ΔΥΟ ΚΙ (Ε)ΝΑ ΚΑΙΕΙ!

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.407
Αφου το εξηγησε ο Κωστας. Το ηχειο δεν εχει συμμετρικη διασπορα αριστερα/δεξια οταν ειναι ξαπλωτο. Συνεπως δεν κανει για κεντρικο αν μπει ξαπλωτο. Κανει αν μπει ορθιο. Αλλα τοτε πρεπει και τα L R να ειναι ιδια και ορθια επισης.

Επομενως ο Βασιλης ειτε θα παρει τριαδα Α77 ειτε θα συνεχισει με Α7. Ενα Α77 μονο του δεν μπαινει στο συστημα.

Last edited:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.400
Αφου το εξηγησε ο Κωστας. Το ηχειο δεν εχει συμμετρικη διασπορα αριστερα/δεξια οταν ειναι ξαπλωτο. Συνεπως δεν κανει για κεντρικο αν μπει ξαπλωτο. Κανει αν μπει ορθιο. Αλλα τοτε πρεπει και τα L R να ειναι ιδια και ορθια επισης.

Επομενως ο Βασιλης ειτε θα παρει τριαδα Α77 ειτε θα συνεχισει με Α7. Ενα Α77 μονο του δεν μπαινει στο συστημα.
Συμφώνησε όμως στο post του Δημήτρη ότι το "πρόβλημα" αυτό είναι τόσο αμελητέο για home use που μπορείς και να το ξεχάσεις εντελώς.

Κάνω λάθος;

Reaction score
6.483
Άραγε είναι έτσι;...εννοω για τα ορθια ξαπλωτα...
Η πολικη αποκριση οι λοβοι ακτινοβολιας ειναι θεμελιωδες για σωστη εικονα.
Τα γουειβγκαιντ φτιαχνονται με συγκεκριμενο σχημα,στουντιακα θα δειτε οβαλ σχηματα για καποιο λογο...
Τι θελουμε τελικα πολυ καλη οριζοντια και καθετη;
Μονο οριζοντια,μονο καθετη; ποσο ολα αυτα στην μπροστινη τριαδα θα παιξουν τον ρολο; που βρισκονται οι πλαινοι τοιχοι και που η θεση ακροασης;

Last edited:

Reaction score
6.483
Τα ριμπον λοιπον,γενικα, εχουν απιστευτα τρομερη διασπορα στον οριζοντιο αξονα, και εδω η εταιρια τα υποβοηθα λογω σχηματο γουειβγκαιντ...
Το τι θελουμε εμεις θα καθορισει το πως θα τοποθετηθει για να μην εχουμε τρυπες στην εικονα ή θολωμα αυτης....
Τροφη για σκεψη...:)

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
83.986

Οταν βλέπω την απάντηση ενός υπαλλήλου σε κάποιο μέιλ να έρχεται σε σύγκρουση με τα γραφόμενα στο επίσημο manual του ηχείου μου μπαίνουν ψύλλοι στα αυτιά.

Ή δεν εχουν πραγματική τεκμηρίωση του pattern διασποράς διαθέσιμη :o
Ή εχουν και ο υπάλληλος δεν την γνωρίζει και το παίζει μάγκας
Ή κάτι άλλο ρωτάει ο @vastsar στο γράμμα του (δεν είδαμε την ερώτηση)

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.407
Α, οκ, δεν ειχα δει το μανιουαλ. Σε καθε περιπτωση, δε θα το επαιρνα για κεντρικο επειδη δεν ειναι συμμετρικο ξαπλωτο. Και ορθιο πιθανον να εχει θεμα λογω ριμπον (εκτος αν μπορει να γυρισει το ριμπον). Καλυτερα το μικρο.

Dimifoot

Editor
Reaction score
83.986
Εγω θα το έπαιρνα και θα το έβαζα έκκεντρα.

Αλλά και με το μικρό δεν υπάρχει πρόβλημα με την διασπορά οταν το βάζουμε υπο κλίση κάτω απο την οθόνη; ;)

Αμα αρχίσουμε τις στουντιακές χαϊεντιές, δεν θα τελειώσουμε ποτέ :roflmao:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.407
Οπως και να το βαλεις, δε θα εχει συμμετρική διασπορα. Θεωρητικα η συμμετρικη διασπορα του κεντρικου ειναι μαστ για καλη στερεοφωνια. Εσεις οι πολυκαναλοι δε φωναζετε για τη σημασια του κεντρικου ;-) Πρακτικα βεβεια μπορει να ειναι λεπτομερεια μεσα στο χαος των αλλων παραμετρων ενος χωρου. Πασο.

Το θεμα που αναφερεις με την κλιση του μικρού ειναι πολυ λιγότερο σημαντικο. Αυτο ερχεται με dsp. Το αλλο, η ασυμμετρια δεξια αριστερα δεν ερχεται με τίποτα.

Last edited:

stampol

Οι θυσίες...
Reaction score
5.371
Aρα αν καποιος παρει 5 η 7 Αdam77X μπορει να τα βαλει ολα οριζοντια? η θα πρεπει να τα βαλει ολα καθετα?

