Περί καλωδίων ρεύματος

Reaction score
12.228
Ναι, συχνά παίζουν διαφορετικά, και αυτό εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες.
Πρέπει να εξετάσετε τους παράγοντες:

Πότε παίζουν διαφορετικά;
Πότε δεν παίζουν διαφορετικά;
Γιατί παίζουν διαφορετικά;
Θέλουμε να παίζουν διαφορετικά;

Εξηγήθηκε πολλάκις, αλλά δεν διαβάζετε.
Εντάξει, προσωπικά βρίσκω λογικό το να μην επηρεάζεται ένα σύστημα απο καλώδια ρεύματος, αν το ρεύμα παρέχεται καθαρό. άντε και να τιουνάρω και τον χώρο. Αν τα καλώδια που μεταφέρουν το σήμα είναι γτπκ και στο τέλος δίνουν θολούρα, ποιος χώρος και ποιο "eq" θα μπορέσει να αποκαταστήσει τη ζημιά; Όσο έχω ασχοληθεί με τα καλώδια ποτέ δεν ζήτησα να κόψω ή να αυξήσω μια περιοχή. Έχω πετύχει καλώδια που τσιρίζουν, άλλα που μπουμπουνίζουν, άλλα που είναι μουντά. Αυτά τα απορρίπτω αμέσως. Σύμφωνα με τις αναφορές μου, προσέχω να έχουν τον ίδιο χαρακτήρα αρχικά και στη συνέχεια αν ακούω περισσότερες πληροφορίες με τη χρήση τους. Ποιο σύστημα ρύθμισης - βελτίωσης θα μπορέσει λοιπόν να αποκαταστήσει τη ζημιά που κάνει ένα καλώδιο κακής - μέτριας ποιότητας;

Edit: Το βρίσκω πολύ πιθανό, χωρίς να έχω μπει στη διαδικασία να κάνω μια τέτοια δοκιμή.

Reaction score
12.228
Πάρε Belden/mogami και ξέχνα τα
Προτείνω να κάνεις κι εσύ ένα σουαρέ που θα φέρουμε όλοι τα καλώδιά μας, θα τα απλώσουμε και θα κάνουμε παιχνίδι. Να φέρω κι εγώ τα κιμπεράκια μου και να τα ακούσω κόντρα στα mogami. Πάντως, τα mogami δεν τα λες και φτηνά...

Reaction score
5.413
Χάρη 15 δε χωράμε μάνα μ:) στο σπίτι μου,
5-7 άνετα!.
Από την άλλη, ποτέ ΔΕΝ είπα ότι το σούπερ-ντούπερ καλώδιο θα πάιξει ντε και καλά καλύτερα από 1 φτηνό ή των 10-15€,
αντιθέτως, είπα ότι ανάμεσα από τα 5 διαφορετικά που διαθέτω και τα stock ή όποια φέρεται μαζί, θα καταλάβουμε διαφορές.
Σε κάποιον μπορεί να αρέσει περισσότερο ο ήχος με το stock καλώδιο(περί ορέξεως κολοκυθόπιτα), κάποιος άλλος με το τάδε, κάποιος με το δείνα.
Είπα ότι τα καλώδια ρεύματος ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ τον ήχο. Δε θέλω να πείσω κανένα για το πιο καλώδιο είναι καλύτερο απ το άλλο.

Τώρα, αν όπως σωστά είπες το 80% ακούει διαφορές το τεστ θα είναι επιτυχές κι απλά θα ξεκατινιάσουμε τα σουβλάκια!
Αν φυσικά μετά θέλουμε να βγάλουμε ντε και καλά νικητή-καλώδιο, ευχαρίστως να ακολουθήσουμε μια διαδικασία σαν την προτεινόμενη από σένα, αλλά με τη σύμφωνη γνώμη και των υπολοίπων ακροατών.
[DOUBLEPOST=1555606163][/DOUBLEPOST]
και μόνο αν ανέβεις από τη Κρήτη γι αυτό, ειδικά για σένα θα ξεκινήσει ο μπουφές πριν την ακρόαση!
Αλήθεια, ποιός είπαμε θα χρηστεί σουβλακοχορηγός?
Περιμένω εθελοντή-ακροατή-χορηγό!
Νομίζω όμως ότι θα πρέπει να καταγράφονται και τι ακριβώς διαφορές ακούει ο καθένας που συμμετέχει (στο φάσμα συχνοτήτων κ.λ.π). Επίσης να καθοριστεί τι θεωρείται καλύτερο και τι χειρότερο!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.705
Εύκολο κουίζ βρείτε ποιοι δεν πάνε ποτέ.
Πάνε οι γνωστοί σεσημασμενοι επιστήμονες, της λουνταλ, της τζένελεκ, της Λίνξ, κλπ κλπ κλπ...

