Zizik's Maxi Home Theater

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.069
Άμα κυκλοφορήσει ένα τέτοιο ανάμεσά μας, όλοι τέτοια θα πάρουμε, θα γεμίσεις svs και στο πατάρι
Το πρόβλημα είναι πως δεν υπάρχει εμπειρία και αποδεδειγμένη εφαρμογή της γνώσης.
Είναι αυτό που λες: αν γίνει ένα σωστά, θα ακολουθήσουν κι άλλα.
Αλλά δεν υπάρχει αυτή η επαγγελματική προσέγγιση, η σοβαρή εταιρία που θα σου πει “έρχομαι σπίτι σου, στο στήνω σε ένα Σαββατοκύριακο, κάνει τόσο ακριβώς , και θα παίξει/μετράει έτσι ακριβώς or your money back”

Σε επίπεδο DIY-Cassidy College (μετάφραση : στου κασίδη το κεφάλι :p) δεν γίνεται να πεισθεί ο κόσμος.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.438
Συμφωνω και επαυξανω. Αντιθετα στο χωρο των συστηματων PA που υπαρχει σοβαρη αγορα και λ7, υπαρχει τρομερη τεχνογνωσια σχεδιασμου , προσομοιωσης και εγκαταστασης σαφως πιο πολυπλοκων εγκαταστασεων απο τις οικιακες. Και array, και μπασα που στριβουν και καρντιο και οτι θες!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.093
Αλλά δεν υπάρχει αυτή η επαγγελματική προσέγγιση, η σοβαρή εταιρία που θα σου πει “έρχομαι σπίτι σου, στο στήνω σε ένα Σαββατοκύριακο, κάνει τόσο ακριβώς , και θα παίξει/μετράει έτσι ακριβώς or your money back
Υπάρχει, αλλά δε μπορούμε να το πληρώσουμε, πουλιέται σε τιμή Χάι εντ.. πολλά δεκαχίλιαρα μαζεμένα..

Αν υπήρχε σε "νορμάλ" τιμή, σαν έτοιμο προϊόν, ένα σαμπ με 16 μεγάφωνα, με δυνατότητα εντοιχισμού, ύψους 2,5 μέτρων, με μια πλάτη hypex με DSP, και με συνδεσιμότητα 4-5-6 όσων θες στη σειρά, και με προδιαγραφές >130 ντεσιμπέλ στο φάσμα 15-120 hz με <3%thd, ποια θα θεωρούσες "νορμάλ" τιμή;

Γιατί κάτω από ένα πεντοχίλιαρο το τεμάχιο, δε θα κυκλοφορήσει έτοιμο ούτε αν το φτιάξει ο πιτερμένης... Χωρίς "Μπραντ Νεϊμ"..

Αν κουβαλάει κι ένα βαρύ όνομα, τζένελεκ ή Νιούμαν, εκτιμάει κανείς ότι θα κοστίζει λιγότερο από δεκαχίλιαρο;

Σε ιδιοκατασκευή, λίγο να προσέξεις καμπίνα, θα φτάσεις το διχίλιαρο καθαρό κόστος.
Αυτό μεταφράζεται σε εικοσαχίλιαρο για έτοιμο προϊόν. Αν δεν είσαι κλέφτης δηλαδή...

Γι'αυτό υπάρχουν σε pa τέτοιες λύσεις, γιατί, όπως είπε ο νταποστ, εκεί τα λεφτά αυτά είναι "λογικά"..

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.093
Περί κοστολογίου:

Μια έτοιμη λύση, είναι 7 τεμάχια από αυτό το 10-άρι. Συνολικό ύψος, 2,52μ. Κόστος λίγο πάνω από δεκαχίλιαρο η μία ντάνα.

Πάρε. Πάρε 5 ντάνες. Σου εγγυώμαι προσωπικά, με οποιοδήποτε τρόπο θες, το απόλυτο του αποτελέσματος.

55.000 € μεγάλε.

