Ένα απόγευμα στου Κώστα Ear

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.033
Ναι, ομολογώ.

Πήρα μακμπουκ.

:p:D

Κα σα να μην έφτανε αυτό, πήρα και κάτι ακόμα:

Αναμένεται πιθανώς εντός της επόμενης εβδομάδας. :beach:
Μεγειά, και εις ανώτερα

:whistling:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.742
Ε σιγά βάλε από ένα 870 για βάση του κάθε 310 και μετά βάλτε από ένα 870 σε κάθε γωνιά
Τόσο δύσκολο;
Δεν αντέχει ο μικρός μου χώρος τέτοια ποσότητα μεγαφώνων, θα ανοίξουν οι τοίχοι σα τριαντάφυλλο...:lol:

Με 1 τεμάχιο 870, όπως το τοποθέτησα στην τελευταία αλλαγή θέσης (νίαρφιλντ), σε χτυπάει καλά στο στομάχι, κουνάει τον καναπέ, νιώθεις άριστα το χαμηλό, και με άψογο στεπ ρισπονς (μετρημένο από την Κλάιν Μάιν με τα 310, δε τίθεται αμφιβολία).

Το 1 τεμάχιο 870 αποφασίστηκε να γίνουν 2 τεμάχια, για να δημιουργήσω ένα οριζόντιο "τοίχο" χαμηλού από εμπρός, κατά το γουέιβ αρέι της ίδιας της Κλάιν Μάιν.

Φυσικά, οι στάθμες των 2 μαζί, θα είναι καλύτερα από ένα μόνο του, αλλά στο χώρο μου δε τίθεται πλέον θέμα στάθμης χαμηλών, διότι έχω και τα 2 επικ, με 2 γούφερ 15" το καθένα, οπότε οι στάθμες σε υπόηχους μέσα στο δωμάτιο των 32τμ, είναι πανηγυρικά στα όρια της αντοχής του αυτιού, και έχω και το 18" το JBL από πίσω να συμπληρώσει τον τρόμο...:D

Μετράτε μεγάφωνα για 32τμ, από 5 σαμπ:
4 x 10"
4 x 15"
1 x 18"

Και οι δορυφόροι, προς το παρόν 7*310, δηλαδή προσθέστε άλλα 7x 8"..:cool:

Πιο σημαντικό ίσως, είναι το ενδεχόμενο να λειτουργήσει υψηλότερα το κρος μεταξύ 310 και 870, ώστε να βγάλω από τα 4 μπροστινά τεμάχια 10" φάτσα κάρτα στα 2μ απόσταση ακρόασης, μέχρι 100 κύκλους, για τα 3 εμπρός ηχεία, δηλαδή το δεξί 870 για το δεξί 310, ομοίως το αριστερό, και το κεντρικό και στα 2 τεμάχια 870!:cool:

Αυτό θα μου δώσει αέρα δυναμικού εύρους, να ξεπεράσω σε όλο το φάσμα την γραμμή ακουστότητας των 100 φονς, δηλαδή τα όρια του αισθητηρίου οργάνου μας. :p

Τες πα, έχει λίγο παιχνίδι ακόμα, αλλά πλησιάζει η ώρα του τέλους των μεγαφώνων. :drinks:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.033
Α, να κι ένα σαμπ στο πάτωμα.
Σήκωσε το το τιμημένο, δεν μπορώ δεν μπορώ να περιμένω

Θέλω να τα δω ως βάσεις στα 310 :superman:, να παίζουν 30-120Hz, να γίνεις απο headroom
Και τα χρεπικ στις γωνιές 10-40Hz

Reaction score
4.156
Δεν αντέχει ο μικρός μου χώρος τέτοια ποσότητα μεγαφώνων, θα ανοίξουν οι τοίχοι σα τριαντάφυλλο...:lol:

Με 1 τεμάχιο 870, όπως το τοποθέτησα στην τελευταία αλλαγή θέσης (νίαρφιλντ), σε χτυπάει καλά στο στομάχι, κουνάει τον καναπέ, νιώθεις άριστα το χαμηλό, και με άψογο στεπ ρισπονς (μετρημένο από την Κλάιν Μάιν με τα 310, δε τίθεται αμφιβολία).

Το 1 τεμάχιο 870 αποφασίστηκε να γίνουν 2 τεμάχια, για να δημιουργήσω ένα οριζόντιο "τοίχο" χαμηλού από εμπρός, κατά το γουέιβ αρέι της ίδιας της Κλάιν Μάιν.

Φυσικά, οι στάθμες των 2 μαζί, θα είναι καλύτερα από ένα μόνο του, αλλά στο χώρο μου δε τίθεται πλέον θέμα στάθμης χαμηλών, διότι έχω και τα 2 επικ, με 2 γούφερ 15" το καθένα, οπότε οι στάθμες σε υπόηχους μέσα στο δωμάτιο των 32τμ, είναι πανηγυρικά στα όρια της αντοχής του αυτιού, και έχω και το 18" το JBL από πίσω να συμπληρώσει τον τρόμο...:D

Μετράτε μεγάφωνα για 32τμ, από 5 σαμπ:
4 x 10"
4 x 15"
1 x 18"

Και οι δορυφόροι, προς το παρόν 7*310, δηλαδή προσθέστε άλλα 7x 8"..:cool:

