Ο θάνατος του δικάναλου σετάπ, και γιατί

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
86.579
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Σιγά σιγά θεωρώ και εγώ (πλέον!) το δικάναλο setup ανεπαρκές και too old to be true (εε.. good) - υπάρχει και η εξέλιξη ..και όντως το 2.0 έχει ...ξεχαστεί!
Για να μιλήσω συγκεκριμένα για το δικό μου σύστημα, πως θα μπορούσα να αξιοποιήσω τα ήδη υπάρχοντα μηχανήματα που έχω για να πάω σε 5.2? Ενισχυτής Υamaha as-700 ηχεία dali zensor 3 ζεύγος. Ακούω cd βινύλια και flac (dac meridian explorer 2).
Σκεφτόμουν να πάω σε ηχεία δαπέδου αλλά άρχισα να ψάχνω για τα πολυκάναλα...
Πουλάς το γιαμαχα και το meridian.

Παίρνεις άλλο ενα ζευγάρι ίδια Dali, και το κεντρικό της σειράς. Όχι μικρότερο.

Τα φέρνεις σχετικά κοντά, όχι πιο μακρυά απο 2.5m, όλα, χαριστικά.

Δυο σαμπ (διαστάσεις χώρου?)

Και τον nad 758v3+τον Καστρουνή για ρύθμιση.

Πιο φτηνά δεν γίνεται.
[DOUBLEPOST=1563976782][/DOUBLEPOST]Α, ναι, μην ξεχάσω. Πουλάς και τα βινύλια

:lolsign:

Reaction score
146
Πουλάς το γιαμαχα και το meridian.

Παίρνεις άλλο ενα ζευγάρι ίδια Dali, και το κεντρικό της σειράς. Όχι μικρότερο.

Τα φέρνεις σχετικά κοντά, όχι πιο μακρυά απο 2.5m, όλα, χαριστικά.

Δυο σαμπ (διαστάσεις χώρου?)

Και τον nad 758v3+τον Καστρουνή για ρύθμιση.

Πιο φτηνά δεν γίνεται.
[DOUBLEPOST=1563976782][/DOUBLEPOST]Α, ναι, μην ξεχάσω. Πουλάς και τα βινύλια

:lolsign:
Μάλιστα... κατανοητό και λογικό και εφικτό μου ακούγεται! ο χώρος είναι περίπου 4.5 x 5.5 (ένα τυπικό ελληνικό σαλόνι) και δεν θα επιστρατεύσω δικαιολογίες του τύπου "παντόφλα" , καλώδια, μικρό παιδί, "εμφάνιση" κτλ.. ) χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν, όντως σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν πραγματικές-αντικειμενικά, δυσκολίες.
Καλά αν πουλήσω δίσκους θα καλύψουν άνετα το όλο κόστος! (πρώτες εκδόσεις 80's 90's thrash death black metal) Έτσι θα φανεί και θα αξιοποιηθεί η -συλλεκτική- αξία τους!

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.806
[...]
Καλά αν πουλήσω δίσκους θα καλύψουν άνετα το όλο κόστος! (πρώτες εκδόσεις 80's 90's thrash death black metal) Έτσι θα φανεί και θα αξιοποιηθεί η -συλλεκτική- αξία τους!
Εάν πουλάς, αγοράζω!:D

Reaction score
146
Εφοσον είσαι και σε διαμέρισμα, δυο 12αρια σαμπ θα είναι αρκετά.

Τέλεια, όλοι ευχαριστημένοι
Ναι διαμέρισμα... 2 12άρια λοιπόν..

Αν πουλήσω θα ενημερώσω πρώτα Wizzy! Αν είσαι του "κινήματος", θα βρεις πολλά, θα σε ξεφραγκιάσω στο λέω... :D

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Μερικες ερωτησεις για 3.2 (η και 3.0) καθως ρεαλιστικα, μεχρι εκει μπορω να φτασω λογω ΧΧΧ (χωρος, χρονος, χρημα).
Μπορει να παιξει με 2καναλο πρωτογενες υλικο? foobar plugins για upmix ισως?
...
Και βέβαια.
Μάλιστα ένας από τους βασικούς λόγος που π.χ. ο Dimifoot γουστάρει τρελά το πολυκάναλο σύστημά του είναι το ότι το χρησιμοποιεί για να ακούει δικάναλο πρωτογενές υλικό, που αποτελεί και την πλειοψηφία της συλλογής / υλικού ακρόασής του (και όχι φυσικά για να ακούει "ιπτάμενα βιολιά" όπως ισχυρίζεται ο κάθε μικρονοϊκός).
Γιατί;
Δες παρακάτω.

