Περί καλωδίων ρεύματος

Reaction score
6.797
Μόνο φωνή; Φωνή και ένα όργανο; Jazz Κουαρτέτο δωματίου; Συμφωνική ορχήστρα; Disko; Rock; Trance;
[DOUBLEPOST=1557247589][/DOUBLEPOST]

Με έχει πιάσει τώρα. (Κατάλαβα και άλλα, αλλά δεν προλαβαίνω τώρα)
ότι να΄ναι, αλλά ένα. Και τις περισσότερες φορές ένα μέρος αυτού ( του ενός) αρκεί να ακούσεις ή να μην ακούσεις (διαφορές). Τα πιο πολλά περισσότερο μπερδεύουν.
Και εγώ εχθές έτσι ήμουν. Αλλά πήγα για ένα μασαζάκι και ηρέμησα:)

• Like
Reactions: PMC

Reaction score
12.231
Οι hi end συσκευές :rolleyes: και τα ηχεία δεν έχουν.
Εμένα ο Bryston είχε. Δεν θυμάμαι για τον προενισχυτή.

Για κάτσε ρε συ Νίκο, γιατί θα μας τρελανετε...
Μιλάτε για χαοτικές διαφορές που θα άκουγε και ο Μπετόβεν, αλλά χρειάζεστε εξοικείωση πολλών ωρών για να ξεχωρίσετε τα καλώδια σε τυφλό τεστ???
Όχι, χρειαζόμουν εξοικείωση για να καταλάβω ΤΙ ακριβώς άκουγα. Υπέπεσα στο σφάλμα να ξεκινήσω κριτική ακρόαση, όπως συνηθίζω κάθε φορά που ακούω ένα άλλο σύστημα. Στη δε περίπτωση του μαύρου καλωδίου για το οποίο έδειξα προτίμηση για λίγο, έκανα κάτι διαφορετικό απο τις άλλες φορές, έκλεισα τα μάτια μου, οπότε άλλαξε εντελώς ο τρόπος που παρατηρούσα τα δρώμενα. Ξέρεις τι εννοώ.

Δηλαδή θεωρείς ότι η διαφορά διατομής (επί 250 φορές) θα κάνει κάποια διαφορά στο ρεύμα που φτάνει στο phono stage;, αφού αυτό έχει ελάχιστη κατανάλωση, που υπερκαλύπτεται από το λεπτότερο καλώδιο;
Την ίδια πεποίθηση είχα κι εγώ. Κι όμως, όλα έγιναν με το phono stage. Ούτε εγώ πίστευα ότι θα ακούγαμε τέτοιες διαφορές. Τώρα, σχετικά με τις διαφορές, κρατήσου λίγο, θα εκκενώσω λόγο παρακάτω.

Το θέμα όλο σε τρείς σειρές.

-.Εμείς βάλαμε κάτω τ αυτιά μας και ακούσαμε διαφορές.
-.Ok , υπάρχουν διαφορές.Ποιές είναι?
-.Δεν έχει σημασία, εμείς τις ακούσαμε.
Εγώ είπα ποιες διαφορές άκουσα και γιατί προτίμησα το neotech. Και ξεκαθαρίζω, και 100000€ να έκανε, αν δεν μου άρεσε ο ήχος του, θα έλεγα "δεν μου άρεσε".

Ειναι και ετσι σιγουρα.Βλεποντας ομως οτι και η παρεα που μαζευτηκε στον Λεανδρο και οι "αντιθετοι" ας τους πουμε ετσι δεχονται την υπαρξη διαφορων.Ισως ειναι αχρηστη η διαπιστωση τους και μη εκμεταλλευσιμη.Αλλα πως γινεται?Ερχεται το ρευμα απο κει που ερχεται με καποια χαρακτηριστικα (ταση,συχνοτητα κλπ).Περναει απ ολα αυτα τα καλωδια,φτανει στην πριζα και μετα στο καλο η το κακο καλωδιο.Ακολουθει το τροφοδοτικο που παιρνει το ρευμα και το ισιωνει ,το στραβωνει, το ανορθωνει και δεν ξερω τιαλλο του κανει.Πως στο διαολο δημιουργουνται οι διαφορες?
Δεν ξέρω. Αλλά κάτι που μπορεί να είναι συναφές. Πόσο γρήγορα ρουφάς φραπέ με ένα στενό καλαμάκι και πόσο γρήγορα με μπουρί;