Δεν πάει κανένας σεσημασμενος καλωδιάς, δε χρειάζεται ερώτημα...

και ναι ΑΕS rules. Βρίσκεις πολλά και γλιτώνει το πορτοφόλι ακόμα περισσότερα.
Ναι, έτσι είναι.

αλλα δεν υπαρχει ενδιαφερον
Ναι ρε τρελοκομείο, δεν υπάρχει ενδιαφέρον.
Κανένα.
Μηδέν.
Τι θες τώρα; :p
[DOUBLEPOST=1555673011][/DOUBLEPOST]
Νομίζω όμως ότι θα πρέπει να καταγράφονται και τι ακριβώς διαφορές ακούει ο καθένας που συμμετέχει (στο φάσμα συχνοτήτων κ.λ.π). Επίσης να καθοριστεί τι θεωρείται καλύτερο και τι χειρότερο!
Σε διπλό τυφλό θα καταγραφεί μόνο ένα αποτέλεσμα. ;)

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.878
............αν καποιος ακουει.....ή καποιοι .....τοτε μαλλον τα καλωδια κανουν διαφορες.....
κανεις δεν νικα κανεις δεν χανει.......
και δεν ειναι ανaγκη να ερθεις.....κανενα δεν πιaνουμε απο το αυτι.......την πλακα μας θα κανουμε και θα γνωριστουμε.........

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.103
Το έκοψα για 24-άρι woofer
Μπα. Καλώδιο είναι :lolsign::lolsign::lolsign:
[DOUBLEPOST=1555673631][/DOUBLEPOST]
Η βρύση που έχεις δεν έχει φίλτρο?
Μα το καλώδιο ΔΕΝ είναι φίλτρο, μην τα μπερδεύουμε.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.705
Διπλό τυφλό μεταξύ 2 dac, ή 2 transport, ή 2 καλωδίων, θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα.

Δεν θα υπάρχει επαρκές στατιστικό δείγμα που να επαληθεύει ακροάσιμη διαφορά.

Διπλό τυφλό μεταξύ wav και mp3, θα έχει διαφορετικό αποτέλεσμα, θα αποδειχθεί ακροάσιμη η διαφορά, και φυσικά θα προτιμηθεί το mp3.

Τα υπόλοιπα είναι τεστ με κουλουράκια, για όλα τα καλά παιδάκια.
Παλιότερα, γνωστά ως πτι φουρ. Τώρα γνωστά ως σουβλάκια.

Η δοκιμή αντίστροφης φάσης του σήματος με διαφορές καλωδιων έχει γίνει και τα αποτελέσματα υπάρχουν διαθέσιμα στο διαδίκτυο, έχουν διατεθεί στην AES και το θέμα έχει λήξει προ πολλού.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.705
Η μόνη πιθανή περίπτωση (δε τον κόβω κιόλας) να μη προτιμηθεί το mp3, είναι στο δικό μου πολυκάναλο σύστημα-χώρο, με όλα τα σαμπ να σε βαράνε στην αορτή με σαφή κίνδυνο ρήξης πιθανού ανευρύσματος αυτής... Πιθανώς θα φανεί το ψεύτικα φουσκωμένο και μονοφωνικό μπάσο, και θα προτιμηθεί το πολυκάναλο. Αλλά δε τον κόβω κιόλας... Σιγά μη βάλω και στοίχημα για αηδιες...:D:p

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.201
Κύριε ερευνητά, καλημέρα απ΄την απόληξη της Βαλκανικής ..

Απ΄εσας θα περίμενα ν΄ακούσω ότι..... το κόστος ενός power cord σε σχέση με το τελικό ηχητικό αποτελέσμα
είναι Εξαιρετικά Δυσανάλογο, και σε κάποιες περιπτώσεις αγγίζει το “0”.
Επίσης δεν θα μπορούσε να είναι προτεραιότητα εάν προηγουμένος δεν είχαμε λύσει θέματα μείζονος σημασίας.

Στόχος δεν είναι το προσεγμένο καλώδιο που θα βοηθούσε ενδεχομένος το σύστημα να “ακουστεί καλύτερα”
αλλά η εξάλειψη ενός κακου καλωδίου απ΄ το σύστημα.

