Από nordost σε κάτι άλλο !!!

Reaction score
12.260
Παρτ' αλλιώς.
Παίζεται η κλασική χωρίς σαμπ;
Να το πάρουμε αλλιώς. Τί ακούει ακριβώς κάποιος που έχει ένα τέτοιο ηχείο; Αν δεν κάνω λάθος, εγώ ακούω καλύτερα μέχρι και τους 50 κύκλους και παρακαλάω για μπάσο. Σπίτσλες!

Edit: Δεν το λέω για να ευλογήσω τα γένια μου, αλλά αν κρίνω απο το δικό μου που μετρημένα παίζει μέχρι τους 50 κύκλους στον χώρο μου και νιώθω την ανάγκη για περισσότερο μπάσο, τότε κάποιος που έχει αυτό το ηχείο που απο τη μάνα του δεν "τα λέει" κάτω απο τους 100, τι σκ@τά ακούει;

Reaction score
2.803
Ναι, όντως.

Οι φίλοι εδώ, καταρχήν δεν έχουν τα λεφτά να πάρουν το 802 το μπιενταμπλεγιου.

Αν τα είχαν, κι αν το έπαιρναν, θα έσκιζαν το καλτσον τους στο τρέξιμο να βρουν καλώδια για το ηχείο.

Αυτά, μέχρι εκεί φτάνει το μυαλό τους.

Εσύ άλλες φορές έλεγες ότι τα B&W είναι χρέπια, τι ισχύει τελικά;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.225
Αν κάνουμε λίγο σκόντο ρε παιδί μου,
Όχι, δώσαμε.
:fuckyou:

αυτό παίζει κλασική;

Στα 4 μέτρα
Δεν μπορεί μόνο του, γενικώς. :lolsign:

Μέχρι τα 2-2,5μ, μαζί με τα κατάλληλα σαμπ για το χώρο, και με την αναγκαία ισοστάθμιση, ναι, θα μπορούσε, αν του επιτρέπει ο χώρος.

Reaction score
30.454
Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.225
Κοίτα όμως, τι ωραίο "ταργκετ κερβ" του έχει δώσει ο κατασκευαστής του.

Πάρα πολύ ωραίο, εξαιρετική βάση για ισοστάθμιση.

Βεβαίως, αυτό το ταργκετ κερβ, θα έπρεπε να συνεχίζει έτσι, με αυτήν την κλίση, μέχρι τους 20 κύκλους, ώστε να βγαίνει όλο το φάσμα και να μην υπάρχουν τονικές αλλοιώσεις.

Δηλαδή θα έπρεπε να είναι έτσι:

280311_75e3f2fae26de53f0abc6b3b35cb70c2~2.jpeg

Φυσικά, τέτοια απόκριση, δεν έχει κανένα "ηχείο", αλλά μπορούν να έχουν όλα τα ηχεία αν τα κάνεις δορυφόρους και χρησιμοποιείς σαμπ.

Πόσο πιο απλά να το πούμε; :thumbsup:

Τονική ισορροπία. Να, αυτό είναι. 8-)

Reaction score
12.260
Κοίτα όμως, τι ωραίο "ταργκετ κερβ" του έχει δώσει ο κατασκευαστής του.

Πάρα πολύ ωραίο, εξαιρετική βάση για ισοστάθμιση.

Βεβαίως, αυτό το ταργκετ κερβ, θα έπρεπε να συνεχίζει έτσι, με αυτήν την κλίση, μέχρι τους 20 κύκλους, ώστε να βγαίνει όλο το φάσμα και να μην υπάρχουν τονικές αλλοιώσεις.

Δηλαδή θα έπρεπε να είναι έτσι:

View attachment 161535

Φυσικά, τέτοια απόκριση, δεν έχει κανένα "ηχείο", αλλά μπορούν να έχουν όλα τα ηχεία αν τα κάνεις δορυφόρους και χρησιμοποιείς σαμπ.

Πόσο πιο απλά να το πούμε; :thumbsup:
Εγώ νομίζω ότι με ένα ιντερκονέκτ των 2540€ θα φτιάξουν όλα.

