Περί καλωδίων ρεύματος

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.705
Οταν θεσαμε "οριο" τα 3 ευρω με τα βισματα τους τοτε ακομη και το best selling Belden 19364 καταντησε hiend-ιά.
Κοίτα, είναι στο όριο.
Δηλαδή, αν το πάρεις για λίγα μέτρα, είναι ακριβό.
Κουλούρα όμως, νομίζω μου είχε βγει στα 4€ το μέτρο.
Οπότε, είναι πολύ στο όριο, να το δεχτώ.

Το ερώτημα που έχω να σου θέσω όμως, είναι γιατί να βάλεις θωρακισμένο καλώδιο τροφοδοσίας σε μηχανήματα ήχου οικιακής χρήσης.

Σοβαρή απάντηση παρακαλώ, αν είναι να μου πεις για τα ωραία μεσαία του καλωδίου τροφοδοσίας, άστο, ευχαριστώ.

Reaction score
30.452

ika

News
Reaction score
14.860
.........
Αν έχετε ένα σύστημα του οποίου το επίπεδο δικαιολογεί την δαπάνη, θα πρότεινα να πάρετε μια γεύση από αυτά που έχει να προσφέρει η Synergistic σε αυτό το επίπεδο (τόσο το καλώδιο Galileo UEF, όσο και το φίλτρο PowerCell 12 UEF SE και τον ζυγό γείωσης Active Ground Block SE ή και όλα μαζί!) αλλά ακόμη και αν το κόστος είναι έξω από τις άμεσες δυνατότητές σας, θα πρότεινα να τα ακούσετε σε πρώτη ευκαιρία, διότι είναι μια εμπειρία που είναι σημαντικό να έχει κανείς!
.....
Τιμή 20.000€ όμως

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.201
Παραθετω ενα τεστ του εγνωσμενης σοβαροτητας Σταματακου.
Αφορα σε ενα, ακριβο ομολογουμενως, συστημα της Synergistic Research.
Οι υπογραμμισεις δικες μου
...
Αυτα με τις εξονυχιστες μετρησεις του Σταματακου που τα επιβεβαιωνουν
σε ενα πακετο που περιλαμβανει ακομα και τον αμφιλεγομενο συντονιστη Schumann!!!!

Ποιος εχει σειρα να ειρωνευτει τωρα ?
Το παρόν νήμα τιτλοφορείται "Περί καλωδίων ρεύματος".
Τα μετρητικά δεδομένα εξέταζαν συνολικώς το πακέτο είτε μέρη του πακέτου.Σε κανένα στάδιο δεν εμφανίζεται να εξετάζονται μεμονωμένα τα ίδια τα καλώδια...

Αποκαλυπτικά αποσπάσματα:
"...Εδώ υπάρχει μια σαφής μείωση της στάθμης των αρμονικών (με εξαίρεση την δεύτερη) η οποία μάλιστα βαίνει αυξανόμενη..."

"...Με δεδομένη την μετρήσιμη βελτίωση, είναι θέμα συζήτησης το κατά πόσον αυτή είναι πραγματικά ακουστή...Η βελτίωση στις μετρήσεις είναι οριακή τόσο σε ότι αφορά τις αρμονικές και τον γενικό θόρυβο όσο και στα προϊόντα ενδοδιαμόρφωσης..."

"...Η συγκριτική ακρόαση του συστήματος με και χωρίς του PowerCell (διατηρώντας και στις δύο περιπτώσεις τόσο τα καλώδια όσο και τον ζυγό γείωσης) έδειξε ότι το φίλτρο της Synergistic παίζει τον σημαντικότερο ρόλο στις αλλαγές που ακούσαμε. Χωρίς αυτό, το αποτέλεσμα που πήραμε ήταν οριακά βελτιωμένο σε θέματα μικροδυναμικών, αίσθησης διαφάνειας και χαρακτήρα ψηλά, έχασε όμως με τρόπο ευδιάκριτο το κέρδος στην στερεοφωνική εικόνα που περιγράφηκε στις προηγούμενες παραγράφους. Στα θετικά, ωστόσο, πρέπει να καταχωρηθεί η επιστροφή ενός πιο “μεγάλου” και ατμοσφαιρικού χαρακτήρα..."
Τιμή 20.000€ όμως
Από τη σελίδα 2 του παρόντος νήματος:
Ακριβώς,για να μας δίνει να το καταλαβαίνουμε...΄΄καλύτερα΄΄. (ΣΣ:Αυτό και αν ήταν...προφητικό) ;)

Κι επειδή σε οιοδήποτε Σύμπαν και να βρισκόμαστε δεν παύουν να ισχύουν προτεραιότητες,θα όφειλε ο καταναλωτής πρώτα να φιμώσει τη συνιστώσα συνεχούς ρεύματος που συνήθως κυκλοφορεί παρασιτικά μαζί με το εναλασσόμενο στο δίκτυο και κατόπιν να απομονώσει την παροχή από Η/Μ & RF παρεμβολές.Δεν υπάρχουν σκέτα καλώδια που να είναι πιστοποιημένα για όλα αυτά...

