Astronaut Jr. 2ch hi-fi set up

Reaction score
1.789
Θα μεταθέσω το budget εκεί που κρίνω ότι πραγματικά βοηθά τον ήχο μου, στον χώρο. Οσο περισσότερο ασχολούμαι με τη τοποθέτηση των ηχείων ( άρα κατ'επέκταση με τον χώρο ), ακούω διαφορές που δεν άκουσα ποτέ κατά την εναλλαγή των καλωδίων. Βέβαια, κρατώ μια επιφύλαξη επειδή όλες οι βελτιώσεις με τη τοποθέτηση των ηχείων προκύπτουν με τα 8TC στο σύστημα. Απο την άλλη, αυτά που με ενοχλούσαν με άλλα καλώδια, αναλογικά τα έχει ξεπεράσει κατά πολύ η αλλαγή θέσης των ηχείων μου.
Φίλε νομίζω ότι πρέπει να "ξεκολλήσεις" λίγο. Δεν έχω καμία διάθεση να μπλέκομαι στην γνωστή αντιπαράθεση του forum αλλά: άλλο τοποθέτηση και άλλο καλώδια (και αντίστοιχα άλλο το treatment και άλλο τα subs και άλλο η ισοστάθμιση). Κάθε τι προσδίδει διαφορετικά πράγματα στο σύνολο.
Ακόμα και αν θες να συνεχίσεις να ασχολείσαι με αυτό το χόμπι (των καλωδίων), η τοποθέτηση είναι άλλος παράγοντας. Δεν πρόκειται στην σωστή θέση να "χάσεις" αυτό που άκουσες επειδή έβαλες άλλο καλώδιο.

Φιλικά το λέω.

A

AKARL

Guest
Δώστα στη Ρόζι:whistling:
Είσαι .... σίγουρος; :sneaky: :spiteful:

Dimi μην του απαντας...θα καθαρισω εγω: Θα τον στραγγαλισω με Κσιντάκ για να εχει και ακριβο θανατο. Τα μπελντεν δεν κανουν για τον λαρυγγα του.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
αν εντέλει δε σου κάνουν Νίκο, τα δίνεις στη παντοφλοκρατούσα και τα χρησιμοποιεί για ν'απλώνει ρούχα, χαμένα δε θα πάνε!
Είσαι .... σίγουρος; :sneaky: :spiteful:

Ναι σου λέω! Μην ακούς τι λέει, φταίνε οι πλανήτες της και τα καλώδια της. Αν της δώσεις τα δικά σου θα ηρεμήσει το κορίτσι.
Δε το εννοεί αυτά που λέει, δικαναλη, παθητικια, καλωδιολαγνα και χαιεντου είναι κατά βάθος, απλά είναι ντροπαλή για να το εκδηλώσει.:):):)

Reaction score
3.628
Επειδη πεφτει πολυ κοροιδεμα εδω χωρις ουσιαστικη αποδειξη...

Δες εδω και ψαξε και Youtube *Ethan Winer null cable tester*

Τωρα,στη θεση σου θα κρατουσα τα 8TC με την καλυτερη δυνατη επαφη αρχη και τελος-for the peace of mind που λενε.

Ελπιζω να σε καλυψα και ισως να σε αφυπνισα κιολας...;)

Reaction score
12.257
Φίλε νομίζω ότι πρέπει να "ξεκολλήσεις" λίγο. Δεν έχω καμία διάθεση να μπλέκομαι στην γνωστή αντιπαράθεση του forum αλλά: άλλο τοποθέτηση και άλλο καλώδια (και αντίστοιχα άλλο το treatment και άλλο τα subs και άλλο η ισοστάθμιση). Κάθε τι προσδίδει διαφορετικά πράγματα στο σύνολο.
Ακόμα και αν θες να συνεχίσεις να ασχολείσαι με αυτό το χόμπι (των καλωδίων), η τοποθέτηση είναι άλλος παράγοντας. Δεν πρόκειται στην σωστή θέση να "χάσεις" αυτό που άκουσες επειδή έβαλες άλλο καλώδιο.

