Από nordost σε κάτι άλλο !!!

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.205
Είχα διαβάσει ότι την κυψελίδα δεν πρέπει να την αφαιρούμε γιατί είναι η άμυνα του αυτιού απέναντι στα μικρόβια και στις μολύνσεις, εγώ πάντως δεν μπορώ να έχω τέτοιο πράγμα μέσα στο αυτί μου - μου προκαλεί φαγούρα - οπότε με τις μπατονέτες του δίνω και καταλαβαίνει. :geek:
Υπάρχει μερίδα ατόμων στα οποία η κυψελίδα μπορεί να μην ακολουθεί τη φυσιολογική ατέρμονη πορεία απαγωγής μέσα από τον ακουστικό πόρο.Σε αυτά τα αυτιά η κυψελίδα μπορεί να συσσωρεύεται στερεοποιούμενη σε τακτά χρονικά διαστήματα,ανά εξάμηνο ή δωδεκάμηνο λ.χ.

Υπάρχουν επίσης άτομα με εκδήλωση φαγούρας από έκζεμα ή ψωρίαση ή ακόμα και με συνοδές επιολύνσεις από μικρόβια ή μύκητες στην πρόσφορη ελέω συνθηκών δερματική περιοχή του ακουστικού πόρου.

Τέτοιες περιπτώσεις χρειάζονται τακτική παρακολούθηση από ειδικό αντί να προέβαιναν σε αυτοσχέδιες επεμβάσεις ύστερα από πιθανές παροτρύνσεις γνωστών τους.Ιδίως άμα κάτω από τη συσσωρευμένη κυψελίδα θα έχουν εγκατασταθεί μολύνσεις,μερικές φορές και από εσφαλμένους χειρισμούς από πλευράς πάσχοντα.

Ο καθαρισμός της κυψελίδας σε αυτές τις περιπτώσεις γίνεται ύστερα από σύντομη προετοιμασία του ωτός με κατάλληλα για κάθε περίπτωση σκευάσματα.Το δε διάλυμα για τον καθαρισμό πρέπει να μη γίνεται καθόλου αισθητό είτε ως θερμότερο είτε ψυχρότερο σε σχέση με τη θερμοκρασία σώματος.Αμέσως μετά δεδομένη διαδικασία καθαρισμού κρίνεται σκόπιμο να εξεταζόταν η ακεραιότητα του τυμπανικού υμένα,κατά πόσο επίσης ο δερματικός ιστός στο εξωτερικό αυτί θα παρουσίαζε φλεγμονή και ποιες θα ήταν οι ενδεδειγμένες σταγόνες για πλήρη αποθεραπεία.

Last edited:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.909
Λέανδρε Θαύμα - θαύμα. Ο αστροναύτης ανακάλυψε τα καλώδια ρέβματος.
Το απολωλός πρόβατο γύρισε.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.064
Σωστά. ;)

Ιδανικά; Θερμοκρασία σώματος πρέπει να είναι το υγρό πριν μπει στο αυτί. Οπότε, το αφήνεις πχ σε επαφή με την κοιλιά σου κάνα δεκάλεπτο, να αποκτήσει θερμοκρασία, και μετά βάζεις. Ξέχασα να το γράψω..

Το όμοιο ισχύει και για το καθαρό νερό για ξέπλυμα, και για οποιεσδήποτε ωτικες σταγόνες.

Μια επίσκεψη σε ωριλά, είναι πάντα η καλύτερη δυνατή λύση, για οποιοδήποτε πρόβλημα στο αυτί, όσο "μικρό" κι αν σας φαίνεται, ακόμα και μόνο για οδηγίες, σε περίπτωση οποιασδήποτε "ευαισθησίας". ;)

Η Valsalva με κλειστή μύτη, είναι μια εύκολη και απλή διαδικασία για να ελέγχετε ανά πάσα στιγμή την βατότητα της ευσταχιανής, και να εξισορροπείται η ατμοσφαιρική πίεση ένθεν κι ένθεν του τυμπανικού υμένα.

Ο γιατρός, είναι φίλος σας. 50€.