Ο άλλος στη φωτογραφία, 18 τέτοια τεμάχια έβαλε.
Με 27,5 χιλιάρικα, στο σπίτι σου. Και μετά, εντοίχισέ τα. Θα δεις το φως το αληθινό.

Τες πα, για να μην επαναλαμβάνομαι: τα εςβιες και συναφή, είναι οικονομικές επιλογές για ψηλές στάθμες. Αν το οικονομικό δεν είναι σοβαρό πρόβλημα, λύσεις έχουν τα μεγάλα ονόματα του χώρου, atc, GENELEC, Adam, Neumann, geithein, Westlake, κλπ κλπ κλπ.

Αν είσαι Τσίπης αλλά γνωρίζεις το αντικείμενο, τότε ιδιοκατασκευές.

Last edited:

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.069
Προσεγγίζω διαφορετικά το ερώτημα:

Εγώ είμαι μουσικόφιλος/χομσινεμαδάκιας. Δεν θέλω να μπλέξω. Δεν θέλω να ψάξω, δεν θέλω να διαβάσω. Θέλω να το κάνει κάποιος άλλος, και εγω μόνο να πληρώσω και να απολαμβάνω το αποτέλεσμα.

Να μην ασχοληθώ με τίποτα, ούτε καν με το room eq, τίποτα. Να μου πουν αυτό κάνει τόσο, το άλλο τόσο, διαλέχτε, αύριο το πρωί στο σπίτι σας. Και να εχουν και show room με δυο τρεις εφαρμογές/παραδείγματα. Όχι αερολογίες.

Να μου δώσουν φεύγοντας απο το σπίτι το remote να πατάω play και να παιζ. Όπως μου υποσχέθηκαν, όχι φούμαρα.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.859
Περί κοστολογίου:

Μια έτοιμη λύση, είναι 7 τεμάχια από αυτό το 10-άρι. Συνολικό ύψος, 2,52μ. Κόστος λίγο πάνω από δεκαχίλιαρο η μία ντάνα.

Πάρε. Πάρε 5 ντάνες. Σου εγγυώμαι προσωπικά, με οποιοδήποτε τρόπο θες, το απόλυτο του αποτελέσματος.

55.000 € μεγάλε.

Ο άλλος στη φωτογραφία, 18 τέτοια τεμάχια έβαλε.
Με 27,5 χιλιάρικα, στο σπίτι σου. Και μετά, εντοίχισέ τα. Θα δεις το φως το αληθινό.

Τες πα, για να μην επαναλαμβάνομαι: τα εςβιες και συναφή, είναι οικονομικές επιλογές για ψηλές στάθμες. Αν το οικονομικό δεν είναι σοβαρό πρόβλημα, λύσεις έχουν τα μεγάλα ονόματα του χώρου, atc, GENELEC, Adam, Neumann, geithein, Westlake, κλπ κλπ κλπ.
250 έχει το peerless
τουτέστιν 4500 ευρά...σε dollars αδιαφορώ αλλά όλο κ κάτι λιγότερο θα έδωσε

Υ.Γ. ερώτηση...πόσο μελέτη θέλει για να γεμίσεις έναν front wall με 18+ μονάδες και αγχώνεται ο @Dimifoot για το αποτέλεσμα?
τι μπαγκ υπάρχει εδώ?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.093

Εγώ είμαι μουσικόφιλος/χομσινεμαδάκιας. Δεν θέλω να μπλέξω. Δεν θέλω να ψάξω, δεν θέλω να διαβάσω. Θέλω να το κάνει κάποιος άλλος, και εγω μόνο να πληρώσω και να απολαμβάνω το αποτέλεσμα.

Να μην ασχοληθώ με τίποτα, ούτε καν με το room eq, τίποτα. Να μου πουν αυτό κάνει τόσο, το άλλο τόσο, διαλέχτε, αύριο το πρωί στο σπίτι σας. Και να εχουν και show room με δυο τρεις εφαρμογές/παραδείγματα. Όχι αερολογίες.