Φιλικά το λέω.
Ναι, απλά για να ξεκολλήσω, πρέπει να κάνω τη δοκιμή και να ακούσω ο ίδιος το αποτέλεσμα. Αυτό λέω. Υποτίθεται ότι διάλεξα αυτά τα καλώδια επειδή άκουσα κάποιες διαφορές προς το καλύτερο. Για παράδειγμα, περισσότερες λεπτομέρειες, πιο μετρημένο ήχο. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το άλμπουμ "Ρεσιτάλ" απο Κώστα Χατζή και Μαρινέλα. Live ηχογράφηση που δείχνει να έχει γίνει με πολλά μικρόφωνα επί σκηνής αν το έχω καταλάβει καλά. Όπως και να έχει ηχογραφηθεί, το κοινό στο βάθος εκεί αποτελεί το μέτρο σύγκρισης. Με τις προηγούμενες προσπάθειες τοποθέτησης, άκουγα μια μπερδεμένη πληροφορία, άτονη, χωρίς πραγματική υπόσταση και χωρίς να είμαι σε θέση να διακρίνω λεπτομέρειες. Με τη τελευταία προσπάθεια τοποθέτησης ( ας τη πω "near field" ), στο ίδιο ακριβώς σύστημα, με τα ίδια ακριβώς καλώδια, το κοινό είχε τη θέση του μέσα στο πρόγραμμα και άκουγα ευδιάκριτα τί έλεγαν, τί ήχους έκαναν.
Αυτή η τοποθέτηση λοιπόν είναι η optimal μέχρι στιγμής, η πιο "αποκαλυπτική". Σε αυτή τη θέση λοιπόν θα κάνω δοκιμή του "downgrade" σταδιακά σε όλα τα καλώδια που έχω στη διάθεσή μου και θα δω αν και κατά πόσο επιδρούν στο τελικό αποτέλεσμα.
Πίσω απο όλα αυτά κρύβονται τα εξής:
α) ένα καλώδιο που πληροί τις απαιτούμενες προδιαγραφές λειτουργίας, δεν μπορεί να αποκρύπτει πληροφορίες
β) ένα καλώδιο έχει ηλεκτρικά στοιχεία που μπορεί να λειτουργήσουν ως equalizer σε συνδυασμό με τα ηχεία για παράδειγμα και να τονίσουν συχνοτικές περιοχές. Άρα, με βάση το (α), καλώδια ίδιων προδιαγραφών, πρέπει να παίζουν το ίδιο. Άρα, αυτό που ακούω με τα 8TC, πρέπει να μπορώ να τα ακούσω και με άλλα καλώδια, έστω και belden. Η χωρητικότητα λένε ότι δεν επηρεάζει τη λειτουργία ως προς τα καλώδια ηχείων. Η αυτεπαγωγή ( το λέω καλά? ) είναι πάνω κάτω η ίδια ( αφήστε δε που ο Bryston έχει μια πηνιάρα ΝΑ στην έξοδό του ). Η αντίσταση μετράει πολύ, αλλά ούτως ή άλλως είναι πολύ μικρή για τα μήκη που χρησιμοποιούμε.
γ) Σε σύστημα με καλά vintage ηχεία που ακόμα "τα λένε", ελεύθερα σε 50 τετραγωνικά σαλόνι, δεν ακούστηκε διαφορά ανάμεσα σε γνωστά κινεζάκια και τα 8TC. Το σύστημα απλά κελαηδάει ό,τι κι αν του βάλεις. Η δοκιμή έγινε πριν ένα χρόνο περίπου, δεν ξέρω αν βλέπετε τη σύνδεση με την αλλαγή στάσης μου ως προς τα καλώδια. ;)

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.913
Eκτός του πηνίου στην έξοδο έχει και αντιστάσεις στους εκπομπούς των τρανζίστορς ισχύος , ο bryston και κάθε bryston.
Eτσι για να καταλάβετε με τι ασχολείστε οι καλωδιάδες.
Το πηνίο στραγγαλισμού για να μην ταλαντώνει και γίνει υψικάμινος.

