Λόλα να μια Λάμπα,πάρτη κι ας καίει...τζάμπα

Μηνύματα
1.221
Reaction score
1.750
Ωραἰα μπἠκε το 19
Και γιατἰ να εἰναι απαραἰτητο ὀλο αυτὀ το δηλητἠριο, αυτἠ η ἀνευ προηγουμἐνου πὀλωση,
Γιατἰ ἐνα φὀρουμ σχετικὀ με το audio θα πρἐπει να εἰναι εχθρικὀ στη θρησκεἰα, στις λἀμπες, και σε ὀποιο μἐλος στοχεὐει διαφορετικἀ ? Δεν θα ἐπρεπε να ενοχλεἰ η διαφορετικὀτητα, αλλἀ εδὠ ὀμως ασκεἰται ἀκρως επιλεκτικἀ. Μἐχρι κι ο Τουρνἀς μπἠκε μἐσα.
Εγὠ θαυμἀζω την διἀθεση, το κἐφι και την ικανὀτητα των γιατρὠν μας εδὠ, που καταφἐρνουν να διαβἀσουν, να συνδιἀσουν, να καταλἀβουν και να εφαρμὀσουν ἐνα σωρὀ χρἠσιμες μελἐτες προς ὀφελος ὀλων μας. Και γι αυτὀ ευγνωμονὠ το φὀρουμ, και εἰναι μεγάλη τὐχη να το ἐχουμε.
Εἰναι ὀμως φανερὀ, οτι γιἀ πολλοὐς, θα ἠταν προτιμὀτερο, να μη συμμετἐχουν ενεργἀ, ὠστε να μην κατακεραυνωθοὐν απὀ τον εγωισμὀ των υπολοἰπων και τις ορδἐς των Κλἰνγκον οπαδὠν. Ἰσως να αναρρωτηθοὐμε μἠπως θα εἰναι καλὐτερα να το παρακολουθοὐμε απὀ μακριἀ.
Καλἠ χρονιἀ με μετἀνοια και συγχὠρεση.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
52.256
Reaction score
128.321
προφανώς δε γνώριζες ότι υπάρχουν ενισχυτικά λάμπας 1000+watt
Με 2,5 κιλοβόλτ; :o:o:o
Αυτά είναι φωτιά και λαύρα!:focus:
Μέχρι 1250 βολτ έπαιξα σε λάμπες, κι ήθελε τεφλόν παντού, έβγαιναν σπινθήρες με το καλημέρα! :lol::lol::lol:

Μια 8-άδα 211/845 ανά κανάλι σε πους πουλ, υπεραρκεί για να οδηγήσει οτιδήποτε, και με (σχετικά) λογικές τάσεις, ακόμα και μια τετράδα βγάζει πραγματικά σοβαρή ισχύ...:drinks:

ΥΓ. Τον ανωτέρω λαμπάτο ενισχυτή του λινκ, ευχαρίστως θα τον είχα στο σύστημά μου, παίζει (και μετράει) άριστα. ;)
Δυστυχώς όμως (γι'αυτόν) κοστίζει όσο 100 ενκόρ (και λίγα λέω) οπότε δεν έχει νόημα (για μένα τουλάχιστον). :)
 
Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.983
Reaction score
55.253
Δημήτρη χρόνια πολλά και καλή χρονιά. Επίσης χρόνια πολλά σ' όλα τα μέλη.

Πιστεύεις ότι το θέμα που άνοιξε το αναφέρομενο μέλος, μας έκανε σοφότερους; Ξαναδιάβασε την διατύπωση του τιτλου, κυρίως αυτο, και ξανασκεψου: Επιμένεις στην άποψή σου; Μήπως δεν είναι ετσι;
Δε συμφωνώ. Αυτό βέβαια που απομένει είναι να διερωτηθεί ο ίδιος εάν το θέμα του, υπό τον αυτό τίτλο, προσέφερε κάτι περισσότερο, πέραν των όσων έχουν αναφερθεί κατά το παρελθόν, ή το μόνο τελικά που κατάφερε, είναι να "ερεθίσει" μια μερίδα μέλών. Εκτός και αν αυτός ήταν εξ' αρχής ο επιδιωκόμενος σκοπός του. Εγώ πιστεύω το δεύτερο.
Ως εκ τούτου κρίνω ως υπερβολή τον από μέρους σου χαρακτηρισμό ως "νήμα της χρονιάς" συνοδεύοντάς τον μάλιστα με....μπράβο!
Καλή χρονιά και πάλι φίλε Δημήτρη.
Υ.Γ.: Πάρτε παθητικά. Μόνο!! (Μου άρεσε η ατάκα, μπράβο στον εμπνευστή).
Ρίχνεις αλάτι σε ανοικτές πληγές...Εδώ έχασε ο υποφαινόμενος στο τσακ και τον τίτλο του ΄΄Troll της Χρονιάς΄΄ ως εμπνευστής ενός νήματος απείρου κάλλους που πάτησε πολλούς...κάλους,εφ'όλης της ύλης και στους...άλλους.

