- Reaction score
- 84.543
Δεν το έβαλα στο νήμα επειδή απλώς είναι ωραίο άλμπουμ, αλλά επειδή είναι Dolby AtmosΩραίο album
Δεν το έβαλα στο νήμα επειδή απλώς είναι ωραίο άλμπουμ, αλλά επειδή είναι Dolby AtmosΩραίο album
..εξαιρετικα ενδιαφερων, κατι καταλαβα οτι αναφερεται καπου εκει, γι αυτο δεν μπηκα στο θεμα αιωνιοτητα. Τον Κιρκεγκορ τον γνωριζω ως πατερα του υπαρξισμου, και τιποτα αλλο, βεβαια γνωριζω ποιος γνωριζει.Το γνωρίζω, νέε μου, ο Victor Eremita είναι ο ψευδώνυμος εκδότης των υποτιθέμενων χειρογράφων του Είτε-Είτε, που τάχα μου ανακάλυψε σε ένα σεκρετέρ-αντίκα, σαν το grundig έπιπλο-ραδιοφωνάκι της λίζα, καλή ώρα! Και ο όρος δυνάμει του παραλόγου κιρκεγκωριανός είναι, όπως και η εξέταση των πραγμάτων sub specie aeternitatis τον είχε απασχολήσει ιδιαιτέρως, αλλά δεν το έπιασες μάλλον.
Μεγαλο θεμα..Μάλλον αντιπάθεια και απέχθεια, θα έλεγα εγώ, προς αυτό που μόνο ως κλίκα ειδημόνων του audio και wannabe leaders of the pack μπορεί να γίνει αντιληπτό, σε όποιον μπορεί να διακρίνει πίσω από τις αβρότητες και τα αλληλολιβανίσματα την πραγματική φύση των σχέσων ισχύος. Στα πρηγούμενα δε ποστ άλλων μελών, υποστηρικτών του δικάναλου, έχει στοιχειοθετηθεί πληθώρα τεχνικών ενστάσεων απέναντι στο πολυκάναλο, το upmix και [γιατί όχι;] κατά πόσον όλα αυτά συνιστούν τομή, ή συνέχεια με άλλα μέσα και ανάλογη προσαρμογή της ταμπέλας της high-end σάχλας, που διακαίως στηλιτεύεται εδώ.
"διαβαζω για να απαντησω, οχι να καταλαβω" συχνο φαινομενο σημερα, λιγο παραδιπλα λαικ-καρδουλα και συνενοηση ? με 20 λεξεις.Έχω την εντύπωση, μάλιστα, ότι η οπτική η δική μου και άλλων που συμφωνούν, ανοίγει την βεντάλια και την συζήτηση, αντί να την συρρικνώνει μέχρι σημείου εξαφάνισης, με την επιστράτευση (πολυκάναλων πάντα) εργαλείων-πασπαρτού για κάθε νόσο, πορτοφόλι, χώρο και γούστο. Θέλω να πω: αν κάποιος είναι σοβαρός και τίμιος, σου λέει "έλα εδώ φιλαράκο, ποιός είναι ο χώρος, το budget και οι προτιμήσεις σου σε ό,τι αφορά πηγές κ.λπ.;", "βινύλιο;", dac και pc;", "λάμπα και μπομπινόφωνο του 1870;", πολύ ωραία, πρόσεξε αυτά και εκείνα, και τέλος. Αν παραπέρα θέλω την γνώμη κάποιου και τις προσωπικές προτιμήσεις του, θα την ακούσω - το υφάκι και η τζάμπα μόστρα του καθενός για την ανωτερότητα του συστήματος του δεν μου χρειάζεται όμως. Και όχι μόνο αυτό, χρήζει γελοιοποίησης μέχρι τέλους η συμπεριφορά αυτή!