Ας μην ξεχνάμε πως ότι ακούμε είναι….. ρεύμα.

Η ελαφρά τη καρδία εκτιμήσεις σε θέματα καλωδίων έχουν ρίξει αεροπλάνα και έχουν κάψει εκκλησίες.

Υ.Γ. …οντως η περιστροφή της γωνίας ενός ηχειου ή ακόμα καλύτερα του ποτενσιόμετρου
επιφέρουν μεγαλύτερες ηχητικές μεταβολές απ΄ ότι ένα καλώδιο. :)

Πάντα Φιλικά !
Η ελαφρά τη καρδία αυθαιρεσία πάνω σε επιστημονικά δεδομένα έχει κάψει...βιβλία και ανθρώπους.
Οι εποχές της Ιεράς Εξέτασης έχουν παρέλθει,η δεισιδαιμονία που τις συνόδευε όμως όχι και τόσο.

Αν είχα γράψει κάτι αναμενόμενο εκ των προτέρων,τότε...θα ανησυχούσα.;)
Τα βαρύγδουπα επιχειρήματα σε καλωδιωθέματα τροφοδοσίας συνιστούν από τη φύση τους κατάχρηση...φαιάς ουσίας,δίνοντας επίσης περιττή αξία σε διατυπωμένες εκφάνσεις...γραφικότητας.:sneaky:

Κατά τον ίδιο τρόπο που κάποιοι αγωνίζονται υπέρμετρα υποστηρίζοντας φαινόμενα που οι υπόλοιποι δεν έχουν αμφισβητήσει την ύπαρξή τους,αλλά μόνο τις αιτίες τους.

Αν ο leandros κωλύεται να μας δώσει τα χαρακτηριστικά του ups που είχε χρησιμοποιήσει ανεπιτυχώς,φαντάζομαι ότι δεν θα του ήταν εξίσου δύσκολο να μας πληροφορήσει τουλάχιστον τον...όροφο στον οποίο βρίσκεται η οικία του,εφόσον βεβαίως διαμένει σε πολυκατοικία.

https://www.avsite.gr/forum/threads/Σύγκριση-χαρακτηριστικών-καλωδίων-τροφοδοσίας.152577/
Ανέκδοτο
"Ρε Γιάννη σίγουρα θα σου δώσω τα εκατό ευρώ που θα μου δανείσεις, δεν μου έχεις εμπιστοσύνη;
Και ο Γιάννης....την σήμερον ημέρα Κωστή δεν πρέπει να έχεις εμπιστοσύνη ούτε στον κώλο σου. Το πρωί πήγα να κλάσω και χέστηκα..........."

Ο Γιάννης ειναι έξυπνος.
Γίνετε σαν τον Γιαννη.
Μην πιστεύετε στα ματια σας και στα αυτιά σας. Πλαναστε οικτρά.
Ανέκδοτο νο.2 :
Γιάννη τα έμαθες τα νέα; Θα γίνουν ακροαματικές εκτιμήσεις καλωδίων τροφοδοσίας και θα δημοσιευθούν κι επισήμως αποτελέσματα.

-"Ωχ,τι μου το είπες έτσι ξαφνικά...Αφόδευσα κατευθείαν χωρίς να περάσω καν από στάδιον...πορδής":lolsign:
https://www.avsite.gr/forum/threads/Τυφλή-δοκιμή-καλωδίου-ρεύματος.68187/

Last edited:

Reaction score
2.994
...... δεν εμπιστεύομαι τα αυτιά μου για να αξιολογήσουν τέτοιες διαφορές. Εκεί προτιμώ να επιστρατεύω όργανα, όπως αυτά που φαντάζομαι ότι έχουν αναφερθεί ήδη στις προηγούμενες σελίδες.
.
Εχεις σκεφτεί ποτέ ότι … ο σημερινός τεχνολογικός εξοπλισμός κατασκεύης και ελέγχου χαρακτηριστικών
ενός αγωγού μετά από λίγες δεκαετίες (πολύ λέω) θα είναι έκθεμα σε μουσείο ?
Μήπως έχεις προσέξει (λέω… μήπως) πως ενώ καποιοι κόβουν τοπογραφικά σε Σελήνη και Αρη
εδώ ακόμα προσπαθούμε να κουμπώσουμε το ρημαδοκτηματολόγιο και να αποδείξουμε ότι ...
η φέτα είναι δική μας πατέντα ?