Το νήμα αυτό θεμελίωσε ένα κρίσιμο δεδομένο στο οποίο δεν πιστεύω να σημειωθεί πλέον βάσιμη αντίρρηση.Και λέω πιστεύω διότι δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τις μελλοντικές βουλές κι επιχειρήματα των αναγνωστών.Αυτό που γνωρίζω είναι ότι δεν υπήρξε δολιότητα στην όλη του σύλληψη,αφού η έμπνευση ήλθε μονομιάς υπό τις συνθήκες που περιγράφηκαν στην έναρξη,με δεδομένο κιόλας το πόσο αραιά ανοίγει νήματα ο υποφαινόμενος.

Οι δε λογικώς σκεπτόμενοι κατανοούν ότι άμα ίσχυαν όσα υπονοούνται,κάτι τέτοιο θα καταλόγιζε...υπερφυσικές ιδιότητες στον υποφαινόμενο και τα γραπτά του.;)
...
http://www.chambonino.com/construct/const9.html
Ποτέ δεν είναι αργά λοιπόν, ακόμα και για sub να..
πάρεις παθητικά!!!
"...The 813's are run with 2,500 volts on the plates (anodes), 750 volts on the screens (grid 2's) fixed bias of course. This humungous monster is pushing 1015 watts RMS!! You could toast your bread from the heat they are kicking out!
..."

Κάτι τέτοιο δεν αποτελούσε production prototype,αλλά...precaution prototype.:p
Οντως! :drinks:
Λοιπόν:
Μέχρι νεωτέρας, πάρτε παθητικά.
Έχω ένα σύστημα να ολοκληρώσω, φεύγουν σα στραγάλια, δε φτάνουν για όλους...
Παίρνουμε παθητικά,αλλά δεν τα παίρνουμε...παθητικά.;)
...σοβαρότητα...
Η ψυχοσύνθεση του υποφαινομένου είναι αυτό ακριβώς....σύνθετη.:D
Και άμα ήθελε να εισαγάγει πικάντικες συνιστώσες στην εξέλιξη της συζήτησης,θα μπορούσε να προβεί σε σχόλια του τύπου
΄΄Μελετάμε τον Toole για να μην παίρνουμε τον...Poole (ελέω μάταιων αναφορών)΄΄:lolsign:
Σύμφωνα με τον Κάρολο Μαρξ: «η σοβαρότητα δεν έβλαψε ποτέ κανένα». Τα συμπεράσματα σου και η «μανία» σου (που πηγάζει από την θρησκευτική σου μισαλλοδοξία φυσικά) προς το άτομο μου δεν συνάδουν με τις θέσεις μου. Έβαλα αποσπάσματα από το βιβλίο Acoustics of Small rooms (Kleiner & Tichy) και αναφέρθηκα στο γνωστό βίντεο του δόκτορος το οποίο και καλώ να δει ο κάθε ενδιαφερόμενος: Επιστημονικά και αποδεκτά πράγματα, δεν είναι ιστορίες για μαγικές λάμπες, καλώδια από τελούριο και άλλα τινά.

Εν ολίγοις, από αυτά που έβαλα (και δεν αναφέρθηκες) και από αυτά που συμπεραίνω εγώ σαν απλή προσωπική διαπίστωση, ας χτυπιέται η Λόλα και ο….Λώλος, η ακουστική δεν είναι για τους ερασιτέχνες (ιατρούς, κατόχους παπακίων κτλ). Δεν είναι καθόλου εύκολη σε μικρούς κοινούς οικιακούς χώρους και δεν σώζεται με ασπιρίνες (ειδικά στις χαμηλές συχνότητες). Είναι πολύ δύσκολο ακόμη και να βγάλει κάποιος συνολικά συμπεράσματα για την ακουστική, γι αυτό και το βίντεο του δόκτορος είναι πολύτιμο. Είναι πολύ δύσκολο επίσης να μετρήσει κάποιος όλα τα χαρακτηριστικά του ήχου και να ικανοποιήσει όλα τα γούστα, όλων των ανθρώπων. Για παράδειγμα, υποψιάζομαι ότι ο χώρος σου δεν σου είναι τόσο αρεστός στην κλασική μουσική (όπως και έχεις ο ίδιος υπονοήσει). Όπως αναγράφει ένα από τα αποσπάσματα που έβαλα, όλη η προσπάθεια είναι η «μεταφορά» μουσικών γεγονότων που έγιναν σε διαφορετικούς μουσικούς «κόσμους» στο μικρό σου χώρο ή στα ακουστικά σου. Ότι και να έχεις σε θέματα χώρου και μηχανημάτων δεν πρόκειται να πετύχεις το «θαύμα». Γι αυτό διασκέδασε με αυτά που έχεις, ψάξτο μέχρι ενός λογικού μέτρου, σκέψου τους διάφορους περιορισμους και ρίξε όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα. Εκεί έχω καταλήξει εγώ.