Reaction score
4.151
Όχι, δεν εννοούν αυτο. Δεν ισχύει ποτέ.
Αλλά ναι, χρειάζεται να δούμε και την ερώτηση.
Τους εγραψα πολυ απλα ποια θα ηταν η γνωμη τους αν προστεθει σε ενα πολυκαναλο συστημα τεσσαρων Α7Χ, ενα Α77Χ για χρηση κεντρικου ηχειου.
Νομιζω οτι αυτο που γραφει παρακατω στα χαρακτηριστικα του ηχεια Α77Χ βρισκει την λογικη της απαντησης που μου εδωσαν.

The special feature of the A77X is its 2 1⁄2-way system. Both 7” woofers start to work together at 38 Hz and at 400 Hz one woofer fades out and only the second woofer continues to operate in the midrange up to 3 kHz. This prevents interferences and possible phase cancellation in the critical midrange. Even though frequency transitions and potential distortions lie outside these areas, the human ear is particularly sensitive to midrange frequencies.

Last edited:

Reaction score
6.483
Ειναι σαν να ρωτας την vw ας πουμε εαν μπορεις να βαλεις εναν τροχο αλλης διαστασης στο golf σου... :p

Reaction score
4.151
Αφου ειπαμε να γλυτωσουμε λεφτα :biggrin:

Γενικα κανω καποιες σκεψεις....
Μ αρεσει το Α77Χ. Να κανεις ενα τετοιο συστημα με ιδια ηχεια πας τελειως αλλου οικονομικα.
Αν βαλεις ενα κεντρικο, μηπως μετα απο κανα χρονο θα σου ερθει η επιθυμια ν αλλαξεις και το δεξι με το αριστερο σε Α77? Μετα ομως απο αλλο ενα χρονο δεν θα σου ερθει η επιθυμια να κανεις το ιδιο και με τα πισω?

Ολα τα παραπανω σβηνουν αμεσως αν βαλεις μια κι εξω τα παντα σε Α7Χ. Και μαλλον εδω με βλεπω να σταματαω. Μελλοντικα ενα ακομη σαμπ. Κατα πασα πιθανοτητα ιδιο με το υπαρχων.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.605
Βασιλη καλημερες ομορφες...και για μενα το ηχητικο παιχνιδι εχει αλλαξει σημαντικα πλεον με την πωληση των 802 Nautilus και την προσθηκη των 805 matrix ως βασικων monitors ηχειων και την προσθηκη ενος SVS 4000 sealed sub woofer ! Eννοειται οτι ακομα ειμαι με την Lio-8 Metric την οποια λειτουργω ως προ -dac-crossover με τελικο για τα front εναν Mcormack Deluxe edition DNA-1 ,τον Krell απλα να καθεται στην ακρη ,σετρισμα στη Metric κατοπιν χειρας βοηθειας (ουσιαστικης εννοειται )απο το φιλτατο μελος Dapost ,μετρησεις κι ενα τελικο αποτελεσμα απροσδοκητα ομορφο που με ξανα εβαλλε στην μπριζα μιας και εδω και 5 χρονια τα ειχα παρατησει μετα απο 25 χρονια ηχητικων αναζητησεων και μαλακισμενων ξοδεματων σε χρημα και ωρες !!!Δυστυχως λογω απιστευτων εξοδων πλεον με τη δουλεια και τα παιδια το παιχνιδι μου ειναι πλεον περιορισμενο απο θεμα κοστους και χρονου αλλα δε βαρισεαι...ζησαμε και μερες ζορικες και παιχνιδιαρες..

Dimifoot

Editor
Reaction score
83.986
Βασιλη καλημερες ομορφες...και για μενα το ηχητικο παιχνιδι εχει αλλαξει σημαντικα πλεον με την πωληση των 802 Nautilus και την προσθηκη των 805 matrix ως βασικων monitors ηχειων και την προσθηκη ενος SVS 4000 sealed sub woofer ! Eννοειται οτι ακομα ειμαι με την Lio-8 Metric την οποια λειτουργω ως προ -dac-crossover με τελικο για τα front εναν Mcormack Deluxe edition DNA-1 ,τον Krell απλα να καθεται στην ακρη ,σετρισμα στη Metric κατοπιν χειρας βοηθειας (ουσιαστικης εννοειται )απο το φιλτατο μελος Dapost ,μετρησεις κι ενα τελικο αποτελεσμα απροσδοκητα ομορφο που με ξανα εβαλλε στην μπριζα μιας και εδω και 5 χρονια τα ειχα παρατησει μετα απο 25 χρονια ηχητικων αναζητησεων και μαλακισμενων ξοδεματων σε χρημα και ωρες !!!Δυστυχως λογω απιστευτων εξοδων πλεον με τη δουλεια και τα παιδια το παιχνιδι μου ειναι πλεον περιορισμενο απο θεμα κοστους και χρονου αλλα δε βαρισεαι...ζησαμε και μερες ζορικες και παιχνιδιαρες..
Φαίνεται ενδιαφέρον θέμα. Γράψε κάτι παραπάνω.
Τι άλλαξε;

