Αρωμα hi-end απο Θεσσαλονικη.

Reaction score
3.628
.. εγω απο αυτα που ειπε ο Γκουρου, καταλαβα οτι περισσοτερο εχει να κανει με τη "διαφορα φασης" (αν το λεω σωστα) αναμεσα στα 2 μεγαφωνα, παρα τη κατευθυνση των ψηλων.
-μια ακομα ερωτηση, ποιος ηταν ο λογος επιλογης του συγκεκριμενου συστηματως (ηχειων-ενισχυτικων)? (και δεν εχω καποια αλλη ερωτηση επι του παροντως αλλα και μελοντως)
Τα ηχεια τα πηρα χωρις να τα ακουσω αλλα τα ειχα λατρεψει απο πριν για τις κορυφαιες κριτικες που διαβαζα,κυριως λογω των θρυλικων ES14.Θα ηθελα ομως να ακουσω κατι καλυτερο,μηπως και κρινω οτι ειναι ο αδυναμος κρικος της αλυσιδας,αν και θα ελεγ αειμαι απολυτα ικανοποιημενος!Σχεδον Full range crossoverless γουφερ που παιζει μεχρι τα 5.5khz και ενα πολυ καλο τουιτερ που παιζει απο εκει και πανω με ενα πυκνωτη και μονο εν σειρα!

Απο ενισχυτη,τη θεση του Rotel RB1070 πηρε ενας τελικος Teddy Pardo ST60.Στα αρχικα μου σχεδια ηταν καποιος Naim,αλλα καταλαβα οτι δεν αξιζουν τα λεφτα τους.O Teddy επαιζε ωραια-μιας και ο καλυτερος ισως gainclone της αγορας αλλα ειχε προβληματα και εν τελει τον επεστρεψα.Τελικα αποφασισα για τον υπαρχοντα,ο οποιος φαινοταν απο τα παμπολα σχολια δελεαστικος και ισαξιος με ακριβοτερους Naim.Σκεφτομουν να σταξω αρκετα περισσοτερα να παω για καποιον ATC η Hegel αλλα σκεφτηκα να ξεκινησω ετσι και βλεπουμε στο μελλον!

Reaction score
15.469
αποπειράθηκε να ευθυγραμμίσει χονδρικώς με γεωμετρική μέθοδο τα ακουστικά κέντρα των επιμέρους μεγαφώνων και τις αντίστοιχες αποκρίσεις στο πεδίο του χρόνου.
Τι να κανει ο δυστυχης, δεν διαθετουμε ολοι φοκαλ ... :biggrin:
4fcc28ce6a3b22ffcc8fd83d96ffd44d.jpg

:drinks:

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.382
Τα ηχεια τα πηρα χωρις να τα ακουσω αλλα τα ειχα λατρεψει απο πριν για τις κορυφαιες κριτικες που διαβαζα,κυριως λογω των θρυλικων ES14.Θα ηθελα ομως να ακουσω κατι καλυτερο,μηπως και κρινω οτι ειναι ο αδυναμος κρικος της αλυσιδας,αν και θα ελεγ αειμαι απολυτα ικανοποιημενος!Σχεδον Full range crossoverless γουφερ που παιζει μεχρι τα 5.5khz και ενα πολυ καλο τουιτερ που παιζει απο εκει και πανω με ενα πυκνωτη και μονο εν σειρα!

Απο ενισχυτη,τη θεση του Rotel RB1070 πηρε ενας τελικος Teddy Pardo ST60.Στα αρχικα μου σχεδια ηταν καποιος Naim,αλλα καταλαβα οτι δεν αξιζουν τα λεφτα τους.O Teddy επαιζε ωραια-μιας και ο καλυτερος ισως gainclone της αγορας αλλα ειχε προβληματα και εν τελει τον επεστρεψα.Τελικα αποφασισα για τον υπαρχοντα,ο οποιος φαινοταν απο τα παμπολα σχολια δελεαστικος και ισαξιος με ακριβοτερους Naim.Σκεφτομουν να σταξω αρκετα περισσοτερα να παω για καποιον ATC η Hegel αλλα σκεφτηκα να ξεκινησω ετσι και βλεπουμε στο μελλον!
.. θενξ Τζοννν , κατι εχω πιασει. Πες μου και τις αποστασεις μεταξυ ηχειων και θεση ακροασης, ρωτησα και νωριτερα αλλα καπου χαθηκε στο χαμουλη..