Εχεις αίσθηση σε θέματα έρευνας που βρισκόμαστε? Η "τεχνολογική μας εξέλιξη" είναι στα όρια του 3ου κόσμου.

Πιστεύεις ότι ενας μηχανικός της Ελληνικής και αξιόλογης κατά τ’ άλλα Cablel ή Fulgor έχει την κατάρτιση
του αντίστοιχου της furutech ή της mogami ?

Οργανα που "τρέχουν" σήμερα σε ένα ίδρυμα της Ιαπωνίας, δεν θα τα δούμε ουτε σε φωτό στα Ελληνικά Πανεπιστήμια.

Για Ποιά Οργανα μιλάς ???

.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Ναι, συχνά παίζουν διαφορετικά, και αυτό εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες.
Πρέπει να εξετάσετε τους παράγοντες:

Πότε παίζουν διαφορετικά;
πάντα
Πότε δεν παίζουν διαφορετικά;
ποτέ! απλά όσο καλύτερο το μηχάνημα που τα συνδέουμε, τόσο μεγαλύτερη η διαφοροποίηση στον ήχο
Γιατί παίζουν διαφορετικά;
γιατί ότι και να αλλάξουμε στην ηχητική αλυσίδα, θα ακούσουμε διαφορετικά πράγματα
Θέλουμε να παίζουν διαφορετικά;
θέλουμε -δε θέλουμε θα παίξουν διαφορετικά
είναιι όμως και μπράβο σου, η πρώτη τοποθέτηση σου δημόσια, ότι έστω μερικώς υπάρχει διαφοροποίηση στον ήχο:hi:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Αν ο leandros κωλύεται να μας δώσει τα χαρακτηριστικά του ups που είχε χρησιμοποιήσει ανεπιτυχώς,φαντάζομαι ότι δεν θα του ήταν εξίσου δύσκολο να μας πληροφορήσει τουλάχιστον τον...όροφο στον οποίο βρίσκεται η οικία του,εφόσον βεβαίως διαμένει σε πολυκατοικία.
Δηλαδή αγαπητέ buthia,
για να καταλάβω, στο νήμα ¨περί καλωδίων ρεύματος¨ο τύπος του ups είναιι ζωτικής σημασίας στη διεξαγωγή συμπερασμάτων αναφορικά με το αν τα καλώδια ρεύματος έχουν συνδρομή στη διαμόρφωση του τελικού ηχητικού αποτελέσματος??????
περισσότερο μάλλον ρόλο παίζει ότι είμαι στο 3ο όροφο και βοηθά στην αέρινη παρουσιάση της μουσικής από το εν λόγω σύστημα..
μετά φυσικά θα μας φταίει ίσως το ποσοστό υγρασίας του χώρου!!(παρεμπιπτόντως κυμαίνεσαι από 58 ως 63% αυτή την εποχή!:D:D

Reaction score
5.413
............αν καποιος ακουει.....ή καποιοι .....τοτε μαλλον τα καλωδια κανουν διαφορες.....
κανεις δεν νικα κανεις δεν χανει.......
και δεν ειναι ανaγκη να ερθεις.....κανενα δεν πιaνουμε απο το αυτι.......την πλακα μας θα κανουμε και θα γνωριστουμε.........
Όταν κάποιος που υποτίθεται ότι είναι από τους καλωδιάδες που ακούνε διαφορές στα καλώδια ρεύματος, υποβάλλεται σε τυφλό τεστ όπου υποτίθεται ότι αλλάζεις καλώδια αλλά στην πραγματικότητα δεν αλλάζεις τίποτε και όμως αυτός υποστηρίζει ότι ακούει διαφορές τότε πως ερμηνεύεται αυτό;

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.028
πάντα

ποτέ! απλά όσο καλύτερο το μηχάνημα που τα συνδέουμε, τόσο μεγαλύτερη η διαφοροποίηση στον ήχο

γιατί ότι και να αλλάξουμε στην ηχητική αλυσίδα, θα ακούσουμε διαφορετικά πράγματα

θέλουμε -δε θέλουμε θα παίξουν διαφορετικά
είναιι όμως και μπράβο σου, η πρώτη τοποθέτηση σου δημόσια, ότι έστω μερικώς υπάρχει διαφοροποίηση στον ήχο:hi:
Θέλεις πολυ διάβασμα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.552
Members
38.197
Νεότερο μέλος
YiorgosM