Να μου δώσουν φεύγοντας απο το σπίτι το remote να πατάω play και να παιζ. Όπως μου υποσχέθηκαν, όχι φούμαρα.
Βεβαίως.
Κιι με τις βάσεις τους.
Πάρε 7.

Και στο ταβάνι χωρίς βάση, σκέτα.

Έχει και η γκειθειν.
Υπερδιπλάσια λεφτά από τα κιι.
Καλύτερα από τα κιι.

Όλα τα ανωτέρω, καρδιοειδή από μαμά, χωρίς εντοιχισμό.

Τσίπη.

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.069
Αν το οικονομικό δεν είναι σοβαρό πρόβλημα, λύσεις έχουν τα μεγάλα ονόματα του χώρου, atc, GENELEC, Adam, Neumann, geithein, Westlake, κλπ κλπ κλπ.
Ναι, φυσικά, αλλα ποιος θα τις εφαρμόσει στο Ελλάντα;
[DOUBLEPOST=1541453176][/DOUBLEPOST]
Βεβαίως.
Κιι με τις βάσεις τους.
Πάρε 7.
Οκ. Ποιος θα τα ρυθμίσει;
Καταλαβαίνεις που το πάω;;)

daharis666

Moderator
Reaction score
79.859

ειλικρινά....ποιος από δω μέσα θα άντεχε κάτι τέτοιο...όσα λεφτά και να είχε?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.093
Ποιος θα τα ρυθμίσει;
Εφόσον μιλάμε για καρδιοειδή, ο χώρος έχει σχεδόν βγει από την εξίσωση.

Οπότε, ακόμα κι ο Κεφάλας στο ρυθμίζει.
Κι ο καστρουνής, κι ο ένας κι ο άλλος.
Και χώρο σου φτιάχνουν. Και RT 60, και ότι θες.
Πληρώνεις, και γίνεται.

Λεφτά θέλει.
Τα υπόλοιπα, υπάρχουν.

daharis666

Moderator
Reaction score
79.859
Τι εννοείς;
να μπει κάποιος του ''σπορ'' σε έναν χώρο φτιαγμένο από άλλον...και να μείνει ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα χωρίς να σκαλίσει:p

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.069
να μπει κάποιος του ''σπορ'' σε έναν χώρο φτιαγμένο από άλλον...και να μείνει ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα χωρίς να σκαλίσει:p
Το “σπορ” δεν πρέπει να υφίσταται, παρά μόνο για τους επαγγελματίες και τους επιστήμονες.
Οι υπόλοιποι να χρησιμοποιούν τις συσκευές αυτές όπως το ψυγείο τους και το πλυντήριο πιάτων.
Και, κυρίως, ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΠΡΟΒΟΛΕΑ ΤΟΥΣ!!!
Εφόσον μιλάμε για καρδιοειδή, ο χώρος έχει σχεδόν βγει από την εξίσωση.

Οπότε, ακόμα κι ο Κεφάλας στο ρυθμίζει.
Κι ο καστρουνής, κι ο ένας κι ο άλλος.
Και χώρο σου φτιάχνουν. Και RT 60, και ότι θες.
Πληρώνεις, και γίνεται.

Λεφτά θέλει.
Τα υπόλοιπα, υπάρχουν.
Συμφωνώ, διαφωνώντας.
Θέλω πλήρη υπηρεσία, επαγγελματική, απο την αρχή ως το τέλος, με το κλειδί (remote) στο χέρι, αναλόγως διαθέσιμου μπάτζετ.

Για 15000€ έχετε αυτό κι αυτό
Για 30000€ έχετε το άλλο και το παρα άλλο

Και ούτω καθ´ εξής.

Δεν μπορεί να κάτσει ο @Zizik να χτίζει τοίχους με ηχεία απο το πουθενά, όσα λεφτά και να θελει να διαθέσει, επειδή του το είπε κάποιος Εαρ στο φόρουμ. Πρέπει αυτήν την υπηρεσία να την πουλάει κάποιος επαγγελματίας.
[DOUBLEPOST=1541454435][/DOUBLEPOST]
χώρος έχει σχεδόν βγει από την εξίσωση.
Και αυτό δεν ισχύει απολύτως, όταν θα αρχίσει το ένα να ακυρώνει το άλλο να δεις γλέντια. Η σωστή ρύθμιση είναι απαραίτητη.

