- Reaction score
- 138.083
Μυαλά για κλάματα.
Φίλε νομίζω ότι πρέπει να "ξεκολλήσεις" λίγο. Δεν έχω καμία διάθεση να μπλέκομαι στην γνωστή αντιπαράθεση του forum αλλά: άλλο τοποθέτηση και άλλο καλώδια (και αντίστοιχα άλλο το treatment και άλλο τα subs και άλλο η ισοστάθμιση). Κάθε τι προσδίδει διαφορετικά πράγματα στο σύνολο.Θα μεταθέσω το budget εκεί που κρίνω ότι πραγματικά βοηθά τον ήχο μου, στον χώρο. Οσο περισσότερο ασχολούμαι με τη τοποθέτηση των ηχείων ( άρα κατ'επέκταση με τον χώρο ), ακούω διαφορές που δεν άκουσα ποτέ κατά την εναλλαγή των καλωδίων. Βέβαια, κρατώ μια επιφύλαξη επειδή όλες οι βελτιώσεις με τη τοποθέτηση των ηχείων προκύπτουν με τα 8TC στο σύστημα. Απο την άλλη, αυτά που με ενοχλούσαν με άλλα καλώδια, αναλογικά τα έχει ξεπεράσει κατά πολύ η αλλαγή θέσης των ηχείων μου.
Είσαι .... σίγουρος;Δώστα στη Ρόζι
Dimi μην του απαντας...θα καθαρισω εγω: Θα τον στραγγαλισω με Κσιντάκ για να εχει και ακριβο θανατο. Τα μπελντεν δεν κανουν για τον λαρυγγα του.
αν εντέλει δε σου κάνουν Νίκο, τα δίνεις στη παντοφλοκρατούσα και τα χρησιμοποιεί για ν'απλώνει ρούχα, χαμένα δε θα πάνε!
Ναι σου λέω! Μην ακούς τι λέει, φταίνε οι πλανήτες της και τα καλώδια της. Αν της δώσεις τα δικά σου θα ηρεμήσει το κορίτσι.Είσαι .... σίγουρος;
Ναι, απλά για να ξεκολλήσω, πρέπει να κάνω τη δοκιμή και να ακούσω ο ίδιος το αποτέλεσμα. Αυτό λέω. Υποτίθεται ότι διάλεξα αυτά τα καλώδια επειδή άκουσα κάποιες διαφορές προς το καλύτερο. Για παράδειγμα, περισσότερες λεπτομέρειες, πιο μετρημένο ήχο. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το άλμπουμ "Ρεσιτάλ" απο Κώστα Χατζή και Μαρινέλα. Live ηχογράφηση που δείχνει να έχει γίνει με πολλά μικρόφωνα επί σκηνής αν το έχω καταλάβει καλά. Όπως και να έχει ηχογραφηθεί, το κοινό στο βάθος εκεί αποτελεί το μέτρο σύγκρισης. Με τις προηγούμενες προσπάθειες τοποθέτησης, άκουγα μια μπερδεμένη πληροφορία, άτονη, χωρίς πραγματική υπόσταση και χωρίς να είμαι σε θέση να διακρίνω λεπτομέρειες. Με τη τελευταία προσπάθεια τοποθέτησης ( ας τη πω "near field" ), στο ίδιο ακριβώς σύστημα, με τα ίδια ακριβώς καλώδια, το κοινό είχε τη θέση του μέσα στο πρόγραμμα και άκουγα ευδιάκριτα τί έλεγαν, τί ήχους έκαναν.Φίλε νομίζω ότι πρέπει να "ξεκολλήσεις" λίγο. Δεν έχω καμία διάθεση να μπλέκομαι στην γνωστή αντιπαράθεση του forum αλλά: άλλο τοποθέτηση και άλλο καλώδια (και αντίστοιχα άλλο το treatment και άλλο τα subs και άλλο η ισοστάθμιση). Κάθε τι προσδίδει διαφορετικά πράγματα στο σύνολο.
Ακόμα και αν θες να συνεχίσεις να ασχολείσαι με αυτό το χόμπι (των καλωδίων), η τοποθέτηση είναι άλλος παράγοντας. Δεν πρόκειται στην σωστή θέση να "χάσεις" αυτό που άκουσες επειδή έβαλες άλλο καλώδιο.
Φιλικά το λέω.
Φιξντ!... και να επιφερουν μια διαφοροποιηση (κυριως στο κοστολογιο) τα καλωδια η ισοσταθμιση το φερνει εκει που πρεπει. παμε ολοι μαζι μπλεντενακι δυομισαρι και Trinnov.
Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι δεν έχουμε όλοι ισοστάθμιση. Βέβαια, το 1016 μου κόστισε όσο περίπου ένας SHD... Χμμμμ... Στερνή μου γνώση να σ'είχα πρώτα.... και να επιφερουν μια διαφοροποιηση (κυριως στο κοστολογιο) τα καλωδια η ισοσταθμιση το φερνει εκει που πρεπει. παμε ολοι μαζι μπλεντενακι δυομισαρι.
