλο από την μια μεριά ελεύθερο, (όπως οι τυπικές σαλόνο -κουζίνες) το αποτέλεσμα δεν θα είναι ομοιογενές σε κάθε ηχειο. Επίσης, σε αυτήν την περίπτωση θα έχεις και μη ομαλό αποτέλεσμα στην περιοχή του crossover.
Μπορω να πω και πολλά άλλα παραδείγματα.

Rew έχετε. Μια δοκιμή θα σας πείσει :D

Για μετρήστε RT60 από μη συμμετρικά ηχεία, όπως προαναφέρθηκαν. Θα δείτε πως έχει σημαντικές διαφορες. Άρα, η οποιαδήποτε παρέμβαση θα έχει διαφορετικο, και δύσκολα προβλέψιμο αποτέλεσμα.

Λόλα να ένα μήλο.
ρε dimi αυτο το ειδα τωρα !

στο λολα να ενα μηλο εχεις μεινει, ετσι εξηγειται:tongue::roflmao:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.841
ρε dimi αυτο το ειδα τωρα !

στο λολα να ενα μηλο εχεις μεινει, ετσι εξηγειται:tongue::roflmao:
Ξαναδιάβασε το τρεις φορές, κράτα σημειώσεις και έλα με τον κηδεμόνα σου

Last edited:

Reaction score
6.514
Δεν αρκει καποιος να ειναι καλος, για να επιβιωσει και να εχει και κεφαλαια για νεες επενδυσεις για βελτιωσεις και προσαρμογες στη νεα τεχνολογια, πρεπει να κανει συμφωνιες με μεγαλες εταιριες που εχουν χρονια στο χωρο και κατεχουν μεγαλη μεριδα της αγορας για ολα τα βαλαντια...
Η Dirac ειναι μια απο αυτες...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
η πιονερα ως πρωτη εξελιξε ενα συστημα δικο της χωρις να χρειαζεται να πλερωνει την καθε οντισι...
οπως και οι γιαμι.....ανθεμ.......
Οι αλλοι που δεν ειχαν τεχνογνωσια ...το ερειξαν στα ετοιμα.
Κανεις δεν εκλεισε.......δεν μου κανει εντυπωση αν ο κρις σκασει μυτη με νεα εταιρια....ξανα αγκαλια με το χολμαν......
Οσο για τις πανακριβες υλοποιησεις .......δεν περιμενουν φτωχουλες να αγορασουν το προιον τους για να την βγαλουν και σημερα....
Ο αρτος ο επιουσιος......δεν ειναι για αυτους............

Reaction score
6.514
Aναφερομαι για την Lyngdorf και αλλες αυτονομες χαρντσοφτγουερ εταιρειες.
Η pioneer , yamaha klp ειναι οι μεγαλες εταιρειες και φυσικα δεν αναφερομαι σε αυτες.
Το μελλον αλλωστε το δειχνει ο χρονος και δεν συζητω για 10 ,15 χρονια...

Αληθεια, συμφερει τις εταιρειες να φτιαχνουν τρανζιστορ,αντιστασεις,τσιπ,ολα δικα τους ή να τα αγοραζουν ωστε το τελικο προιον να εχει το χαμηλοτερο κοστος με την καλυτερη δυνατη ποιοτητα? Το αυτο και για το προγραμμα ισοσταθμισης εκτος και εαν θελεις και να πρωτοτυπησεις με το δικο σου ασχετως ποιοτητας....εχεις ομως το μεγαλο ονομα ως ομπρελα - σαμπρελα...:D

ειμαστε ομως ηδη...
:offtopic:

Reaction score
15.543
audyssey καλε......
...δουλεια καλη και τζαμπε ;)

ειναι καιρος να δινεις χιλιαρικο για ισοσταθμιση που δεν προσφερει τα αναμενομενα :D

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.841
audyssey καλε......
...δουλεια καλη και τζαμπε ;)

ειναι καιρος να δινεις χιλιαρικο για ισοσταθμιση που δεν προσφερει τα αναμενόμενα :D
Τώρα τα λες ωραία.

