Ιστορίες hi end για γέλια και για κλάματα

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.683
2-κάναλο, ε; Μη ξεχνιέσαι..
Σχεδόν μονοφωνικό, παρά τρίχα.

Με 10 Ντακ που μετράνε δγιαολεμένα σωστά, και με DSP να φαν κι οι κότες, και με προενισχυτικά στάδια "άρτσιβαλ κουόλιτι" που λέει μια πσυχή, και άναλογκ του ντίντζιταλ μια ντουζίνα μετατροπείς (επιπέδου που μας φτιάχνουν τους δίσκους που ακούμε), η μέτρικ στα 2,5 χιλιάρικα.

Όυτε 100 € το ντακ δε κοστίζει. Το τέλειο ντακ.

Τα ρέστα, χαϊεντοσύνη.

gonis

Luger
Reaction score
12.053
Μετρικ...ένα όνομα μια ιστορία,μεγάλο σουξέ του avsite για γέλια και για κλάματα επι σειρά ετών,την αγόραζες σήμερα και μπορεί να δούλευε ψιλό σωστά σε οικιακό σύστημα μετά από πενταετία, χωρίς βέβαια να φταίει η ίδια.
Μιλάω και από προσωπική εμπειρία;)

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.740
Απ΄ό,τι βλέπω, κάτι συνέβη σ' αυτόν τον Stahl το 2013. Έκλεισε; Κάτι άλλο;
Ήμουν στην διαδικασία αναβάθμισης dac.
Είχα το εξαιρετικό theta gen v και ψαχνόμουν για κάτι πιο σύγχρονο που θα πρόσφερε ηχητικά ακόμα περισσότερα πράγματα.
Κάποια στιγμή εμφανίζεται ένα Vekian και κατόπιν συννενόησης, έρχεται ο πωλητής σπίτι για να κάνουμε A to B με το δικό μου προκειμένου να αποφασίσω για την αγορά του Vekian.
Ξεκινάμε με το theta λοιπόν - εξαιρετικό, αναλογικό σχετικά, με ωραίο μπάσο, τίμια μεγάλη σκηνή.
Αλλάζουμε στο vekian.
Προσπαθώ να αντιληφθώ διαφορές, αλλά δεν τα καταφέρνω. Ο πωλητής επιμένει ότι οι διαφορές είναι τεράστιες, το ίδιο και ένας φίλος μου που παραβρίσκεται στην ακρόαση.
Το a to b συνεχίζεται, με μένα πλέον να πείθομαι από τους άλλους 2 ότι υπάρχει διαφορά. Σε καμία περίπτωση όμως η διαφορά ενός vintage dac με ένα πιο σύγχρονο λιανικής 25.000.
Αφού λοιπόν έχω τρελαθεί μην ακούγοντας διαφορές παρόλα όσα έλεγαν οι άλλοι 2, αποφασίζω να κοιτάξω τις συνδέσεις στα μηχανήματα.
Στο a to b ακούγαμε πάντα το theta (που οι άλλοι 2 έβρισκαν μεγάλες διαφορές) :).
Φυσικά όταν κάναμε κανονικό a to b, μας έφυγε το κεφάλι με το vekian...
Απ΄ό,τι βλέπω, κάτι συνέβη σ' αυτόν τον Stahl το 2013. Έκλεισε; Κάτι άλλο;

Reaction score
11.115
Η ιστορία σου μπορεί να είναι αληθινή, μπορεί και όχι.
Αν έλειπε η τελευταία πρόταση

Φυσικά όταν κάναμε κανονικό a to b, μας έφυγε το κεφάλι με το vekian...
εξαιρετικο Κωστα...
όλα θα ήταν καλά, θα γελάγαμε και τέρμα.

Αλλά τώρα; Εξαιρετικό το vekian σε σχέση με το Theta. Χμμμ;;; Σκεπτικός. :coffee:

Μπορεί και να είναι, μπορεί και όχι.

