Astronaut Jr. 2ch hi-fi set up

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.072
Και αντί να πάρεις ένα μίνι ντιεσπι να κάνεις ο,τι σκατά ισοστάθμιση θες, ψάχνεις να βρεις τις τυχαίες ισοσταθμίσεις που θα προσφέρουν διαφορετικά καβλώδια, να δεις ποια τυχαία θα ταιριάξει περισσότερο με το τυχαίο ηχοσύστημα στον τυχαίο χώρο με την τυχαία ηχογράφηση που τυγχάνει να θεωρείς ότι ξέρεις τι περιέχει.

Πάντα χωρίς μικρόφωνο, χωρίς μετρήσεις.

Α, και χωρίς σαμπ. Δηλαδή χέσε με.

Δε πας να δεις αν έρχομαι; Είπαμε να το τραβάτε όσο αντέχει, αλλά νταξ.. Το'χετε ξεχειλώσει...

Reaction score
3.628
στο συγκεκριμένο τέστ, και οι δύο λόγοι δεν μπορούν να ισχύουν και εξηγώ:
το θέμα του πιθανού χρηματισμού είναι σχεδόν απίθανο στη συγκεκριμένη περίπτωση του avmentor λόγω 1) του κυρίου Σταματάκου αλλά και 2)επίσης μιας και μιλάμε για 16 διαφορετικά προιόντα τα οποία και τα συγκρίνει μεταξύ τους και κάποιο το θεωρεί καλύτερο και κάποιο χειρότερο, επομένως δε μπορεί να ισχύει αυτό.
Για όλα όμως λέει κάποια - ή + που έχουν σε σχέση με τα καλώδια αναφοράς του.
Δε μπορεί μ' άλλα λόγια να "τον πληρώσανε και οι 16" για να θάψει τα προϊόντα τους!!!
Το δεύτερο που αφορά το χώρο ναι μεν επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα αλλά...αν υπάρχουν διαφορές μεταξύ των προς δοκιμή καλωδίων σ'οποιοδήποτε χώρο θα εξακολουθούν να υπάρχουν, ίσα-ίσα, όσο πιο σωστός ο χώρος τόσο πιο ακουστές οι διαφορές.
Θα συμφωνήσω μαζί σου όμως ότι μόνο αν τις επιβεβαιώσω μέσω ακρόασης τις ακουστικές εντυπώσεις που αναφέρει κάποιος τότε θα είμαι 100% σίγουρος για την ύπαρξη ή μη των όποιων διαφορών.
Μας δίνει όμως ένα μπούσουλα, ανάλογα του τι θέλει ο καθένας να πετύχει και του του τι θέλει να πληρώσει, ν' ακούσει κάποια καλώδια που έχει ήδη δοκιμάσει ο κύριος Σταματάκος και να έχει μια βάση διαλογής.;)
Post automatically merged:

α)πλήρη διαγραφή πληροφοριών σ'αυτή τη κατηγορία καλωδίων δεν υπάρχει.
β) δεν έχει νόημα αυτό μιας και όλα τους ακούγονται δραματικά καλύτερα από ένα φθηνό καλώδιο.
Δε χρειάζεται ν'αποδείξει τ' αυτονόητα Νίκο!
Με 2€/μέτρο δεν ακούς όπως με τα 50€ ή τα 300€!..πως να το κάνουμε??
απλά δε γίνεται!!
Πηγαινε σε ενα καταστημα ηλεκτρολογικων και παρε καλωδιο ρευματος ευκαμπτο 2*4.

Δοκιμασε το σε σχση με οτι εχεις τωρα.Δε θα ακουσεις διαφορα-ουτε καν μετρησιμη στο οριο των 20khz καλα καλα.

Ο ιδιος μυθος περι ποιοτητας καλωδιων ισχυει και για την διπλοκαλωδιωση.Θελουν να σε βαζουν να παιρνεις διπλασιο μηκος.

Reaction score
12.255
Και αντί να πάρεις ένα μίνι ντιεσπι να κάνεις ο,τι σκατά ισοστάθμιση θες, ψάχνεις να βρεις τις τυχαίες ισοσταθμίσεις που θα προσφέρουν διαφορετικά καβλώδια, να δεις ποια τυχαία θα ταιριάξει περισσότερο με το τυχαίο ηχοσύστημα στον τυχαίο χώρο με την τυχαία ηχογράφηση που τυγχάνει να θεωρείς ότι ξέρεις τι περιέχει.

