Περί καλωδίων ρεύματος

Reaction score
4.586
Επειδή το αυτί μου είναι σχετικά "παρθένο" ( στις λεπτομέρειες ) θα σου πω καλύτερα να μη γίνει ερώτημα για το ποιο αποτέλεσμα είναι καλύτερο. Βέβαια, στο δικό μου σύστημα και στη μουσική που ακούω ( ειδικά όταν θέλω να κάνω αλλαγές και να τις κρίνω ), έχω βρει τα σημεία αναφοράς μου οπότε μέσα σε λίγο χρόνο ξέρω με τί έχω να κάνω.
Η ερώτηση "ποιο είναι καλύτερο" δε θα γίνει για την ίντριγκα αλλά για να διαπιστωθεί η ποιότητα των απαντήσεων. Τι θέλω να πω: ας πούμε πως έχουμε τυφλή σύγκριση ανάμεσα στο καλώδιο Α και το καλώδιο Β. Η σύγκριση αυτή θα επαναληφθεί ας πούμε 10 φορές (το πλήθος των επαναλήψεων θα εξαρτηθεί από το πλήθος των καλωδίων και το διαθέσιμο χρόνο). Και τις 10 αυτές φορές το άτομο που λαμβάνει μέρος στο τεστ διαπιστώνει διαφορές ανάμεσα στο Α και το Β αλλά τις 5 φορές του αρέσει καλύτερα το Α και τις άλλες 5 το Β. Καταλαβαίνεις λοιπόν πως αυτό υποβαθμίζει την ποιότητα των απαντήσεών του καθώς δημιουργεί υπόνοιες για τυχαίες απαντήσεις. Αν όμως προτιμήσει το Α 9/10 ή έστω 8/10 (άσχετα αν είναι καλύτερο ή ακριβότερο) τότε οι απαντήσεις του δεν μπορεί παρά να είναι αξιόπιστες.

Reaction score
12.231
.γιατί έχεις αγοράσει τα όποια μηχανήματα ήχου έχεις?
..Αφού μπορείς να..φανταστείς πως θα ήταν να τ ακούς..χωρίς να τ ακούς..:p
Αυτό ειδικά, είναι ο ορισμός της οικολογικής συνείδησης. "Ακούς" μουσική χωρίς να καταναλώνεις ρεύμα. :p

Reaction score
4.586
Τελικά Μποτιά ή Κασιά ?
Εξαρτάται αν είσαι της κλασσικής ή του ροκ. "Κασιά" προφανώς από το gran cassa ενώ μποτιά από το "kick drum".

Reaction score
12.231
Η ερώτηση "ποιο είναι καλύτερο" δε θα γίνει για την ίντριγκα αλλά για να διαπιστωθεί η ποιότητα των απαντήσεων. Τι θέλω να πω: ας πούμε πως έχουμε τυφλή σύγκριση ανάμεσα στο καλώδιο Α και το καλώδιο Β. Η σύγκριση αυτή θα επαναληφθεί ας πούμε 10 φορές (το πλήθος των επαναλήψεων θα εξαρτηθεί από το πλήθος των καλωδίων και το διαθέσιμο χρόνο). Και τις 10 αυτές φορές το άτομο που λαμβάνει μέρος στο τεστ διαπιστώνει διαφορές ανάμεσα στο Α και το Β αλλά τις 5 φορές του αρέσει καλύτερα το Α και τις άλλες 5 το Β. Καταλαβαίνεις λοιπόν πως αυτό υποβαθμίζει την ποιότητα των απαντήσεών του καθώς δημιουργεί υπόνοιες για τυχαίες απαντήσεις. Αν όμως προτιμήσει το Α 9/10 ή έστω 8/10 (άσχετα αν είναι καλύτερο ή ακριβότερο) τότε οι απαντήσεις του δεν μπορεί παρά να είναι αξιόπιστες.
Μήπως πρέπει να υπολογιστεί και ο παράγοντας της κούρασης; Επίσης, για μια κριτική ακρόαση, λογικά ο καθένας θα πρέπει να έχει τα δικά του τραγούδια ως αναφορά.