Reaction score
775
Η ιστορία σου μπορεί να είναι αληθινή, μπορεί και όχι.
Αν έλειπε η τελευταία πρόταση

όλα θα ήταν καλά, θα γελάγαμε και τέρμα.

Αλλά τώρα; Εξαιρετικό το vekian σε σχέση με το Theta. Χμμμ;;; Σκεπτικός. :coffee:

Μπορεί και να είναι, μπορεί και όχι.
Αγαπητε δε σε ξερω και δεν με ξέρεις. Αυτο που μου κανει εντύπωση ομως ειναι οτι εσυ τα ξέρεις ολα.
Και ειπα να μην σχολιάσω την ανακρίβεια που έγραψες πριν (για άλλη μια φορα) οτι πούλησε 30 DAC και αποσύρθηκε, αλλα μιας και απευθύνεσαι σε μενα προσωπικά, να σου πω οτι απλα ο ιδρυτής της εταιρίας πεθανε απο καρκίνο.
Όσο για το gen v, τρέφω απεριόριστο respect και ηταν το dac μου για πολλα χρονια.
Η διαφορα του με το vekian ειναι η μετα με τη νύχτα. Τόσο καλο dac ειναι το vekian.
Κρίνεις χωρις καν να το εχεις δει, ποσο μαλλον να το εχεις ακούσει.
Έγραψα μια πραγματικά αστεία (κατ εμε) ιστορία που βίωσα για να την μοιραστώ μαζι σας και να γελάσετε κι εσείς. Κ έχετε και ειδικά εσυ, μπει σε μια διαδικασία απαξίωσης ενός μηχανήματος χωρις να το ξέρετε, χωρις να το έχετε ακούσει, απλα και μονο επειδή ειναι ακριβό.
Δικαίωμα σας/σου, αλλα εγω θα συνιστούσα λίγη αυτοσυγκράτηση σε σχόλια κατέχοντος την απόλυτη γνώση και αλήθεια.
Φυςικα μπορεις να συνεχίσεις να λες ο,τι σου κατέβει. Κανενα πρόβλημα.
Καλή διασκέδαση

Reaction score
11.115
Το συγκεκριμένο θέμα είναι χιουμοριστικό. Φυσικά και γράφω ανακρίβειες και ό,τι μου κατέβει. Δεν βρίσκομαι στο θέμα "Παρουσίαση τάδε DAC" ή "Συγκριτικό Dac A με Dac B". Για να φανταστείς, ούτε έψαξα να δω τα χαρακτηριστικά του ενός ή του άλλου. Οπότε απλά κάνω το χαβαλέ μου, μέσα στο χιουμοριστικό θέμα. Ελπίζω να μην παρεξηγιέσαι, δεν είναι προσωπικό. Δεν ήρθα στο σοβαρό θέμα που άνοιξες για να λέω βλακείες.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.162
Έστω και αν δεν μασάς,σίγουρα...δαgonis.:D

Ως αυθεντικός παλιοχαρακτήρας και διόλου αντικειμενικός ο υποφαινόμενος,θα εκθέσει το στοιχειώδη λόγο για τον οποίο δυσκολεύεται ν'αποδεχθεί την αυθεντικότητα της ιστορίας.

Ιδού οι προδιαγραφές του Theta DS-Pro gen V:
https://www.hifiengine.com/manual_library/theta-digital/ds-pro.shtml
Ιδού και οι προδιαγραφές του Vekian dac:
http://www.porterhouseaudio.com/Stahl-tek.htm

Παρατηρούνται διαφορετικές τιμές στις τάσεις αναλογικής εξόδου.Άνευ μικρομετρικής ρύθμισης για προσαρμογή του κέρδους στην εκάστοτε περίπτωση από το προενισχυτικό στάδιο ,οιαδήποτε ακροαματική σύγκριση είναι παντελώς άτοπη και άκυρη,είτε η εξιστόρηση ισχύει είτε όχι.:sneaky:

Διότι στα ευτράπελα θέματα είναι ακόμα πιο αναγκαία η...σοβαρότης.:p

Reaction score
775
Έστω και αν δεν μασάς,σίγουρα...δαgonis.:D

Ως αυθεντικός παλιοχαρακτήρας και διόλου αντικειμενικός ο υποφαινόμενος,θα εκθέσει το στοιχειώδη λόγο για τον οποίο δυσκολεύεται ν'αποδεχθεί την αυθεντικότητα της ιστορίας.

