Ο θάνατος του δικάναλου σετάπ, και γιατί

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.530
Εδω τους εθαψες ολους με το ζορι:rolleyes:...τους δικαναλους:D:p
Όχι.

Έθαψα δια παντός και τελεσίδικα (ορολογία που κατανοείς) την υπεροχή του οικείου μας δικαναλου σεταπ στην μουσική έναντι του ιμερσιβ πολυκάναλου σεταπ. :)

Κάτι, που δεν ίσχυε κάποτε. 8-)

Αλλά επειδή έτσι υποσυνείδητα νομίζετε ότι σας θάβω το στέρεο, θιγεστε διότι αυτό αποτελεί προέκταση του πουλιού σας, και λέτε αυτά που λέτε.:p

Όμως εγώ δεν ασχολούμαι με το τι έχετε στο σπίτι σας, αδιαφορώ πλήρως για αυτό, και δέχομαι χωρίς αντίλογο τις προτιμήσεις του καθενός, και τους αντικειμενικούς περιορισμούς που έχει στο χώρο του, στα οικονομικά του, στην αντοχή στην παντόφλα, κλπ. Αλλά δε σας βολεύει να το κατανοήσετε αυτό, σας βολεύει να πιστεύετε ότι σας θίγω το στέρεο. :D

Last edited:

Reaction score
13.528
Αλλά επειδή έτσι υποσυνείδητα νομίζετε ότι σας θάβω το στέρεο, θιγεστε διότι αυτό αποτελεί προέκταση του πουλιού σας, και λέτε αυτά που λέτε.:p
αστα αυτα ..εδω διακοπες εισαι και απο το πρωι μεχρι το βραδυ ...για το πουλι μας λες { για το στερεο σου ηθελα να πω }:rolleyes::D

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.885
α) Ωραίο album
β) Σε καμία περίτπωση δεν κάνω υποδείξεις. Απλά έχω κάποιες επιφυλάξεις ως προς τη τελειότητα των προτεινόμενων. That's all.
Ο τελικός μου Bryston 4BST συγκρινόμενος με τις ενισχυτικές βαθμίδες των adam.

Είδα αρκετά σαμπ τα οποία μόλις και μετά βίας κατεβαίνουν στις συχνότητες που μπορούν να κατέβουν κάποια καλά παθητικά και ολοκληρωμένα ηχεία. Κατανοώ ότι ένα σαμπ μειώνει τον "φόρτο εργασίας" του ηχείου στις χαμηλές συχνότητες και ενδεχομένως διαφοροποιεί τον ήχο - αν κατάλαβα καλά - με δεδομένη τη τοποθέτηση των σαμπ σε ένα ιδανικό σημείο γι'αυτές τις συχνότητες. Μπορεί όμως ένα οποιοδηποτε σαμπ να κάνει τη δουλειά; Αποκλείεται το ενδεχόμενο το σαμπ να κάνει ζημιά αντί να βελτιώσει; Είναι τελικά πανάκεια το σαμπ, πόσο μάλλον το οποιοδήποτε sub? Σε αυτό κολλάω και όχι στη γενικότερη χρησιμότητα του σαμπ.
Ο τελικός σου είναι πολύ καλός.Μπορείς κάλλιστα να προμηθευτείς τεμάχια από...παθητικά sub DIY όπως εκείνα του αυθεντικού Guru Troels Gravesen για να οδηγούνταν από αυτόν.:D
(Ο Ear γνωρίζει καλύτερα να σε βοηθήσει)

Τα μεγάλα ηχεία δαπέδου προδιαγεγραμμένα και δηλωμένα με απόκριση που θα κατέβαινε χαμηλά στο φάσμα,δεν είναι βέβαιο ότι θα το έκαναν με ωφέλιμο τρόπο στις αντίστοιχες απαιτούμενες στάθμες κατά την αναπαραγωγή απαιτητικού σε ενέργεια προγράμματος.Έστω και άμα το έκαναν όμως,θα γινόταν στην πλειονότητα των περιπτώσεων υπό συνθήκες υψηλότερων παραμορφώσεων σε σχέση με αφιερωμένα κι εφάμιλλα των εκάστοτε κύριων ηχείων sub.Αλλά έστω και αν μπορούσε να ικανοποιηθεί και η δεύτερη συνθήκη σ'ένα τραβηγμένο σενάριο,τότε η χωροταξία των κύριων ηχείων θα ήταν κατά κανόνα ακατάλληλη για το διττό τους ρόλο ως main/sub.

Πιθανές απορίες πάνω στην ανωτέρω παράγραφο επιλύονται διαβάζοντας προσεκτικά το νήμα "Κατά Απόσβεσιν Ευαγγέλιον".