Reaction score
1.752
Σε μένα αναφέρεσαι καλέ μου?
Γιατἰ ρε τἰ εἰσαι ... ο "κὐριος διοικητἠς" του ?
[DOUBLEPOST=1557260757][/DOUBLEPOST]
ια μια κριτική ακρόαση, λογικά ο καθένας θα πρέπει να έχει τα δικά του τραγούδια ως αναφορά
Ἁν εἰναι καλἠ η εγγραφἠ, ἀμεσα καταλαβαἰνεις τις διαφορἐς κι ας μην τὀ ᾽χεις ξανακοὐσει !

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.057
Βάζω ρότα για βελτίωση του χώρου μου για αρχή
Χαίρομαι που έκανες το πρώτο βήμα προς την σωστή κατεύθυνση. :drinks:
Επειδή το room treatment δεν ειναι απλή υπόθεση και κρύβει παγίδες, κάνε μελετημένα βήματα.

Άνοιξε νήμα, φωτό, μετρήσεις, τα σχετικά, και εμείς εδώ είμαστε. Και η συμβολή ενός επαγγελματία είναι κατι που θα πρέπει να το σκεφτείς σοβαρά.

Reaction score
4.586
Μήπως πρέπει να υπολογιστεί και ο παράγοντας της κούρασης; Επίσης, για μια κριτική ακρόαση, λογικά ο καθένας θα πρέπει να έχει τα δικά του τραγούδια ως αναφορά.
Σωστά γι αυτό είπα να γνωρίζουν από πριν το κομμάτι και η κάθε αλλαγή να μη διαρκεί περισσότερο από 1-1,5 λεπτό. Επίσης καλό θα ήταν ο οικοδεσπότης να έχει ζεστάνει τα καλώδια από πριν για να κερδηθεί χρόνος ;).

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή στο blind του blues που θα γίνει,τι λες θα έρθεις?

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Ειναι και ετσι σιγουρα.Βλεποντας ομως οτι και η παρεα που μαζευτηκε στον Λεανδρο και οι "αντιθετοι" ας τους πουμε ετσι δεχονται την υπαρξη διαφορων.Ισως ειναι αχρηστη η διαπιστωση τους και μη εκμεταλλευσιμη.Αλλα πως γινεται?Ερχεται το ρευμα απο κει που ερχεται με καποια χαρακτηριστικα (ταση,συχνοτητα κλπ).Περναει απ ολα αυτα τα καλωδια,φτανει στην πριζα και μετα στο καλο η το κακο καλωδιο.Ακολουθει το τροφοδοτικο που παιρνει το ρευμα και το ισιωνει ,το στραβωνει, το ανορθωνει και δεν ξερω τιαλλο του κανει.Πως στο διαολο δημιουργουνται οι διαφορες?
μήπως να..ξαναέβλεπες το..προφιτερόλ?:p:p
[DOUBLEPOST=1557261692][/DOUBLEPOST]
Τι θες να πεις Βιρνα?
Πως δεν έχουν διαφορές?
-Ναι Γιαγκο, αυτό σου λέω, δεν έχουν διαφορές.
-Μίλα καθαρά Βιρνα.. Δηλαδή μου λες πως δεν έχουν διαφορές?
-Βαλέρια, κλέίσε μας ένα ραντεβού στον ΩΡΛ κατεπειγόντως για καθαρισμό αυτιών και ακουόγραμμα να με πάρει ο διάβολος!!:p

Reaction score
12.231
Γιατἰ ρε τἰ εἰσαι ... ο "κὐριος διοικητἠς" του ?
[DOUBLEPOST=1557260757][/DOUBLEPOST]
Ἁν εἰναι καλἠ η εγγραφἠ, ἀμεσα καταλαβαἰνεις τις διαφορἐς κι ας μην τὀ ᾽χεις ξανακοὐσει !
Δεκτό, αλλά κερδίζεις χρόνο όπως και να'χει. Προσωπική εμπειρία!