Για να προλάβω κάποιους κακεντρεχείς (και επαγγελματίες troll γλειψυματίες), δεν είχα ποτέ λάμπες, δεν τις έχω ακούσει καν πέρα από κάποιες εκθέσεις (κάποια συστήματα με αυτές μου άρεσαν αρκετά), μου αρέσει η τεχνολογία που φέρνει καλύτερα και πιο προσιτά προϊόντα τα οποία χρησιμοποιώ χωρίς ταμπού και δεν έχω κάποιες «συμβουλές» ή «αυστηρά» προστάγματα σε άλλους. Πιστεύω όμως ότι ακόμη και οι λάμπες, οι ταπεινοί χώροι, το hardware κάποιων τελικά μπορεί και τους δίνει στην πραγματικότητα (και όχι στη φαντασία τους) μεγάλη ευχαρίστηση. Η καλύτερη πρόταση σε αυτό το νήμα είναι του jimman και απορώ γιατί κάποιος δεν θέλει να πάει στο χώρο του να ακούσουν μουσική. Εγώ δεν πίνω δυνατά ποτά :)

Τέλος, καλή χρονιά, με υγεία και καλή μουσική στ’αυτιά μας!
Το Σύμπαν είναι άπονο και δεν κάνει διακρίσεις.Κάποιοι μένουν ματαίως τυχεροί-άτυχοι επειδή ο παππούς του υποφαινομένου τον έμαθε από μικρό παιδί πώς ν'αντιμετωπίζει κάθε λογής τρολάρισμα,προτού καν να ισχύσει αυτό ως διαδικτυακός όρος....:whistling:
Αφιερωμένο λοιπόν αντί άλλης αντίδρασης σε όποιον υιοθετεί γκροτέσκο ύφος ένα νήμα από το παρελθόν με...προφητικές διαστάσεις.

Το 2019 θα είναι η Χρονιά του haris...αναμένεται η επετειακή έκδοση για τα πενήντα χρόνια από την κυκλοφορία του..."Let It Bleed".
...
Εἰναι ὀμως φανερὀ, οτι γιἀ πολλοὐς, θα ἠταν προτιμὀτερο, να μη συμμετἐχουν ενεργἀ, ὠστε να μην κατακεραυνωθοὐν απὀ τον εγωισμὀ των υπολοἰπων και τις ορδἐς των Κλἰνγκον οπαδὠν. Ἰσως να αναρρωτηθοὐμε μἠπως θα εἰναι καλὐτερα να το παρακολουθοὐμε απὀ μακριἀ...
Παρόμοιες συνθήκες ισχύουν και στον πραγματικό μας περίγυρο.Ένας ιστότοπος διαλόγου προσφέρει τουλάχιστον βήμα για...αναίμακτες προπονήσεις.;)
 
Last edited:



Μηνύματα
1.905
Reaction score
4.513
«η σοβαρότητα δεν έβλαψε ποτέ κανένα».
Ἰσως να αναρωτηθοὐμε μἠπως θα εἰναι καλὐτερα να το παρακολουθοὐμε απὀ μακριἀ.
Απο μακρια ή κοντα θα προτιμουσα το φόρουμ
με χαμηλοτερη οξύτητα και λιγοτερο μαιντανο..
Καλή Χρονια.
 



Μηνύματα
642
Reaction score
577
Δεν ξερω γιατι μου ηρθε στη σκεψη αυτο.....:)

Παντως εμενα μου αρεσουν οι λαμπες. Μου αρεσουν και τα τρανζιστορ. Μου αρεσουν και καποια ενεργα που χει τυχει ν ακουσω.
Πανω απ ολα ομως μου αρεσει να μη μου λεει κανεις τι πρεπει να μ αρεσει. Νομιζω ετσι αρεσει σε ολους και βαδιζουμε στραβα τελευταια μαλλον.