@wizzy ?
@vlasis κάπου υπάρχει ενα δικό σου θρεντ.
Περιμένουμε ανάλυση του θέματος.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.605
Σιγουρα τα δεδομενα μου στον ηχο αλαξαν απροσμενα θα ελεγα....ισως γιατι ποτε δεν πιστευα οτι μπορεις να σεταρεις σωστα δυο δορυφορους με ενα καλο σαμπακιον και να εχεις τετοιο αποτελεσμα ...για μενα υπεροχο με σωματα και δυναμικη ...!Αν και τα 805 ειναι μικρα σαν monitors δεν περιμενα να εχω τετοια αποτελεσματα ....στο παρελθον ειχα ενα Velodyne DD 15 aλλα ποτε δεν μπορεσα να ευχαριστηθω και να το σετααρω οπως ηθελα και να εχω τετοια αποτελεσματα οπως με το SVS και την Metric βεβαια που εχω φερει και το eq μου εκει που πρεπει αναλογα με τον χωρο μου βεβαια και τα οποια προβληματα υπαρχουν σε αυτον !
Φαίνεται ενδιαφέρον θέμα. Γράψε κάτι παραπάνω.
Τι άλλαξε;

@wizzy ?
@vlasis κάπου υπάρχει ενα δικό σου θρεντ.
Περιμένουμε ανάλυση του θέματος.
θελω να κανω ακομα καποια πραγματα και θα συνεχισω στο παλιο δικο μου thread ..

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.442
Σιγουρα τα δεδομενα μου στον ηχο αλαξαν απροσμενα θα ελεγα....ισως γιατι ποτε δεν πιστευα οτι μπορεις να σεταρεις σωστα δυο δορυφορους με ενα καλο σαμπακιον και να εχεις τετοιο αποτελεσμα ...για μενα υπεροχο με σωματα και δυναμικη ...!Αν και τα 805 ειναι μικρα σαν monitors δεν περιμενα να εχω τετοια αποτελεσματα ....στο παρελθον ειχα ενα Velodyne DD 15 aλλα ποτε δεν μπορεσα να ευχαριστηθω και να το σετααρω οπως ηθελα και να εχω τετοια αποτελεσματα οπως με το SVS και την Metric βεβαια που εχω φερει και το eq μου εκει που πρεπει αναλογα με τον χωρο μου βεβαια και τα οποια προβληματα υπαρχουν σε αυτον !

θελω να κανω ακομα καποια πραγματα και θα συνεχισω στο παλιο δικο μου thread ..
Γειά σου ρε αγόρι και χρόνια πολλά.
Γιατί τα πούλησες τα 802? Από ότι θυμάμαι σου άρεσαν.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.605
Γειά σου ρε αγόρι και χρόνια πολλά.
Γιατί τα πούλησες τα 802? Από ότι θυμάμαι σου άρεσαν.
Γεια σου Γιανναρε ...καλη χρονια φιλε μου με υγεια ευχομαι.....για αρχη να σου πω οτι ειχα το συστημα ουσιαστικα παρατημενο (μονο για το home cinema το δουλευα )κατι χρονια,απο την αλλη βαρεθηκα και απο την παρα αλλη ασχοληθηκα με τη φωτογραφια και ολα πηγαν πισω !Τωρα σχετικα με τα 802 πραγματικα μου αρεσαν απλ τα χορτασα 14 χρονια και ηθελα να τα δωσω πλεον .Ακουσα και ενα συστημα με δυο 805 Νautilus και δυο τεραστιες σαμπαρες απο την Dynaudio φιλε και ειπα τελος....θα παω και εγω ετσι και πραγματι το ξεκινησα...αλλη ουσια φιλε και αλλο παιχνιδι ηχητικο ...
Θα το συνεχισουμε αλλου γιατι χαλαμε το thread του Βασιλη μας...
Γεια σου Γιανναρε ...καλη χρονια φιλε μου με υγεια ευχομαι.....για αρχη να σου πω οτι ειχα το συστημα ουσιαστικα παρατημενο (μονο για το home cinema το δουλευα )κατι χρονια,απο την αλλη βαρεθηκα και απο την παρα αλλη ασχοληθηκα με τη φωτογραφια και ολα πηγαν πισω !Τωρα σχετικα με τα 802 πραγματικα μου αρεσαν απλ τα χορτασα 14 χρονια και ηθελα να τα δωσω πλεον .Ακουσα και ενα συστημα με δυο 805 Νautilus και δυο τεραστιες σαμπαρες απο την Dynaudio φιλε και ειπα τελος....θα παω και εγω ετσι και πραγματι το ξεκινησα...αλλη ουσια φιλε και αλλο παιχνιδι ηχητικο ...
Θα το συνεχισουμε αλλου γιατι χαλαμε το thread του Βασιλη μας...
20190917114411_af01c878.jpeg

δυο τετοια φιλε........

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.475
Members
38.188
Νεότερο μέλος
kotsos134