Χαίρομαι που έκανες το πρώτο βήμα προς την σωστή κατεύθυνση. :drinks:
Επειδή το room treatment δεν ειναι απλή υπόθεση και κρύβει παγίδες, κάνε μελετημένα βήματα.

Άνοιξε νήμα, φωτό, μετρήσεις, τα σχετικά, και εμείς εδώ είμαστε. Και η συμβολή ενός επαγγελματία είναι κατι που θα πρέπει να το σκεφτείς σοβαρά.
Ε, ένα πειραματάκι έκανα κι εγώ! Αλλά πραγματικά, δεν το περίμενα αυτό που άκουσα. Το θέμα είναι να βρω και ένα επαγγελματία που να μη μου κόψει τον πισινούλη ( θα το εκτιμήσω ) και ακόμα αντιμετωπίζω το πρόβλημα της εμφάνισης και χρηστικότητας του χώρου. Είναι μικρός ο χώρος και εξυπηρετεί καθημερινές ανάγκες. Ή έστω, να δω ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσω ακριβώς για να μη πληρώσω για κάτι που δεν χρειάζεται. Μη νομίζεις. Θα σας τα πρήξω. :p

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Καλέ δεν είναι troll ο Λέανδρος. Απλώς επιμένει αλύπητα στο δευτερεύον, αν ακούγονται, αντί για το πρωτεύον, πόση σημασία έχει, την ώρα που όλοι σχεδόν δέχονται πως ακούγονται.
Η συνεχής επανάληψη αυτού μπορεί να θεωρηθεί τρολλιά. :)
Οι διαφορές υπήρχαν πάντα.
Κολλάει στο ότι το τεστ δεν ήταν blind.
Mια τρύπα στο νερό δηλαδή.
Πόσες φορές ακόμα?
Διαφορές υπάρχουν.
Διαφορές υπάρχουν.
Διαφορές υπάρχουν.
Διαφορές υπάρχουν.
Διαφορές υπάρχουν.
Διαφορές υπάρχουν.
Διαφορές υπάρχουν.
Διαφορές υπάρχουν.
Διαφορές υπάρχουν.
Διαφορές υπάρχουν.
Διαφορές υπάρχουν.
Διαφορές υπάρχουν.
Συνήθως προς άγνωστη κατεύθυνση.
[DOUBLEPOST=1557262513][/DOUBLEPOST]
Δημιουργούνται; Υπάρχουν; Κι αν υπάρχουν, είναι ακουστές;
απαντήθηκε από τους παραπάνω!;)

Last edited:

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.165
Είναι δικαίωμα σου να μην ασπαζεσαι τ αποτελέσματα της σύγκρισης των καλωδίων
Τεράστια σύγχυση αγαπητέ. Μίλησα αποκλειστικά για το "στρώσιμο" των καλωδίων, το έγραψα και νωρίτερα, πόσες επαναλήψεις χρειάζονται για να γίνει αντιληπτό?? Εντελώς διαφορετικό πράγμα. Βαρέθηκα τη διαστρέβλωση και τους ατέρμονους κύκλους γύρω απ' την ουρά μας. Βαριέμαι και να αντιπαρατίθεμαι με τους εγωισμούς και τις ανασφάλειες, καλή συνέχεια.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Τεράστια σύγχυση αγαπητέ. Μίλησα αποκλειστικά για το "στρώσιμο" των καλωδίων, το έγραψα και νωρίτερα, πόσες επαναλήψεις χρειάζονται για να γίνει αντιληπτό?? Εντελώς διαφορετικό πράγμα. Βαρέθηκα τη διαστρέβλωση και τους ατέρμονους κύκλους γύρω απ' την ουρά μας. Βαριέμαι και να αντιπαρατίθεμαι με τους εγωισμούς και τις ανασφάλειες, καλή συνέχεια.
[DOUBLEPOST=1557263683][/DOUBLEPOST]
200-400 ....... μ.ο. 100, οκ ό,τι πεις
#1917leandros, Πριν λίγο