Last edited:

daharis666

Moderator
Reaction score
79.859
Το “σπορ” δεν πρέπει να υφίσταται, παρά μόνο για τους επαγγελματίες και τους επιστήμονες.
Οι υπόλοιποι να χρησιμοποιούν τις συσκευές αυτές όπως το ψυγείο τους και το πλυντήριο πιάτων.
Και, κυρίως, ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΠΡΟΒΟΛΕΑ ΤΟΥΣ!!!
και φαντάζομαι να κλείσουν και τα αντίστοιχα φόρουμ και εδώ και στο εξωτερικό?:o:laugh:
και όποιον δούμε να ασχολείται πλην του επαγγελματία....θα τον
και...
:smg::roflmao::lol:

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.069
και φαντάζομαι να κλείσουν και τα αντίστοιχα φόρουμ και εδώ και στο εξωτερικό?:o:laugh:
και όποιον δούμε να ασχολείται πλην του επαγγελματία....θα τον
Τα φόρουμ να υπάρχουν και να συζητάμε πόσο καλά παίζει το σύστημα του Χ Μέλους (με κεφάλαιο Μ :D) που το έστησε η τάδε εταιρία. Και πόσο μας άρεσε. Και να ανεβάζουμε και μετρήσεις, γιατί όχι;

Και τι σημαίνει “ασχολείται”; Με τι γνώσεις; Cassidy College? :gotcha:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.093
Δεν μπορεί να κάτσει ο @Zizik να χτίζει τοίχους με ηχεία απο το πουθενά, όσα λεφτά και να θελει να διαθέσει, επειδή του το είπε κάποιος Εαρ στο φόρουμ. Πρέπει αυτήν την υπηρεσία να την πουλάει κάποιος επαγγελματίας.
Συμφωνώ.
Ο επαγγελματίας σε διαβεβαιώνω ότι υπάρχει.
Απλώς είναι εκτός μπάτζετ το όλο σενάριο.

Στο us of A που είναι μεγάλη αγορά και παίζουν πολλά λεφτά, είναι πολλές κι αυτές οι περιπτώσεις, και τις βλέπεις (κάποιες) σε φωτογραφίες που κυκλοφορούν, και σε καμία περίπτωση δεν τα έστησε αυτά που βλεπεις κάποιος Ζιζίκος, αλλά εξολοκλήρου κάποιος Καστρουνης.

Εσύ, σιγά σιγά, έχεις δώσει ένα πακέτο αρκετά καλό (βάλε μέσα προβολέα, όλα τα μηχανήματα ήχου, προ, κλπ, και τρίτμεντς χώρου) και πολύ προσωπική δουλειά σε μετρήσεις και ισοσταθμιση.

Αν ερχόταν εξ'αρχής ένας επαγγελματίας και σου έλεγε όλο το ποσό πακέτο εξ'αρχής, συν 20% του κόστους αξία στησίματος, υπήρχε περίπτωση να τα δώσεις;

Κι ακόμα δε τα έδωσες όλα, ακόμα είναι πρότζεκτ σε αναβάθμιση, θινκ εμπάουτ ιτ..

Αν σου δώσει τώρα προσφορά με τρίνοβ και εντοιχισμένα;

Είναι πολλά τα λεφτά. Δεν έχουμε αγοραστική δύναμη για τέτοια επίπεδα όπως αυτά που θαυμάζουμε σε φωτογραφίες.

Εδώ, το αγοραστικό επίπεδο είναι όντως αυτό, το είπε ο έαρ και το κάνει κάποιος, είτε πρόκειται για ένα μικρό φτηνό ενεργό, είτε για ένα Κράουν.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • xfader
    Segregation supporter
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.905