Περί καλωδίων ρεύματος

Reaction score
1
"Άντε, άντε, τελείωνε με τα καλώδια και πεινάω."
"Ναι σίγουρα έχει διαφορά(πότε θα φάμε);"

:roflmao::roflmao::roflmao:
[DOUBLEPOST=1557246460][/DOUBLEPOST]

Α, ναι. Είναι και μήκους.

-Είναι μακρυά, Παπαστρούμφ;
-Και χοντρή.
Δεν θα πέσω στο επίπεδο σου να σου απαντήσω, άλλο η πλάκα και άλλο αυτού του είδους τα σχόλια.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Για κάτσε ρε συ Νίκο, γιατί θα μας τρελανετε...
Μιλάτε για χαοτικές διαφορές που θα άκουγε και ο Μπετόβεν, αλλά χρειάζεστε εξοικείωση πολλών ωρών για να ξεχωρίσετε τα καλώδια σε τυφλό τεστ???
[DOUBLEPOST=1557245090][/DOUBLEPOST]
Δεν έχω ολιγοβαττο καρντια μου... :D
[DOUBLEPOST=1557245374][/DOUBLEPOST]
-Τι θες να πεις Βιρνα?
Πως δεν έχουν διαφορές?
-Ναι Γιαγκο, αυτό σου λέω, δεν έχουν διαφορές.
-Μίλα καθαρά Βιρνα.. Δηλαδή μου λες πως δεν έχουν διαφορές?
Χαρούλη θα σε μαλώσω! Στο λέει ο ear, στο λέει ο Αρβανιτάκης, ότι υπάρχουν διάφορες αλλά εσύ..θες ντε και καλά να σου φτιάξω όλο το σύστημα ε? Δε σου έφτασαν τα μπιενταμπλιγιου..:D:D
[DOUBLEPOST=1557247152][/DOUBLEPOST]
Η γνώμη μου είναι ότι σε τυφλό τεστ κανείς δεν θα μπορούσε να ξεχωρίσει πιο καλώδιο παίζει κάθε φορά-ναι μεν θα λέγαμε να τώρα ακούω κάτι διαφορετικό αλλά δεν μπορώ να εντοπίσω τι είναι αυτό το διαφορετικό. Επίσης σε τυφλό τεστ δεν θα υπήρχε επαναληπτικότητα στις παρατηρήσεις. Δηλαδή τη μια φορά θα άκουγες "καλύτερα" με το άσπρο, την άλλη ¨καλύτερα" με το μαύρο κ.ο.κ. Επίσης επιμένω ότι στην διάρκεια τυφλού τεστ πρέπει να υπάρχει και μέρος όπου δεν θα αλλάζει καθόλου καλώδιο - απλά οι ακροατές θα πιστεύουν ότι έχει αλλάξει. Τότε να δείτε γέλιο που έχει να πέσει (και δεν το λέω ειρωνικά, αλλά κυριολεκτικά). Ας οργανωθεί λοιπόν ένα τέτοιο τυφλό τεστ και ας παρευρεθούν και από τα δύο στρατόπεδα ακροατές (δυστυχώς εμείς, οι στην επαρχία διαμένοντες, δεν έχουμε την δυνατότητα να συμμετάσχουμε ευκόλως)!
Διοργανωτής ήδη είναι ο blues:):) στο blind, μετά να δούμε τι άλλο θ ακούσουμε? Και ποιοί θα αντέξουν να παραστούν..;)

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Δηλαδή θεωρείς ότι η διαφορά διατομής (επί 250 φορές) θα κάνει κάποια διαφορά στο ρεύμα που φτάνει στο phono stage;, αφού αυτό έχει ελάχιστη κατανάλωση, που υπερκαλύπτεται από το λεπτότερο καλώδιο;
Πραγματικά δεν υπάρχεις... Αυτό μόνο κατάλαβες από το συγκεκριμένο ποστ? Κατά τ αλλά, εγώ είμαι τρολ...:dance:

Reaction score
11.122
Δεν θα πέσω στο επίπεδο σου να σου απαντήσω, άλλο η πλάκα και άλλο αυτού του είδους τα σχόλια.
Μη πέσεις. Ξέρεις τί λένε, θα σε κερδίσω λόγω εμπειρίας.
Επίσης το χιούμορ είναι χιούμορ, αν δεν το καταλαβαίνεις, δεν πειράζει.