...
Μπορει να παιξει με 2καναλο ενισχυτη και καποια συνδεσμολογια του 3ου ηχειου αναμεσα στα 2 καναλια του τελικου? hafler matrix η παρομοιο.
...
Δύσκολο.

...
Αναφορες/λινκς θεωριας και εφαρμογης θα εκτιμηθουν τα μαλλα ακομα κα με PM, για να μη δικοπτουμε την ροη αυτου του δροσιστικου καλοκαιρινου θεματος ! :)
Κάτι τέτοιο δε μπορεί να γίνει όπως πρέπει στα πλαίσια ενός forum σαν αυτό.

Όλο το ζουμί είναι αυτό το XXX, και δεν χρειάζεται να θίγεται κανείς.
Κατά τα άλλα δεν έχω κανέναν λόγο να αμφισβητήσω την ανωτερότητα των πολλών ηχείων και subs σε σχέση με το τυπικό stereo, θεωρώ τα πλεονεκτήματα πολύ σημαντικά και πειστικά (όπως παρουσιάστηκαν εδώ - και σε άλλα sites) για να τα παραβλέψεις ή να τα σνομπάρεις.
Το μόνα που θέλω να ρωτήσω είναι
1. μήπως αυτή η επεξεργασία dsp 3d ή ξέρω γω τι άλλο για "διαμοιρασμό" του stereo σήματος σε πολλά κανάλια, αλλοιώνει κατά κάποιο τρόπο αυτό που "θέλει να πει ο ποιητής", εφόσον το αρχικό γράφτηκε σε stereo? Επίσης χαλάει ή αλλοιώνεται καθόλου η συνοχή (coherence) του ήχου?

...
Αυτό που ακούμε στο σπίτι (και όχι μόνο) είναι κατά 95% η αλληλεπίδραση ηχείων - χώρου, υπό την καθόλου αυτονόητη δυστυχώς προϋπόθεση ότι τα ηχεία μας οδηγούνται.
Όλα τα υπόλοιπα μαζί, είναι 5%, και πολύ λέω.
Όποιος υποστηρίζει κάτι ουσιωδώς διαφορετικό είναι άσχετος του κερατά.
Εξ' ου και η εμμονή του σκατόμυαλου που έχουν οι χαϊεντάδες να assholούνται με το 5%.

Συνεπώς, αυτό που "θέλει να πει ο ποιητής" θα "περάσει" σε εμάς όσο του επιτρέπει αυτό το 95%.
Οπότε οι προσπάθειά μας οφείλει να εστιάζεται στο πώς θα μεγιστοποιήσουμε το ποσοστό από το 95% που θα μπορέσουμε τελικά να πάρουμε.
Εκεί ακριβώς έρχεται να βοηθήσει καθοριστικά η πολυκάναλη προσέγγιση:

Η φράση κλειδί Δημήτρη είναι αυτή που έχω υπογραμίσει. Εσύ χρησιμοποιείς το σύστημα μόνο για ταινίες. Άλλες οι απαιτήσεις όταν ακούς μουσική από το πολυκάναλο. Εκεί χωρίς τον κατάλληλο χώρο δεν παλεύεται και δεν αξίζει να χώνεις πολλά λεφτά.
Σε πολλές περιπτώσεις όμως, παλεύεται πολύ πιο εύκολα από το δικάναλο.

Πολύ χοντρικά:

Πολυκάναλος ήχος σε μουσική

==> Για ίδια αίσθηση περιέλιξης (αίσθηση ότι είσαι "μέσα στη μουσική" - αγγλικά envelopment) απαιτούνται μικρότερες εντάσεις συνολικά

==>{ Πολύ μικρότερες εντάσεις ανά ηχείο πολυκάναλου συστήματος απ' ότι ανά ηχείο δικάναλου συστήματος
+
Μικρότερα "παρατράγουδα" από το χώρο όχι μόνο λόγω μικρότερης συνολικής έντασης, αλλά και επειδή η ένταση αυτή διεγείρει το χώρο σε περισσότερα σημεία (σωτήριο σε πολυκατοικίες που συνορεύεις με διαμερίσματα πάνω κάτω και... πλαγίως)}