 

Μηνύματα
5.302
Reaction score
6.456
Τις γνώσεις μου επέτρεψε μου να τις ξέρω καλύτερα,
όπως κατάλαβα στο αρχικό σου ποστ έκανες πλακίτσα, με πλακίτσα σου απάντησα, προφανώς δε γνώριζες ότι υπάρχουν ενισχυτικά λάμπας 1000+watt εξ ου και οι αστοιεισμοί σου:):):).
Δε σε χαρακτήρισα και το ίδιο απαιτώ κι από σένα.
Οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί και μάλιστα χωρίς να γνωρίζουμε το συνομιλητή μας δεν είναι κι ότι καλύτερο...

Ποτέ δεν είναι αργά λοιπόν, ακόμα και για sub να..

πάρεις παθητικά!!!
Με αυτα που γραφεις τι να πω...δεν εχω λογια ...παιρνω πισω κατι που μπορει να σε προσβαλε...
Αν ανατρεξεις ισως καπου εδω μεσα θα δεις οτι εχω βαλει ακομη μεγαλυτερους σε ισχυ λαμπατους ...καπου καποτε..
Αυτα που ποσταρες δεν ειναι σαμπ, τι να σου πω τωρα οτι ειναι απλα μεγαφωνα σε μια κουτα και μαλιστα με καταλληληλοτατη εμπεδηση για λαμπατους ενισχυτες ? για dfactor ? xoxoxo :D στα 2 ωμ που θα βουτανε εκει να δεις γελιο...:D Πυραυλοι εδαφους αερος θα γινουν οι λαμπες ...πως το ειπε ο dimi? αν ναι ..πυραυλοι εδαφους που θα εκτοξευονται στο γαμο του καραγκιοζη !:D
Παθητικα φιλτρα ποια?δεν τα ειδα θα τα φτιαξεις μονος σου? στα 80 hz? στα 90hz? :D ελπιζω να μην ειναι μεγαλυτερα απο τα μεγαφωνα :D με τι αποκοπη? τι φασικες αποκλισεις?:D
Delay passive υπαρχουν δεν τα ειδα ουτε αυτα..υπαρχουν? 2ms παρακαλω...που να πρωτοβαλεις στα μειν στα σαμπ :D....
Μαλλον αχρηστα ειναι ...ξερω...
 

leandros

Πάρτε παθητικά!
Μηνύματα
3.195
Reaction score
6.101
Με αυτα που γραφεις τι να πω...δεν εχω λογια ...παιρνω πισω κατι που μπορει να σε προσβαλε...
Αν ανατρεξεις ισως καπου εδω μεσα θα δεις οτι εχω βαλει ακομη μεγαλυτερους σε ισχυ λαμπατους ...καπου καποτε..
Αυτα που ποσταρες δεν ειναι σαμπ, τι να σου πω τωρα οτι ειναι απλα μεγαφωνα σε μια κουτα και μαλιστα με καταλληληλοτατη εμπεδηση για λαμπατους ενισχυτες ? για dfactor ? xoxoxo :D στα 2 ωμ που θα βουτανε εκει να δεις γελιο...:D Πυραυλοι εδαφους αερος θα γινουν οι λαμπες ...πως το ειπε ο dimi? αν ναι ..πυραυλοι εδαφους που θα εκτοξευονται στο γαμο του καραγκιοζη !:D
Παθητικα φιλτρα ποια?δεν τα ειδα θα τα φτιαξεις μονος σου? στα 80 hz? στα 90hz? :D ελπιζω να μην ειναι μεγαλυτερα απο τα μεγαφωνα :D με τι αποκοπη? τι φασικες αποκλισεις?:D
Delay passive υπαρχουν δεν τα ειδα ουτε αυτα..υπαρχουν? 2ms παρακαλω...που να πρωτοβαλεις στα μειν στα σαμπ :D....
Μαλλον αχρηστα ειναι ...ξερω...
βλέπω ότι το συνεχίζεις το εριστικό στυλάκι σου...:(
είπαμε ότι απάντησα στη πλακίτσα σου με πλακίτσα και τέλος..
Δε χρειάζεται πάντα να προσπαθούμε να αποδεικνύουμε ποιός την έχει μεγαλύτερη....
Σου θυμίζω δε ότι ΔΕΝ έχω στο σύστημα μου καμιά λάμπα πλέον του ..φωτιστικού, αλλά δεν έχω πάρει την αγιαστούρα και να το παίζω μια σύγχρονη Λουκά αφορίζοντας τους πάντες και τα πάντα που δεν συμφωνούν με τη ¨θεική επιλογή¨ που έχω κάνει στο σύστημα που ακούω μουσική.. και επαναλαμβάνω, δε λοιδορώ κανένα!!
Έχω επανηλημμένως γράψει ότι ο καθένας ακούει

1) όπως μπορεί,

2)όπως γουστάρει,
3)το είδος μουσικής που γουστάρει, στη στάθμη που γουστάρει.:drinks:

Εδώ ανταλλάσουμε απόψεις όχι χλευασμούς!

