Περί καλωδίων ρεύματος

Reaction score
12.231
Βλέπω να γίνεται γενίτσαρος ο @Νίκος Σταθόπουλος
Ti εννοείς ουάα;;
[DOUBLEPOST=1557353345][/DOUBLEPOST]Μάλλον εννοείς ότι θα μεταπηδήσω στην άλλη πλευρα των πολυκάναλων. Αν είναι αυτό, δεν το βλέπω να συμβαίνει. Όσο στρώνει το πράγμα με το δικάναλό μου, τόσο με καλύπτει και πιο πολύ. Παρεμπιπτόντως, ειδικά με τη γωνία των ηχείων που έφτιαξα, είχα άνετα κέντρο στην εικόνα. Με ικανοποίησε. Ανυπομονώ να ξεκινήσω με το δύσκολο μέρος.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.056
Ti εννοείς ουάα;;
:roflmao:
Ξαφνικά άκουσες την πραγματική “διαφορά”, και σοκαρίστηκες. Τώρα εχει ανοίξει το μυαλό σου και θα κάνεις ραγδαίες αλλαγές στον τρόπο που προσεγγίζεις το HiFi, με αποτέλεσμα να υποστηρίζεις συντόμως τα αντίθετα απο αυτά που υποστήριζες στο παρελθόν.
:drinks:
[DOUBLEPOST=1557353440][/DOUBLEPOST]
Μάλλον εννοείς ότι θα μεταπηδήσω στην άλλη πλευρα των πολυκάναλων.
Όχι ακόμα. :D

Reaction score
12.231
:roflmao:
Ξαφνικά άκουσες την πραγματική “διαφορά”, και σοκαρίστηκες. Τώρα εχει ανοίξει το μυαλό σου και θα κάνεις ραγδαίες αλλαγές στον τρόπο που προσεγγίζεις το HiFi, με αποτέλεσμα να υποστηρίζεις συντόμως τα αντίθετα απο αυτά που υποστήριζες στο παρελθόν.
[DOUBLEPOST=1557353440][/DOUBLEPOST]
Όχι ακόμα. :D
Το ότι άνοιξε το μυαλό μου είναι γεγονός. Σε βαθμό που νιώθω και την ανάγκη να απολογηθώ για το τρόπο που χωνόμουν στο παρελθόν. Έψαχνα τις λεπτομέρειες σε χαμένες πληροφορίες. Έλεγα ότι άκουγα λεπτομέρειες δηλαδή που χθες και σήμερα ήταν μηδαμινές σε σχέση με αυτά που δεν ήξερα καν ότι υπήρχαν στη μουσική που άκουσα. Όταν με το καλό φτιάξω και τις υπόλοιπες λεπτομέρειες, σίγουρα θα δοκιμάσω να "κατεβάσω" το επίπεδο των καλωδίων μου για να δω τις διαφορές. Με τρώει η περιέργεια.
Αυτό βέβαια δεν αλλάζει το αποτέλεσμα του συγκριτικού. Οι διαφορές ακούγονται..!! Μόνο που στον δικό μου χώρο το πιο πιθανό είναι ότι θα τις άκουγα ελάχιστα.

Reaction score
199
Ti εννοείς ουάα;;
[DOUBLEPOST=1557353345][/DOUBLEPOST]Μάλλον εννοείς ότι θα μεταπηδήσω στην άλλη πλευρα των πολυκάναλων. Αν είναι αυτό, δεν το βλέπω να συμβαίνει. Όσο στρώνει το πράγμα με το δικάναλό μου, τόσο με καλύπτει και πιο πολύ. Παρεμπιπτόντως, ειδικά με τη γωνία των ηχείων που έφτιαξα, είχα άνετα κέντρο στην εικόνα. Με ικανοποίησε. Ανυπομονώ να ξεκινήσω με το δύσκολο μέρος.
Μα καλά δεν είχες δει- ακούσει πουθενά μέχρι τώρα για κλίση ηχείων ώστε να την δοκιμάσεις;
Μου αρέσει που θαυμάζεις και τους γκουρού που στο είπαν.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
αφνικά άκουσες την πραγματική “διαφορά”, και σοκαρίστηκες. Τώρα εχει ανοίξει το μυαλό σου και θα κάνεις ραγδαίες αλλαγές στον τρόπο που προσεγγίζεις το HiFi, με αποτέλεσμα να υποστηρίζεις συντόμως τα αντίθετα απο αυτά που υποστήριζες στο παρελθόν.
ναι! ξαφνικά θ κουφαθεί..και μετά θ αρχίσει να διαβάζει μανιωδώς...pdf:dance2::dance2::dance2:
[DOUBLEPOST=1557377292][/DOUBLEPOST]
Στο τέλος θα μείνει μόνος του ο Λεανδρος να δοκιμαζει τα πολυπριζα του Αρτζυ, τρώγοντας πιτογυρα.. :roflmao::roflmao::roflmao:
αμ τι θέλεις την..ανακαλωδίωση σου ..απλά ντρέπεσε να το πεις ευθέως Χαρούλη ε:D:D?
[DOUBLEPOST=1557378014][/DOUBLEPOST]
Αυτό που λες στη συνέχεια αναιρεί αυτό που λες στην αρχή. Αν λοιπόν υπάρχει επιλογή να μην αλλάξει καλώδιο από την Α περίπτωση στη Β τότε να δούμε σε τυφλό τεστ αν ακούς όντως διαφορές. Τι θέλω να πω: αν ο ακροατής γνωρίζει πως έχει γίνει αλλαγή υποσυνείδητα θα την ακούσει, καλή κακή θα πει "ναι ακούω διαφορά". Αν όμως δεν είναι σίγουρος πως υπάρχει όντως αλλαγή τότε θα πρέπει συνειδητά να διαπιστώσει τι ακούει.