==> {Πολύ μικρότερες παραμορφώσεις ανά ηχείο - ενισχυτικό(-ά) στάδιο(-ά) πολυκάναλου συστήματος απ' ότι ανά ηχείο - ενισχυτικό(-ά) στάδιο(-ά) δικάναλου συστήματος (άρα και απαιτούμενο headroom ==>μικρότερα / φθηνότερα ηχεία που εντάσσονται ευκολότερα / καλύτερα στο χώρο)
+
Λιγότερο απαιτούμενο treatment (higher WAF - Wife Acceptance Factor)}

==> Ευρύτερο sweet spot και μικρότερη μεταβλητότητα της τονικής ισορροπίας και της στερεοφωικής εικόνας πέραν της απολύτως βέλτιστης θέσης ακρόασης

==> Δυνατότητα για ευκολότερες και λιγότερο αγχωτικές casual ακροάσεις εκτός της απολύτως βέλτιστης θέσης ακρόασης

==> Δυνατότητα να δουλέψουν ικανοποιητικά και λιγότερο sophisticated λύσεις ισοστάθμισης / δυνατότητα να δουλέψουν πιο αποτελεσματικά ακόμα και οι πιο sophisticated λύσεις ισοστάθμισης (θεωρώ ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ την απουσία ισοστάθμισης εκτός και αν μιλάμε για την αλληλεπίδραση ενός εξαιρετικού και "συμμετρικού" - προσέξτε τα εισαγωγικά - χώρου με ένας πραγματικά εξαιρετικό σύστημα ή για την απόλυτη κωλοφαρδία - παίξτε τζόκερ καλύτερα...)

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι αν μια φορά...

Η φράση κλειδί Δημήτρη είναι αυτή που έχω υπογραμίσει. Εσύ χρησιμοποιείς το σύστημα μόνο για ταινίες. Άλλες οι απαιτήσεις όταν ακούς μουσική από το πολυκάναλο. Εκεί χωρίς τον κατάλληλο χώρο δεν παλεύεται και δεν αξίζει να χώνεις πολλά λεφτά.

...σε πολυκάναλο, τότε τις πιο πολλές φορές δεν αξίζει ακόμα περισσότερο σε δικάναλο, ΕΙΔΙΚΑ αν μιλάμε για έλλειψη συμμετρίας σε συνδυασμό με έλλειψη ισοστάθμισης.
Τότε δεν έχουμε καν στερεοφωνικό (=left και right ηχείο να παίζουν το ιδγιο), και, δυστυχώς, τα μόνα που μένουν είναι τα καλώδια, η παραφιλολογία περί "μάτσινγκ" και λοιπά χάι εντ παραμύθια.

ΥΓ.
Τα όσα γράφω παραπάνω, τα έχω αποδείξει στην πράξη τόσο με το σύστημα του melina, όπου είναι σοκαριστική η διαφορά ανάμεσα σε δικάναλη και πολυκάναλη αναπαραγωγή μουσικής, όσο και σε πολλά άλλα συστήματα.

Με άλλα λόγια, πάρτε (όχι κατ' ανάγκη με τη μία) πολλά μικρότερα ηχεία, στήστε ει δυνατόν by the book (καλύτερα μικρότερα / χειρότερα ηχεία που θα στηθούν σωστά παρά μεγαλύτερα / καλύτερα που θα στηθούν λάθος), επενδύστε σε πηγή / AV με όσο το δυνατόν καλύτερο upmixing ώστε να ακούτε καλύτερα τη μουσική σας (και τότε ίσως διαπιστώσετε με έκπληξη ότι πολλές εγγραφές που θεωρούσατε κακές ή και ανυπόφορες ξαφνικά δεν ενοχλούν και τόσο) και, φυσικά, (για να μην ξεχνιόμαστε) ΠΑΡΤΕ ΕΝΕΡΓΑ. :D

Και αν δε μπορείτε να κάνετε τίποτα από τα παραπάνω, τότε κάντε πιο εύκολη τη ζωή σας και πάρτε μια ηχόμπαρα.
Και ίσως διαπιστώσετε με έκπληξη ότι ακούτε και καλύτερα, και όχι μόνο επειδή "ξεαγχωθήκατε" και σταματήσατε να κυνηγάτε την ουρά σας πετώντας χρήματα, αλλά επειδή όντως ακούτε καλύτερα.

Αυτά γράφει τόσον καιρό ο costas EAR.

