wizzy
Music is our (Supernatural) friend!
- Reaction score
- 21.478
Επειδή πριν να ανήκω στους "τυχερούς" (=ιδιοκτήτες dedicated room) άνηκα στους "άτυχους" (=ακροάσεις σε οικογενειακό σαλόνι κτλ), αυτό που θα πρότεινα στους "άτυχους" είναι να αγοράσουν έναν επεξεργαστή ήχου. Για παράδειγμα, δες εδώ, εδώ κι εδώ τις πρώτες και τις κατοπινές εντυπώσεις από το Lyngdorf RP-1.Εκτός από την διαπίστωση της ανικανότητάς μου να το υλοποιήσω, θα περίμενα να ειπωθούν-προταθούν και διάφορες πρακτικές συμβουλές για τους "άτυχους" που δεν μορούν να κάνουν έστω κάτι από αυτά που γράφτηκαν παραπάνω.
Δώσε σημασία σε αυτό:
και σε αυτό:Οι πρώτες ακροάσεις έγιναν με συνεχή εναλλαγή των επιλογών ακρόασης. Ομολογώ ότι η διαφορά στον ήχο είναι υπαρκτή και ουσιαστική. Η διαφορά ανάμεσα στις θέσεις Focus και Bypass είναι τέτοια, που συνειδητοποιώ τι έχανα στην πριν RP-1 εποχή. Ειλικρινά, περνώντας από τη θέση Focus στη θέση Bypass, νομίζω ότι ττο σύστημα και τα ηχεία υπολειτουργούν, σαν να μην αποδίδουν αυτά που μπορούν. Στη θέση Focus, όλα έρχονται στη θέση τους! Στη δε θέση Global, μετακινήθηκα εντός του σαλονιού και το ηχητικό αποτέλεσμα ήταν ίδιο και απαραλλάκτο παντού!
Συνεπώς, για όποιον δεν έχει τη δυνατότητα να τροποποιήσει/μεταβάλλει τον χώρο που ακούει, η αγορά ενός επεξεργαστή ήχου είναι η βέλτιστη λύση. Προφανώς, δεν θα λάβει το ακουστικό αποτέλεσμα το οποίο θα λάμβανε μετά από ακουστική φροντίδα του χώρου συνδυασμένη με ηχητική ισοστάθμιση/επεξεργασία, αλλά ακόμα κι έτσι το αποτέλεσμα είναι σαφώς ανώτερο από το να συνεχίζει να μην κάνει κάτι.Γενικές εντυπώσεις: Πλέον, πιστεύω ότι το σύστημά μου που παίζει τα πάντα και με χαρακτηριστική άνεση!
Ειδικές εντυπώσεις: Στα τραγούδια των Faith No More ένιωθα ότι o Bill Gould, έπαιζε το μπάσο του μπροστά μου. Στακάτο και στοιβαρό μπάσο, όπως δεν είχα ακούσει πριν! Στην Carmen, σε κάποια φάση άρχισα να κουνάω τα χέρια μου λες και διηύθυνα εγώ την ορχήστρα! Στο Cult of the Shadows έμεινα καρφωμένος στον καναπέ ενθυμούμενος τις αναμνήσεις από τη συναυλία τους στο Ρόδον την εποχή που είχε κυκλοφορήσει το Theli! Στο War Ensemble, σηκώθηκα και έκανα headbanging στο σαλόνι! Παραλίγο να κλωτσήσω το τραπεζάκι από την πώρωση!:143:
Οι ακροάσεις έγιναν με εναλλαγές της διόρθωσης από Focus σε Global και πίσω και με εναλλαγές στα φίλτρα voicing. Η διαφορά μεταξύ των δύο διορθώσεων είναι εμφανής, με την Global να "απλώνει" την μουσική σκηνή ομοιόμορφα, χωρίς να αφήνει "χαλαρές" συχνότητες να αλωνίζουν στον χώρο, ενώ η Focus έφερνε τους μουσικούς μπροστά μου με μεγάλη αληθοφάνεια. Δεν κατέληξα ακόμα σε ποια θέση θα ακούω...είδωμεν. Όσον αφορά στα φίλτρα, μάλλον θα καταλήξω στο Music 1 αν και σοβαρή υποψηφιότητα θέτει και το Soft. Φυσικά, όλα αυτά ισχύουν μέχρι να περάσω και τα υπόλοιπα φίλτρα voicing στη συσκευή (κάτι για το οποίο θα χρειαστώ PC με RS232 ή έναν adaptor από RS232 σε USΒ - τα νεύρα μου!).
Εν κατακλείδι, πιστεύω ότι το Lyngdorf RP-1 αξίζει μέχρι και το τελευταίο Euro που δαπανήθηκε για την αγορά του.
Υ.Γ.: Θεωρώ ότι το ισόπλευρο τρίγωνο είναι εκ των ων ουκ άνευ κι είναι το πρώτο που πρέπει να καταβάλλεται προσπάθεια να επιτευχθεί. Όλα τα υπόλοιπα, έπονται.