Last edited:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.909
Valsalva πολλοί την φοβούνται. Το κάνω συχνά στην πτήση και βλέπω άλλους συναδέλφους να με κοιτάζουν με δέος και τρόμο, θα χαλάσω λέει τα αυτιά μου και διάφορα άλλα τέτοια χαριτωμένα.
Οταν τους λέω ότι είναι συμβουλή ΩΡΛ του μπαμπά εν προκειμένω , παθαίνουν (ανα)φυλακτικό σοκ , σαν τα βαμπίρ ένα πράγμα. :lolsign:

Reaction score
2.803
Ωραία, αν προσεκτικά μετά από λούσιμο βάζουμε μία μπατονέτα πολύ απαλά να απορροφήσει το νερό και λίγο κεράκι :p είναι λάθος;
Πάντα σε υγιή αυτιά που δεν έχουν φλεγμονές τραυματισμούς κλπ.
Καταλαβαίνω ότι κάποιος που δεν ξέρει μπορεί να τραυματίσει σοβαρά το αυτί του αλλά δεν νομίζω να κάνει κακό αν το κάνουμε απαλά ή μήπως δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε καθόλου μπατονέτες;
Ήρεμα ντόμπρα σταράτα και πολιτισμένα ρωτάω... :smoke:

Reaction score
4.705
Ξαναέγραψα πως είναι ενήμερη η επιστημονική κοινότητα για το θέμα της υπαρκτής αυθυποβολής,
Δηλαδή πότε και με ποιον τρόπο την ενημερωσες;

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.064
Είναι πιο ασφαλές με λίγο χαρτί να σκουπίζεις το έξω στόμιο του ακουστικού πόρου, παρά με μπατονετα.

Θα πρότεινα να μη την χρησιμοποιείς, αλλά σοφότερη επιλογή από το να ρωτάς εμένα, είναι να πας σε ωριλά, να σε εξετάσει, να του πεις τον πόνο σου, να σου δώσει οδηγίες και να δώσεις 50€.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.909
Ωραία, αν προσεκτικά μετά από λούσιμο βάζουμε μία μπατονέτα πολύ απαλά να απορροφήσει το νερό και λίγο κεράκι :p είναι λάθος;
Πάντα σε υγιή αυτιά που δεν έχουν φλεγμονές τραυματισμούς κλπ.
Καταλαβαίνω ότι κάποιος που δεν ξέρει μπορεί να τραυματίσει σοβαρά το αυτί του αλλά δεν νομίζω να κάνει κακό αν το κάνουμε απαλά ή μήπως δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε καθόλου μπατονέτες;
Ήρεμα ντόμπρα σταράτα και πολιτισμένα ρωτάω... :smoke:
Δώσαμε δώσαμε. :lolsign: :drinks:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.631
Valsalva πολλοί την φοβούνται. Το κάνω συχνά στην πτήση και βλέπω άλλους συναδέλφους να με κοιτάζουν με δέος και τρόμο, θα χαλάσω λέει τα αυτιά μου και διάφορα άλλα τέτοια χαριτωμένα.
Οταν τους λέω ότι είναι συμβουλή ΩΡΛ του μπαμπά εν προκειμένω , παθαίνουν (ανα)φυλακτικό σοκ , σαν τα βαμπίρ ένα πράγμα. :lolsign:
Αν ήταν έτσι, όλοι οι δύτες θα ήταν κουφοί, να πεις στους συναφέλφους σου...!

Reaction score
30.453
Αν δε κάνεις Valsalva πώς θα ακούσεις Valhalla ; :tongue:

Reaction score
2.803
Λέανδρε Θαύμα - θαύμα. Ο αστροναύτης ανακάλυψε τα καλώδια ρέβματος.
Το απολωλός πρόβατο γύρισε.
Είναι πιο ασφαλές με λίγο χαρτί να σκουπίζεις το έξω στόμιο του ακουστικού πόρου, παρά με μπατονετα.