Και αυτά δεν είναι "ελιτίστκα".
Αυτά (θα έπρεπε να) είναι Κοινή Λογική.
Οπότε η όποια "αλλοίωση" αυτού "που θέλει να πει" ο ποιητής από ένα σωστό upmixing είναι ΤΑΞΕΙΣ ΜΕΓΕΘΟΥΣ μικρότερη από την αλλοίωση που επιβάλλεται από την εγγενώς ελαττωματική αλληλεπίδραση ηχείων - χώρου ενός ακόμα και "σωστού" και ακριβού / σοβαρού δικάναλου συστήματος εντός ενός οικιακού χώρου.

Μην "διυλίζετε τον τον κώνωπα και καταπίνετε την κάμηλο"...

Α, ναι: :p

[Dimifoot mode] Δεν υπάρχει σωστό και σοβαρό δικάναλο σύστημα [\Dimifoot mode] :fuckyou::fuckyou::fuckyou:

...
2. Έστω ότι έχουμε τις XXX (ή και XX) προυποθέσεις, θα πρέπει να ξεφορτωθούμε, πουλήσουμε, "σκοτώσουμε" το ήδη υπάρχον stereo setup που διαθέτουμε καί όλα από την αρχή? (Για σωστό αποτέλεσμα).
...
Όχι κατ' ανάγκη.
Το σωστό αποτέλεσμα όμως απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό και ιεράρχηση των τωρινών αλλά και πρόβλεψη των μελλοντικών αναγκών - απαιτήσεων, κάτι που είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να κάνει ένας ερασιτέχνης μόνος του.

...
3. Για όλους εμάς τους δικάναλους που μας ...τρώει, ποιο περίπου θα είναι το αρχικό κόστος μιας τέτοιας μετάβασης ή καλύτερα τι θα χρειαζόταν από εξοπλισμό (ενιχυτής-ηχεία) για δούμε πραγματική διαφορά και να αξίζει τον κόπο? Χωρίς να καταργήσουμε τα cd ή και τα βινύλια.
...
Εξαρτάται από το τι έχεις και το τι ζητάς.

...
Ένα setup "3.2" (που το θεωρώ πιο εφικτό) κάνει μεγάλη διαφορά σε σχέση με ένα καλοστημένο δικάναλο με μεγάλα ηχεία δαπέδου?
Πλην εξαιρετικών και εξαιρετικά σπάνιων περιπτώσεων, γενικά ναι.
[DOUBLEPOST=1563980364][/DOUBLEPOST]
...

Προς δικαναλικού Θεού Λέανδρε,δεν είσαι τρολ ούτε κατά...διάνοια.;)
ΟΥΑΧΑΧΑΧΑ!!! :lol::lol::lol:

Όταν η Εθνική Γαλλίας του Ζιντάν παίζει με συνοικιακή ομαδούλα...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.783
Ζαπ, μπορείς να βρεις μια αναμφίβολα σοβαρή λύση upmixing για 3 κανάλια;

Ξέρω τη λύση μέσω μετρικ, αλλά είναι δύσχρηστη επιλογή.

Οι τυπικές λύσεις upmixing, δίνουν το ενεργειακό περιεχόμενο σε 7 καναλια, οπότε αν ακούς τα 3, έχεις χάσει περιεχόμενο που προβλέπεται να αθροίζεται στη θέση ακρόασης, άρα κάτι γίνεται λάθος. Η διατήρηση της ενέργειας των 2 διαθέσιμων καναλιών στο ακέραιο, είναι ουσιώδους σημασίας, κι όχι μόνο για την κρουστική συνοχή και συνέπεια με την ηχογράφηση.

Στην παρούσα φάση, και για πολλά παιδιά που θα επιχειρήσουν να αυξήσουν σταδιακά τον αριθμό των δορυφόρων τους, χρειάζεται επιβεβαιωμένα άψογη προσέγγιση σε 3-καναλο και 5-καναλο upmixing, και δε θέλω εμπλοκή προσωπικά με τέτοια θέματα, γιατί αρκετά μου σέρνουν, φτάνει. :p

Νομίζω ότι χρειάζεται να ετοιμάσεις κάποια πακέτα τέτοιων επιλογών.
Χιντ: τα pc είναι μικρά κι αθορυβα.8-)

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.741
Επειδή από το κινητό τα έκανα..σαλάτα, είπα να σ απαντήσω καθαρότερα από εδώ.