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Άσχετους τους χαρακτήρισες εσύ.

Εγώ λέω να βλέπουμε πως οι ανακοινώσεις επηρεάζουν το οικονομικό μέλλον της εταιρείας που τις έκανε, και μετά να δίνουμε βάση σε αυτές. Αν χρειάζεται.

Η AES Λέανδρε απαρτίζεται από επιστήμονες, πανεπιστημιακούς, κατασκευαστές κλπ.
Πρόσεχε τώρα. Αν και έχει μέσα κατασκευαστές (Anthem-Paradigm-Martin Logan), σου λέει αυτά που σου λέει. Ο κατασκευαστής ηχείων σου λέει ότι δεν χρειάζεται να τα ακούσεις. Και δεν στο λέει μόνο μέσα από τις ανακοινώσεις της AES αλλά και μόνος του.
Και της vw οι μετρήσεις, εγκεκριμένες από την TUV ήταν, so what??
Θα εμπιστευτώ μετρήσεις του harman group??

Σταματάκος εγγύηση!!! Μόνο!!

Reaction score
12.264
Λίγο δύσκολο να βγάλει στη φόρα κάποιος χάλια μέτρηση. Είτε θα δημοσιεύσει μέτρηση που κάτω απο συγκεκριμένες συνθήκες εκθειάζει το προϊόν του, είτε έχει το άριστο προϊόν, είτε θα πουλήσει τρέλα,, θα δημοσιεύσει χάλια μετρήσεις και θα σε προ(σ)καλέσει να ακούσεις το προϊόν.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.373

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.435
Συ Είπας... :lolsign:
Έχει ωραίες μετρήσεις το άτιμο, όπως έχουμε σχολιάσει κατ'επαναληψιν στο παρελθόν, αλλά είναι και χάρμα οφθαλμών να τις ξαναβλεπω, διότι είναι σχεδόν σα να το ακούω!

(για σένα Λέανδρε)

Reaction score
3.628
.. θενξ Τζοννν , κατι εχω πιασει. Πες μου και τις αποστασεις μεταξυ ηχειων και θεση ακροασης, ρωτησα και νωριτερα αλλα καπου χαθηκε στο χαμουλη..
2.2 με 2.5μ.

Το ισοπλευρο τριγωνο μου ακουγεται περιεργα με τη μουσικη που ακουω.Δινει ακομα μεγαλυτερο πλατος αλλα αισθανομαι ωρες ωρες οτι μπαινω μεσα στα οργανα...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.435
Συμπληρωματικώς,παρατηρούμε από τις αποκρίσεις των επιμέρους στοιχείων (και μορφή καμπύλης γύρω από το κάτω όριο απόκρισης) μια συμμαζεμένη συμπεριφορά απόσβεσης ως προς το θεμελιώδη συντονισμό του ηχειακού συστήματος.
Και μπας ριφλεξ στους 55...
Δεν το συνεχίζω.

