Ο θάνατος του δικάναλου σετάπ, και γιατί

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.160
Το γνωρίζω, νέε μου, ο Victor Eremita είναι ο ψευδώνυμος εκδότης των υποτιθέμενων χειρογράφων του Είτε-Είτε, που τάχα μου ανακάλυψε σε ένα σεκρετέρ-αντίκα, σαν το grundig έπιπλο-ραδιοφωνάκι της λίζα, καλή ώρα! Και ο όρος δυνάμει του παραλόγου κιρκεγκωριανός είναι, όπως και η εξέταση των πραγμάτων sub specie aeternitatis τον είχε απασχολήσει ιδιαιτέρως, αλλά δεν το έπιασες μάλλον.
..εξαιρετικα ενδιαφερων, κατι καταλαβα οτι αναφερεται καπου εκει, γι αυτο δεν μπηκα στο θεμα αιωνιοτητα. Τον Κιρκεγκορ τον γνωριζω ως πατερα του υπαρξισμου, και τιποτα αλλο, βεβαια γνωριζω ποιος γνωριζει.

Μάλλον αντιπάθεια και απέχθεια, θα έλεγα εγώ, προς αυτό που μόνο ως κλίκα ειδημόνων του audio και wannabe leaders of the pack μπορεί να γίνει αντιληπτό, σε όποιον μπορεί να διακρίνει πίσω από τις αβρότητες και τα αλληλολιβανίσματα την πραγματική φύση των σχέσων ισχύος. Στα πρηγούμενα δε ποστ άλλων μελών, υποστηρικτών του δικάναλου, έχει στοιχειοθετηθεί πληθώρα τεχνικών ενστάσεων απέναντι στο πολυκάναλο, το upmix και [γιατί όχι;] κατά πόσον όλα αυτά συνιστούν τομή, ή συνέχεια με άλλα μέσα και ανάλογη προσαρμογή της ταμπέλας της high-end σάχλας, που διακαίως στηλιτεύεται εδώ.
Μεγαλο θεμα..
Στο αξιακο συστημα του καθενως - ο ηχος ειναι ο μονος αρχηγος.

Έχω την εντύπωση, μάλιστα, ότι η οπτική η δική μου και άλλων που συμφωνούν, ανοίγει την βεντάλια και την συζήτηση, αντί να την συρρικνώνει μέχρι σημείου εξαφάνισης, με την επιστράτευση (πολυκάναλων πάντα) εργαλείων-πασπαρτού για κάθε νόσο, πορτοφόλι, χώρο και γούστο. Θέλω να πω: αν κάποιος είναι σοβαρός και τίμιος, σου λέει "έλα εδώ φιλαράκο, ποιός είναι ο χώρος, το budget και οι προτιμήσεις σου σε ό,τι αφορά πηγές κ.λπ.;", "βινύλιο;", dac και pc;", "λάμπα και μπομπινόφωνο του 1870;", πολύ ωραία, πρόσεξε αυτά και εκείνα, και τέλος. Αν παραπέρα θέλω την γνώμη κάποιου και τις προσωπικές προτιμήσεις του, θα την ακούσω - το υφάκι και η τζάμπα μόστρα του καθενός για την ανωτερότητα του συστήματος του δεν μου χρειάζεται όμως. Και όχι μόνο αυτό, χρήζει γελοιοποίησης μέχρι τέλους η συμπεριφορά αυτή!
"διαβαζω για να απαντησω, οχι να καταλαβω" συχνο φαινομενο σημερα, λιγο παραδιπλα λαικ-καρδουλα και συνενοηση ? με 20 λεξεις.

Και ρωτάω ειλικρινά, κάνω έκκληση στις αγνές καρδιές και τα καθαρά αισθήματα των ανά την ελληνική επικράτεια audiophiles που πολλές θυσίες έχουν υπομείνει, αυτοί και οι οικογένειες τους, και τόσα βράδια αξημέρωτα έχουν περάσει σκεφτόμενοι αν έκαναν καλά που προέβησαν στην αγορά των τάδε παθητικών ηχείων, ενώ θα είχαν στην ίδια κατηγορία τιμής ασύγκριτα καλύτερο ήχο με ένα ζευγάρι ενεργά:
διαφέρει κάπου αυτή η επιδειξιομανία από τον κάθε κάγκουρα με το κωλοφτιαγμένο αυτοκίνητο; Ο Ήαρ και οι συν αυτώ είναι οι κάγκουρες του audio, με σαφείς αρχηγικές τάσεις και ένα σωρό ναρκισσιστικά συμπλέγματα και απωθημένα, αυτό προσπαθώ να σας πω εξαρχής, εν Χριστώ αδελφοί! Συνέλθετε!