Αυτό που λες στη συνέχεια αναιρεί αυτό που λες στην αρχή. Αν λοιπόν υπάρχει επιλογή να μην αλλάξει καλώδιο από την Α περίπτωση στη Β τότε να δούμε σε τυφλό τεστ αν ακούς όντως διαφορές. Τι θέλω να πω: αν ο ακροατής γνωρίζει πως έχει γίνει αλλαγή υποσυνείδητα θα την ακούσει, καλή κακή θα πει "ναι ακούω διαφορά". Αν όμως δεν είναι σίγουρος πως υπάρχει όντως αλλαγή τότε θα πρέπει συνειδητά να διαπιστώσει τι ακούει.

Αν δεν υπάρχει η δυνατότητα, όπως είπες, να μην αλλάζει το καλώδιο είναι σαν μία δημοσκόπιση που δεν έχει επιλογή απάντησης "δεν ξέρω, δεν απαντώ" ή "κανένα" ή "δεν με ενδιαφέρει" κτλ. Όταν ζητάς από ένα πλήθος να σου δώσει απάντηση, μία απάντηση όπωσδήποτε, τότε θα έχεις εσφαλμένα αποτελέσματα.

Θα επαναλλάβω πως το τέστ που έγινε είναι εντελώς αναξιόπιστο ως προς το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Σου προτείνω να λάβεις μέρος στο επόμενο συγκριτικό. Θα εκπλαγείς.

Reaction score
12.231
Όλοι σας γνωρίζετε τί συμβαίνει σε ένα μη φροντισμένο χώρο γεμάτο αντανακλάσεις. Ακυρώσεις ηχων ( αρμονικών? Τώρα μαθαίνω την ορολογία ) και πάει λέγοντας. Γνωρίζετε τί συμβαίνει εάν σε ένα κλασικό σαλόνι φύγει το τραπεζάκι, καλυφτεί η τηλεόραση με σεντόνι, ίσως να έχετε κάνει και το πείραμα με τα μαξιλάρια πίσω απο το κεφάλι. Ε, εγώ τα έκανα όλα αυτά σήμερα. Υποθέτω γνωρίζετε το αποτέλεσμα. Δεν πίστευα στα αυτιά μου. Κάτι παρόμοιο αλλά σε μικρότερο βαθμό ήταν αυτό που εισέπραξα κατά τη δοκιμή μας τη Παρασκευή. Για χάρη συντομίας, θα λέω πως έπαιζε το κάθε καλώδιο και θα εννοώ πως έπαιζε το σύστημα με το κάθε καλώδιο πάνω στο phono stage. Αυτό που άκουσα με το μαύρο καλώδιο, ήταν μια στενή εικόνα, συρρικνωμένη σε όλες τις διαστάσεις. Ως προς το βάθος ήταν σαν να άκουγα μια "μπάντα" βάθους ενός μέτρου και κάτι. Για ύψος, ούτε κουβέντα. Στο πλάτος, περιοριζόταν στη θέση των ηχείων. Μπήκε το άσπρο καλώδιο και ο ήχος απέκτησε "αέρα". Άνοιξε η στερεοφωνική εικόνα. Το μπάσο έγινε πιο περιγραφικό, με πιο διακριτά τα σβησίματά του. Ένιωθα ότι το σύστημα απέκτησε "νεύρο".
Γιατί ανέφερα το σημερινό μου πείραμα. Γιατί αν μπορούσα να δώσω μεγέθη στις βελτιώσεις που άκουσα στις δύο αυτές περιπτώσεις, θα έλεγα ότι η σημερινή δοκιμή ( άρα, ο χώρος ) βελτίωσε ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ τη συμπεριφορά του συστήματός μου, ενώ οι αλλαγές που κάναμε στα καλώδια, βελτίωσαν στις λεπτομέρειες. Βέβαια, οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά και σε μεταγενέστερο χρόνο θα τις κυνηγήσω ( χωρίς υπερβολές ). Βάζω ρότα για βελτίωση του χώρου μου για αρχή και μετά το κούρδισμα.

