- Reaction score
- 871
φίλε, σ' ένα διάλειμμα από τις μετρήσεις & τις ρυθμίσεις και αφού έχεις προσεγγίσει το θηρίο από λίγο διαφορετική σκοπιά και αφού βεβαιωθείς ότι το dirac δεν είναι θυμωμένο και δεν κλιπάρει, άκου λίγο το Χ & Π Κατσιμίχας - Μη Γυρίσεις...(μήπως έχεις χαθεί μέσα σε δρόμους που καίνε...)Αποφάσισα να προσεγγίσω το θηρίο από λίγο διαφορετική σκοπιά. Προσπαθώ να ρυθμίσω τα sub αρκετά δυνατά για να έχω περιθώριο να εφαρμόσω ένα target curve που θα είναι στα +5db χαμηλά και θα καταλήγει -1db στο 1khz. Το θέμα είναι ότι για να τα φέρω σε ένταση που θα μου δίνουν μια μέση απόκριση που θα μπορούσε να φιλοξενήσει το target curve έχει σαν αποτέλεσμα να κλιπάρει το dirac στις προβληματικές περιοχές μεταξύ 40-50Hz.
H εικόνα main + subs χωρίς κάποια ισοστάθμιση είναι αυτή (1/6 smoothing)
View attachment 129429
Και αν εστιάσουμε τις χαμηλές συχνότητες με 1/12 smoothing αυτή.
View attachment 129430
Αντί να αφήσω λοιπόν στο Dirac την βαριά δουλειά έπαιξα λίγο με τα φίλτρα που σου δίνει το minidsp, με το σκεπτικό να φέρω μια απόκριση σχετικά normal που θα έχει τα περιθώρια για το target curve και μετά να αφήσω το Dirac να κάνει "μικροδιορθώσεις". Ασχολήθηκα μόνο με το Right sub το πρωί (κατά τις 6 ) και με 2 φίλτρα ένα για κούρεμα και ένα για τόνωση έφτασα σε αυτό το αποτέλεσμα το οποίο είναι πολύ πιο smooth (πριν και μετά με 1/12 smoothing).
View attachment 129434
Με 1/3 είναι σχεδόν flat μέχρι τους 100.
Το συνολικό αποτέλεσμα για το δεξί κανάλι είναι αυτό και μου δίνει περιθώριο να εφαρμόσω λογικά και μια "loudness" curve για πιο χαμηλές ακροάσεις.
View attachment 129435
Ευελπιστώ το απόγευμα να φέρω και το άλλο. Το ερώτημα είναι: αυτό θα δουλέψει ή θα τσαντιστεί το Dirac γιατί κάποιος άλλος του πήρε την δουλειά; ή μήπως δεν το απασχολεί γιατί το dirac αποφασίζει τι θα κάνει με βάση την απόκριση που λαμβάνει εκείνη την στιγμή; Μου φαίνεται πιο λογικό το δεύτερο για αυτό έφαγα και τον χρόνο μου για να παίξω.