Reaction score
12.257
Είχα λίγο ελεύθερο χρόνο και είδα και το video του null tester. Αυτό δεν μπορώ να το αμφισβητήσω. Έξυπνο, οποιαδήποτε διαφορά θα έπρεπε να ακουγόταν. Νομίζω ότι έτσι λειτουργεί και η balanced σύνδεση στο αντίστροφο; Δηλαδή, αντιστρέφει το σήμα και απορρίπτει τον θόρυβο ( τη διαφορά ανάμεσα στο αρχικό και τελικό σήμα ). Άρα, οποιαδήποτε υπόννοια ότι είναι ανεπαρκής ο εξοπλισμός, έρχεται σε αντίθεση με τη λειτουργία της balanced σύνδεσης. Διορθώστε με αν κάνω λάθος.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.913
Στην blanced σύνδεσμολογία έχουμε 2 σήματα με διαφορά φάσης 180 μοιρών μεταξύ τους , και ανεξάρτητα από την γείωση. Ετσι οι θόρυβοι αλληλοακυρώνονται και μένει καθαρό το σήμα , το οποίο και ενισχύεται στην συνέχεια από τον διαφορικό συνήθως ενισχυτή. Είναι σαφώς πιο ήσυχη σύνδεση από την κλασσική και δεν είναι επιρρεπής σε θορύβους. Αυτά.

A

AKARL

Guest
... και να επιφερουν μια διαφοροποιηση (κυριως στο κοστολογιο) τα καλωδια η ισοσταθμιση το φερνει εκει που πρεπει. παμε ολοι μαζι μπλεντενακι δυομισαρι και Trinnov.
:party:
Φιξντ! :biggrin:

ΥΓ: Ακόμη να καταλάβω αν ο Κωσταυτχιάς δεν έχει φράγκα ν΄ αγοράσει σοβαρά καλώδια, λ.χ. Κσιντάκ, επειδή αγόρασε τον Τρίννοβ ή αν του περίσσεψαν φράγκα για ν΄αγοράσει Τρίννοβ επειδή είχε αγοράσει Μπελτενάκι Δγυομισάρι... :tongue: :tongue:

Reaction score
12.257
... και να επιφερουν μια διαφοροποιηση (κυριως στο κοστολογιο) τα καλωδια η ισοσταθμιση το φερνει εκει που πρεπει. παμε ολοι μαζι μπλεντενακι δυομισαρι.
:party:
Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι δεν έχουμε όλοι ισοστάθμιση. Βέβαια, το 1016 μου κόστισε όσο περίπου ένας SHD... Χμμμμ... Στερνή μου γνώση να σ'είχα πρώτα.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Επειδη πεφτει πολυ κοροιδεμα εδω χωρις ουσιαστικη αποδειξη...

Δες εδω και ψαξε και Youtube *Ethan Winer null cable tester*

Τωρα,στη θεση σου θα κρατουσα τα 8TC με την καλυτερη δυνατη επαφη αρχη και τελος-for the peace of mind που λενε.

Ελπιζω να σε καλυψα και ισως να σε αφυπνισα κιολας...;)
ναι βρε Γιάνννη, αλλά μπορείς να δεις και στο avmentor συγκριτικό 16 καλωδίων με μετρήσεις και ακουστικές εντυπώσεις του κυρίου Σταματάκου που δείχνει μια εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτή του ανωτέρω λινκ.
Ο ίδιος λοιπόν περιγράφει τις διαφορές που κάποιοι άλλοι λένε ότι δεν υπάρχουν!

Οι διαφορές υπάρχουν και είναι μη αμφησβητίσιμες, τώρα αν θεωρούμε ότι αξίζει να ασχοληθούμε μαζί τους είναι θέμα του καθενός και σε καμιά περίπτωση δεν υπάρχει ιδανική λύση για όλους μιας κι ο καθείς από εμάς έχει άλλες ανάγκες, άλλο budget, άλλο setup, άλλο χώρο, άλλα γούστα, άλλη προσέγγιση κι άλλα ακούσματα.
Φιλικά πάντα!

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.279
...Astronaut, ειμαι πεπεισμενος οτι ενα μεγαλο μερος του ανθρωπινου ειδους μαθαινει μονο απο επαναλαμβανομενα λαθη, ενα ακομα μεγαλητερο δεν προκεται να μαθει ποτε.
Και δεν βρισκω οτι ειναι εποχη για πολλα πειραματα, γερασα ακομα και γω.