Last edited:

Reaction score
4.586
Σου προτείνω να λάβεις μέρος στο επόμενο συγκριτικό. Θα εκπλαγείς.
Δε με ενδιαφέρει αν υπάρχουν διαφορές ή αν ακούγονται. Δεν το λέω από άρνηση ή σνομπισμό, απλά έχω άλλες προτεραιότητες. Πάντως μπορώ να βοηθήσω αν θέλετε στο στήσιμο του τεστ, τη διαδικασία, τις αλλαγές, τα ερωτηματολόγια κτλ.

Για παράδειγμα θα είναι καλό να έχει επιλεγεί ένα κομμάτι που θα παίξει και να είναι οι ακροατές από πριν εξοικειωμένοι με αυτό. Μία άλλη ιδέα θα ήταν να πάρει μέρος κάποιος που δεν έχει την παραμικρή επαφή με το σπορ του hifi, ένα "παρθένο αυτί". Φυσικά το τεστ θα είναι τυφλό και θα έχει δύο ερωτήσεις ανά περίσταση α) ακούτε διαφορά? β) αν ναι ποιο είναι καλύτερο.

Rosinante

Dark Nιάου
Reaction score
5.607
Υπάρχει λύση, κάντε το στη δική σας έδρα και.. καλέστε μας :)
Sunny γαβ:)!
Βιαστηκες να μ' επιβεβαιωσεις μπαγασάκο(ξερεις, περι...αηττητων!). Δεν καταλαβες τιποτε απ' το κειμενο δηλαδη.

Ειμαι βεβαιη πως, οχι μονο δεν μπορειτε οι χαιενταδες να ξεχωρισετε καλωδια μεταξυ τους αλλά ουτε την ηλεκτρικη κιθαρα με το συνθεσαιζερ διοτι απλουστατα δεν εχετε ιδεα ουτε απο αναπαραγωγη, ουτε από μουσικη. Το κερασακι στην τουρτα ειναι το αθλια τοποθετημενο στερεο σας για να ολοκληρωσει το ναυαγιο. Αν ακουγατε τσελο ή φλαουτο στου Κωστα ισως να τα αναγνωριζατε γιατι αν τα ακουγατε μπροστα σας, θα βαζατε τα κλαματα και θα τα πετουσατε ολα στα σκουπιδια.

Εχθρικα παντα:D

Reaction score
12.231
Δε με ενδιαφέρει αν υπάρχουν διαφορές ή αν ακούγονται. Δεν το λέω από άρνηση ή σνομπισμό, απλά έχω άλλες προτεραιότητες. Πάντως μπορώ να βοηθήσω αν θέλετε στο στήσιμο του τεστ, τη διαδικασία, τις αλλαγές, τα ερωτηματολόγια κτλ.