Και ρωτάω ειλικρινά, κάνω έκκληση στις αγνές καρδιές και τα καθαρά αισθήματα των ανά την ελληνική επικράτεια audiophiles που πολλές θυσίες έχουν υπομείνει, αυτοί και οι οικογένειες τους, και τόσα βράδια αξημέρωτα έχουν περάσει σκεφτόμενοι αν έκαναν καλά που προέβησαν στην αγορά των τάδε παθητικών ηχείων, ενώ θα είχαν στην ίδια κατηγορία τιμής ασύγκριτα καλύτερο ήχο με ένα ζευγάρι ενεργά:
διαφέρει κάπου αυτή η επιδειξιομανία από τον κάθε κάγκουρα με το κωλοφτιαγμένο αυτοκίνητο; Ο Ήαρ και οι συν αυτώ είναι οι κάγκουρες του audio, με σαφείς αρχηγικές τάσεις και ένα σωρό ναρκισσιστικά συμπλέγματα και απωθημένα, αυτό προσπαθώ να σας πω εξαρχής, εν Χριστώ αδελφοί! Συνέλθετε!
cheers!Φιλικά,
η Ελένη Λουκά του Στέρεο Ήχου
να ρωτησω για τις σπουδες σου απο εγκυκλοπαιδικο ενδιαφερον ; φυσικες/φυσικες επιστημες;Το σαμπ ως εφαρμογή μιας και είμαι... άσχετος, ήρθε για να διορθώσει ένα "κενό" συχνοτικης απόδοσης κάποιων ηχείων σε συγκεκριμένες στάθμες και συνθήκες, σε συγκεκριμένους χώρους.
Το λογικό λοιπόν θα είναι να προσπαθήσει κάποιος να βρει αυτό το ηχείο που ταιριάζει στις ανάγκες του κι όχι να βάζει όλο και περισσότερα μηχανήματα στην ηχητική του αλυσίδα προσπαθώντας να εξαλείψει το πρόβλημα προσθέτωντας όλο και περισσότερα καλώδια, όλο και περισσότερες παραμορφώσεις..
Αλλά φυσικά εσείς οι "ειδικοί" ξέρετε καλύτερα...
Εδώ μιλάς για 2kw πχ, αλλά στη φετινή έκθεση ήχου, 2 ελληνικές κόρνες της ideon με 2 fullrange μόνο,στο λόμπι του ξενοδοχείου, σε αφροντιστο χώρο, με 100-200 άτομα να μιλάνε, με ένα λαμπατο επίσης ελληνικό ενισχυτή που δε θα ήταν πάνω από 40 βατ κρεμούσε σαγόνια χωρίς σαμπ, χωρίς ιμερσιβ, χωρίς auro3d!!
Προτιμώ λοιπόν την "άγνοια και την ασχετοσυνη μου" παρά τη παντογνωσία και το ξερολισμο
[DOUBLEPOST=1563946408][/DOUBLEPOST]
Αν θέλουμε HAARP, πάμε και στην Αλάσκα να το νοιώσουμε καλύτερα
[DOUBLEPOST=1563946499][/DOUBLEPOST]
Ισχύουν τα παραπάνω
[DOUBLEPOST=1563946998][/DOUBLEPOST]
To hidden το βλέπω...το Guru δυσκολεύομαι να αναγνωρίσω, μιας και οι guru δεν έχουν συνύθως τίποτε να κρύψουν
βγαζει και κεντρικο ο συγχωρεμενος... μακρια απο εμας , φτου φτουΕίναι πραγματικά διδακτική η τοποθέτηση.
Ξέρει ο παππούς.
Διαβαζει μπουτχια.
Ά!
Διαβάζει ear.
Όπως και να'ναι, έχει μαλλιασει η γλώσσα μας. Και να μια ακόμα φωτογραφία, όπως λέμε Λόλα να ένα μήλο, που ο μάστερ έκανε αυτά που λέμε. Διότι, αυτά που λέμε, δεν αποτελούν προσωπικές μας απόψεις.
