Αγορά ενεργών ηχείων, προτάσεις

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
33.696

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.526
Δεν έχει μεγάλη σημασία αλλά τα SVS είναι αυτοενισχυόμενα, όχι ενεργά.
Υπάρχει αντιπρόσωπος στην Ελλάδα, δεν γνωρίζω όμως αν φέρνουν τέτοια ή αν δέχονται παραγγελιά.

• Like
Reactions: PPG

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
33.696
Δεν έχει μεγάλη σημασία αλλά τα SVS είναι αυτοενισχυόμενα, όχι ενεργά.
Υπάρχει αντιπρόσωπος στην Ελλάδα, δεν γνωρίζω όμως αν φέρνουν τέτοια ή αν δέχονται παραγγελιά.
Το master είναι active και το slave passive.

Reaction score
4.703
Τώρα τα είδα με λεπτομέρεια και λόγω ότι θα κολλήσουν σχεδόν στον τοίχο δεν νομίζω να ταιριάζουν στην περίπτωση μου , λόγω του reflex που το έχουν πίσω. Χώρια τις 4.5 ιντσες που είναι πολύ λίγες. Τα σαμπ φαίνονται πολύ καλά

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
33.696
4 Χ 50 W
  • Dual Class-D Power Amps for Discrete Driver Bi-amplification
  • 200 watt (50 watt x 4) RMS Power
  • Digital controlled tweeter-to-woofer crossover: 2kHz (12dB/octave slope)
Active Speaker Cabinet Dimensions:
  • 260mm (H) X 155mm (W) X 183.22mm (D)
  • 10.24" (H) X 6.10" (W) X 7.21" (D)
Passive Speaker Cabinet Dimensions:
  • 260mm (H) X 155mm (W) X 160.4mm (D)
  • 10.24" (H) X 6.10" (W) X 7" (D)

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.292
Το ερώτημα είναι αν ο ενισχυτής είναι πριν η μετά το crossover. Μάλλον είναι μετά, μιας και το crossover είναι (μάλλον πάλι) dsp

Reaction score
4.587
Δεν το έχω ξαναδεί αυτό. Είναι ενεργά με τους ενισχυτές στο ένα, και στο δεύτερο ηχείο πηγαίνουν 4 καλώδια.

Πλούσια :D φωτό:

Τα klipsch είναι έτσι, ένα φθηνό μοντέλο της behringer κ.α. Είναι μία βολική λύση καθώς καλώδια τροφοδοσίας και σήματος έχεις μόνο στο ένα ηχείο, ειδικά σε desktop χρήση το κέρδος είναι σημαντικό.

https://www.skroutz.gr/s/11975267/Klipsch-The-Sixes.html

https://www.skroutz.gr/s/6892151/Behringer-Studio-50USB.html

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.677
Θα επαναλάβω πάντως την καθαρά προσωπική μου άποψη: μπορώ να ζήσω με τη μουσική μου από τους 40 κύκλους και πάνω
Νομίζω πως πρέπει να αλλάξεις άποψη. ;)

Φιλικά στο λέω, γιατί το αξίζεις. Ειδάλλως δε θα ασχολιομουν με την υποκειμενική άποψη κανενός. ;)

Προσωπικά δηλαδή, θα προτιμούσα τα πρισόνους με σαμπ, παρά τα Κλάιν Μάιν χωρίς σαμπ.

Ούτε ίχνος ενδοιασμού δεν θα είχα στην επιλογή μου. Καρφωτά τα πρισόνους με 4 σαμπ, παρά Κλάιν Μάιν σκέτα. 8-)

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.526
Τα klipsch είναι έτσι, ένα φθηνό μοντέλο της behringer κ.α. Είναι μία βολική λύση καθώς καλώδια τροφοδοσίας και σήματος έχεις μόνο στο ένα ηχείο, ειδικά σε desktop χρήση το κέρδος είναι σημαντικό.
Τα Klipsch έχουν 2 κανάλια ενίσχυσης, το γράφουν και οι ίδιοι οτι είναι powered.

https://f072605def1c9a5ef179-a0bc3f...oduct-specsheets/The-Sixes-Spec-Sheet-v01.pdf

Reaction score
4.587
Τα Klipsch έχουν 2 κανάλια ενίσχυσης, το γράφουν και οι ίδιοι οτι είναι powered.

https://f072605def1c9a5ef179-a0bc3f...oduct-specsheets/The-Sixes-Spec-Sheet-v01.pdf
Ναι τα λένε "powered" αλλά είναι παράλογο να έχουν παθητικά cross και να συνδέονται τα ηχεία μεταξύ τους με 4 καλώδια. Την ισχύ που γράφει στα specs φαντάζομαι πως εννοεί ισχύς ανά ηχείο (100w, 200w peak), δεν επιμένω πάντως. Η λογική πάντως λέει (όπως αντίστοιχα και στα Behringer) πως αφού το σήμα πάει από το δεξί στο αριστερό με 4 καλώδια πάει έτοιμο κροσαρισμένο, τώρα αν το ενεργό cross είναι μετά τον ενισχυτή, για να γλιτώσουν κάποια ελάχιστα χρήματα, δεν το γνωρίζω.

Reaction score
6.235
Βασικά λογικό είναι σε μικρές κατηγορίες τιμής το παθητικό κρος. Μια κακή υλοποίηση παθητικού κρος δε κοστίζει τίποτα βασικα.

Reaction score
4.587
Δε γίνεται αυτό.
… διότι το cross λειτουργεί σε χαμηλή τάση, έτσι? μάλλον το κατάλαβα. Άρα επανέρχομαι στην αρχική μου σκέψη, 4 καλώδια σημαίνει ενεργά ηχεία ή παθητικά cross μέσα στο δεξί ηχείο που είναι ανόητο.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.819
Members
38.498
Νεότερο μέλος
antikotsos