Για παράδειγμα θα είναι καλό να έχει επιλεγεί ένα κομμάτι που θα παίξει και να είναι οι ακροατές από πριν εξοικειωμένοι με αυτό. Μία άλλη ιδέα θα ήταν να πάρει μέρος κάποιος που δεν έχει την παραμικρή επαφή με το σπορ του hifi, ένα "παρθένο αυτί". Φυσικά το τεστ θα είναι τυφλό και θα έχει δύο ερωτήσεις ανά περίσταση α) ακούτε διαφορά? β) αν ναι ποιο είναι καλύτερο.
Επειδή το αυτί μου είναι σχετικά "παρθένο" ( στις λεπτομέρειες ) θα σου πω καλύτερα να μη γίνει ερώτημα για το ποιο αποτέλεσμα είναι καλύτερο. Βέβαια, στο δικό μου σύστημα και στη μουσική που ακούω ( ειδικά όταν θέλω να κάνω αλλαγές και να τις κρίνω ), έχω βρει τα σημεία αναφοράς μου οπότε μέσα σε λίγο χρόνο ξέρω με τί έχω να κάνω.
[DOUBLEPOST=1557256490][/DOUBLEPOST]
Βιαστηκες να μ' επιβεβαιωσεις μπαγασάκο(ξερεις, περι...αηττητων!). Δεν καταλαβες τιποτε απ' το κειμενο δηλαδη.

Ειμαι βεβαιη πως, οχι μονο δεν μπορειτε οι χαιενταδες να ξεχωρισετε καλωδια μεταξυ τους αλλά ουτε την ηλεκτρικη κιθαρα με το συνθεσαιζερ διοτι απλουστατα δεν εχετε ιδεα ουτε απο αναπαραγωγη, ουτε από μουσικη. Το κερασακι στην τουρτα ειναι το αθλια τοποθετημενο στερεο σας για να ολοκληρωσει το ναυαγιο. Αν ακουγατε τσελο ή φλαουτο στου Κωστα ισως να το αναγνωριζατε γιατι αν το ακουγατε μπροστα σας, θα βαζατε τα κλαματα και θα τα πετουσατε ολα στα σκουπιδια.
Θέλεις να πεις ότι ο Κώστας ακούει τσέλο όπως ακούγεται στη πραγματικότητα...?

Reaction score
1.752
Αν ακουγατε τσελο ή φλαουτο στου Κωστα ισως να τα αναγνωριζατε γιατι αν τα ακουγατε μπροστα σας, θα βαζατε τα κλαματα και θα τα πετουσατε ολα στα σκουπιδια.
Βρε μουρλοκομεἰο ??? :hunter:

Reaction score
12.231

Ειμαι βεβαιη πως, οχι μονο δεν μπορειτε οι χαιενταδες να ξεχωρισετε καλωδια μεταξυ τους αλλά ουτε την ηλεκτρικη κιθαρα με το συνθεσαιζερ διοτι απλουστατα δεν εχετε ιδεα ουτε απο αναπαραγωγη, ουτε από μουσικη. Το κερασακι στην τουρτα ειναι το αθλια τοποθετημενο στερεο σας για να ολοκληρωσει το ναυαγιο. Αν ακουγατε τσελο ή φλαουτο στου Κωστα ισως να τα αναγνωριζατε γιατι αν τα ακουγατε μπροστα σας, θα βαζατε τα κλαματα και θα τα πετουσατε ολα στα σκουπιδια.

Μπορείς ειδικά εμένα να με κατηγορήσεις ότι ΙΣΩΣ δεν ξέρω να ακούω, αλλά δεν μπορείς να πεις ότι δεν ακούω. Και επειδή εγώ ήμουν εκεί και το άκουσα, ας ερχόσουν κι εσύ, να άκουγες ( τη διαφορά, χωρίς να εξετάζουμε το ποια εκδοχή έπαιζε καλύτερα, πιο σωστά ) και τότε θα ήμουν πολύ περίεργος για τη γνώμη σου.

Rosinante

Dark Nιάου
Reaction score
5.607
Θέλεις να πεις ότι ο Κώστας ακούει τσέλο όπως ακούγεται στη πραγματικότητα...?
Οχι, αλλά στου Κωστα θα θυμιζει τσελο και οχι τσιχλοφουσκα οπως στων χαιενταδων με τα καλα καλωδια και τις μπουχαρες..:D

Για να μην πω οτι αν καθησετε στο 1 μετρο μπροστα απο ντραμς και φατε ''μποτιά'' στη μουρη, θα σας φυγουν τα σφραγισματα!!!