Δουλειά καλή και τζαμπέ.
Καλή. Οχι καλύτερη όπως το λανσάρεις.
Πιθανότατα η καλύτερη απο τις τζαμπέ ισοσταθμίσεις.

Για να μην με θεωρείτε οπαδό (όπως είναι το Μέλος :p), έχω συστήσει σε στενό συγγενικό πρόσωπο και αγόρασε Marantz -και είναι και ευχαριστημένος- γιατί πράγματι το Audyssey είναι καλό και τζάμπα, και τα Marantz καλές κατασκευές.

Και όχι για το θνησιγενές auro φυσικά.

Reaction score
15.543
Τώρα τα λες ωραία.

Δουλειά καλή και τζαμπέ.
Καλή. Οχι καλύτερη όπως το λανσάρεις.
Πιθανότατα η καλύτερη απο τις τζαμπέ ισοσταθμίσεις.

Για να μην με θεωρείτε οπαδό (όπως είναι το Μέλος :p), έχω συστήσει σε στενό συγγενικό πρόσωπο και αγόρασε Marantz -και είναι και ευχαριστημένος- γιατί πράγματι το Audyssey είναι καλό και τζάμπα, και τα Marantz καλές κατασκευές.

Και όχι για το θνησιγενές auro φυσικά.
εγω δεν ειμαι οπαδος σε μηχανηματα εικονας και ηχου......αλλοι ναι και δεν με ενδιαφερει....

η ισοσταθμιση χρειαζεται μονο για να φτιαξεις την καμπυλη του χωρου σου .

σε καμια περιπτωση δεν θα ακουσεις καλα μονο με ισοσταθμιση..τα εζησες και με το dirac

οποτε, αφου εχουμε 2 συστηματα με τις λιγοτερες απωλειες κατα την ισοσταθμιση σε εναν φροντισμενο χωρο ειναι μ@λ@κια να πληρωνεις ;)

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.841
Τα περί ισοστάθμισης/χώρου τα έχουμε συζητήσει αρκετές φορές. Οπως επίσης και τα οπαδικά.

Ας μείνουμε στο Audyssey που ειναι το θέμα του θρεντ, έχω ακόμα μερικές απορίες:
  1. Αν κάποιος χρησιμοποιεί δυο σαμπ, δίνει την δυνατότητα ξεχωριστής για το καθένα manual ισοστάθμισης;
  2. Υπαρχει δυνατότητα ισοστάθμισης μέρους μόνο του φάσματος; Πχ 15-500Hz, όχι παραπάνω.
  3. Αν ναι, διορθώνει φασικά προβλήματα στις συχνότητες πάνω απο το ανώτατο επιλεγμένο όριο, στο παράδειγμα μας 500-20000Hz;

Reaction score
1.238
Καλησπέρα. Διαβάζω το θέμα μιας και με ενδιαφέρει. Είχα κάνει κάποιες αλλαγές στο χώρο ακρόασης και ήθελα να ξανακάνω καλιμπραρισμα. Διαβάζοντας το θέμα πήρα και εγώ το προγραμματακι (audyssey) Έκανα το καλιμπραρισμα που όντως χρειαζόταν. Ερώτηση. Εγώ στη τελευταία ρύθμιση που είχα κάνει το gain το είχα στη μέση.μου άρεσε το μπάσο που είχε. Τώρα με το προγραμματακι όταν ήταν η σειρά του sub ειχε μια γραμμή, στη μέση πράσινη και στα άκρα κόκκινο και έπρεπε να ρυθμίσω την ένταση του sub να ειναι στη μέση. Το gain τώρα είναι στο 1/4. Έτσι είναι το σωστο η είναι υποκειμενικό και μπορω να το ανεβάσω;; Ανεβάζω και τις μετρήσεις που πήρε πριν και μετά.

Attachments

Reaction score
15.543
Τα περί ισοστάθμισης/χώρου τα έχουμε συζητήσει αρκετές φορές. Οπως επίσης και τα οπαδικά.