Ένα δείγμα "πλαστικού" ηχείου, είναι και το yamaha που ανέφερε ο φίλος petros dalipis;)
https://www.nakas.gr/prd/yamaha-dxr-15-aitoenisxiomeno-ixeio
...δε το λες και ..συνοδό λάπτοπ με το 15ίντσο!!
και ναι, αυτό χρειάζεται σαμπ, μιας και δε κατεβαίνει χαμηλότερα από 49hz;);).

Τώρα, αναφορικά με το 2ο μέρος της τοποθέτησης σου, όλα τα ηχεία δεν είναι ίδια!
Δε μπορεί να παίξει ένα adam σαν ένα pmc ή σαν ένα proac!!..απλά δεν!
Σε ένα χώρο 10τμ αν βάλεις οποιδήποτε από τα παραπάνω, και μετά το μεταφέρεις σ ένα χώρο 50τμ θα παίξουν το ίδιο?:o:o
Αν αλλάξεις στον ίδιο χώρο τις συνθήκες ακρόασης, πχ απόσταση από τους τοίχους στην α περίπτωση 30εκ και στη β 150εκ θα παίξουν το ίδιο????????
Αυτά εννοούσα αγαπητέ Σταύρο;);)
...κατά τ άλλα είμαι τρολλ:thumbsup:
Καλέ μας Λέανδρε,το κωμικοτραγικό είναι ότι το εν λόγω ηχείο είναι προδιαγεγραμμένο να υποχωρεί σε απόκριση κάτω των 49 Hz όχι επειδή η κατασκευή του δεν θα επέτρεπε την κάθοδο,αλλά αντιθέτως επειδή έχει ζυγοσταθμιστεί από τον σχεδιαστή για να μπορεί να παίζει άμα ζητηθεί αρκετά δυνατά και απαραμόρφωτα στο εύρος ζώνης του.Είναι καλώς ή κακώς πιο ΄΄σοβαρή΄΄ υλοποίηση από τα περισσότερα οικιακά χαϊεντάδικα...

Μη με ζαλίζεις για το Auro 3D
και με τρολάρεις ενώ τα γούστα μου τα ξέρεις
μη με ρωτάς γιατί να λείπει κεντρικό
αφού τ’ αδύνατο σημείο μου το ξέρεις

Στην κάψα τη δικαναλική
χτυπά ο Ζαπ σαν αστραπή
με τη σκηνή μου να κυλά
πιο χαμηλά, πιο χαμηλά, πιο χαμηλά

Μη μου τα πρήζεις με πολυκαναλικά
αφού το ξέρεις από immersive δεν σκαμπάζω
και του upmixing μη μου αρχίζεις τον χαβά
με κάποιες τρίχες άφαντες που δεν αρπάζω

Εκεί που ατμίζονται πολύ
του Ear πέφτει συμβουλή
να βάζουν sub που να χτυπά
πιο χαμηλά, πιο χαμηλά, πιο χαμηλά
φίλτατε bhutia, μάλλον κάτι δε μας λες καλά...
ο Νάκας γράφει στο επίσημο site του για 49hz-20000hz,,,αλλά μάλλον δε ξέρει ε?;);)
θάβει το προιόν του μόνος του..:hi:
Κάνω επικόλληση εδώ γιατί δεν εκτέλεσες ορθώς το quote.

Θεωρώ ότι το επιχείρημα ήταν αρκετά σαφές.Η υλοποίηση είναι ζυγοσταθμισμένη να παίζει με χαμηλές παραμορφώσεις σε πολύ ανώτερες στάθμες συγκρινόμενη προς συνήθη οικιακά ηχεία με παραπλήσια δομή που θα ήταν όμως προδιαγεγραμμένα να είχαν απόκριση πλάτους που θα κατέβαινε χαμηλότερα.

