Astronaut Jr. 2ch hi-fi set up

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.030
Αφού είναι περιττή πολυτέλεια, πάμε για το vfm
Εγω (μου) τα ξήλωσα(ν) όλα τα βαν τερ Χουλ και έβαλα(ν) μπελντεν. Παντού, γύρω γύρω μπέλντεν. Και δεν πρόκειται να ξανασχοληθω ποτέ.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.210
20Hz and 130db All the time..... All the time......... Τι θυμήθηκα τωρα:biggrin:
Always...20 - 130.
Το πάτε πολύ μακριά χωρίς λόγο. Δεν είναι αυτοσκοπός μου να πάρω το φθηνότερο καλώδιο. Με ενδιαφέρει να μάθω γιατί αυτό το καλώδιο υπερτερεί έναντι του ανταγωνισμού του, ποια στοιχεία το καθιστούν το ιδανικό καλώδιο, τους λόγους και αν τελικά αυτό είναι το καλύτερο, τότε η χαμηλή τιμή είναι το κερασάκι στη τούρτα.

Είναι, αλλά με τα 8TC. Αφού είναι περιττή πολυτέλεια, πάμε για το vfm. Απλά, επειδή συζητάμε για μια εξαιρετικά χαμηλή κατηγορία τιμής, δεν με πειράζει να ψωνίσω αυτό που απο πλευράς προδιαγραφών είναι το καλύτερο. Κακό είναι; Και όπως είπα παραπάνω, αν το καλύτερο δυνατό και με βάση τις προδιαγραφές είναι το Belden 2x2.5, μέσα, γιατί όχι;
Το τελευταίο καλώδιο ηχείων που προμηθεύτηκα ποτέ ήταν τo παρακάτω:

Αγόρασα αρκετά μέτρα από εκείνο χωρίς δοκιμές και...όσφρηση ονύχων. :Α

Με έχει ικανοποιήσει απολύτως σε οποιοδήποτε παθητικό ηχείο έχει χρησιμοποιηθεί και σε διαφορετικά μήκη.

Μου άρεσαν εκ των προτέρων τα τέσσερα τετραγωνικά χιλιοστά εμβαδού ανά αγωγό,η γεωμετρία τους,ο διαχωρισμός σε επαργυρωμένους κι επικασσιτερωμένους κλάδους,η ευκαμψία σε σχέση με το φάρδος και το ότι ικανοποιούσε τις χαϊενδικές μου καταβολές.Χωρίς λογική τεκμηρίωση το τελευταίον,αλλά κανείς δεν είναι τέλειος.

Last edited:

Reaction score
12.257
Εγω (μου) τα ξήλωσα(ν) όλα τα βαν τερ Χουλ και έβαλα(ν) μπελντεν. Παντού, γύρω γύρω μπέλντεν. Και δεν πρόκειται να ξανασχοληθω ποτέ.
Δειχνει άτοπο να θέλω να μάθω τί συμβαίνει σε θεωρητικό επίπεδο όταν το όποιο φίλτρο σχηματίζεται μεταξύ των χαρακτηριστικών του καλωδίου και των μηχανημάτων μου, ειδικά τη στιγμή που έχω ένα "αρνητικό" φίλτρο που ονομάζεται "χώρος".
Δεν ρωτάω για να κάνω ισοστάθμιση με τα καλώδια, αλλά για να κάνω κτήμα μου αυτές τις λεπτομέρειες και να χωνέψω τη πληροφορία.
"αυτό και αυτό συντελούν σε αυτό, άρα με βάση τα τάδε χαρακτηριστικά, έχουμε αυτό το αποτέλεσμα."

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.210
Δειχνει άτοπο να θέλω να μάθω τί συμβαίνει σε θεωρητικό επίπεδο όταν το όποιο φίλτρο σχηματίζεται μεταξύ των χαρακτηριστικών του καλωδίου και των μηχανημάτων μου, ειδικά τη στιγμή που έχω ένα "αρνητικό" φίλτρο που ονομάζεται "χώρος".
Δεν ρωτάω για να κάνω ισοστάθμιση με τα καλώδια, αλλά για να κάνω κτήμα μου αυτές τις λεπτομέρειες και να χωνέψω τη πληροφορία.
"αυτό και αυτό συντελούν σε αυτό, άρα με βάση τα τάδε χαρακτηριστικά, έχουμε αυτό το αποτέλεσμα."
Always 20-130 : η καλύτερη μέθοδος...απεγκλωβισμού από συντρίμμια.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.077
Always...20 - 130.