Αν δεν υπάρχει η δυνατότητα, όπως είπες, να μην αλλάζει το καλώδιο είναι σαν μία δημοσκόπιση που δεν έχει επιλογή απάντησης "δεν ξέρω, δεν απαντώ" ή "κανένα" ή "δεν με ενδιαφέρει" κτλ. Όταν ζητάς από ένα πλήθος να σου δώσει απάντηση, μία απάντηση όπωσδήποτε, τότε θα έχεις εσφαλμένα αποτελέσματα.

Θα επαναλλάβω πως το τέστ που έγινε είναι εντελώς αναξιόπιστο ως προς το επιθυμητό αποτέλεσμα.
..και τα αφηγήματα συνεχίζονται..
σα να λέμε δηλαδή, πάει υποψήφιος πελάτης ηχείων σε show room, ο πωλητής λοιπόν του βάζει να ακούσει 3 διαφορετικά ηχεία χωρίς τυφλή εναλλαγή.
Ένα βάσης δίδρομο με 5,25¨ γούφερ, ένα open buffle με 2 15¨ και ένα ηλεκτροδυναμικό.
Ο πελατάκος λοιπόν, δηλώνει ότι του αρέσει το ηλεκτροδυναμικό για τον αέρινο χαρακτήρα του, το open buffle για το τρόπο που γεμίζει το χώρο ο ήχος του, αλλά το βάσης του φαίνεται μικρό με στενή σκηνή για τα γούστα του..
Μαντέψτε τώρα, δεν έπαιζε το ηλεκτροστατικό πιο αέρινα, ούτε η μπάφλα πιο γεμάτα..ΝΟΜΙΖΕ ότι άκουγε διαφορές:lol::lol::lol:, δεν τις άκουγε...γιατί δεν ήταν blind η ακρόαση:headbang::headbang::headbang:

Reaction score
891
Μιλάς για μεγαλες διαφορές με ηχεία που έχουν σαφώς διαφορετικό άκουσμα λόγω κατασκευής. Όταν οι διαφορές στενεύουν και μπορεί να είναι 1-5%, είσαι πια σίγουρος ότι ακούς διαφορές;

Όταν κάνατε το τεστ σας, φροντισατε η ενταση να είναι η ίδια μεταξύ τους με ένα μικρόφωνο ή ένα dΒμετρο; Αν όχι, τότε και μόνο η αλλαγή στάθμης θα σε ξεγελάσει. Επίσης τους έκανες κανένα κόλπο και να βάζεις το ίδιο καλώδιο δύο και τρεις φορές μέσα στο τεστ και να δεις τί θα σου πουν;

Απλώς προσπαθείς να δεις το κατά πόσο μπορείς να ξεγελαστείς διότι με μια αλλαγή περιμένεις να ακούσεις διάφορες, τόσο πολύ που στο τέλος τις ακούς.

Επαναλαμβάνω, αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν διάφορες, για να μην παρεξηγηθώ ότι σου είπα ότι δεν τις ακούσατε.

Reaction score
12.231
Στο τέλος θα μείνει μόνος του ο Λεανδρος να δοκιμαζει τα πολυπριζα του Αρτζυ, τρώγοντας πιτογυρα.. :roflmao::roflmao::roflmao:
Nope. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι όλα έχουν τη σημασία τους, αλλά εγώ για να τα ακούσω θέλω πρώτα τον όσο το δυνατόν πιο απόλυτα καθαρό χώρο ( δύσκολο μεν, αλλά θα το προσπαθήσω, όσο το καταφέρω κέρδος θα είναι ).