ναι βρε Γιάνννη, αλλά μπορείς να δεις και στο avmentor συγκριτικό 16 καλωδίων με μετρήσεις και ακουστικές εντυπώσεις του κυρίου Σταματάκου που δείχνει μια εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτή του ανωτέρω λινκ.Επειδη πεφτει πολυ κοροιδεμα εδω χωρις ουσιαστικη αποδειξη...
Δες εδω και ψαξε και Youtube *Ethan Winer null cable tester*
Τωρα,στη θεση σου θα κρατουσα τα 8TC με την καλυτερη δυνατη επαφη αρχη και τελος-for the peace of mind που λενε.
Ελπιζω να σε καλυψα και ισως να σε αφυπνισα κιολας...
Λεανδρε μου,πλεον ειμαι πολυ σκεπτικος εως και αρνητικος καποιες φορες ως προς τις αποψεις των reviewers για πολλους λογους.Δυο σημαντικοι ειναι ο πιθανος χρηματισμος και ο χωρος ακροασης αυτων,που ως συνηθως ειναι ενα κλασσικο σαλονι με τα ηχεια αφημενα στην τυχη τους...ναι βρε Γιάνννη, αλλά μπορείς να δεις και στο avmentor συγκριτικό 16 καλωδίων με μετρήσεις και ακουστικές εντυπώσεις του κυρίου Σταματάκου που δείχνει μια εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτή του ανωτέρω λινκ.
Ο ίδιος λοιπόν περιγράφει τις διαφορές που κάποιοι άλλοι λένε ότι δεν υπάρχουν!
Group Test: Loudspeaker Cables €700-€2.000 | Καλώδια Ηχείων [avmentor.gr]
Group Test: Loudspeaker Cables €700-€2.000 | Καλώδια Ηχείωνwww.avmentor.gr
Οι διαφορές υπάρχουν και είναι μη αμφησβητίσιμες, τώρα αν θεωρούμε ότι αξίζει να ασχοληθούμε μαζί τους είναι θέμα του καθενός και σε καμιά περίπτωση δεν υπάρχει ιδανική λύση για όλους μιας κι ο καθείς από εμάς έχει άλλες ανάγκες, άλλο budget, άλλο setup, άλλο χώρο, άλλα γούστα, άλλη προσέγγιση κι άλλα ακούσματα.
Φιλικά πάντα!
Ναι, αλλά αν διαβάσεις προσεκτικά τα αποτελέσματα, θα παρατηρήσεις ότι δεν λέει και κάτι σπουδαίο. Φυσικά και υπάρχουν διαφορές ( τις οποίες άκουσα κι εγώ και ψώνισα, όπως τις άκουσα, κάτω απο τις συγκεκριμένες συνθήκες ), αλλά έχουν να κάνουν κυρίως με την απόδοση συχνοτικών περιοχών. Στις μεσαίες έτσι, στις υψηλές είχε μια παραπάνω διαύγεια ( διάβασα το αποτέλεσμα του Kimber Monocle XL ). Δύο πράγματα μου χτύπησαν:Οι διαφορές υπάρχουν και είναι μη αμφησβητίσιμες, τώρα αν θεωρούμε ότι αξίζει να ασχοληθούμε μαζί τους είναι θέμα του καθενός και σε καμιά περίπτωση δεν υπάρχει ιδανική λύση για όλους μιας κι ο καθείς από εμάς έχει άλλες ανάγκες, άλλο budget, άλλο setup, άλλο χώρο, άλλα γούστα, άλλη προσέγγιση κι άλλα ακούσματα.
Φιλικά πάντα!
στο συγκεκριμένο τέστ, και οι δύο λόγοι δεν μπορούν να ισχύουν και εξηγώ:Λεανδρε μου,πλεον ειμαι πολυ σκεπτικος εως και αρνητικος καποιες φορες ως προς τις αποψεις των reviewers για πολλους λογους.Δυο σημαντικοι ειναι ο πιθανος χρηματισμος και ο χωρος ακροασης αυτων,που ως συνηθως ειναι ενα κλασσικο σαλονι με τα ηχεια αφημενα στην τυχη τους...
Δε λεω οτι αυτο συμβαινει και στην περιπτωση αυτη αλλα εχοντας υποψιν τα χαρ/κα των καλωδιων,που -εκτος απο καποια εκκεντρικη σχεδιαση τυπου Goertz- δεν εχουν καποια ακουστη επιπτωση στο ακουστων συχνοτητων σημα,δυσκολα θα πιστευα τα λεγομενα οποιουδηποτε!
α)πλήρη διαγραφή πληροφοριών σ'αυτή τη κατηγορία καλωδίων δεν υπάρχει.α) Δεν επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει τη πλήρη διαγραφή πληροφοριών.
β) Δεν συνέκρινε όλα τα συγκεκριμένα καλώδια με ένα σαφώς πιο φτηνό.
Πήγε δηλαδή στη κατηγορία 700 και άνω. Γιατί;
Αν συνεχίσεις έτσι, δεν θα ξαναμπώ στο νήμα σου!μήπως η αναφορά σε κάποιο καλώδιο είναι ταυτόσημη με την αναφορά σε μια καμπύλη ισοστάθμισης;
δεν υπάρχει καλώδιο που να αποκρύπτει πληροφορία, κάνει ισοστάθμιση έως μικροισοστάθμιση.