..τον υπνο θα τον χασεις αγαπητε, ειτε πριν ειτε μετα την οποια επιλογη, αυτο ειναι ενδειξη οτι εχεις καρδια.
Αποφευγω (προσωπικα) χαρακτηρισμους, ποσο μαλλων απο ατομα που δεν γνωριζω και πως ειναι δυνατων να γνωριζω μεσω διαδικτιου. Επειδη εχουμε 2019, και επειδη ειμαστε ολοι ψυχασθενεις, και καποιοι ψυχοπαθεις (χωρις γιατρεια), και το ιντερν'ετ εχει επιφερει εξτρα κομπλεξ στην επιφανεια. Εφοσων η εποχη ειναι ψηφιακη/πληροφοριακη, αμφιβολο αν υπαρχει ανθρωπος (σωμα+ψυχη+πνευμα) αρα και χανεται η μπαλα.
ροκ εν ρολ.
Δεν συγκρινω αυτοκινητο με μουσικη, δεν ειναι χομπι, ειναι τροπος ζωης.
(ποιοι λοιπον βιωνουν, αυτα που διαβαζουν ή ακουνε?)

=> η καγκουριαση που αναφερεις, στρεφεται εναντιων της μπουζοαζιας και του ελιτισμου των απανταχου ανα το κοσμο επιδικτικων οπως τους λενε.

Φιλικά,

η Ελένη Λουκά του Στέρεο Ήχου
cheers!

ΥΓ: Ποιον καταναλωνει η φωτια?
navigare neceste...

vasilisnt

Golden Boy!
Reaction score
2.750
Το σαμπ ως εφαρμογή μιας και είμαι... άσχετος, ήρθε για να διορθώσει ένα "κενό" συχνοτικης απόδοσης κάποιων ηχείων σε συγκεκριμένες στάθμες και συνθήκες, σε συγκεκριμένους χώρους.
Το λογικό λοιπόν θα είναι να προσπαθήσει κάποιος να βρει αυτό το ηχείο που ταιριάζει στις ανάγκες του κι όχι να βάζει όλο και περισσότερα μηχανήματα στην ηχητική του αλυσίδα προσπαθώντας να εξαλείψει το πρόβλημα προσθέτωντας όλο και περισσότερα καλώδια, όλο και περισσότερες παραμορφώσεις..
Αλλά φυσικά εσείς οι "ειδικοί" ξέρετε καλύτερα...
Εδώ μιλάς για 2kw πχ, αλλά στη φετινή έκθεση ήχου, 2 ελληνικές κόρνες της ideon με 2 fullrange μόνο,στο λόμπι του ξενοδοχείου, σε αφροντιστο χώρο, με 100-200 άτομα να μιλάνε, με ένα λαμπατο επίσης ελληνικό ενισχυτή που δε θα ήταν πάνω από 40 βατ κρεμούσε σαγόνια χωρίς σαμπ, χωρίς ιμερσιβ, χωρίς auro3d!!
Προτιμώ λοιπόν την "άγνοια και την ασχετοσυνη μου" παρά τη παντογνωσία και το ξερολισμο;)
[DOUBLEPOST=1563946408][/DOUBLEPOST]
Αν θέλουμε HAARP, πάμε και στην Αλάσκα να το νοιώσουμε καλύτερα:D
[DOUBLEPOST=1563946499][/DOUBLEPOST]
Ισχύουν τα παραπάνω
[DOUBLEPOST=1563946998][/DOUBLEPOST]
To hidden το βλέπω...το Guru δυσκολεύομαι να αναγνωρίσω, μιας και οι guru δεν έχουν συνύθως τίποτε να κρύψουν;););)
να ρωτησω για τις σπουδες σου απο εγκυκλοπαιδικο ενδιαφερον ; φυσικες/φυσικες επιστημες;
[DOUBLEPOST=1563968756][/DOUBLEPOST]
Είναι πραγματικά διδακτική η τοποθέτηση.
Ξέρει ο παππούς.
Διαβαζει μπουτχια.8-)
Ά!
Διαβάζει ear. :p