Μα καλά δεν είχες δει- ακούσει πουθενά μέχρι τώρα για κλίση ηχείων ώστε να την δοκιμάσεις;
Μου αρέσει που θαυμάζεις και τους γκουρού που στο είπαν.
Ναι, είχα δει και γνώριζα αυτό που λένε γενικότερα ότι κλείνεις γωνία, αυξάνεται ο εστιασμός, ανοίγεις γωνία αυξάνεται το εύρος της στερεοφωνικής εικόνας και έπαιζα με μικροαλλαγές. Η αλήθεια είναι ότι το είχα κατά νου να προβώ σε δοκιμές, αλλά επειδή δεν είχα δοκιμάσει τόσο έντονη κλίση ( και δεν είχα τόσο δραστική αλλαγή ), το ανέβαλα. Βέβαια, ο χώρος "ξεκλείδωσε" με τις πρώτες παρεμβάσεις και μετά ό,τι κάνω το δείχνει αμέσως.
[DOUBLEPOST=1557383984][/DOUBLEPOST]Και το παράξενο της υπόθεσης είναι ότι αφού έδωσα έντονη κλήση ( έντονη με τα μέχρι τώρα δεδομένα μου, ακολούθησα αυτό που είπε ο Κώστας ), το κέντρο της εικόνας καρφώθηκε ακριβώς στο κέντρο της απόστασης των ηχείων, οι πληροφορίες ήταν σταθερές στα σημεία που ακούγονταν αλλά αυξήθηκε η εικόνα και έξω απο τα ηχεία. Παράξενο με την έννοια ότι ενώ με βάση αυτά που είχα διαβάσει - γνώριζα, το άνοιγμα της γωνίας αυξάνει το εύρος της σκηνής, εμένα άνοιξε περισσότερο κατά το κλείσιμο της γωνίας.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.894
Όσο στρώνει το πράγμα με το δικάναλό μου, τόσο με καλύπτει και πιο πολύ.
Το ακάλυπτο; Αφού δε μπορεί... :p

Τες πα.
Όσο αργείτε παίζοντας με καλώδια, εσείς χάνετε. ;)

Λίγο ακόμα ψήσιμο θες για να αρχίσεις να πουλάς τα καλώδιά σου, και να τα κάνεις τα λεφτά σαμπ...:D

Κάτσε να ανοίξω το μάτι. Το μικρό, του καφέ, να σε ψήσω σιγά σιγά, μη μου καείς.8-)

Δε μου λες; Κάνα μπελντενάκι μήπως σου βρίσκεται; :drinks:
Ηχείων. Για να πετάξεις αυτά που έχεις σε καμιά αγγελία.:D
Αν νομίζεις ότι δε παίζει τόσο καλά στην αρχή, κάνε λίγο υπομονή, θέλει στρώσιμο. Δώστου λίγο χρόνο, κάνα μήνα.

Όχι για να στρώσει το καλώδιο, προς θεού, δε λέμε τέτοια πράγματα εμείς, είμαστε από άλλο ανέκδοτο. Μιλάμε για το.. αφτί σου. :angel:

Reaction score
30.452
-Μίλα καθαρά Βιρνα! Προτείνεις στον Νίκο να πουλήσει το κιμπερ το οχτώ το τι σι?
-Ναι Γιαγκο, αυτό προτείνω στον Νίκο. Να πουλήσει το κιμπερ το οχτώ το τι σι..

Ε ρε Σταθοπουλε τρολλαρισμα που έχω να σου ρικσω έτσι και τα βάλεις αγγελία.. :D:D:D

Reaction score
12.231
Το ακάλυπτο; Αφού δε μπορεί... :p

Τες πα.
Όσο αργείτε παίζοντας με καλώδια, εσείς χάνετε. ;)

Λίγο ακόμα ψήσιμο θες για να αρχίσεις να πουλάς τα καλώδιά σου, και να τα κάνεις τα λεφτά σαμπ...:D

Κάτσε να ανοίξω το μάτι. Το μικρό, του καφέ, να σε ψήσω σιγά σιγά, μη μου καείς.8-)

Αν νομίζεις ότι δε παίζει τόσο καλά στην αρχή, κάνε λίγο υπομονή, θέλει στρώσιμο. Δώστου λίγο χρόνο, κάνα μήνα.