Πάντα χωρίς μικρόφωνο, χωρίς μετρήσεις.

Α, και χωρίς σαμπ. Δηλαδή χέσε με.

Δε πας να δεις αν έρχομαι; Είπαμε να το τραβάτε όσο αντέχει, αλλά νταξ.. Το'χετε ξεχειλώσει...
Σιγά μη πάρω Minidsp. Όσο το σκέφτομαι, τόσο πιο κοντά έρχομαι στον SHD. Αλλά όχι τώρα. Αν μου καθόταν και μια δοκιμή, τι καλά?!
Επίσης, αν είναι να πάρω minidsp που δεν παίζει dirac, ποιος ο λόγος να το πάρω καν; Αφού μπορώ να φορτώσω καμπύλες και στο player μου.

Δοκιμασε το σε σχση με οτι εχεις τωρα.Δε θα ακουσεις διαφορα-ουτε καν μετρησιμη στο οριο των 20khz καλα καλα.

Ο ιδιος μυθος περι ποιοτητας καλωδιων ισχυει και για την διπλοκαλωδιωση.Θελουν να σε βαζουν να παιρνεις διπλασιο μηκος.
Θα τις ακούσει, γιατί τις άκουσε. Θα ξεφύγει όμως η κουβέντα, οπότε διάβασε τί έχει ειπωθεί στο σχετικό νήμα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.072

Σωστά αυτά που λες.

Ωστόσο, το απλό ηλεκτρολογικό καλώδιο, που είναι άριστο για τη χρήση στην οποία προορίζεται, δε τους αρκεί ούτε σε αυτήν ακριβώς την χρήση, καθώς ψάχνουν "χαϊεντιλας" καβλώδια για να περνάει ωραία το ρέβμα.

Πόσο μάλλον να χρησιμοποιηθεί αυτό το ποταπό καβλώδιο για τα υπερπολύτιμα χρεπια ηχεία που έχουν...

Σημείωσε δε, το εξής:
Είμαι ακόμα πιο αυστηρός από σένα.

Δηλαδή, δε δέχομαι πως το καλώδιο που βγάζει ο γιγάντιος κολοσσός που ακούει στο όνομα "μπελντεν", με την τρομερή τεχνολογία και τεχνογνωσία που διαθέτει, με τις μετρήσεις που παρέχει και με την πιστοποίηση για χρήση ως "καλώδιο ηχείων", είναι ίδιας αξίας με το κοινό ηλεκτρολογικό που έχει ενδεδειγμένη χρήση αυτή του ρεύματος στα 230 βολτ.

Δέχομαι χωρίς πολλά πολλά, χωρίς αντιρρήσεις, πως το εξειδικευμένο καλώδιο ηχείων της μπελντεν, είναι άριστο για αυτή τη χρήση που προβλέπεται, και επίσης δέχομαι με τον ίδιο τρόπο πως το καλώδιο ρεύματος της μπελντεν, ομοίως είναι άριστο για τη χρήση που προβλέπεται.

Ο,τι προβλέπεται αν κάνεις, θα είσαι συνεπής με τις προδιαγραφές και ως εκ τούτου θα έχεις το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Κι αυτό ισχύει παντού.

Προβλέπεται ισόπλευρο τρίγωνο ακρόασης, όχι πανοράματος.

Προβλέπονται συγκεκριμένοι χρόνοι αντήχησης στο χώρο ακρόασης, όχι αντίλαλος.

Προβλέπονται συγκεκριμένα ταργκετ κερβ, συγκεκριμένα όρια στάθμης για αναπαραγωγή στη στάθμη αναφοράς, χρήση σάμπ σε συγκεκριμένες θέσεις και με συγκεκριμένη ενσωμάτωση, συγκεκριμένα συχνοτικά όρια, όλα προβλέπονται, όπως και έχουν διατυπωθεί στο παρόν φόρουμ αναλυτικά.