Last edited:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Καλέ μας Λέανδρε,το κωμικοτραγικό είναι ότι το εν λόγω ηχείο είναι προδιαγεγραμμένο να υποχωρεί σε απόκριση κάτω των 49 Hz όχι επειδή η κατασκευή του δεν θα επέτρεπε την κάθοδο,αλλά αντιθέτως επειδή έχει ζυγοσταθμιστεί από τον σχεδιαστή για να μπορεί να παίζει άμα ζητηθεί αρκετά δυνατά και απαραμόρφωτα στο εύρος ζώνης του.Είναι καλώς ή κακώς πιο ΄΄σοβαρή΄΄ υλοποίηση από τα περισσότερα οικιακά χαϊεντάδικα...
/QUOTE]
φίλτατε bhutia, μάλλον κάτι δε μας λες καλά...
ο Νάκας γράφει στο επίσημο site του για 49hz-20000hz,,,αλλά μάλλον δε ξέρει ε? ;);)
θάβει το προιόν του μόνος του..:hi:
Δε ξέρω πως ..ξέρεις ότι θα κατέβαινε χαμηλότερα, αλλά με το ίδιο ακριβώς σκεπτικό, και τα άλλα ηχεία θα κατεβαίναν χαμηλότερα από το πχ 20-20.000hz που δίνει η proac για το δικό μου ε?
Το αποτέλεσμα όμως είναι ότι το συγκεκριμένο χρειάζεται sub ότι και να γίνει λόγω απόκρισης συχνότητας..
πάρτε παθητικά λέμε!!

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.741
Δε ξέρω πως ..ξέρεις ότι θα κατέβαινε χαμηλότερα, αλλά με το ίδιο ακριβώς σκεπτικό, και τα άλλα ηχεία θα κατεβαίναν χαμηλότερα από το πχ 20-20.000hz που δίνει η proac για το δικό μου ε?
Το αποτέλεσμα όμως είναι ότι το συγκεκριμένο χρειάζεται sub ότι και να γίνει λόγω απόκρισης συχνότητας..
πάρτε παθητικά λέμε!!
Το μαρτυρούν οι παράμετροι Thiele-Small.
Αυτές είναι που διέπουν την υλοποίηση όλων ανεξαιρέτως των κυκλοφορούντων ηχείων.

Για τα δικά σου σαφώς εξαίρετα ηχεία,γνωρίζεις σε ποια στάθμη ισχύει η προδιαγραφή των 20 Hz ως προς το κάτω όριο απόκρισης;Και υπό ποιο ποσοστό αρμονικής κυρίως παραμόρφωσης από τον οδηγό χαμηλών του ηχείου θα προέκυπτε αυτή;

Φαντάζομαι ότι θα ήταν λίγο...εξεζητημένο να ζητούσα και την τιμή group delay ως προς την ευθυγράμμιση χαμηλών από το ηχειακό σύστημα στις πρώτες οκτάβες.

Last edited:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Το μαρτυρούν οι παράμετροι Thiele-Small.
Αυτές είναι που διέπουν την υλοποίηση όλων ανεξαιρέτως των κυκλοφορούντων ηχείων.

Για τα δικά σου σαφώς εξαίρετα ηχεία,γνωρίζεις σε ποια στάθμη ισχύει η προδιαγραφή των 20 Hz ως προς το κάτω όριο απόκρισης;Και με υπό ποιο ποσοστό αρμονικής κυρίως παραμόρφωσης από τον οδηγό χαμηλών του ηχείου θα προέκυπτε αυτή;
Bhutia,
ανεξάρτηττα των λεγομένων σου και των παραμέτρων σου, η μανούλα YAMAHA, δηλώνει, κροσάρει, αδυνατεί, όπως θες πές το, ότι δε πάει κάτω από 49hzόπουλα μάναμ..δεν..
Φωνάζει..πάρε και το σαμπάκι σου να στρώσεις μεγάλε!!..ενεργά δεν ήθελες??:p:p
...και κάπως έτσι, αρχίζουν και στήνονται οι subοσυστοιχίες;);)..
ορθά λοιπόν, όσοι προτείνουν ενεργά προτείνουν και sub, αλλά..για ενεργά, τα παθητικά είναι ..άλλη λίγκα!
ότι πληρώνεις παίρνεις! κανόνας!