Και ακολουθεί μια δική μου απορία...Καμία συσκευή δεν είναι τέλεια,οπότε και το ΄΄καθαρό΄΄ ημίτονο θα παρέχεται με κάποιο ποσοστό...αρμονικής παραμόρφωσης.Ποιο ποσοστό αρμονικής παραμόρφωσης θα θεωρείται αποδεκτό για παροχή σε συστήματα υψηλής πιστότητας;;)
άλλαξες το nickname σου σε Trobin????? :):):)
Δεν αλλάζω ψευδώνυμα κι επιχειρήματα.Αλλάζω χαρακτήρες σε...παλιοχαρακτήρες.

Μακάρι να άλλαζα σεTrobin,καθότι εκείνος έχει συναίσθηση του πόσο αμείλιικτος μπορεί να γίνει ο... Bhutman;)

Last edited:

Reaction score
1.553
Στα 20.000€ στήνω χώρο σύστημα που θα ακούγονται άγγελοι και το μόνο που δε θα με νοιάζει είναι το καλώδιο.
Και θα μου μείνουν ρέστα πολλά μάλιστα. Α επίσης μπορείτε να μου υποδείξετε ένα ενισχυτικό που στην εσωτερική του δόμηση χρησιμοποιεί τέτοιου είδους καλώδια? Αν λοιπόν βάλω στον κουβά ένα παλιό απίστευτο δόγμα του Hi-End ότι τα καλώδια πρέπει να είναι το 1/5 του κόστους του συστήματος τότε μπορείτε να μου πείτε το υπόλοιπο σύστημα από τι πρέπει να απαρτίζετε και πόσο θα κάνει?

Στο συνολικό νούμερο που θα βγει αγοράζει Steinway πιάνο και κόστος μαθημάτων για μια 5ετία σε σοβαρό ωδείο μαζί με φουλ σετ θεωρητικά μπας και καταλάβει κάποιος τίποτα για τη μουσική από να την τραβολογάει ως επιχείρημα του τύπου "την άκουσα έτσι ενώ με το τσουμπλέκι τάδε την άκουσα αλλιώς" και στην ουσία δεν έχει ιδέα γιατί μιλάει.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.201
οταν ελεγα πριν 5 σελιδες οτι το θεμα εχει ψωμι.......
Κι ελλείψει άρτου ενίοτε,μόνο...θέαμα
https://latinternational.com/index.html
...
Το ερώτημα που έχω να σου θέσω όμως, είναι γιατί να βάλεις θωρακισμένο καλώδιο τροφοδοσίας σε μηχανήματα ήχου οικιακής χρήσης...
Αντιστρόφως ανάλογον ερώτημα:
Σε πόση υπόληψη θα έπρεπε να έχει ο υποψήφιος αγοραστής έναν περιποιητή ρεύματος άμα η δοκιμή του ισχυριζόταν ότι βελτιώθηκε σημαντικά η επίδοση με την προσαρμογή ενός αβανταδόρικου καλωδίου ρεύματος αντί ενός συμβατικού;;)

Last edited:

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Κοίτα, είναι στο όριο.
Δηλαδή, αν το πάρεις για λίγα μέτρα, είναι ακριβό.
Κουλούρα όμως, νομίζω μου είχε βγει στα 4€ το μέτρο.
Οπότε, είναι πολύ στο όριο, να το δεχτώ.

Το ερώτημα που έχω να σου θέσω όμως, είναι γιατί να βάλεις θωρακισμένο καλώδιο τροφοδοσίας σε μηχανήματα ήχου οικιακής χρήσης.

Σοβαρή απάντηση παρακαλώ, αν είναι να μου πεις για τα ωραία μεσαία του καλωδίου τροφοδοσίας, άστο, ευχαριστώ.
To 19364 στα 4 ευρα ειναι πολυ καλη τιμη !!!
Για την θωρακιση τωρα, δεν το χρησιμοποιω επειδη ειναι θωρακισμενο,αυτο απλα ετυχε.
Τα αυτοσχεδια μου δεν ειναι θωρακισμενα,οπως και αλλα που εχω και επισης δεν ειναι.Εχω μονο 1-2 ακριβα καλωδια ρευματος και αυτα δεν τα πληρωσα σε κανονικες τιμες ευτυχως.Και ναι,και τα δυο βελτιωνουν ηχητικα τα μηχανηματα στα οποια τα χρησιμοποιω.Και εννοω το "βελτιωνουν" με τον τροπο που εγω αντιλαμβανομαι την βελτιωση.
Το ειπα και αλλες φορες και δεν με ενοχλει να το ξαναπω,ακουω διαφορες απο καλωδια τροφοδοσιας.Επιλεγω αυτα που γενικα μου αρεσουν περισοτερο στα συστηματα μου και δεν ασχολουμαι με λεπτομερειες.Ετσι ακουω την μουσικη προσωπικα,ως συνολο και οχι σημεια.Τα μονα σημεια με τα οποια ασχολουμαι ειναι τα "κακα" σημεια που χαλανε αυτο που προσωπικα θεωρω καλο.Επαψα προ πολλου να καρφωνομαι στην καρεκλα για τις λεπτομερειες.
Το ιδιο και με ολες τις μοναδες των συστηματων μου.
Για φαντασου τωρα να ακους ηχογραφησεις του 50,60 και να ισχυριζεσαι διαφορα περιεργα περι "ουδετεροτητας" και αλλα παρομοια σχετικα με διαφορες καλωδιων η αλλων παρομοιων.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Σκεφτηκες να το δοκιμασεις η το δοκιμασες χωρις να συνδεσεις την θωρακιση του πουθενα???