τέλος....
πάρτε παθητικά!!!
 
Last edited:






Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.983
Reaction score
55.253
Δεν ξερω γιατι μου ηρθε στη σκεψη αυτο.....:)
Παντως εμενα μου αρεσουν οι λαμπες. Μου αρεσουν και τα τρανζιστορ. Μου αρεσουν και καποια ενεργα που χει τυχει ν ακουσω.
Πανω απ ολα ομως μου αρεσει να μη μου λεει κανεις τι πρεπει να μ αρεσει. Νομιζω ετσι αρεσει σε ολους και βαδιζουμε στραβα τελευταια μαλλον.
H λάμπα με τις παραστατικές της προεκτάσεις φαντάζει ως η κατεξοχήν ενισχυτική μονάδα που παρασύρει τη συνείδηση των ακροατών για το πόσο ΄΄πρέπει να τους αρέσει΄΄.:sneaky:
Για την πάρτη σου μόνον, ημίθεε, απούσαι οφορφόπαιδο, μόρτης κι αλάgνι.. ;) :drinks:

Και μόνο γι αυτό θ'άξιζε να σου έβαζα βαρύ πρόστιμο - επειδή δεν το σκέφτηκα...ο ίδιος,ενώ με ενθουσιάζει ο Μουφλουζέλης.:laugh:
...
Μια 8-άδα 211/845 ανά κανάλι σε πους πουλ, υπεραρκεί για να οδηγήσει οτιδήποτε, και με (σχετικά) λογικές τάσεις, ακόμα και μια τετράδα βγάζει πραγματικά σοβαρή ισχύ...:drinks:

ΥΓ. Τον ανωτέρω λαμπάτο ενισχυτή του λινκ, ευχαρίστως θα τον είχα στο σύστημά μου, παίζει (και μετράει) άριστα. ;)
Δυστυχώς όμως (γι'αυτόν) κοστίζει όσο 100 ενκόρ (και λίγα λέω) οπότε δεν έχει νόημα (για μένα τουλάχιστον). :)
Bhutia Law 4 : You may take the user out of the tube,but never the tube out of the user.;)
Και δια του λόγου το ασφαλές:
Εντάξει, μην είσαι τόσο αυστηρός, ας είναι και ντουλάπια χάρμπεθ, κι ότι άλλο θενε, και ρεντέκο που λέει ο λόγος!:taunt:
 



Μηνύματα
4.888
Reaction score
4.010
Στείλε μου ένα με πμ, περίεργος είμαι. Και λινκ με τις τέλειες μετρήσεις παρακαλώ.

(Παλι με πμ αν θες), ενα σύστημα με τελικούς λαμπάτους που να ξέρεις πως παίζει τα πάντα. Όχι επιλεκτική μουσική, τα πάντα. Για παράδειγμα συμφωνική, Μάλερ, σε (σχετικά) ρεαλιστικές στάθμες, τσίτα τα γκάζια. Θέλω μέση στάθμη 85db και κορυφές 105db, καθαρά χωρίς βρώμα. Δεν ζητάω πολλά. Θα έπρεπε να πω πάνω απο 110db, αλλά ειναι γιορτές και το παραβλέπω. Και να μην πέσουμε κάτω απο τα γέλια, ή πατώντας τις ουρές που θα σέρνονται στο πάτωμα.
[DOUBLEPOST=1546182509][/DOUBLEPOST]Συνεχίστε παρακαλώ, διασκεδάζω πραγματικά :)
Οι δικοι μου λαμπατες ενισχυτες επαιζαν τα παντα (AUDIO VALVE - CHALENGERS) Νομιζω ότι ευκολα θα βρεις μετρήσεις. Κι επαιζαν και πολύ δυνατα. Τα δοκιμασα με πολλα ηχεια, εκει που δυσκολευόντουσαν ηταν στα μαγνητοστατικα σε υψηλες εντασεις (αν δεν κανω λαθος η ευαισθησια των εν λογω ηχειων ηταν 82 db). Κατά τα αλλα ηταν απλα απολαυση. Σε όλα τα ειδη μουσικης.
 


Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
172.285
Μηνύματα
2.895.380
Members
38.022
Νεότερο μέλος
Tsarou
Top