Κάνε τα προβλεπόμενα βρε άνθρωπε, αμάν πια...

Το μόνο που δεν προβλέπεται, είναι οι ...δοκιμές.
Σόρρυ γκαιζ, αυτό δεν προβλέπεται.
Λάθος σας τα'παν.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.017
Επίσης, αν είναι να πάρω minidsp που δεν παίζει dirac, ποιος ο λόγος να το πάρω καν;
Ποιος είπε να πάρεις minidsp χωρίς Dirac?
Προφανώς δεν έχει κανένα νόημα

Reaction score
12.255
Δέχομαι χωρίς πολλά πολλά, χωρίς αντιρρήσεις, πως το εξειδικευμένο καλώδιο ηχείων της μπελντεν, είναι άριστο για αυτή τη χρήση που προβλέπεται, και επίσης δέχομαι με τον ίδιο τρόπο πως το καλώδιο ρεύματος της μπελντεν, ομοίως είναι άριστο για τη χρήση που προβλέπεται.
Και εδώ έρχεται η επόμενη απορία μου. Αφού τα καλώδιά της τα πιστοποιεί για συγκεκριμένες χρήσεις, που οφείλονται οι διαφορετικές σειρές ανά κατηγορία; Που αποσκοπούν;

Ποιος είπε να πάρεις minidsp χωρίς Dirac?
Προφανώς δεν έχει κανένα νόημα
Ναι βρε Dimi, αλλά αν είναι να πάρω minidsp με dirac, βάζω λίγα παραπάνω και παίρνω SHD. Σύγκριση τιμής ανάμεσα σε καινούργιο minidsp & dirac σε σχέση με μεταχειρισμένο SHD. Aν είναι να κάνω το βήμα δηλαδή, θα το κάνω με τρόπο που θα πάρει τη θέση της υφιστάμενης προενίσχυσης.

Reaction score
12.255
... και θα φτιαξεις το χωρο οπως ειπαμε, ζητημα αν θα κρατησεις το καναπε.
Ναι, θα πάρω τα ζαντολάστιχα του focus να τα κάνω καθίσματα. Μέχρι να βγει απο το συνεργείο, θα έχω αλλάξει σπίτι. :p
Post automatically merged:

Ή μπορώ να πάρω και τα ίδια τα καθίσματα του Focus. Χμμμμμ...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.072
Και εδώ έρχεται η επόμενη απορία μου. Αφού τα καλώδιά της τα πιστοποιεί για συγκεκριμένες χρήσεις, που οφείλονται οι διαφορετικές σειρές ανά κατηγορία; Που αποσκοπούν;
Εμένα η απορία μου είναι γιατί δε κάνεις τα προβλεπόμενα, κι αντ'αυτου, απλώς έχεις τέτοιες "απορίες".
Απορίας άξιο.
Είσαι περίεργος;
Ξέρεις τι λένε για την περιέργεια..

Τέλος πάντων, δεν είμαι δω για να λύνω τις "απορίες" σου.
Δεν πληρώνομαι αρκετά;
Δες το με τη διοίκηση.

Reaction score
12.255
Εμένα η απορία μου είναι γιατί δε κάνεις τα προβλεπόμενα, κι αντ'αυτου, απλώς έχεις τέτοιες "απορίες".
Απορίας άξιο.
Είσαι περίεργος;
Ξέρεις τι λένε για την περιέργεια..

Τέλος πάντων, δεν είμαι δω για να λύνω τις "απορίες" σου.
Δεν πληρώνομαι αρκετά;
Δες το με τη διοίκηση.
H απάντηση είναι απλούστατη: με ενδιαφέρει η γνώση σε ό,τι μου κεντρισει το ενδιαφέρον. Οι προτεινόμενες λύσεις έχουν καλυφθεί άλλωστε, μένει να τις υλοποιήσω. Γιατί να μη μάθουμε, συζητήσουμε και κάτι παραπάνω;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.072
H απάντηση είναι απλούστατη: με ενδιαφέρει η γνώση σε ό,τι μου κεντρισει το ενδιαφέρον. Οι προτεινόμενες λύσεις έχουν καλυφθεί άλλωστε, μένει να τις υλοποιήσω. Γιατί να μη μάθουμε, συζητήσουμε και κάτι παραπάνω;
Γιατί δεν έχει ενδιαφέρον το θέμα, και γιατί έχει εξαντληθεί κατ'επαναληψιν στο παρελθόν, είναι κουραστικό να ξαναλέμε τα ίδια και τα ίδια δεκάδες και εκατοντάδες φορές, και πάλι να ρωτάτε τα ίδια. Ψάξτε και βρείτε τα, αν νομίζετε ότι έχει νόημα να ασχολείστε με τέτοια θέματα εν έτει (παρά τρίχα) 2020..