Reaction score
11.122
Το καλύτερο σε όλα τα τεστ είναι ένα κομμάτι μόνο.
Μόνο φωνή; Φωνή και ένα όργανο; Jazz Κουαρτέτο δωματίου; Συμφωνική ορχήστρα; Disko; Rock; Trance;
[DOUBLEPOST=1557247589][/DOUBLEPOST]
Πραγματικά δεν υπάρχεις... Αυτό μόνο κατάλαβες από το συγκεκριμένο ποστ? Κατά τ αλλά, εγώ είμαι τρολ...:dance:
Με έχει πιάσει τώρα. (Κατάλαβα και άλλα, αλλά δεν προλαβαίνω τώρα)

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Επίσης στα τυφλά τεστς δεν ακούνε μόνο 2 μουσικά κομμάτια.
Για πολλοστή φορά λοιπόν Πέτρο, σε κάλεσα δεν ήρθες.. απσε βγήκε αποτέλεσμα δε σ' άρεσε..τα τραγούδια είναι λίγα...η διαφορά της διατομής των καλωδίων ρεύματος δε σου φτάνει..η καθαρότητα των χαλκων επίσης..οι ακροδέκτες το ίδιο... κάτσε λοιπόν μαναμ με το μαυρακι το καλώδιο, τι ασχολείσαι?

Reaction score
2.287
Έτσι δεν είναι;
Ειναι και ετσι σιγουρα.Βλεποντας ομως οτι και η παρεα που μαζευτηκε στον Λεανδρο και οι "αντιθετοι" ας τους πουμε ετσι δεχονται την υπαρξη διαφορων.Ισως ειναι αχρηστη η διαπιστωση τους και μη εκμεταλλευσιμη.Αλλα πως γινεται?Ερχεται το ρευμα απο κει που ερχεται με καποια χαρακτηριστικα (ταση,συχνοτητα κλπ).Περναει απ ολα αυτα τα καλωδια,φτανει στην πριζα και μετα στο καλο η το κακο καλωδιο.Ακολουθει το τροφοδοτικο που παιρνει το ρευμα και το ισιωνει ,το στραβωνει, το ανορθωνει και δεν ξερω τιαλλο του κανει.Πως στο διαολο δημιουργουνται οι διαφορες?

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Μόνο φωνή; Φωνή και ένα όργανο; Jazz Κουαρτέτο δωματίου; Συμφωνική ορχήστρα; Disko; Rock; Trance;
[DOUBLEPOST=1557247589][/DOUBLEPOST]

Με έχει πιάσει τώρα. (Κατάλαβα και άλλα, αλλά δεν προλαβαίνω τώρα)
:headbang::headbang::headbang:

Reaction score
4.586
Η γνώμη μου είναι ότι σε τυφλό τεστ κανείς δεν θα μπορούσε να ξεχωρίσει πιο καλώδιο παίζει κάθε φορά-ναι μεν θα λέγαμε να τώρα ακούω κάτι διαφορετικό αλλά δεν μπορώ να εντοπίσω τι είναι αυτό το διαφορετικό. Επίσης σε τυφλό τεστ δεν θα υπήρχε επαναληπτικότητα στις παρατηρήσεις. Δηλαδή τη μια φορά θα άκουγες "καλύτερα" με το άσπρο, την άλλη ¨καλύτερα" με το μαύρο κ.ο.κ. Επίσης επιμένω ότι στην διάρκεια τυφλού τεστ πρέπει να υπάρχει και μέρος όπου δεν θα αλλάζει καθόλου καλώδιο - απλά οι ακροατές θα πιστεύουν ότι έχει αλλάξει. Τότε να δείτε γέλιο που έχει να πέσει (και δεν το λέω ειρωνικά, αλλά κυριολεκτικά). Ας οργανωθεί λοιπόν ένα τέτοιο τυφλό τεστ και ας παρευρεθούν και από τα δύο στρατόπεδα ακροατές (δυστυχώς εμείς, οι στην επαρχία διαμένοντες, δεν έχουμε την δυνατότητα να συμμετάσχουμε ευκόλως)!
Αυτό που λες στη συνέχεια αναιρεί αυτό που λες στην αρχή. Αν λοιπόν υπάρχει επιλογή να μην αλλάξει καλώδιο από την Α περίπτωση στη Β τότε να δούμε σε τυφλό τεστ αν ακούς όντως διαφορές. Τι θέλω να πω: αν ο ακροατής γνωρίζει πως έχει γίνει αλλαγή υποσυνείδητα θα την ακούσει, καλή κακή θα πει "ναι ακούω διαφορά". Αν όμως δεν είναι σίγουρος πως υπάρχει όντως αλλαγή τότε θα πρέπει συνειδητά να διαπιστώσει τι ακούει.

Αν δεν υπάρχει η δυνατότητα, όπως είπες, να μην αλλάζει το καλώδιο είναι σαν μία δημοσκόπιση που δεν έχει επιλογή απάντησης "δεν ξέρω, δεν απαντώ" ή "κανένα" ή "δεν με ενδιαφέρει" κτλ. Όταν ζητάς από ένα πλήθος να σου δώσει απάντηση, μία απάντηση όπωσδήποτε, τότε θα έχεις εσφαλμένα αποτελέσματα.

Θα επαναλλάβω πως το τέστ που έγινε είναι εντελώς αναξιόπιστο ως προς το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Reaction score
1
Με βάζετε στην πρίζα να πω τι διαφορές άκουσα αλλά δεν θα το κάνω. :angel:

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.311
Δυστυχώς είναι τόσες πολλές οι διαφορετικές υλοποιήσεις στα καλώδια τροφοδοσίας που είναι πρακτικά αδύνατο κάποιος να μπορέσει να στο εξηγήσει.
π.χ,
1)το μαυράκι το pcκαλώδιο είναι 0.75mm επομένως έχει εμβαδόν 0,44mm2
τα aftermarket ξεκινούναπό 1,5mm(εξαιρετικά ελάχιστα καλώδια με τόσο μικρή διατoμή), επομένως έχει εμβαδόν 1,77mm(4πλάσιο εμβαδόν !)
το σύνηθες είναι διατομή 4mm-6mm,με αντίστοιχα 50,24mm2 & 113,04mm2 (120 φορές ως 250 φορές μεγαλύτερο εμβαδόν!
Τώρα που το θυμήθηκα, κάνεις λάθος στους υπολογισμούς σου. Τα καλώδια σε μετρικό σύστημα αναγράφουν επιφάνεια και όχι διατομή, mm².

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/32/Comparison_wire_gauge_sizes.svg

Το AWG (American Wire Gauge) σύστημα όμως, μετρά διάμετρο.

Reaction score
2.994
Τώρα που το θυμήθηκα, κάνεις λάθος στους υπολογισμούς σου. Τα καλώδια σε μετρικό σύστημα αναγράφουν επιφάνεια και όχι διατομή, mm².
Η επιφάνεια και η διατομή είναι 2 διαφορετικές έννοιες .
θες να πεις ... επιφάνεια (mm²) ή διάμετρο (mm).
Η διατομή δεν είναι "μέτρηση", ειναι σχήμα ( απεικονιση .. ." ζωγραφια")

Λέανδρε... Ετοιμάσου για την Σταύρωση !!!

ΥΓ. ..άλλα 120 ποστς, ούφφφ :biggrin:

Last edited:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.587
Members
38.201
Νεότερο μέλος
Ants