Όχι για να στρώσει το καλώδιο, προς θεού, δε λέμε τέτοια πράγματα εμείς, είμαστε από άλλο ανέκδοτο. Μιλάμε για το.. αφτί σου. :angel:
Κώστα, δεν ξέρω αν με έχεις καταλάβει, αλλά στη πραγματικότητα ψήνομαι να ακουστούν καλύτερα τα πιο φτηνά καλώδια. Και να είσαι σίγουρος ότι μου πέρασε απο το μυαλό να βάλω τα qed xt350 που έχω στην άκρη και που πρόσφατα που τα δοκίμασα μου ακούστηκαν σχεδόν σαν τα 8TC, αλλά το 8TC ένιωσα ότι είχε πιο ασυμπίεστη πληροφορία. Αλλά και εδώ ισχύει αυτό που γενικά περιγράφω, αυτό που θυμάμαι να έδωσε το 8TC ήταν μικρότερο απο αυτό που έγινε χθες και προχθές. Το πρόβλημα είναι ότι τα qed είναι πολύ μικρά, ειδικά με τη κλίση που πήραν τα ηχεία και οι μπόρνες κοιτάζουν προς τα έξω ( τα καλώδια ήταν ίσα ίσα ). Έχω τα audioquest βέβαια που είναι 2.2m επαρκέστατο μήκος, αλλά οι μπανάνες που έχω στη διάθεσή μου είναι της πλάκας. Αλλά τώρα που το σκέφτομαι, αυτό κάνει πιο ενδιαφέρουσα τη δοκιμή... Χμμμμμ!!!
[DOUBLEPOST=1557384805][/DOUBLEPOST]
-Μίλα καθαρά Βιρνα! Προτείνεις στον Νίκο να πουλήσει το κιμπερ το οχτώ το τι σι?
-Ναι Γιαγκο, αυτό προτείνω στον Νίκο. Να πουλήσει το κιμπερ το οχτώ το τι σι..

Ε ρε Σταθοπουλε τρολλαρισμα που έχω να σου ρικσω έτσι και τα βάλεις αγγελία.. :D:D:D
Έρχεσαι δεύτερος. Ήδη με τρολάρω ο ίδιος αν δεν το έχεις καταλάβει. Όχι για τα 8TC, αλλά για το τρόπο που τα επέλεξα.

Reaction score
2.994
.....Κάνα μπελντενάκι μήπως σου βρίσκεται; ....
Αν νομίζεις ότι δε παίζει τόσο καλά στην αρχή..........
....... υπομονή, θέλει στρώσιμο..... κάνα μήνα.
...........Όχι για να στρώσει το καλώδιο..........................
................Μιλάμε για το.. αφτί σου........................

ΧΤΥΠΑ αλύπητα. :D

.

Reaction score
891
"Παράξενο με την έννοια ότι ενώ με βάση αυτά που είχα διαβάσει - γνώριζα, το άνοιγμα της γωνίας αυξάνει το εύρος της σκηνής, εμένα άνοιξε περισσότερο κατά το κλείσιμο της γωνίας."

Μάλλον μπέρδεψες τις γωνίες. Μιλάνε για τη γωνία που σχηματίζει η θέση ακρόασης με τις θέσεις των δύο ηχείων. Ιδανικά πρέπει να είναι 60 μοιρες, που σημαίνει ίση απόσταση μεταξύ εσού και των ίδιων των ηχείων.

Η γωνία που λες εσύ είναι άλλη και ναι προφανώς το ηχείο πρέπει να σε "κοιτάζει" κατάματα για να ακούς το καλύτερο που μπορεί να σου δώσει, offaxis πέφτει η απόκρισή του.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.894
Άμα φτάσετε στο ευτυχές γεγονός να έχετε στο σύστημα μόνο φτηνά μπέλντεν και μογκάμι καλώδια, χωρίς μπανάνες και RCA πουθενά και σε κανένα σημείο, θα ηρεμήσει η ψυχή σας.

Όσο το συντομότερο τα καταφέρετε, τόσο το καλύτερο για σας. ;)

Just my 2c.

ΥΓ. και να καταφέρετε να αδιαφορείτε ειλικρινώς (και όχι προσποιητά και να σας τρώει από μέσα) για το θέμα των καλωδίων, γνωρίζοντας πως ακούγονται διαφορές. Εδώ σε θέλω μάστορα. :cool:

Last edited:

A

AKARL

Guest
Άμα φτάσετε στο ευτυχές γεγονός να έχετε στο σύστημα μόνο φτηνά μπέλντεν, κανάρε, βαν ντάμε και μογκάμι καλώδια, χωρίς μπανάνες και RCA πουθενά και σε κανένα σημείο, θα ηρεμήσει η ψυχή σας.
Όσο το συντομότερο το καταφέρετε, τόσο το καλύτερο για σας. ;)
Just my 2c.
Φιξντ!

Για να μη λένε κάπχοιοι ότι κάπχοιοι άλλοι έχουν εμμονές ή αβαντάρουν κάπχοιες μάρκες. :whistling:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.587
Members
38.201
Νεότερο μέλος
Ants