- Reaction score
- 4.586
Η ερώτηση "ποιο είναι καλύτερο" δε θα γίνει για την ίντριγκα αλλά για να διαπιστωθεί η ποιότητα των απαντήσεων. Τι θέλω να πω: ας πούμε πως έχουμε τυφλή σύγκριση ανάμεσα στο καλώδιο Α και το καλώδιο Β. Η σύγκριση αυτή θα επαναληφθεί ας πούμε 10 φορές (το πλήθος των επαναλήψεων θα εξαρτηθεί από το πλήθος των καλωδίων και το διαθέσιμο χρόνο). Και τις 10 αυτές φορές το άτομο που λαμβάνει μέρος στο τεστ διαπιστώνει διαφορές ανάμεσα στο Α και το Β αλλά τις 5 φορές του αρέσει καλύτερα το Α και τις άλλες 5 το Β. Καταλαβαίνεις λοιπόν πως αυτό υποβαθμίζει την ποιότητα των απαντήσεών του καθώς δημιουργεί υπόνοιες για τυχαίες απαντήσεις. Αν όμως προτιμήσει το Α 9/10 ή έστω 8/10 (άσχετα αν είναι καλύτερο ή ακριβότερο) τότε οι απαντήσεις του δεν μπορεί παρά να είναι αξιόπιστες.Επειδή το αυτί μου είναι σχετικά "παρθένο" ( στις λεπτομέρειες ) θα σου πω καλύτερα να μη γίνει ερώτημα για το ποιο αποτέλεσμα είναι καλύτερο. Βέβαια, στο δικό μου σύστημα και στη μουσική που ακούω ( ειδικά όταν θέλω να κάνω αλλαγές και να τις κρίνω ), έχω βρει τα σημεία αναφοράς μου οπότε μέσα σε λίγο χρόνο ξέρω με τί έχω να κάνω.