Περνάμε τώρα και στην πολική απόκριση στο κατακόρυφο επίπεδο με σημείον αναφοράς τον άξονα του tweeter.
Το τουιτερ προβλεπόμενα παίζει, το γουφερ μέχρι κει πάνω, ...επίσης.
Δε το συνεχίζω.
Αποτέλεσμα του εγχειρήματος αναμένεται να είναι μια βηματική απόκριση με ενοποιημένα λίγο-πολύ τα επιμέρους σκέλη.
Λίγο πολύ, καλά το λες.
Στις 25 μοίρες μοιάζει ανθρώπινο και το ταργκετ κερβ.
Λίγο πολύ.
έχουν απόκριση πλάτους ως προς τη συχνότητα ως εξής :

Audionote AN-E Lexus Signature :
Εξαμβλωμα, ψαροκασελες ολκής.
Μακριά 'πο μας τέτχια σκουπιδγια.

Άκου κει λεξους σιγκνατσουρ...
Ούτε ζασταβα λαντα με σπαζμένο καζανάκι εξάτμισης, όχι λεξους..
Μα τους π@πάρες ονόματα που δίνουν στα χρεπια με τ'ασήμια...

Δε με λες Λέανδρος, το ηχείο που άκουσα πριν λίγο από τα σχεδιαγράμματα του Σταματάκου, αυτό το Γκριμ με το dsp του πουτση, το'χεις ακούσει σε κάνα σπίτι;

Εσύ Γιάννη;

Σε σπίτι μέσα, όχι σε έκθεση, ποιος το άκουσε;

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.373
Και μπας ριφλεξ στους 55...
Δεν το συνεχίζω.

Το τουιτερ προβλεπόμενα παίζει, το γουφερ μέχρι κει πάνω, ...επίσης.
Δε το συνεχίζω.

Λίγο πολύ, καλά το λες.
Στις 25 μοίρες μοιάζει ανθρώπινο και το ταργκετ κερβ.
Λίγο πολύ.

Εξαμβλωμα, ψαροκασελες ολκής.
Μακριά 'πο μας τέτχια σκουπιδγια.

Άκου κει λεξους σιγκνατσουρ...
Ούτε ζασταβα λαντα με σπαζμένο καζανάκι εξάτμισης, όχι λεξους..
Μα τους π@πάρες ονόματα που δίνουν στα χρεπια με τ'ασήμια...

Δε με λες Λέανδρος, το ηχείο που άκουσα πριν λίγο από τα σχεδιαγράμματα του Σταματάκου, αυτό το Γκριμ με το dsp του πουτση, το'χεις ακούσει σε κάνα σπίτι;

Εσύ Γιάννη;

Γίνεσαι ΄΄κακός΄΄ ...και με το συντονισμό του bass reflex από το Epos βάσης,κείμενο μέσα στη ζώνη μουσικών τόνων αλλά κυρίως σε προβληματική ζώνη ιδιορρυθμών στα τυπικά δωμάτια,μόνο που στην εξεταζόμενη περίπτωση δεν μας απασχολούσε πρωτίστως η...ευθυγράμμιση χαμηλών...
Δεν έγινα κακός, δε σχολίασα τίποτα. ;)
Θα γινομουν αν ξεκινούσα, αλλά ..κρατήθηκα.
...
...ενώ ο Γιάννης κατέχει το επιδαπέδιο μοντέλο που έχει σίγουρα χαμηλότερα τον αντίστοιχο συντονισμό... :drinks:

...αλλά κυρίως με το Grimm LS1 με το οποίο είναι γνωστό σε ΄΄όλους΄΄ ότι είχες...μείνει ΄΄Πάκης΄΄.

Last edited:

A

AKARL

Guest
Θα εμπιστευομουν απόλυτα όμως του κυρίου Σταματάκου!!
Και πολύ καλά θα έκανες... :wink:

Σταματάκος εγγύηση!!! Μόνο!!
Πάρα πολύ σωστά. :wink:

ΥΓ 1: Η μόνη περίπτωση ρηβγιούερ που έχει, για μένα, νόημα να δγιαβάζει κανείς είναι ο Δ. Σταματάκος. Τεgλεία και παύλα.
Και μια αναφορά του RD στον Σταματάκο