Last edited:

Reaction score
3.628
ναι βρε Γιάνννη, αλλά μπορείς να δεις και στο avmentor συγκριτικό 16 καλωδίων με μετρήσεις και ακουστικές εντυπώσεις του κυρίου Σταματάκου που δείχνει μια εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτή του ανωτέρω λινκ.
Ο ίδιος λοιπόν περιγράφει τις διαφορές που κάποιοι άλλοι λένε ότι δεν υπάρχουν!

Οι διαφορές υπάρχουν και είναι μη αμφησβητίσιμες, τώρα αν θεωρούμε ότι αξίζει να ασχοληθούμε μαζί τους είναι θέμα του καθενός και σε καμιά περίπτωση δεν υπάρχει ιδανική λύση για όλους μιας κι ο καθείς από εμάς έχει άλλες ανάγκες, άλλο budget, άλλο setup, άλλο χώρο, άλλα γούστα, άλλη προσέγγιση κι άλλα ακούσματα.
Φιλικά πάντα!
Λεανδρε μου,πλεον ειμαι πολυ σκεπτικος εως και αρνητικος καποιες φορες ως προς τις αποψεις των reviewers για πολλους λογους.Δυο σημαντικοι ειναι ο πιθανος χρηματισμος και ο χωρος ακροασης αυτων,που ως συνηθως ειναι ενα κλασσικο σαλονι με τα ηχεια αφημενα στην τυχη τους...

Δε λεω οτι αυτο συμβαινει και στην περιπτωση αυτη αλλα εχοντας υποψιν τα χαρ/κα των καλωδιων,που -εκτος απο καποια εκκεντρικη σχεδιαση τυπου Goertz- δεν εχουν καποια ακουστη επιπτωση στο ακουστων συχνοτητων σημα,δυσκολα θα πιστευα τα λεγομενα οποιουδηποτε!

Reaction score
12.257
Φιλικά πάντα!
Ναι, αλλά αν διαβάσεις προσεκτικά τα αποτελέσματα, θα παρατηρήσεις ότι δεν λέει και κάτι σπουδαίο. Φυσικά και υπάρχουν διαφορές ( τις οποίες άκουσα κι εγώ και ψώνισα, όπως τις άκουσα, κάτω απο τις συγκεκριμένες συνθήκες ), αλλά έχουν να κάνουν κυρίως με την απόδοση συχνοτικών περιοχών. Στις μεσαίες έτσι, στις υψηλές είχε μια παραπάνω διαύγεια ( διάβασα το αποτέλεσμα του Kimber Monocle XL ). Δύο πράγματα μου χτύπησαν:
α) Δεν επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει τη πλήρη διαγραφή πληροφοριών.
β) Δεν συνέκρινε όλα τα συγκεκριμένα καλώδια με ένα σαφώς πιο φτηνό.

Πήγε δηλαδή στη κατηγορία 700 και άνω. Γιατί;
Post automatically merged:

Και βέβαια, αν και είναι κάτι που δεν μπορώ να δοκιμάσω, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ακρόαση ενός ακριβού καλωδίου, δημιουργία καμπύλης ισοστάθμισης με βάση αυτό το αποτέλεσμα και εφαρμογή αυτής της καμπύλης στο φθηνό, θεωρητικά κατώτερο καλώδιο. Δεν ξέρω αν γίνεται βέβαια κάτι τέτοιο. Εκτώς αν αυτό που λέω είναι ο ορισμός της target curve, κάτι που μπορεί να εφαρμοστεί και στα δύο καλώδια.

Last edited:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Λεανδρε μου,πλεον ειμαι πολυ σκεπτικος εως και αρνητικος καποιες φορες ως προς τις αποψεις των reviewers για πολλους λογους.Δυο σημαντικοι ειναι ο πιθανος χρηματισμος και ο χωρος ακροασης αυτων,που ως συνηθως ειναι ενα κλασσικο σαλονι με τα ηχεια αφημενα στην τυχη τους...