Θα πρότεινα να μη την χρησιμοποιείς, αλλά σοφότερη επιλογή από το να ρωτάς εμένα, είναι να πας σε ωριλά, να σε εξετάσει, να του πεις τον πόνο σου, να σου δώσει οδηγίες και να δώσεις 50€.
Δεν του λέω τίποτα και δεν ξαναχρησιμοποιώ μπατονέτα.
Αυτό που λες είναι σωστό.
Απορώ γιατί τις χρησιμοποιούσα τόσο καιρό, βλακεία μου.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.909
Αν ήταν έτσι, όλοι οι δύτες θα ήταν κουφοί, να πεις στους συναφέλφους σου...!
Είναι αντίστροφες οι συνθήκες και εν μέρει είναι λογικό να φοβούνται.
Σάχλες όμως. Οι λίγοι που ξέρουν το καταλαβαίνουν.
Δεν το έχουν όλοι με τα ιατρικά. Ούτε και με την φυσική.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Αν δεν αντιληφθώ κάποια διαφορά, θα φταίει ότι είμαι α) κουφός, β) άσχετος ή γ) κάτοχος μη αναλυτικού συστήματος που δεν αναδεικνύει διάφορες;
Και τα τρία μαζί :smile:
Μη λέμε την ίδια ανακρίβεια συνέχεια.
Τα ηχεία αγοράστηκαν από άλλο μέλος, ο οποίος τα ειχε αγοράσει από τον εν λόγω. Και μάλιστα το μέλος αυτό με ενημέρωσε πως ο πρώτος κάτοχος είχε "αναβαθμίσει" σύμφωνα με τα λεγόμενά του τα κροσσοβερ.
Απλά τότε δεν έδωσα σημασία γιατί ο Λέανδρος δεν είχε δώσει ακόμα τα "διαπιστευτηρια" του στο σάιτ.
Αν ήξερα από τότε πόσο ψυχακιας είναι με τα καλώδια, σιγά μην αγόραζα ηχεία πειραγμένα από αυτόν...
Ο μόνος λόγος για να αγοράσει κανείς b&w cdm7se είναι αν έχουν τροποποιηθεί από μένα, αλλιώς θα αγόραζε άλλο ηχείο! :wink:

Reaction score
6.803
Θα το ξαναποστάρω, δεν ξέρω αν θα αφαιρεθεί πάλι σαν άσχετο με το θέμα.
Πλάκα θα έχει πάντως :biggrin:

Reaction score
3.628
Θα το ξαναποστάρω, δεν ξέρω αν θα αφαιρεθεί πάλι σαν άσχετο με το θέμα.
Πλάκα θα έχει πάντως :biggrin:
Ρε σεις,ας την τα'ι'σει καποιος και αυτην!!!

Εγω εχω το τηλεφωνο της Κουρνικοβα απο τα παλια...Κανει δουλεια λες;

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Το άλλο μέλος παίζει να άνοιξε σαμπάνια που ξεφορτωθηκε τα ηχεία τα..... πειραγμενα:biggrin::biggrin:
Κάτι τσουβαλακια περιμένω ακόμα ε????
Μη ξεχνιόμαστε!! :sneaky: :sneaky:
.. αφού σαχνουν και rt60 στο 0,2 σε σαλόνι με τζαμαρία-πανοραμα και άνοιγμα για τη κουζίνα...:whistling::whistling:
Λέμε και κανένα ανέκδοτο που και που ε!:tongue::tongue:

Reaction score
30.453
Ο μόνος λόγος για να αγοράσει κανείς b&w cdm7se είναι αν έχουν τροποποιηθεί από μένα, αλλιώς θα αγόραζε άλλο ηχείο! :wink:
Τι να τροποποιήσεις βρε πανασχετε;
Το ότι το πηγές σε κάποιον μάστορα και σου άλλαξε κάποια υλικά στο Κρος, πιθανότατα πιάνοντας σου και τον κωλο, το θεωρείς τροποποίηση από εσένα;
Άντε πουλάκι μου να βάψεις το ταβάνι σου για να κάνεις διάχυση... Μέχρι εκεί και πολύ σου είναι..

Τρέμε Πητερμενη, έρχεται ο λεανδρος...

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.884
Members
38.254
Νεότερο μέλος
PanosLouis