Τώρα που ξεκοκκάλισα την εξαιρετική παρουσίαση/τεστ του Copland, ενετάθη η απορία μου ως προς το γιατί οι σοβαροί reviewers δεν γράφουν πια στα περιοδικά. Η ποιοτική διαφορά ανάμεσα στον reviewer που έχει κάτι να πει και τους ανθυπογελοίους που κατακλύζουν τα έντυπα με φληναφήματα δεν θα μπορούσε να αναδειχθεί εναργέστερα.
Και να το πω και λίγο πχιο .... χύμα:

Βασικά δε φταίω εγώ αλλά το Μοχθηρό Πιατίνι που, εκτός των άλλων εύστοχων που έχει γράψει, έπλεξε δγυό νήματα: αφτό και αυτό. Δγιαβάζοντάς τα, πριν από κάποιες μέρες, το μυαλό μου πήρε παράξενες στροφές σχετικά με όλη τη φάση με τους ρηβγιούερζ και τα γ@μωρηβγιούζ που αντί να βοηθάνε τον κόζμο να καταλαβαίνει πέντε πράγματα προκειμένου να μπορέσει να αγοράσει μια τίμια ηχοσυσκευή ουσιαστικά πλέκουν βερμπαλιστικά και ανούσια και άχρηστα δγιαφημιστικά εγκώμια των συσκευών των κατασκευαστών που δγιαφημίζονται στα έντυπα ή πσηφιακά μαγαζάκια τους.

Last edited by a moderator:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.435
που έχει σίγουρα χαμηλότερα τον αντίστοιχο συντονισμό...
Ναι, στους 20.
Άσεμεδεθελωτωρα...

Γίνεσαι ΄΄κακός΄΄ ...και με το συντονισμό του bass reflex που πέφτει μέσα στη ζώνη μουσικών τόνων αλλά κυρίως σε προβληματική ζώνη ιδιορρυθμών στα τυπικά δωμάτια αλλά εδώ δεν μας αφορούσε κυρίως η...ευθυγράμμιση χαμηλών.
Δεν έγινα κακός, δε σχολίασα τίποτα. ;)
Θα γινομουν αν ξεκινούσα, αλλά ..κρατήθηκα.
Γιατί κρατήθηκα;
Πιθανώς διότι ευχαριστήθηκα την ακρόαση των Γκριμ, μέσω των μετρήσεων του Σταματάκου. :lol: :lol: :lol:
Εκείνο το dsp προσομοίωσης απόκρισης πολύ μου "αρέσει", περισσότερο και από ...καλώδια. :tongue:

Last edited:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Συ Είπας... :lolsign:
Μία χαρά review, μιας και μπήκα στο κόπο να το διαβάσω, με εκτενή αναφορά καί στα μειονεκτήματα του σε σχέση με το atc50, με 18500€ το ζευγάρι, κελεπουρι σκέτο!!, καλές ακροάσεις ear !!!:wink::wink:

Last edited:

Reaction score
1.556
Tί μου θύμισες τώρα. Σοκ και Δέος ή απλά μόνο Δέος.... Υπερφυσικό

https://polyhymnia.com/studios-equipment/concertgebouw-studio-amsterdam/

Θα ζούσα με ζεύγος αυτών μετά των sub τους ευτυχισμένος. Αν έμπαινε και 3ο στο παιχνίδι θα γινόμουν και 10 χρόνια νεότερο από τη χαρά μου. Οver and out που λένε.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Άσε Λέανδρε.

Τα ίδια και τα ίδια.

Άκουσε κανένα Άρλεκιν και άσε μας στην ησυχία μας.
Πάλι μπλεχτηκες, τα αρλεκιν διαβάζονται... Η ηλεκτρονική δε σε έκδοση τους δε, ως γνωστών είναι σε..pdf....
Κι εγώ είμαι δηλωμένος λάτρης της ακοής!!
Καλή ανάγνωση Alexis:wink:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.027
Members
38.280
Νεότερο μέλος
Akrapovic