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.766

Προέκταση, ε; Δλδ δυο συνοδά, από 104 κιλά το ένα.... σκέτο αλέτρι που λέμε... καθόλου κακή ιδέα :p

Reaction score
12.239
Ο τελικός σου είναι πολύ καλός.Μπορείς κάλλιστα να προμηθευτείς τεμάχια από...παθητικά sub DIY όπως εκείνα του αυθεντικού Guru Troels Gravesen για να οδηγούνταν από αυτόν.:D
(Ο Ear γνωρίζει καλύτερα να σε βοηθήσει)

Τα μεγάλα ηχεία δαπέδου προδιαγεγραμμένα και δηλωμένα με απόκριση που θα κατέβαινε χαμηλά στο φάσμα,δεν είναι βέβαιο ότι θα το έκαναν με ωφέλιμο τρόπο στις αντίστοιχες απαιτούμενες στάθμες κατά την αναπαραγωγή απαιτητικού σε ενέργεια προγράμματος.Έστω και άμα το έκαναν όμως,θα γινόταν στην πλειονότητα των περιπτώσεων υπό συνθήκες υψηλότερων παραμορφώσεων σε σχέση με αφιερωμένα κι εφάμιλλα των εκάστοτε κύριων ηχείων sub.Αλλά έστω και αν μπορούσε να ικανοποιηθεί και η δεύτερη συνθήκη σ'ένα τραβηγμένο σενάριο,τότε η χωροταξία των κύριων ηχείων θα ήταν κατά κανόνα ακατάλληλη για το διττό τους ρόλο ως main/sub.

Πιθανές απορίες πάνω στην ανωτέρω παράγραφο επιλύονται διαβάζοντας προσεκτικά το νήμα "Κατά Απόσβεσιν Ευαγγέλιον".
αυτο το καταλαβαίνω, γι'αυτό και το πρόσθεσα στην απάντησή μου, ότι δηλαδή λειτουργεί διαφορετικά το sub τοποθετημένο σε συγκεκριμένο σημείο του χώρου και το υπόλοιπο ηχείο στο ιδανικό για τιο υπόλοιπο φάσμα. Υποθέτω ότι ακόμα και ένα σαμπ με την ίδια απόκριση που εχει το ηχείο, λόγω της τοποθέτησής του μπορεί να αποδώσει καλύτερα ενδεχομένως, μόνο και μόνο επειδή τα μπάσα θα έρχονται απο το ιδανικό σημείο ( αν το καταλαβαίνω σωστά ).

Εκεί που με γλύκανες όμως, είναι με αυτό που είπες για τη χρήση του ενισχυτή μου για οδήγηση παθητικού sub... Το ότι έχω γνήσιες αχρησιμοποίητες πλακέτες Bryston 3B με ολοκαίνουργια τρανζίστορ αγορασμένα απευθείας απο τη μαμά Bryston ( εκ Καναδά παρακαλώ ), μαζί και τους γνήσιους μετασχηματιστές του, βοηθά καθόλου...? 100W στα 8Ω και υπάρχουν δύο κανάλια. Πείτε μου σε ποιο θέμα να πάω για να πάρω πληροφορίες, να μη σας χαλάω το παρόν.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.616
Καλά οι συναυλίες είναι το κάτι άλλο.
Με 28000 ΟΛΟΙ κανουν γλεντια ................. αν αγορασεις απο αυτους.ΟΛΟΙ
Αναφέρομαι στην ηχητική απόδοση, όχι σε τραπεζική κατάθεση.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Μην ζηλεύεις. Κάνε υπομονή καμία δεκαπενταριά ημέρες μέχρι να έρθει να σε βρει το Blu-Ray των ZZ Top...!
15 μερες?
Καλα ρε συ , με ......... (ταχυδρομικο) πουλι το εστειλες του ανθρωπου ? :laugh:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.530
εδω διακοπες εισαι και απο το πρωι μεχρι το βραδυ ...για το πουλι μας λες { για το στερεο σου ηθελα να πω }:rolleyes::D
Μπα, άλλοι ασχολούνται με το "στέρεό" μου, όπως και με τις τρίχες μου. Οι ίδιοι που θέλουν το στέρεο του μπουτχια να το δουν πχιο είναι, οι ίδιοι που ρωτούσαν τον Κόγια το στέρεο έχει.:D

Βεβαίως προσωπικά, δεν αγχώνομαι διόλου να απαντώ σε τέτοιες ερωτήσεις, από πολύ παλιά, αντιθέτως με άλλους, διότι έτσι ξεκινάει ο χαβαλες! :p

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.885
αυτο το καταλαβαίνω, γι'αυτό και το πρόσθεσα στην απάντησή μου, ότι δηλαδή λειτουργεί διαφορετικά το sub τοποθετημένο σε συγκεκριμένο σημείο του χώρου και το υπόλοιπο ηχείο στο ιδανικό για τιο υπόλοιπο φάσμα. Υποθέτω ότι ακόμα και ένα σαμπ με την ίδια απόκριση που εχει το ηχείο, λόγω της τοποθέτησής του μπορεί να αποδώσει καλύτερα ενδεχομένως, μόνο και μόνο επειδή τα μπάσα θα έρχονται απο το ιδανικό σημείο ( αν το καταλαβαίνω σωστά ).