Reaction score
12.231
Οχι, αλλά στου Κωστα θυμιζει τσελο και οχι τσιχλοφουσκο οπως στων χαιενταδων με τα καλα καλωδια και τις μπουχαρες..:D
ΟΚ. Και με τα λεφτά που κοστίζει το σύστημα του Κώστα, αγοράζω ελευθέρας στο μέγαρο κι εγώ δεν ξέρω για πόσους μήνες και το ακούω ζωντανό το τσέλο. So what?
[DOUBLEPOST=1557257135][/DOUBLEPOST]Καλά να είναι βέβαια και να το χαίρεται ( και να μας διδάσκει και τίποτα ). Αλλά αν θέλεις να μιλάς για το απόλυτο, υπάρχει και η καλύτερη εκδοχή που είπα παραπάνω. So what?
[DOUBLEPOST=1557257618][/DOUBLEPOST]
Οχι, αλλά στου Κωστα θα θυμιζει τσελο και οχι τσιχλοφουσκα οπως στων χαιενταδων με τα καλα καλωδια και τις μπουχαρες..:D

Για να μην πω οτι αν καθησετε στο 1 μετρο μπροστα απο ντραμς και φατε ''μποτιά'' στη μουρη, θα σας φυγουν τα σφραγισματα!!!
Και που ξέρεις εσύ τί ακούσματα έχω εγώ και πόσες φορές έχω ακούσει μποτιές, καθώς και σε τί απόσταση; Να σου πω όμως κάτι που παρατηρώ; Εγώ μιλάω για το σύστημα του Λέανδρου στα πλαίσια της δοκιμής και ασχολούμαι με το δικό μου ως προς τη βελτίωσή του. Ούτε πουλάω μούρη, ούτε τη λέω στους υπόλοιπους πίνοντας νερό στο όνομα ξένου συστήματος.

Reaction score
30.452
Εδώ εσύ μέχρι πρότινος δεν ήξερες τι ηχεία άκουγες.. :D
Καλά, άσε με εμένα... Εγώ είμαι άσχετος. Είχα τόσο καιρό στα χέρια μου τέτοια διαμάντια και δεν το ξερα...
Αλλά εσύ ρε πουλάκι μου, μοιράσου λίγη γνώση. Πες μας τα συμπεράσματα της κριτικής σου ακρόασης. Με δικά σου λόγια...

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Τώρα που το θυμήθηκα, κάνεις λάθος στους υπολογισμούς σου. Τα καλώδια σε μετρικό σύστημα αναγράφουν επιφάνεια και όχι διατομή, mm².

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/32/Comparison_wire_gauge_sizes.svg

Το AWG (American Wire Gauge) σύστημα όμως, μετρά διάμετρο.
εγώ μιλάω για διαμέτρους καλωδίων κι όχι τιμές μετρικού συστήματος
Ευχαρίστως θα ερχόμουν, αλλά ήταν εργάσιμη μέρα και εκείνη την ώρα δεν μπορούσα.
επομένως στην επόμενη στου blues θα έρθεις που θα είναι σάββατο ή κυριακή?

Reaction score
1.752
ΟΚ. Και με τα λεφτά που κοστίζει το σύστημα του Κώστα, αγοράζω ελευθέρας στο μέγαρο κι εγώ δεν ξέρω για πόσους μήνες και το ακούω ζωντανό το τσέλο. So what?
Αν τα διἐθετες ὀμως θα ἠταν γιἀ του Κὠστα, ἠ γιἀ του κἀγκουρα ?