Last edited:

Reaction score
12.231
Που κάνουμε παραγγελιές για το επόμενο συγκριτικό; Βάλτε και kraftwerk στο πρόγραμμα, να κουνηθεί καμιά μασέλα.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Μιας και λοιπόν ..τη θες την απάντηση σου:D, η δε nordost που επικαλεισαι μιλά για min 100 ώρες για να αρχίσει να " στρώνει " ο ήχος στα δικά της καλώδια, κι εγώ έγραψα ότι για να "στρώσει " θέλει 200-400 ώρες κατά μέσο όρο ένα aftermarket καλώδιο γενικά. Που βλέπεις ανακολουθία?:dance::dance:
Φυσικά και το πρόβλημα σου δεν εντοπίζεται στις ώρες, αλλά προφανώς στο ίδιο το γεγονός του ηχητικού επηρεασμού από τα καλώδια ρεύματος.
Είναι δικαίωμα σου να μην ασπαζεσαι τ αποτελέσματα της σύγκρισης των καλωδίων που έγινε στο χώρο μου, αλλά δε μπορεί και συνέχεια να ψάχνεις να βρεις τη λέξη-φραση παγίδα για να δικαιώσεις την άποψη σου, ούτε φυσικά και είμαι υποχρεωμένος να σου απαντώ κάθε φορά τ αυτονόητα:):).
Φιλικά.
[DOUBLEPOST=1557206693][/DOUBLEPOST]
Προφανώς και το λες για να γελάσουμε ε?
όπως βλέπεις δε διαστρεβλώνω τίποτε, η ολοκληρωμένη μου απάντηση ήταν έτσι, κι όχι το τμήμα της..
Θεωρώ κι όχι αδίκως πιστεύω, ότι λογω της διαφωνίας σου με τις διαφορές των καλωδίων, Ότι και να σου πω, θα έχεις την αντίρηση για να..την έχεις επειδή το είπα εγώ!

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.165
όπως βλέπεις δε διαστρεβλώνω τίποτε, η ολοκληρωμένη μου απάντηση ήταν έτσι, κι όχι το τμήμα της..
Θεωρώ κι όχι αδίκως πιστεύω, ότι λογω της διαφωνίας σου με τις διαφορές των καλωδίων, Ότι και να σου πω, θα έχεις την αντίρηση για να..την έχεις επειδή το είπα εγώ!
Αυτό λέγεται εντελώς απλά και σαφέστατα δίκη προθέσεων. Τρομερή ανασφάλεια σε δέρνει αδελφέ μου...
[DOUBLEPOST=1557265400][/DOUBLEPOST]
Πω ρε pushtea μου.. Κούρασε το θέμα..
Λοιπόν ας το παραδεχτούμε να τελειώνουμε. Ο Λεανδρος και η ερευνητική του ομάδα απέδειξαν με αδιάβλητο τρόπο και επιστημονική μεθοδολογία που δεν επιδέχεται καμίας κριτικής, την ύπαρξη ξεκαθαρων και άμεσα αντιληπτων, ακόμα και από τον μακαρίτη τον Ludwig, διαφορών κατά την εναλλάξ κριτική ακρόαση και εκτίμηση των εξεταζομενων καλωδίων ρεύματος. Αυτή είναι η άποψή μου και όποιος δεν τη σέβεται είναι κακό παιζάκι...
Αντε τώρα, παμ'παρακάτ...
Τεκμηρίωση, πιστοποίηση και ISO. Τέρμα. Κλειδώστε το !
Μόλις γίνει η δημοσίευση, ενημερώστε να αγοράσουμε το τεύχος.