Ιδού οι προδιαγραφές του Theta DS-Pro gen V:
https://www.hifiengine.com/manual_library/theta-digital/ds-pro.shtml
Ιδού και οι προδιαγραφές του Vekian dac:
http://www.porterhouseaudio.com/Stahl-tek.htm

Παρατηρούνται διαφορετικές τιμές στις τάσεις αναλογικής εξόδου.Άνευ μικρομετρικής ρύθμισης για προσαρμογή του κέρδους στην εκάστοτε περίπτωση από το προενισχυτικό στάδιο ,οιαδήποτε ακροαματική σύγκριση είναι παντελώς άτοπη και άκυρη,είτε η εξιστόρηση ισχύει είτε όχι.:sneaky:

Διότι στα ευτράπελα θέματα είναι ακόμα πιο αναγκαία η...σοβαρότης.:p
Τωρα αν σου πω οτι καταλαβα ακριβώς τι εννοεις, θα πω ψέμματα.
Αγαπη μονο

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.683
Ρε παιδί μου, θέλει να σου πει ότι για να κρίνεις ορθά 2 πηγές, πρέπει πρώτα να εξασφαλίσεις ότι παίζουν στην ίδια στάθμη.

Είναι μεγάλη ρουφχιάννα η στάθμη, δε μπορείς να φανταστείς πόσα αφτιά ξεγελά σε ντετέ..

Κι επειδή οι δγιό συσκευές προς ακρόαση δεν βγάζανε την ίδια στάθμη, ήταν μαθηματικώς αποδεδειγμένο ότι θα προτιμούσαν όλοι την πηγή που έβγαζε την υψηλότερη, όπως κι έγινε.

Υπάρχουν κι άλλες παράμετροι, αλλά να η μία που μπορεί να γκρεμίσει αμέσως την βεβαιότητα για κάθε ακουστική εκτίμηση.

Κι εκτός αυτού, κάθε ακουστική εκτίμηση είναι εντελώς παραπλανητική, αν δεν έχουν ελεγχθεί σχολαστικά όλες οι σημαντικές παράμετροι του όντιο (από Αρ τι σίξτι, μέχρι αριθμού των σαμπ).

Κι εκτός αυτού, το βέκιαν είναι πολύ καλό. Όχι σα τη μέτρικ, αλλά νταξ, αηδίες...

Reaction score
775
Ρε παιδί μου, θέλει να σου πει ότι για να κρίνεις ορθά 2 πηγές, πρέπει πρώτα να εξασφαλίσεις ότι παίζουν στην ίδια στάθμη.

Είναι μεγάλη ρουφχιάννα η στάθμη, δε μπορείς να φανταστείς πόσα αφτιά ξεγελά σε ντετέ..

Κι επειδή οι δγιό συσκευές προς ακρόαση δεν βγάζανε την ίδια στάθμη, ήταν μαθηματικώς αποδεδειγμένο ότι θα προτιμούσαν όλοι την πηγή που έβγαζε την υψηλότερη, όπως κι έγινε.

Υπάρχουν κι άλλες παράμετροι, αλλά να η μία που μπορεί να γκρεμίσει αμέσως την βεβαιότητα για κάθε ακουστική εκτίμηση.

Κι εκτός αυτού, κάθε ακουστική εκτίμηση είναι εντελώς παραπλανητική, αν δεν έχουν ελεγχθεί σχολαστικά όλες οι σημαντικές παράμετροι του όντιο (από Αρ τι σίξτι, μέχρι αριθμού των σαμπ).

Κι εκτός αυτού, το βέκιαν είναι πολύ καλό. Όχι σα τη μέτρικ, αλλά νταξ, αηδίες...
:)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.540
Members
38.194
Νεότερο μέλος
led106