Όπως και να'ναι, έχει μαλλιασει η γλώσσα μας. Και να μια ακόμα φωτογραφία, όπως λέμε Λόλα να ένα μήλο, που ο μάστερ έκανε αυτά που λέμε. Διότι, αυτά που λέμε, δεν αποτελούν προσωπικές μας απόψεις.
Αλλά που μυαλό, έχει τελειώσει στη μουσικότητα. Και με likes από άλλα μουσικόφιλα μέλη.:p

Τα σαμπ είναι για να στηρίζονται τα ποτήρια μπύρας (πάντα με χερούλι) και τα κεφάλια των μουσικόφιλων για να φοράνε το κράνος τους. Γιατί δε φοράς το κράνος σου;:D

Μισώ τους μουσικόφιλους! :D:D:D

Όχι, πλάκα κάνω.:p

Μισώ τα σαμπ.
:drinks:
βγαζει και κεντρικο ο συγχωρεμενος... μακρια απο εμας , φτου φτου

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.766
Τρίχες του Εαρ; Ποιο εύκολα βρίσκεις νερό στη Σαχάρα. Ή βγάζεις από τη μύγα ξύγγι.
Ποιο; Ρίχτε μου μπαν.

ευτυχώς που έχω και το δισκλέιμερ για τυχών ορθογραφικά λάθη δλδ

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
να ρωτησω για τις σπουδες σου απο εγκυκλοπαιδικο ενδιαφερον ; φυσικες/φυσικες επιστημες;
[DOUBLEPOST=1563968756][/DOUBLEPOST]
βγαζει και κεντρικο ο συγχωρεμενος... μακρια απο εμας , φτου φτου
Αν και δε νομίζω ότι σε αφορά,Τεχνολόγος μηχανικός οχημάτων και οικονομικές/ ασφαλιστικές σπουδές.
Εγγυτερος τεχνολογικά από αρκετούς από εδώ μέσα;)

vasilisnt

Golden Boy!
Reaction score
2.750
εαν δεν με αφορα μην απαντας δεν σε απειλησα με κανενα μαχαιρι ...

vasilisnt

Golden Boy!
Reaction score
2.750
διοικηση επιχειρησεων , εσωτερικος ελεγχος και διαχειριση κινδυνου

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
διοικηση επιχειρησεων , εσωτερικος ελεγχος και διαχειριση κινδυνου
Μάλιστα,
Και τώρα που συστηθηκαμε, έμαθε κι ο ένας τους τίτλους σπουδών του άλλου, προς τι το ενδιαφέρον περί του μαθησιακού/σπουδαστικού μου background?

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.370
Αν τώρα αγοράσει 2 πλαστικά ενεργά ηχειακια...
Εγώ, πάντως, δεν είδα κανέναν να γράφει για πλαστικά ηχεία στο φόρουμ (εκτός κι αν μιλάμε για συνοδά λάπτοπ)

"κενό" συχνοτικης απόδοσης κάποιων ηχείων σε συγκεκριμένες στάθμες και συνθήκες, σε συγκεκριμένους χώρους.
... συχνοτικής απόδοσης όλων των ηχείων σε όλες τις στάθμες και συνθήκες, σε οποιουσδήποτε χώρους

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Εγώ, πάντως, δεν είδα κανέναν να γράφει για πλαστικά ηχεία στο φόρουμ (εκτός κι αν μιλάμε για συνοδά λάπτοπ)
Δεν έχεις δει δηλαδή ενεργά ηχεία με καμπίνα φτιαγμένη από συνθετικά υλικά...
... δηλαδή ρε Σταύρο, το ίδιο θα παίξει ένα adam με ένα pmc ή ένα proac? Κι έστω ότι παίζουν το ίδιο (ούτε στα πιο τρελά σου όνειρα!), Θα παίξουν το ίδιο σε 10τμ ή σε 50 τμ? Στα 30εκ από τοίχους ή στα 150εκ από τοίχους?

... συχνοτικής απόδοσης όλων των ηχείων σε όλες τις στάθμες και συνθήκες, σε οποιουσδήποτε χώρους
[DOUBLEPOST=1563972886][/DOUBLEPOST]
Πάντως και αυτό, πλαστικό είναι:

https://www.nakas.gr/prd/yamaha-dxr-15-aitoenisxiomeno-ixeio
Σε αυτό κι αν θέλει το σαμπ!!
Δε κατεβαίνει μαναμ κάτω από 49hz:p, το γράφει ο Γιαπωνέζος αλλά...
Είπαμε, αν το ηχείο κατεβαίνει, γιατί αυτό δε κατεβαίνει, κι αν ταιριάζει στο χώρο και στο σύστημα δε χρειάζεται σαμπ;)
Το συγκεκριμένο χωρίς σαμπ... λέει τα.. μισά της ηχογράφησης!!