Τα γράψαμε εκεί που ήταν να τα γράψουμε, τα ξαναγραψαμε στο θρεντ του ενός, στο θρεντ του άλλου, στο θρεντ για λάμπες, στο θρεντ για το ένα και για το άλλο, τώρα θα πρέπει να τα ξαναγράψουμε στο θρεντ του αστροναύτη, μετά στο θρεντ του ιωανννης, και άλλη δουλειά δεν έχουμε, να ασχολούμαστε με αηδίες.

Πάρε ενεργά.

Last edited:

Reaction score
12.255
Γιατί δεν έχει ενδιαφέρον το θέμα, και γιατί έχει εξαντληθεί κατ'επαναληψιν στο παρελθόν, είναι κουραστικό να ξαναλέμε τα ίδια και τα ίδια δεκάδες και εκατοντάδες φορές, και πάλι να ρωτάτε τα ίδια. Ψάξτε και βρείτε τα, αν νομίζετε ότι έχει νόημα να ασχολείστε με τέτοια θέματα εν έτει (παρά τρίχα) 2020..

Τα γράψαμε εκεί που ήταν να τα γράψουμε, τα ξαναγραψαμε στο θρεντ του ενός, στο θρεντ του άλλου, στο θρεντ για λάμπες, στο θρεντ για το ένα και για το άλλο, τώρα θα πρέπει να τα ξαναγράψουμε στο θρεντ του αστροναύτη, μετά στο θρεντ του ιωανννης, και άλλα δουλειά δεν έχουμε, να ασχολούμαστε με αηδίες.
Ε, μην ασχολείστε βρε Κώστα. Κάντε unwatch όσοι έχετε κουραστεί και υπόσχομαι να μην αναφέρω τα nicknames σας, παρά μόνο όταν αρχίσω να υλοποιώ και χρειαστώ βοήθεια. Καλύτερα;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.072
Ναι. Καλύτερα.

Απλώς όπως και συ το ανέφερες, με ένα φίλο σου που άρχισε να σου λέει χαζά για πχιότητες όταν δεν έχει κάνει τίποτα από τα βασικά, έτσι κι εμείς, όταν δεν έχεις κάνει τα βασικά, αντιδρούμε (αναμενόμενα) αρνητικά, χωρίς προφανώς να έχουμε προσωπικό όφελος, αλλά με σκοπό να σου δείξουμε το δάσος.