Το τελευταίο καλώδιο ηχείων που προμηθεύτηκα ποτέ ήταν τo παρακάτω:

Αγόρασα αρκετά μέτρα από εκείνο χωρίς δοκιμές και...όσφρηση ονύχων. :Α

Με έχει ικανοποιήσει απολύτως σε οποιοδήποτε παθητικό ηχείο έχει χρησιμοποιηθεί και σε διαφορετικά μήκη.

Μου άρεσαν εκ των προτέρων τα τέσσερα τετραγωνικά χιλιοστά εμβαδού ανά αγωγό,η γεωμετρία τους,ο διαχωρισμός σε επαργυρωμένους κι επικασσιτερωμένους κλάδους,η ευκαμψία σε σχέση με το φάρδος και το ότι ικανοποιούσε τις χαϊενδικές μου καταβολές.Χωρίς λογική τεκμηρίωση το τελευταίον,αλλά κανείς δεν είναι τέλειος.
Άμα μπορούσα θα στο ξήλωνα κι εσένα να στου βάλω μπελντενάκι 2.5-αρι.

Και μετά να κάτσεις να δεις αυτήν την ωραιότατη ταινία: (για ποπ κορν η καλύτερη)

Και να χαίρεσαι με την τραγική ποσότητα υποήχων που κουνάνε τον καναπέ σε κάθε περίπτωση που κάτι γίνεται στην ταινία.

Άντε μετά πες μου που ευθύνεται το καλώδιο...

Δώσανε μπάσο και στο πέρασμα του αέρα, κι ο άλλος ψάχνει να βρει μπάσο στο καλωδιο...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.210
Άμα μπορούσα θα στο ξήλωνα κι εσένα να στου βάλω μπελντενάκι 2.5-αρι.

Και μετά να κάτσεις να δεις αυτήν την ωραιότατη ταινία: (για ποπ κορν η καλύτερη)

Και να χαίρεσαι με την τραγική ποσότητα υποήχων που κουνάνε τον καναπέ σε κάθε περίπτωση που κάτι γίνεται στην ταινία.

Άντε μετά πες μου που ευθύνεται το καλώδιο...

Δώσανε μπάσο και στο πέρασμα του αέρα, κι ο άλλος ψάχνει να βρει μπάσο στο καλωδιο...
Ο άτυπος συντελεστής...TG - προς τιμήν του...Τερματισμένου Μοχλού Ισχύος.
Έχω ήδη Belden...σε καλώδια ρεύματος των sub.
Δεν ασχολούμαι περαιτέρω με παρελκόμενα...παθητικών ηχείων.

Reaction score
12.257
ok, έριξα λίγη μελέτη. Αυτό που έχει περισσότερη σημασία είναι η αντίσταση του καλωδίου που στα μέτρα που τα χρησιμοποιούμε, ούτως ή άλλως συνήθως είναι πολύ χαμηλή. άαααντε να πάω για το belden...

I

iason

Guest
Το πάτε πολύ μακριά χωρίς λόγο. Δεν είναι αυτοσκοπός μου να πάρω το φθηνότερο καλώδιο. Με ενδιαφέρει να μάθω γιατί αυτό το καλώδιο υπερτερεί έναντι του ανταγωνισμού του, ποια στοιχεία το καθιστούν το ιδανικό καλώδιο, τους λόγους και αν τελικά αυτό είναι το καλύτερο, τότε η χαμηλή τιμή είναι το κερασάκι στη τούρτα.

Είναι, αλλά με τα 8TC. Αφού είναι περιττή πολυτέλεια, πάμε για το vfm. Απλά, επειδή συζητάμε για μια εξαιρετικά χαμηλή κατηγορία τιμής, δεν με πειράζει να ψωνίσω αυτό που απο πλευράς προδιαγραφών είναι το καλύτερο. Κακό είναι; Και όπως είπα παραπάνω, αν το καλύτερο δυνατό και με βάση τις προδιαγραφές είναι το Belden 2x2.5, μέσα, γιατί όχι;
Είναι πάνω απ' όλα.
Γιατί? Γιατί το λέει ο Κώστας. :tongue::tongue::tongue:
Post automatically merged:

ok, έριξα λίγη μελέτη. Αυτό που έχει περισσότερη σημασία είναι η αντίσταση του καλωδίου που στα μέτρα που τα χρησιμοποιούμε, ούτως ή άλλως συνήθως είναι πολύ χαμηλή. άαααντε να πάω για το belden...
Το να μην έχεις καλώδιο ηχείων και πας να αγοράσεις, σωστά και θα έκανες να πάρεις Belden.
Να έχεις 8Tc kimber ,να τα βγάλεις και να αγοράσεις Belden, με ξεπερνά.
Τι νομίζεις ότι θα πετύχεις??????