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.165
Ουδέτερα καλώδια που θέλω Εγω ποια ειναι;
Αρκεί να πληρούν τις ελάχιστες προδιαγραφές αντίστασης και αυτεπαγωγής (δεν είμαι ειδικός, όποιος μπορεί ας δώσει λινκς) ανάλογα τη συσκευή που θα συνδέσουν.
Επίσης, επαρκή μόνωση, κυρίως για λόγους ασφάλειας.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.898
θα έλεγα ότι η σημερινή δοκιμή ( άρα, ο χώρος ) βελτίωσε ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ τη συμπεριφορά του συστήματός μου,
Με τα ψιλολόγια που έκανες είδες αυτή τη διαφορά.
Άμα στρωσει το RT 60 στο φάσμα στο χώρο σου, και μπει κι ένα σοβαρό σύστημα ισοσταθμισης με το προβλεπόμενο τάργκετ κερβ, και βάλεις και 4 σαμπάκια να ζμπρωχνουν τον αέρα του δωματίου, ξέρεις αγαπητέ μου φίλε τι θα πάθεις;
Ξέρεις μωρέ τι έχεις να πάθεις;
Ιδέαν δεν έχεις. Ιδέαν.
Για αρχή να σου πω εγώ τι θα πάθεις:
Θα αρχίσεις να βρίζεις τους φίλους μας τους καλωδιοπληκτους.:p

Για να μην πω οτι αν καθησετε στο 1 μετρο μπροστα απο ντραμς και φατε ''μποτιά'' στη μουρη, θα σας φυγουν τα σφραγισματα!!!
Ε, σιγά. Κι ένα 6-ιντσο στα 3,5 μέτρα απόσταση ακρόασης για τον χαϊεντά αρκεί για να βγει ρεαλιστική η μποτιά, εφόσον τα καλώδια είναι της προκοπής.:gotcha:

Πλάκα πλάκα τα τυπικά ηχεία αν φανταστείς ότι θα τα χώσεις βατ για να βγάλουν ρεαλιστικά μποτιά, θα ξεράσουν τους κώνους των μεγαφώνων μαυρισμένους με φόρα στο απέναντι ντουβάρι, την ίδια στιγμή που θα καίγεται το πηνίο φωνής μαζί με τα υλικά του κρος..:gotcha:

Ο μεγαλύτερος χαβαλές είναι να πας σε ένα σπίτι χαιεντά, να όπως ο φίλος μας ο Λέανδρος με τα ωραία πρόακ του, και να του στήσεις στο σαλόνι δίπλα στα ηχεία μια μπότα, να βαρεσεις 5-6 μποτιές να πάθει 2 καρδιακά επεισόδια κι ένα εγκεφαλικό, να πέσουν τα ποτήρια τα καλά από το σύνθετο, και να φύγεις. Αποστολή επιτυχής, τέικ δε μπλου Πιλ. :gotcha:

Ε, ένα πειραματάκι έκανα κι εγώ! Αλλά πραγματικά, δεν το περίμενα αυτό που άκουσα.
Εγώ τα λέω εδώ και χρόνια, κι εσύ δε το περίμενες...
Και που να'ξερες πόσο βαθειά είναι η τρύπα του λαγού.
Ιδέαν δεν έχεις.
Γιού Νόου νάθινγκ Τζων Σνόου.
Έλα τώρα να σου πω πως γίνονται τα παιδιά...:D

Α, και ξέχνα τα καλώδια. Ούτε φαϊν τιούνινγκ ούτε τίποτα, αυτά είναι κωμωδίες. :gotcha:

Τοποθέτηση, χρόνοι αντήχησης, πολλαπλά σαμπ, ισοσταθμιση χώρου, κεντρικό ηχείο για αρχή, μετά τα σαραουντ, στα 4 άτμος σταματάς. Φτάνει, τερμάτισε. Ποια καλώδια μωρέ;:gotcha:

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.588
Members
38.201
Νεότερο μέλος
Ants