Εκεί που με γλύκανες όμως, είναι με αυτό που είπες για τη χρήση του ενισχυτή μου για οδήγηση παθητικού sub... Το ότι έχω γνήσιες αχρησιμοποίητες πλακέτες Bryston 3B με ολοκαίνουργια τρανζίστορ αγορασμένα απευθείας απο τη μαμά Bryston ( εκ Καναδά παρακαλώ ), μαζί και τους γνήσιους μετασχηματιστές του, βοηθά καθόλου...? 100W στα 8Ω και υπάρχουν δύο κανάλια. Πείτε μου σε ποιο θέμα να πάω για να πάρω πληροφορίες, να μη σας χαλάω το παρόν.
Πρέπει να οδεύσεις προς το επίκεντρο της...΄΄πολυκαναλικής Μόρντορ΄΄ :
https://www.avsite.gr/forum/threads/Ένα-απόγευμα-στου-Κώστα-ear.152775/page-34#post-2382682
Στο συγκεκριμένο νήμα μάλλον είναι τίτλος τιμής!:drinks:
Προς δικαναλικού Θεού Λέανδρε,δεν είσαι τρολ ούτε κατά...διάνοια.;)

A

AKARL

Guest
Ξέρω ότι δυσκολεύεσαι στην παραδοχή ότι 5 μικρά φτηνά ανταμάκια θα παίζουν στο χώρο σου καμιά 500-αρια φορές καλύτερα από αυτά τα αξιόλογα ηχεία του παρελθόντος που έχεις, αλλά αυτό είναι δυστυχώς ή ευτυχώς, αλήθεια. 8-)
Αλλά δε σας βολεύει να το κατανοήσετε αυτό, σας βολεύει να πιστεύετε ότι σας θίγω το στέρεο. :D
Να, κάτι τέτχοια χαζά γράφεις και θίγεται ο κόζμος επειδή του προζβάλεις τα μηχανήματα.

Ακόμα να καταλάβεις ότι το να θάπσεις ή να προζβάλεις το μηχάνημα ή το σετάπ κάπχοιου αποτελεί θανάσιμο αμάρτημα στον χώρο του "χόμπυ μας";

Ως τιμωρία θα γράπσεις 300 φορές τη φράση "Δε θα ξαναματαπροζβάλω ποτέ μηχάνημα ή σετάπ συμφορουμίτη στο αβουσάιτ" και θα την προσκομίσεις υπογεγραμένη από τον κηδεμόνα σου (την παντόφλα ντε). :bigboss:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.766
Τρίχες του Εαρ; Ποιο εύκολα βρίσκεις νερό στη Σαχάρα. Ή βγάζεις από τη μύγα ξύγγι.

Για τρίχες, μία είναι η λύσις. Αβεσσαλώμ κύριοι.
Εγγύησις. Όνομα και πράμα που λένε.
Έξοχες ηχοαπορροφητικές ιδιότητες.
Αντοχή στον χρόνο -στιλπνότης -δεν μαδάει δεν κάμει ψαλίδα.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Καλά οι συναυλίες είναι το κάτι άλλο.

Αναφέρομαι στην ηχητική απόδοση, όχι σε τραπεζική κατάθεση.
Δεν διαχωριζονται αυτα τα δυο απο κανενα κατασκευαστη.Οταν πληρωσεις θα παρεις και απο τους μεν και απο τους δε.
Δεν θα μπω στη διαδικασια να βρω το καλυτερο σε ηχο,vfm,εμφανιση,ονομα η οτι δηποτε αλλο στα 28 χιλιαρικα.

GF

Reaction score
27
Αν τα 5 ηχεία είναι πρόβλημα στο χώρο, θα χρειαστεί να το παλέψουμε μέχρι να βρεθεί μια λύση.

Τυπικά, η βέλτιστη επιλογή σε νορμάλ οικιακούς χώρους, είναι μικρού και βολικού μεγέθους δορυφόροι και ελάττωση της απόστασης ακρόασης.

Αν παρόλα αυτά είναι αδύνατο ούτε 7 ούτε 5 ηχεία, μένει τουλάχιστον να βάλετε άλλο ένα για κεντρικό, να ακούτε 3.2 όπως είπε ο φίλος μας στη αρχή του θρεντ:

Το 3.2 είναι το απολύτως ελάχιστο αποδεκτό.

Μέχρι όπου μπορεί να φτάσει ο καθένας. Προκειμένου να πετάει λεφτά σε καλώδια, άμα ξυνεται, καλύτερα να προσθέτει ηχεία...
Μερικες ερωτησεις για 3.2 (η και 3.0) καθως ρεαλιστικα, μεχρι εκει μπορω να φτασω λογω ΧΧΧ (χωρος, χρονος, χρημα).
Μπορει να παιξει με 2καναλο πρωτογενες υλικο? foobar plugins για upmix ισως?
Μπορει να παιξει με 2καναλο ενισχυτη και καποια συνδεσμολογια του 3ου ηχειου αναμεσα στα 2 καναλια του τελικου? hafler matrix η παρομοιο.
Αναφορες/λινκς θεωριας και εφαρμογης θα εκτιμηθουν τα μαλλα ακομα κα με PM, για να μη δικοπτουμε την ροη αυτου του δροσιστικου καλοκαιρινου θεματος ! :)

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.739
Members
38.232
Νεότερο μέλος
aradis