Ας μείνουμε στο Audyssey που ειναι το θέμα του θρεντ, έχω ακόμα μερικές απορίες:
  1. Αν κάποιος χρησιμοποιεί δυο σαμπ, δίνει την δυνατότητα ξεχωριστής για το καθένα manual ισοστάθμισης;
  2. Υπαρχει δυνατότητα ισοστάθμισης μέρους μόνο του φάσματος; Πχ 15-500Hz, όχι παραπάνω.
  3. Αν ναι, διορθώνει φασικά προβλήματα στις συχνότητες πάνω απο το ανώτατο επιλεγμένο όριο, στο παράδειγμα μας 500-20000Hz;
μου το γυρισες τωρα.....

εχει τα παντα λεμε ;):p:D

Καλησπέρα. Διαβάζω το θέμα μιας και με ενδιαφέρει. Είχα κάνει κάποιες αλλαγές στο χώρο ακρόασης και ήθελα να ξανακάνω καλιμπραρισμα. Διαβάζοντας το θέμα πήρα και εγώ το προγραμματακι (audyssey) Έκανα το καλιμπραρισμα που όντως χρειαζόταν. Ερώτηση. Εγώ στη τελευταία ρύθμιση που είχα κάνει το gain το είχα στη μέση.μου άρεσε το μπάσο που είχε. Τώρα με το προγραμματακι όταν ήταν η σειρά του sub ειχε μια γραμμή, στη μέση πράσινη και στα άκρα κόκκινο και έπρεπε να ρυθμίσω την ένταση του sub να ειναι στη μέση. Το gain τώρα είναι στο 1/4. Έτσι είναι το σωστο η είναι υποκειμενικό και μπορω να το ανεβάσω;; Ανεβάζω και τις μετρήσεις που πήρε πριν και μετά.
καλα εκανες και πηρες το app....

ναι ...μπορεις να πειραξεις την ενταση του sub ....
....ειναι αντικειμενικα σωστο να το βαλεις εκει που σου αρεσει..

μπορεις να βαλεις - βγαλεις και ενταση του sub απο το μενου του AV
..δλδ αν ανεβασεις την ενταση του sub απο πισω και δεις οτι ειναι πολυ μπορεις μετα να πας στον AV και να χαμηλωσεις ενταση του sub απο εκει.....δεν χρειαζεται να σκαλιζεις συνεχεια το sub απο πισω .....ειναι πιο λεπτομερεις η ρυθμιση απο τον AV

περιφερειακα ηχεια δεν εχεις ;

μπορεις να δοκιμασεις και αλλη θεση το sub (αν σε παιρνει) μπας και εχεις καλυτερο αποτελεσμα....το πρασινο γραφημα ειναι πως παιζει το ηχειο χωρις ισοσταθμιση...
....αν αυτο δειχνει καλυτερα τοτε θα εχεις και καλυτερη ισοσταθμιση(κοκκινο γραφημα)

βεβαια μπορεις να πειραξεις το γραφημα (κοκκινο) και απο το app αλλα μην το κανεις.

Last edited:

Reaction score
15.543
και μπορεις να μην εχεις την κοιλια στα 2khz σε ηχεια που θελεις....
... στο αρχικο μενου app απο το midrange compensation

0.jpg

Reaction score
15.543
Μελος και σοβαρα δεν πανε μαζι :D
...η κουφ@λ@ ο zizik παιζει ....δεν προκειται να μεγαλωσει αυτο το παιδι :roflmao:

ουτε εγω το εχω διαβασει.....οποτε :lolsign:

στο 1....κατσε να μας πει ο makis.pol που παιζει με 4 sub και τον 7011 ;)
....το σιγουρο ειναι οτι διορθωνει και τις 2 εξοδους sub χωριστα και τα κανει σαν ενα
οποτε τουλαχιστον διορθωση στο "ενα" εχει ;)

τo 2 ισχυει ....μπορεις να τρεξεις απο εως οποιες συχνοτητες θες.....ανα ζευγος παντα

και το 3 ειναι στις προδιαγραφες audyssey δεν εχει να κανει με το app ;)

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.154
Members
38.290
Νεότερο μέλος
Zagla