Αλλά που μυαλό, έχει τελειώσει στη μουσικότητα. Και με likes από άλλα μουσικόφιλα μέλη.
Τα σαμπ είναι για να στηρίζονται τα ποτήρια μπύρας (πάντα με χερούλι) και τα κεφάλια των μουσικόφιλων για να φοράνε το κράνος τους. Γιατί δε φοράς το κράνος σου;
Μισώ τους μουσικόφιλους!
Όχι, πλάκα κάνω.
Μισώ τα σαμπ.
Ποιο; Ρίχτε μου μπαν.Τρίχες του Εαρ; Ποιο εύκολα βρίσκεις νερό στη Σαχάρα. Ή βγάζεις από τη μύγα ξύγγι.
Αν και δε νομίζω ότι σε αφορά,Τεχνολόγος μηχανικός οχημάτων και οικονομικές/ ασφαλιστικές σπουδές.να ρωτησω για τις σπουδες σου απο εγκυκλοπαιδικο ενδιαφερον ; φυσικες/φυσικες επιστημες;
[DOUBLEPOST=1563968756][/DOUBLEPOST]
βγαζει και κεντρικο ο συγχωρεμενος... μακρια απο εμας , φτου φτου
Οι δικές σου, αν επιτρέπεται??εαν δεν με αφορα μην απαντας δεν σε απειλησα με κανενα μαχαιρι ...
Αυτό το έχει ξαναπεί.ασφαλιστικές σπουδές.
Μάλιστα,διοικηση επιχειρησεων , εσωτερικος ελεγχος και διαχειριση κινδυνου
Εγώ, πάντως, δεν είδα κανέναν να γράφει για πλαστικά ηχεία στο φόρουμ (εκτός κι αν μιλάμε για συνοδά λάπτοπ)Αν τώρα αγοράσει 2 πλαστικά ενεργά ηχειακια...
... συχνοτικής απόδοσης όλων των ηχείων σε όλες τις στάθμες και συνθήκες, σε οποιουσδήποτε χώρους"κενό" συχνοτικης απόδοσης κάποιων ηχείων σε συγκεκριμένες στάθμες και συνθήκες, σε συγκεκριμένους χώρους.
[DOUBLEPOST=1563972886][/DOUBLEPOST]Εγώ, πάντως, δεν είδα κανέναν να γράφει για πλαστικά ηχεία στο φόρουμ (εκτός κι αν μιλάμε για συνοδά λάπτοπ)
Δεν έχεις δει δηλαδή ενεργά ηχεία με καμπίνα φτιαγμένη από συνθετικά υλικά...
... δηλαδή ρε Σταύρο, το ίδιο θα παίξει ένα adam με ένα pmc ή ένα proac? Κι έστω ότι παίζουν το ίδιο (ούτε στα πιο τρελά σου όνειρα!), Θα παίξουν το ίδιο σε 10τμ ή σε 50 τμ? Στα 30εκ από τοίχους ή στα 150εκ από τοίχους?
... συχνοτικής απόδοσης όλων των ηχείων σε όλες τις στάθμες και συνθήκες, σε οποιουσδήποτε χώρους
Σε αυτό κι αν θέλει το σαμπ!!
εγω ρωτησα απο εγκυκλοπαιδικο ενδιαφερον , δεν γνωριζω για σεναΜάλιστα,
Και τώρα που συστηθηκαμε, έμαθε κι ο ένας τους τίτλους σπουδών του άλλου, προς τι το ενδιαφέρον περί του μαθησιακού/σπουδαστικού μου background?
εγω ρωτησα απο εγκυκλοπαιδικο ενδιαφερον , δεν γνωριζω για σενα
Όλο το ζουμί είναι αυτό το XXX, και δεν χρειάζεται να θίγεται κανείς....ρεαλιστικα, μεχρι εκει μπορω να φτασω λογω ΧΧΧ (χωρος, χρονος, χρημα).