Last edited by a moderator:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
αν εντέλει δε σου κάνουν Νίκο, τα δίνεις στη παντοφλοκρατούσα και τα χρησιμοποιεί για ν'απλώνει ρούχα, χαμένα δε θα πάνε!

A

AKARL

Guest
έχω μια φυσική απέχθεια σε καλωδιακά προϊόντα με προέλευση από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας!
Αν δεν έχεις ακούσει Κσιντάκ Φόιλ Σπήκερ Κέιμπλ ούτε καν να διανοηθείς γίνεται περί του τι εστί γρανιτένια μπάσα, υγρές μεσαίες και αισθαντικές αιθέριες υπσηλές κεκορεζμένης μουσικότητας. Μιλάμε για πλήρη απελευθέρωση των χροιών, τεράστια σκηνή και στις τέσσερις δγιαστάσεις. Μίκρο και μάκρο δυναμικά που προκαλούν δάκρυα στα μάτια. Πλήρης απουσία μηχανικότητας, κόκκου ή γρεζιού. Έχουν μνιά αδιανόητη οργανικότητα η οποία πυκνώνει τα μόρια τση μουσικής. Τα Προάκ σου θα πούνε τον δεσπότη Παναγιώτη. :wink:

:welcome:

ΥΓ: Πάρτα πριν τα χαρίσω στη Ρόζι... :spiteful:

A

amoustakas

Guest
Το να μην έχεις καλώδιο ηχείων και πας να αγοράσεις, σωστά και θα έκανες να πάρεις Belden.
Με το belden θα κάνει ένα restart. Θα πουλήσει το 8TC και μετά θα πάει σε άλλο. Κρυφοκαλωδιάκιας είναι. :)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.077
Με το μπελντενάκι σου δίνεται η δυνατότητα να φτάσεις να πεις αυτό:

Έχω ήδη Belden...σε καλώδια ρεύματος των sub.
Δεν ασχολούμαι περαιτέρω με παρελκόμενα...παθητικών ηχείων.
Άμα φτάσεις να πεις αυτό, σκοπός .. επετεύχθη. ;)

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Αν δεν έχεις ακούσει Κσιντάκ Φόιλ Σπήκερ Κέιμπλ ούτε καν να διανοηθείς γίνεται περί του τι εστί γρανιτένια μπάσα, υγρές μεσαίες και αισθαντικές αιθέριες υπσηλές κεκορεζμένης μουσικότητας. Μιλάμε για πλήρη απελευθέρωση των χροιών, τεράστια σκηνή και στις τέσσερις δγιαστάσεις. Μίκρο και μάκρο δυναμικά που προκαλούν δάκρυα στα μάτια. Πλήρης απουσία μηχανικότητας, κόκκου ή γρεζιού. Έχουν μνιά αδιανόητη οργανικότητα η οποία πυκνώνει τα μόρια τση μουσικής. Τα Προάκ σου θα πούνε τον δεσπότη Παναγιώτη. :wink:

:welcome:

ΥΓ: Πάρτα πριν τα χαρίσω στη Ρόζι... :spiteful:
με τα audionote lexus lx96 έκλεισε το κεφάλαιο καλώδια ηχείων για μένα akarl, τα proac στα καλυτερότερα τους!:neo::neo::neo:
Δώστα στη Ρόζι:whistling:

Reaction score
12.257
Θα μεταθέσω το budget εκεί που κρίνω ότι πραγματικά βοηθά τον ήχο μου, στον χώρο. Οσο περισσότερο ασχολούμαι με τη τοποθέτηση των ηχείων ( άρα κατ'επέκταση με τον χώρο ), ακούω διαφορές που δεν άκουσα ποτέ κατά την εναλλαγή των καλωδίων. Βέβαια, κρατώ μια επιφύλαξη επειδή όλες οι βελτιώσεις με τη τοποθέτηση των ηχείων προκύπτουν με τα 8TC στο σύστημα. Απο την άλλη, αυτά που με ενοχλούσαν με άλλα καλώδια, αναλογικά τα έχει ξεπεράσει κατά πολύ η αλλαγή θέσης των ηχείων μου.

Με το belden θα κάνει ένα restart. Θα πουλήσει το 8TC και μετά θα πάει σε άλλο. Κρυφοκαλωδιάκιας είναι. :)
Μόνο που δεν θα πουλήσω αμέσως το 8TC. ;)
Post automatically merged:

Μόνο μην αρχίσεις να γράφεις για διαφορές μετά, θα ρθω από κει
Πάρε και τον dsp σου μαζί! :p

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.893
Members
38.255
Νεότερο μέλος
konfan