Για το δέντρο, δε μιλάμε. Αυτό λέω. Δεν αξίζει τον κόπο. Μη με ρωτάς.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.909
Νίκο η αλήθεια είναι ότι τα έχουν γράψει τόσες πολλές φορές , που καταντάει κουραστικό.
Μην ασχολείσαι με καλώδια και άλλες λοιπές παπαριές.
Η κάνε τα προβλεπόμενα και μετά για το 1% και αν , ψάξε το με τα καβλώδια.
Εχω σύστημα με ενεργά ηχεία και ηλεκτρονικό κροςς που μάτωσα για να συγκεντρώσω τα επιμέρους κομμάτια , μαζί και με τα μεγάφωνα και τις καμπίνες εννοείται. Τετράδρομο , άρα 4 ενισχυτές ηλεκτρονικό κροςς , κορυφαία μεγάφωνα , (όχι γιατί το λέω εγώ αλλά γιατί είναι από μετρήσεις thiele small) καμπίνες σούπερ ντούπερ και με ειδική σχεδίαση, κλπ κλπ κλπ, και έχω καλώδια της οκάς που λέμε. Ναι απλό καλώδιο ηχείων λευκό 2,5 καρρέ στους δορυφόρους σε κ'αθε μεγάφωνο και 4 καρρέ στα woofers. Και άλλα 2χ 4 καρρέ στα σαμπς. Οι διαφορές που ακούω όταν αλλάζω κάτι στην ισοστάθμιση των ενεργών από το ηλεκτρονικό κροςς είναι απείρως μεγαλύτερες και σημαντικότερες από τις τυχαίες αλλαγές καλωδίων , που σημειωτέον δεν ακούγονται πάντα. Αλλαξα το καλώδιο των tweeters για το χατήρι φίλου που μου τα είχε ζαλίσει . Δεν υπήρχε καμία διαφορά. Στο ένα κανάλι το δικό μου και στο άλλο το δικό του το Super. Τα ηχεία στην μέση του δωματίου δίπλα δίπλα για να μειωθεί στο ελάχιστο η διαφορετική επίδραση του χώρου λόγω τοποθέτησης. Α! και σήμα mono . Για να απίζουν ακριβώς το ίδιο περιεχόμενο. Μετα balance μία δε μία αρ. Καμία διαφορά. Μία υποψία που υπήρχε για μικρή διαφορά στην λεπτομέρεια , απλά διεγράφη με την αντιμετατόπιση των ηχείων. Το ένε πήρε την θέση του άλλου. Η διαφορά παρέμεινε, στην ίδια θέση άσχετα από το ηχείο , ως εκ τούτου , είναι θέμα θέσης.
Υπ"όψην το καλώδιο που μου έφερε ο φίλος κάνει κάτι σε 200e το μέτρο ατερμάτιστο. Όχι ότι υπήρχε ποτέ περίπτωση να δώσω αυτό το ποσό για καλώδιο ηχείων. Απλά γιατί δεν υπάρχει.
Η ίδια αλλαγή έγινε και στην συνέχεια και με το mid. το ίδιο ακριβώς πείραμα. Καμία διαφορά. Μάλλιστα πάλι υπήρχε μία υποψία ότι το ακριβό έπαιζε λίγο χαμηλότερα σε στάθμη , πράγμα το οποίο τελικά δεν εξακριβώθηκε.
Οι μετρήσεις στάθμης , έγιναν με ψηφιακό ντεσιμπελόμετρο , για του λόγου το αληθές ,με γενήτρια ημιτόνων από pc και από DAT.

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.536
Τα καλώδια φυσικά και έχουν διαφορές μεταξύ τους.... έχουν χωρητικότητα, επαγωγή, αντίσταση ... και σε συνάρτηση με την αντίσταση εισόδου που συναντούν σχηματίζουν φίλτρα ή αλλιώς ...equalizer...
Μας ενδιαφέρει όμως;;;
Ίσως... αν είμαστε υπέρ του "αμόλυντου πιουρίστικου" (κολοκύθια με ρίγανη...) ήχου και έχουμε αυτιά νυχτερίδας ...
Όσοι όμως έχουν δεχθεί την ισοστάθμιση σαν απαραίτητο συστατικό στο σύστημα τους ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ή αν δεν το κάνουν θα έπρεπε να το κάνουν....
Διότι και μεγάλες διαφορές να είχαν τα καλώδια (που δεν έχουν καν...) θα τα "σιάξει" όλα το EQ...
Εντάξει δε λέμε να πάρεις και το πιο μάπα καλώδιο, πρέπει να πληρεί κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά π.χ. στα καλώδια ηχείων να έχει μια ικανή διάμετρο αλλά μέχρις εκεί!!!!!
Για να μην τα πολυλογώ... πάρε αυτά που ουρλιάζει ο EAR και αρκετοί ακόμη.... άσε τις υπερβολές, με τα ρέστα πάρε σαμπ, ισοστάθμιση ή πιες τα μπύρες...

Last edited:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.632
@Astronaut Jr.: να σου πω και το άλλο. Εάν ψάξεις το info sheet των ηχείων μου, θα δεις ότι προτείνει καλώδια ηχείων συγκεκριμένων χαρακτηριστικών (δεν ακολούθησα την πρόταση, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία). Έχουν και τα δικά σου ηχεία κάτι αντίστοιχο;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.887
Members
38.255
Νεότερο μέλος
grMarios