Επειδή από το κινητό τα έκανα..σαλάτα, είπα να σ απαντήσω καθαρότερα από εδώ.Εγώ, πάντως, δεν είδα κανέναν να γράφει για πλαστικά ηχεία στο φόρουμ (εκτός κι αν μιλάμε για συνοδά λάπτοπ)
... συχνοτικής απόδοσης όλων των ηχείων σε όλες τις στάθμες και συνθήκες, σε οποιουσδήποτε χώρους
Οταν συνειδητοποιηθεί πως το stereo ως φορμάτ ειναι ανεπαρκές, θα σας φύγουν οι απορίες1. μήπως αυτή η επεξεργασία dsp 3d ή ξέρω γω τι άλλο για "διαμοιρασμό" του stereo σήματος σε πολλά κανάλια, αλλοιώνει κατά κάποιο τρόπο αυτό που "θέλει να πει ο ποιητής", εφόσον το αρχικό γράφτηκε σε stereo? Επίσης χαλάει ή αλλοιώνεται καθόλου η συνοχή (coherence) του ήχου?
Όχι, δεν ειναι απαραίτητο. Μπορείτε να συμπληρώσετε τα ήδη υπάρχοντα με ηχεία της ίδιας εταιρίας και σειράς, και με τα αντίστοιχα ενισχυτικά (εάν μιλάμε για παθητικά ηχεία) μεχρι τον επιθυμητό αριθμό.2. Έστω ότι έχουμε τις XXX (ή και XX) προυποθέσεις, θα πρέπει να ξεφορτωθούμε, πουλήσουμε, "σκοτώσουμε" το ήδη υπάρχον stereo setup που διαθέτουμε καί όλα από την αρχή? (Για σωστό αποτέλεσμα).
Το συνολικό κόστος εξαρτάται προφανώς απο το αν θέλουμε να προσθέσουμε ηχεία-όπου απλως προσθέτουμε στο κόστος τους και τον αντίστοιχο προενισχυτή- ή αν θελουμε να φτιάξουμε ενα σύστημα απο το μηδέν.3. Για όλους εμάς τους δικάναλους που μας ...τρώει, ποιο περίπου θα είναι το αρχικό κόστος μιας τέτοιας μετάβασης ή καλύτερα τι θα χρειαζόταν από εξοπλισμό (ενιχυτής-ηχεία) για δούμε πραγματική διαφορά και να αξίζει τον κόπο? Χωρίς να καταργήσουμε τα cd ή και τα βινύλια.
Ένα setup "3.2" (που το θεωρώ πιο εφικτό) κάνει μεγάλη διαφορά σε σχέση με ένα καλοστημένο δικάναλο με μεγάλα ηχεία δαπέδου?
Οταν συνειδητοποιηθεί πως το stereo ως φορμάτ ειναι ανεπαρκές, θα σας φύγουν οι απορίες
Όχι, δεν ειναι απαραίτητο. Μπορείτε να συμπληρώσετε τα ήδη υπάρχοντα με ηχεία της ίδιας εταιρίας και σειράς, και με τα αντίστοιχα ενισχυτικά (εάν μιλάμε για παθητικά ηχεία) μεχρι τον επιθυμητό αριθμό.
Το συνολικό κόστος εξαρτάται προφανώς απο το αν θέλουμε να προσθέσουμε ηχεία-όπου απλως προσθέτουμε στο κόστος τους και τον αντίστοιχο προενισχυτή- ή αν θελουμε να φτιάξουμε ενα σύστημα απο το μηδέν.
Στην δεύτερη περίπτωση το ελάχιστο κόστος είναι περιπου 3500€, για 5.2.
Τρικάναλο+2 σαμπ είναι ενα ξεκίνημα, αλλά νομίζω πως το πεντακάναλο πρέπει να ειναι ο αρχικός ελάχιστος στόχος.