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.741
Bhutia,
ανεξάρτηττα των λεγομένων σου και των παραμέτρων σου, η μανούλα YAMAHA, δηλώνει, κροσάρει, αδυνατεί, όπως θες πές το, ότι δε πάει κάτω από 49hzόπουλα μάναμ..δεν..
Φωνάζει..πάρε και το σαμπάκι σου να στρώσεις μεγάλε!!..ενεργά δεν ήθελες??:p:p
...και κάπως έτσι, αρχίζουν και στήνονται οι subοσυστοιχίες;);)..
ορθά λοιπόν, όσοι προτείνουν ενεργά προτείνουν και sub, αλλά..για ενεργά, τα παθητικά είναι ..άλλη λίγκα!
ότι πληρώνεις παίρνεις! κανόνας!
Καλέ μας Λέανδρε,εδώ έχουμε να κάνουμε με υλοποιήσεις που είναι προδιαγεγραμμένες να ικανοποιούν εντελώς διαφορετικές απαιτήσεις κατά τη χρήση τους.Δεν είναι θέμα διαφοράς στην ποιότητα όπως μπορεί να υπονοείται.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Καλέ μας Λέανδρε,εδώ έχουμε να κάνουμε με υλοποιήσεις που είναι προδιαγεγραμμένες να ικανοποιούν εντελώς διαφορετικές απαιτήσεις κατά τη χρήση τους.
ίσως είναι από τα ελάχιστα σημεία που δεν διαφωνούμε...
τα επαγγελματικά για τους επαγγελματίες, και τα σωστά παθητικά για τους δικαναλικούς!:drinks:

A

amoustakas

Guest
Ζαπ, μπορείς να βρεις μια αναμφίβολα σοβαρή λύση upmixing για 3 κανάλια;

Ξέρω τη λύση μέσω μετρικ, αλλά είναι δύσχρηστη επιλογή.

Οι τυπικές λύσεις upmixing, δίνουν το ενεργειακό περιεχόμενο σε 7 καναλια, οπότε αν ακούς τα 3, έχεις χάσει περιεχόμενο που προβλέπεται να αθροίζεται στη θέση ακρόασης, άρα κάτι γίνεται λάθος. Η διατήρηση της ενέργειας των 2 διαθέσιμων καναλιών στο ακέραιο, είναι ουσιώδους σημασίας, κι όχι μόνο για την κρουστική συνοχή και συνέπεια με την ηχογράφηση.

Στην παρούσα φάση, και για πολλά παιδιά που θα επιχειρήσουν να αυξήσουν σταδιακά τον αριθμό των δορυφόρων τους, χρειάζεται επιβεβαιωμένα άψογη προσέγγιση σε 3-καναλο και 5-καναλο upmixing, και δε θέλω εμπλοκή προσωπικά με τέτοια θέματα, γιατί αρκετά μου σέρνουν, φτάνει. :p

Νομίζω ότι χρειάζεται να ετοιμάσεις κάποια πακέτα τέτοιων επιλογών.
Χιντ: τα pc είναι μικρά κι αθορυβα.8-)
Αν γίνεται πετυχημένο upmix σε τρικάναλο ουσιαστικά τότε μιλάμε όντως για θάνατο του δικάναλου. Τρίτο ηχειο χωράει σε κάθε σαλόνι. Και δύο σαμπ επίσης χωράνε.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.806
Αν πουλήσω θα ενημερώσω πρώτα Wizzy! Αν είσαι του "κινήματος", θα βρεις πολλά, θα σε ξεφραγκιάσω στο λέω... :D
Αγαπούλα, πούλα εσύ και μη σε νοιάζει τίποτα! Α! Μιας κι είσαι του "κινήματος", για πέρνα μια βόλτα από το "σάπιο" thread στο subforum της μουσικής!8-):D

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
17.106
Αν γίνεται πετυχημένο upmix σε τρικάναλο ουσιαστικά τότε μιλάμε όντως για θάνατο του δικάναλου. Τρίτο ηχειο χωράει σε κάθε σαλόνι. Και δύο σαμπ επίσης χωράνε.
Δέχομαι πως χωράει και το τρίτο ηχείο και τα subs (έστω και για χάρη της συζήτησης)
Τα 2 subs οκ, είμαι πεπεισμένος πως χρειάζονται στους περισσότερους (αν όχι 2 sub, τουλάχιστον 1 αλλά με κάποιες προϋποθέσεις).
Αλλά... τόσο πολύ φασαρία για το τρίτο ηχείο;;;
Μιλάμε για αλλαγή εξοπλισμού (προενισχυτή, πιθανότατα άλλη πηγή, και γενικά άλλη λογική...)
Και αν μπεις σ΄αυτή τη φασαρία (με σκοπό να ανεβάσεις ποσότητα ηχείων στο μέλλον), γιατί να μην ξεκινήσεις με δεξι/αριστερό/2 surround ;;;
Δηλαδή το κεντρικό μετράει περισσότερο από τα surround για να δώσει αυτό το παραπάνω που όλοι αναζητούμε;;;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.325
Members
38.300
Νεότερο μέλος
ngk-lighting