ασχολούμαι με το δικό μου ως προς τη βελτίωσή του. Ούτε πουλάω μούρη, ούτε τη λέω στους υπόλοιπους πίνοντας νερό στο όνομα ξένου συστήματος.
Νομἰζω Νἰκο πως η Ρὀζι σου λἐει οτι αν κατανοἠσεις το μἐγεθος (του χαμἐνου ποσοστοὐ) της δυναμικἠς περιοχἠς που στερεἰσαι, θα καταλἀβεις πως απλἀ τὠρα, χἀνεις το χρὀνο σου με χἀντρες.

Στα πόσα deja vu καις εγκέφαλο ξερει κάνει να μου πει;
Ασε ... ἐνας, ἐνας, πἐφτουμε !

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.423
στο σπιτι μου απο την κολονα της ΔΕΗ στον πινακα, απο τον πινακα στης πριζες του στερεο ,ειναι καλωδιο ΔΕΗ. το πολυμπριζο που εχω σιαξη εχει καλωδια ΔΕΗ και τα καλωδια που πανε στους ενισχυτες.καλωδια ρευματος ΔΕΗ οι χαιενταδες φιλοι μου λενε οτι εχει πολυ μπασο οταν φεραν τα δικα τους καλωδια ακουσα λιγοτερο μπασο στο υπολοιπο μεσαια υψηλα καμια διαφορα:)

Reaction score
12.231
Αν τα διἐθετες ὀμως θα ἠταν γιἀ του Κὠστα, ἠ γιἀ του κἀγκουρα ?
Κοίτα. Μου αρέσει το σύστημά μου, ίσως να του έβαζα τα sub. Μπορώ μόνο να φαντάζομαι του Κώστα, αλλά και πάλι, ξέρω τί δυνατότητες έχει και το δικό μου σύστημα. Απλά προσπαθώ να τις ξεδιπλώσω. Και αν παρατήρησες, εστιάζω στον χώρο περισσότερο απο τα καλώδια, χωρίς να απαξιώνω την αξία των δεύτερων.

Νομἰζω Νἰκο πως η Ρὀζι σου λἐει οτι αν κατανοἠσεις το μἐγεθος (του χαμἐνου ποσοστοὐ) της δυναμικἠς περιοχἠς που στερεἰσαι, θα καταλἀβεις πως απλἀ τὠρα, χἀνεις το χρὀνο σου με χἀντρες.
Και πάλι, είμαι σε πολύ καλό δρόμο. Δεν μπορώ να κυνηγάω μια ζωή το τέλειο. Μπορώ όμως να έχω κάτι αρκετά καλό και αυτό μου φτάνει. Όπως είπα παραπάνω, σε ένα κατάλληλο χώρο, θα έβαζα τα σαμπ.

Last edited:

Reaction score
2.994
Συγκρατήσου καλύτερα, γιατί αν αρχίσω με τα λάθη... :D

Στον Χάρη μιλάς ?

.
[DOUBLEPOST=1557259092][/DOUBLEPOST]

Τελικά Μποτιά ή Κασιά ?

.
[DOUBLEPOST=1557259299][/DOUBLEPOST]
Επίσης στα τυφλά τεστς δεν ακούνε μόνο 2 μουσικά κομμάτια.
Για πες ένα νούμερο.... ?

.

Last edited:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112

λογικά όσα πιο πάνω αναφέρεις...
έχεις και εσύ ως μια γνήσια pdfer άποψη επί παντός επιστητού χωρίς να απαιτείται η παρουσία σου.. μ' όλο αυτό αναρωτιέμαι..γιατί έχεις αγοράσει τα όποια μηχανήματα ήχου έχεις?
..Αφού μπορείς να..φανταστείς πως θα ήταν να τ ακούς..χωρίς να τ ακούς..:p
Τώρα να σου πω την αλήθεια μου..δε τρελαίνομαι κιόλας για να ακούσω φλάουτο surround!:D
Θα είναι σα να πίνω τσίπουρο Νέας Ζηλανδίας ένα πράμα..
περί ορέξεως όμως ...
φιλικά πάντα:)
sunny γαβ:D

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.588
Members
38.201
Νεότερο μέλος
Ants