Πιο σημαντικό ίσως, είναι το ενδεχόμενο να λειτουργήσει υψηλότερα το κρος μεταξύ 310 και 870, ώστε να βγάλω από τα 4 μπροστινά τεμάχια 10" φάτσα κάρτα στα 2μ απόσταση ακρόασης, μέχρι 100 κύκλους, για τα 3 εμπρός ηχεία, δηλαδή το δεξί 870 για το δεξί 310, ομοίως το αριστερό, και το κεντρικό και στα 2 τεμάχια 870!:cool:

Αυτό θα μου δώσει αέρα δυναμικού εύρους, να ξεπεράσω σε όλο το φάσμα την γραμμή ακουστότητας των 100 φονς, δηλαδή τα όρια του αισθητηρίου οργάνου μας. :p

Τες πα, έχει λίγο παιχνίδι ακόμα, αλλά πλησιάζει η ώρα του τέλους των μεγαφώνων. :drinks:

Και πανω που λεγαμε ότι ο Flash δεν εχει αντιπαλο, εσυ εχς ξεφυγει τελειως :headbang:.
Εχουμε κανα ψυχιατρο εδώ μεσα? Περιττο να πουμε ότι ο Ζαπαντης και ο Μπουτιας εσκισαν τα βιβλια τους.

Εγω παντως μετα απ αυτά το γυριζω στο μονοφωνικο. Ένα ηχειο. Μικρουτσικο. Με γουφερ 4-5 ιντσες κι αποσταση στα 8 μετρα! Αι σικτηρ Τρελαθήκαμε τελειως.

Reaction score
6.191
Σήκωσε το το τιμημένο, δεν μπορώ δεν μπορώ να περιμένω

Θέλω να τα δω ως βάσεις στα 310 :superman:, να παίζουν 30-120Hz, να γίνεις απο headroom
Και τα χρεπικ στις γωνιές 10-40Hz
40-100 θα έλεγα και τα epic 10-40.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.742
τα epic 10-40.
20-40 θες να πεις.
Μια οκτάβα δηλαδή.

Ενδιαφέρουσα ως σκέψη. Θα δείξει...
Μπορεί αυτό (μια οκτάβα) να συμβεί στα επικ μόνο στο bass management των ηχείων, ενώ για το .1 κανάλι των κινηματογραφικών φορμά να μείνουν ανοιχτά μεχρι τα 120 χερτζ..

Άσε να βάλω ενισχυτή στα επικ, να τα μετρήσω να δω τι κάνουν, και θα δω. Παίζει να τους φτιάξω καινούρια καμπίνα..

Η απόκριση και το gain του χώρου έχει σημαντικά θετικά στοιχεια, και η τοποθέτηση γίνεται με σκέψη και δοκιμές, για να εκμεταλλευτώ τα boundaries στο μάξιμουμ.

Τα έχω τοποθετήσει τα επικ μπροστά σε χοντρό μπετόν, σε ανοιχτή γωνία του τοίχου, σε σημείο που είναι υπόγειο, δηλαδή πίσω από το μπετό έχει χώμα.

Ομοίως τα 870, από πίσω έχουν γυψοσανίδα, πίσω από τη γυψοσανίδα απορρόφηση, μπετό και πίσω χώμα.

Από την άλλη πλευρά του δωματίου, στα 6,5μ έχει λεπτή γυψοσανίδα, και στα 9,5 ένα μονό τούβλο μεσοτοιχιας, ενώ τοίχος βρίσκεται στα 14-15 μέτρα απόσταση από τα σαμπ. Θεωρητικά δεν υπάρχει αυτή η διάσταση για επιστροφή και ακυρώσεις, μεγάλη απόσταση.

Για τα πίσω ηχεία (και τα πίσω του άτμος) σκέφτομαι ομοίως το bass management της πρώτης οκταβας των συνολικά 4 πίσω ηχείων να γίνει αποκλειστικά από το πίσω σαμπ, το JBL, το οποίο ομοίως για το .1 κανάλι να παραμένει ανοιχτό μέχρι τους 120 κύκλους. Κανονικά θα ήθελα ακόμα 2 10" Νιούμαν για πίσω, για τη δεύτερη οκτάβα (+κάτι) των πίσω ηχείων. Ένα ζευγάρι 805 δηλαδή για πίσω.

Συνολικά δηλαδή, σκέφτομαι το φάσμα των δορυφόρων σε διάταξη 5 δρόμων, 3 δρόμοι στο δορυφόρο, ο 4ος δρόμος σε Νιούμαν και ο 5ος δρόμος σε επικ και JBL, ενώ το .1 κανάλι φουλ ανοιχτό σε όλα τα σαμπ.

Πρόχειρες σκέψεις τα ανωτέρω. Όλα θα γίνουν βάσει μετρήσεων, το μικρόφωνο θα αποφασίσει..

Το μόνο που πραγματικά χρειάζεται είναι ιδιαίτερα αυξημένες δυνατότητες bass management και γενικά loudspeaker management, με υψηλές δυνατότητες ισοσταθμισης και κρος. ;)

Reaction score
6.191
Πιθανόν με metric να γίνεται κατευθείαν αυτό που λες. Αλλιώς παιζεις ολα τα ηχεία full range και κάνεις το κρος μόνος σου από το σαμπ και υπάρχει μια συσκευή που σου κάνει redirect το lfe στα ηχεία, το οποίο το επιστρέφεις στα σαμπ. Με πιάνεις τι εννοώ έτσι; ;)

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.557
Members
38.197
Νεότερο μέλος
YiorgosM