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.705
Σκεφτηκες να το δοκιμασεις η το δοκιμασες χωρις να συνδεσεις την θωρακιση του πουθενα???
Έχω πάψει να κάνω δοκιμές καλωδίων εδώ και πολλλλάαααα χρόνια.
Το εν λόγω καλώδιο της μπέλντεν, το πήρα γιατί ήταν θωρακισμένο και το χρησιμοποίησα εκτενώς, σε μηχανές που γνώριζα ότι έβγαζαν θόρυβο. Δηλαδή για τον αντίστροφο λόγο από αυτόν που αναμένεται, και θεωρητικώς, δικαίως το έκανα.

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.103
Σταυρο με τετοια κ@λοδια δεν ασχολουμαστε με καλωδια :D
Σωστά. Αυτά είναι σε άλλο θρεντ. Αναρωτιέμαι όμως, τι καλώδια θέλει η κουζίνα για να γίνει καλή η φασολάδα? :lolsign:
Η γιαγιά μου πάντως, μαγείρευε αναλογικά. Σε γκαζιέρα. Η μία απ' τις δύο. Η άλλη το έπαιζε μοδέρνα και είχε ηλεχτρικιά κουζίνα. Πσηφιακιά η γιαγιά, πριν 70 χρόνια :dance2:

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.103
εμενα η γιαγια μου δεν μαγειρευε.....

Οφείλω να ομολογήσω πάντως ότι η αναλογικιά γιαγιά μου μαγείρευε θεσπέσια, ενώ η πσηφιακιά μέτρια.
Μήπως ν' αλλάξω γνώμη και να μην πάρω ενεργά?

Reaction score
11.118
Δεν απαντά σε εσένα προσωπικά με το ρήμα "αναμένεται", αλλά το άλφα γιώτα στο τέλος το κάνει απρόσωπο. Δηλαδή αναμένεται από το ευρύ κοινό, από κάποιους.
Όχι με έψιλον "εσείς αναμένετε". Δηλαδή αυτό που εσύ αναμένεις.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.878
Οφείλω να ομολογήσω πάντως ότι η αναλογικιά γιαγιά μου μαγείρευε θεσπέσια, ενώ η πσηφιακιά μέτρια.
Μήπως ν' αλλάξω γνώμη και να μην πάρω ενεργά?

μια απο τα ιδια....
αυτη που μαγειρευε στα ξυλα γκαζιερα ηταν απαιχτη (χιος)
η αλλη ...η κουζινισια ( κυθνος).....αστα........καλα που ετρωγα στην ξυλινη.......

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.705
Δεν αναμενω τιποτα και απο τιποτα που δοκιμαζω.
Βάζεις καλώδιο με θωράκιση που αναμένεται να μειώσει τις ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές που θα μαζέψει το καλώδιο στο μήκος του ή να μειώσει τα υπάρχοντα παράσιτα του ρεύματος της ΔΕΗ λόγω χωρητικότητας ίσως (δε το σχολιάζω), ενώ εγώ το χρησιμοποίησα ώστε το καλώδιο ρεύματος της συσκευής να μην αποτελεί κεραία ηλεκτρομαγνητικων παρασίτων που βγαίνουν από το μηχάνημα, να τα μαζεύει το πλέγμα να τα γειωνω στο σούκο.
Μη αναμενόμενη χρήση.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Δεν απαντά σε εσένα προσωπικά με το ρήμα "αναμένεται", αλλά το άλφα γιώτα στο τέλος το κάνει απρόσωπο. Δηλαδή αναμένεται από το ευρύ κοινό, από κάποιους.
Όχι με έψιλον "εσείς αναμένετε". Δηλαδή αυτό που εσύ αναμένεις.
Το καταλαβα.Και απαντησα οτι προσωπικα δεν αναμενω τιποτα και απο τιποτα που ακουω ακομη και απο την θωρακιση ενος καλωδιου,στην οποια δεν αποδιδω τιποτα αλλο εκτος απο την δουλεια που κανει οταν χρειαζεται.Δηλαδη ,(οσον αφορα εμενα),δεν αναμενεται (οπως οντως πολλες φορες ισως να αναμενεται απο καποιους) οτι θα ακουσω κατι συγκεκριμενο ,απλα κρινω το τι ακουω.Διαφορετικα; Δεν με ενδιαφερει τι αναμενεται.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.551
Members
38.196