Δε λεω οτι αυτο συμβαινει και στην περιπτωση αυτη αλλα εχοντας υποψιν τα χαρ/κα των καλωδιων,που -εκτος απο καποια εκκεντρικη σχεδιαση τυπου Goertz- δεν εχουν καποια ακουστη επιπτωση στο ακουστων συχνοτητων σημα,δυσκολα θα πιστευα τα λεγομενα οποιουδηποτε!
στο συγκεκριμένο τέστ, και οι δύο λόγοι δεν μπορούν να ισχύουν και εξηγώ:
το θέμα του πιθανού χρηματισμού είναι σχεδόν απίθανο στη συγκεκριμένη περίπτωση του avmentor λόγω 1) του κυρίου Σταματάκου αλλά και 2)επίσης μιας και μιλάμε για 16 διαφορετικά προιόντα τα οποία και τα συγκρίνει μεταξύ τους και κάποιο το θεωρεί καλύτερο και κάποιο χειρότερο, επομένως δε μπορεί να ισχύει αυτό.
Για όλα όμως λέει κάποια - ή + που έχουν σε σχέση με τα καλώδια αναφοράς του.
Δε μπορεί μ' άλλα λόγια να "τον πληρώσανε και οι 16" για να θάψει τα προϊόντα τους!!!
Το δεύτερο που αφορά το χώρο ναι μεν επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα αλλά...αν υπάρχουν διαφορές μεταξύ των προς δοκιμή καλωδίων σ'οποιοδήποτε χώρο θα εξακολουθούν να υπάρχουν, ίσα-ίσα, όσο πιο σωστός ο χώρος τόσο πιο ακουστές οι διαφορές.
Θα συμφωνήσω μαζί σου όμως ότι μόνο αν τις επιβεβαιώσω μέσω ακρόασης τις ακουστικές εντυπώσεις που αναφέρει κάποιος τότε θα είμαι 100% σίγουρος για την ύπαρξη ή μη των όποιων διαφορών.
Μας δίνει όμως ένα μπούσουλα, ανάλογα του τι θέλει ο καθένας να πετύχει και του του τι θέλει να πληρώσει, ν' ακούσει κάποια καλώδια που έχει ήδη δοκιμάσει ο κύριος Σταματάκος και να έχει μια βάση διαλογής.;)
Post automatically merged:

α) Δεν επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει τη πλήρη διαγραφή πληροφοριών.
β) Δεν συνέκρινε όλα τα συγκεκριμένα καλώδια με ένα σαφώς πιο φτηνό.

Πήγε δηλαδή στη κατηγορία 700 και άνω. Γιατί;
α)πλήρη διαγραφή πληροφοριών σ'αυτή τη κατηγορία καλωδίων δεν υπάρχει.
β) δεν έχει νόημα αυτό μιας και όλα τους ακούγονται δραματικά καλύτερα από ένα φθηνό καλώδιο.
Δε χρειάζεται ν'αποδείξει τ' αυτονόητα Νίκο!
Με 2€/μέτρο δεν ακούς όπως με τα 50€ ή τα 300€!..πως να το κάνουμε??
απλά δε γίνεται!!

Last edited:

Reaction score
12.257
Τώρα που το σκέφτομαι περισσότερο, μήπως η αναφορά σε κάποιο καλώδιο είναι ταυτόσημη με την αναφορά σε μια καμπύλη ισοστάθμισης;
Αφού δεν υπάρχει καλώδιο που να αποκρύπτει πληροφορία, κάνει ισοστάθμιση έως μικροισοστάθμιση. Αυτός δεν είναι και ο ορισμός της target curve? Παίρνω τη πηγή, τη τροποποιώ με βάση τη target curve και δίνω το αποτέλεσμα?

Reaction score
11.212
μήπως η αναφορά σε κάποιο καλώδιο είναι ταυτόσημη με την αναφορά σε μια καμπύλη ισοστάθμισης;
δεν υπάρχει καλώδιο που να αποκρύπτει πληροφορία, κάνει ισοστάθμιση έως μικροισοστάθμιση.
Αν συνεχίσεις έτσι, δεν θα ξαναμπώ στο νήμα σου! :laugh:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.899
Members
38.258
Νεότερο μέλος
ds-mk