Last edited:

vasilisnt

Golden Boy!
Reaction score
2.750
Μάλιστα,
Και τώρα που συστηθηκαμε, έμαθε κι ο ένας τους τίτλους σπουδών του άλλου, προς τι το ενδιαφέρον περί του μαθησιακού/σπουδαστικού μου background?
εγω ρωτησα απο εγκυκλοπαιδικο ενδιαφερον , δεν γνωριζω για σενα

Reaction score
146
...ρεαλιστικα, μεχρι εκει μπορω να φτασω λογω ΧΧΧ (χωρος, χρονος, χρημα).
Όλο το ζουμί είναι αυτό το XXX, και δεν χρειάζεται να θίγεται κανείς.
Κατά τα άλλα δεν έχω κανέναν λόγο να αμφισβητήσω την ανωτερότητα των πολλών ηχείων και subs σε σχέση με το τυπικό stereo, θεωρώ τα πλεονεκτήματα πολύ σημαντικά και πειστικά (όπως παρουσιάστηκαν εδώ - και σε άλλα sites) για να τα παραβλέψεις ή να τα σνομπάρεις.
Το μόνα που θέλω να ρωτήσω είναι
1. μήπως αυτή η επεξεργασία dsp 3d ή ξέρω γω τι άλλο για "διαμοιρασμό" του stereo σήματος σε πολλά κανάλια, αλλοιώνει κατά κάποιο τρόπο αυτό που "θέλει να πει ο ποιητής", εφόσον το αρχικό γράφτηκε σε stereo? Επίσης χαλάει ή αλλοιώνεται καθόλου η συνοχή (coherence) του ήχου?
2. Έστω ότι έχουμε τις XXX (ή και XX) προυποθέσεις, θα πρέπει να ξεφορτωθούμε, πουλήσουμε, "σκοτώσουμε" το ήδη υπάρχον stereo setup που διαθέτουμε καί όλα από την αρχή? (Για σωστό αποτέλεσμα).
3. Για όλους εμάς τους δικάναλους που μας ...τρώει, ποιο περίπου θα είναι το αρχικό κόστος μιας τέτοιας μετάβασης ή καλύτερα τι θα χρειαζόταν από εξοπλισμό (ενιχυτής-ηχεία) για δούμε πραγματική διαφορά και να αξίζει τον κόπο? Χωρίς να καταργήσουμε τα cd ή και τα βινύλια.
Ένα setup "3.2" (που το θεωρώ πιο εφικτό) κάνει μεγάλη διαφορά σε σχέση με ένα καλοστημένο δικάναλο με μεγάλα ηχεία δαπέδου?

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112

Επειδή από το κινητό τα έκανα..σαλάτα, είπα να σ απαντήσω καθαρότερα από εδώ.

Ένα δείγμα "πλαστικού" ηχείου, είναι και το yamaha που ανέφερε ο φίλος petros dalipis;)
https://www.nakas.gr/prd/yamaha-dxr-15-aitoenisxiomeno-ixeio
...δε το λες και ..συνοδό λάπτοπ με το 15ίντσο!!
και ναι, αυτό χρειάζεται σαμπ, μιας και δε κατεβαίνει χαμηλότερα από 49hz;);).

Τώρα, αναφορικά με το 2ο μέρος της τοποθέτησης σου, όλα τα ηχεία δεν είναι ίδια!
Δε μπορεί να παίξει ένα adam σαν ένα pmc ή σαν ένα proac!!..απλά δεν!
Σε ένα χώρο 10τμ αν βάλεις οποιδήποτε από τα παραπάνω, και μετά το μεταφέρεις σ ένα χώρο 50τμ θα παίξουν το ίδιο?:o:o
Αν αλλάξεις στον ίδιο χώρο τις συνθήκες ακρόασης, πχ απόσταση από τους τοίχους στην α περίπτωση 30εκ και στη β 150εκ θα παίξουν το ίδιο????????
Αυτά εννοούσα αγαπητέ Σταύρο;);)
...κατά τ άλλα είμαι τρολλ:thumbsup:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.543
1. μήπως αυτή η επεξεργασία dsp 3d ή ξέρω γω τι άλλο για "διαμοιρασμό" του stereo σήματος σε πολλά κανάλια, αλλοιώνει κατά κάποιο τρόπο αυτό που "θέλει να πει ο ποιητής", εφόσον το αρχικό γράφτηκε σε stereo? Επίσης χαλάει ή αλλοιώνεται καθόλου η συνοχή (coherence) του ήχου?
Οταν συνειδητοποιηθεί πως το stereo ως φορμάτ ειναι ανεπαρκές, θα σας φύγουν οι απορίες ;)
2. Έστω ότι έχουμε τις XXX (ή και XX) προυποθέσεις, θα πρέπει να ξεφορτωθούμε, πουλήσουμε, "σκοτώσουμε" το ήδη υπάρχον stereo setup που διαθέτουμε καί όλα από την αρχή? (Για σωστό αποτέλεσμα).
Όχι, δεν ειναι απαραίτητο. Μπορείτε να συμπληρώσετε τα ήδη υπάρχοντα με ηχεία της ίδιας εταιρίας και σειράς, και με τα αντίστοιχα ενισχυτικά (εάν μιλάμε για παθητικά ηχεία) μεχρι τον επιθυμητό αριθμό.
3. Για όλους εμάς τους δικάναλους που μας ...τρώει, ποιο περίπου θα είναι το αρχικό κόστος μιας τέτοιας μετάβασης ή καλύτερα τι θα χρειαζόταν από εξοπλισμό (ενιχυτής-ηχεία) για δούμε πραγματική διαφορά και να αξίζει τον κόπο? Χωρίς να καταργήσουμε τα cd ή και τα βινύλια.
Ένα setup "3.2" (που το θεωρώ πιο εφικτό) κάνει μεγάλη διαφορά σε σχέση με ένα καλοστημένο δικάναλο με μεγάλα ηχεία δαπέδου?
Το συνολικό κόστος εξαρτάται προφανώς απο το αν θέλουμε να προσθέσουμε ηχεία-όπου απλως προσθέτουμε στο κόστος τους και τον αντίστοιχο προενισχυτή- ή αν θελουμε να φτιάξουμε ενα σύστημα απο το μηδέν.
Στην δεύτερη περίπτωση το ελάχιστο κόστος είναι περιπου 3500€, για 5.2.
Τρικάναλο+2 σαμπ είναι ενα ξεκίνημα, αλλά νομίζω πως το πεντακάναλο πρέπει να ειναι ο αρχικός ελάχιστος στόχος.

Reaction score
146
Οταν συνειδητοποιηθεί πως το stereo ως φορμάτ ειναι ανεπαρκές, θα σας φύγουν οι απορίες ;)

Όχι, δεν ειναι απαραίτητο. Μπορείτε να συμπληρώσετε τα ήδη υπάρχοντα με ηχεία της ίδιας εταιρίας και σειράς, και με τα αντίστοιχα ενισχυτικά (εάν μιλάμε για παθητικά ηχεία) μεχρι τον επιθυμητό αριθμό.

Το συνολικό κόστος εξαρτάται προφανώς απο το αν θέλουμε να προσθέσουμε ηχεία-όπου απλως προσθέτουμε στο κόστος τους και τον αντίστοιχο προενισχυτή- ή αν θελουμε να φτιάξουμε ενα σύστημα απο το μηδέν.
Στην δεύτερη περίπτωση το ελάχιστο κόστος είναι περιπου 3500€, για 5.2.
Τρικάναλο+2 σαμπ είναι ενα ξεκίνημα, αλλά νομίζω πως το πεντακάναλο πρέπει να ειναι ο αρχικός ελάχιστος στόχος.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Σιγά σιγά θεωρώ και εγώ (πλέον!) το δικάναλο setup ανεπαρκές και too old to be true (εε.. good) - υπάρχει και η εξέλιξη ..και όντως το 2.0 έχει ...ξεχαστεί!
Για να μιλήσω συγκεκριμένα για το δικό μου σύστημα, πως θα μπορούσα να αξιοποιήσω τα ήδη υπάρχοντα μηχανήματα που έχω για να πάω σε 5.2? Ενισχυτής Υamaha as-700 ηχεία dali zensor 3 ζεύγος. Ακούω cd βινύλια και flac (dac meridian explorer 2).
Σκεφτόμουν να πάω σε ηχεία δαπέδου αλλά άρχισα να ψάχνω για τα πολυκάναλα...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.739
Members
38.232
Νεότερο μέλος
aradis