Reaction score
12.260
Ασχετως της απόκρισης, μέχρι τη ζώνη σρόεντερ είναι αναμενόμενα τα σκαμπανεβάσματα απόκρισης, συντονισμών και ακυρώσεων.
Αυτό το έχω καταλάβει. Αλλά αν κατάλαβα καλά, εδώ δεν βλέπουμε μια μέτρηση ηχείου μέσα σε κάποιο χώρο, αλλά τις καλύτερες δυνατές μετρήσεις του ηχείου, ανεξαρτήτως χώρου. Δηλαδή, by default δεν κατεβαίνει.
Σαν να σου λέει ο κατασκευαστής ότι θέλει sub και στο έχει κροσάρει ήδη, ένα πράγμα. Τελικά, θα μάθουμε ποιο είναι;

Reaction score
12.260
Εσείς δηλαδή ακούτε από διαγράμματα;
Εμεις ακούμε ΜΟΥΣΙΚΉ κύριοι!
Εσύ να αλλάξεις εσωτερική καλωδίωση στα ηχεία σου και να βάλεις Nordost, μπας και ακούσεις καμία αρμονική της προκοπής.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.225
Εγώ νομίζω ότι με ένα ιντερκονέκτ των 2540€ θα φτιάξουν όλα.
Κοίτα, υπάρχουν αποδεδειγμένες μελέτες ψυχοακουστικής, που μας λένε ότι η αντιληπτή τονική ισορροπία μπορεί να υπάρξει, ακόμα και σε περιπτώσεις που δεν έχουμε απόκριση στις χαμηλές συχνότητες, αν κόψεις με ανάλογο τρόπο τις υψηλές συχνότητες.

Δηλαδή, αν το κάνεις έτσι:

280311_75e3f2fae26de53f0abc6b3b35cb70c2~3.jpeg

Ακούγοντάς το, το αντιλαμβάνεσαι ως τονικά ουδέτερο.

Ταυτόχρονα, οι μελέτες ψυχοακουστικής, μας ενημερώνουν πως σε αντιληπτά τονικά ουδέτερο άκουσμα, είναι εφικτό να αντιλαμβανόμαστε χαμηλές συχνότητες που δεν αναπαράγονται, από τα παράγωγά τους, εφόσον αυτές έχουν τέτοια.

(Βέβαια, δεν μπορεί να υπάρχει η συμμετοχή αντίληψης των χαμηλών συχνοτήτων από τις κοιλότητες του σώματος, διότι ως γνωστόν, τις χαμηλές συχνότητες δε τις αντιλαμβάνεσαι μόνο με το αφτί, αλλά και με το σώμα. Είναι η διαφορά των ηχείων με ακρόαση ακουστικών...)

Το όμοιο ισχύει στα πρίμα...

Δηλαδή, λύσεις υπάρχουν, και έξυπνοι συμβιβασμοί, επίσης υπάρχουν, εφόσον χρησιμοποιείτε την διαθέσιμη γνώση, την πραγματική γνώση στο αντικείμενο, που διαβάζοντας, την αποκτάς. ;)

Ακούγοντας καλώδια, δε την αποκτάς. :tongue:

Reaction score
12.260
Κοίτα, υπάρχουν αποδεδειγμένες μελέτες ψυχοακουστικής, που μας λένε ότι η αντιληπτή τονική ισορροπία μπορεί να υπάρξει, ακόμα και σε περιπτώσεις που δεν έχουμε απόκριση στις χαμηλές συχνότητες, αν κόψεις με ανάλογο τρόπο τις υψηλές συχνότητες.

Δηλαδή, αν το κάνεις έτσι:

View attachment 161538

Ακούγοντάς το, το αντιλαμβάνεσαι ως τονικά ουδέτερο.

Ταυτόχρονα, οι μελέτες ψυχοακουστικής, μας ενημερώνουν πως σε αντιληπτά τονικά ουδέτερο άκουσμα, είναι εφικτό να αντιλαμβανόμαστε χαμηλές συχνότητες που δεν αναπαράγονται, από τα παράγωγά τους, εφόσον αυτές έχουν τέτοια.

(Βέβαια, δεν μπορεί να υπάρχει η συμμετοχή αντίληψης των χαμηλών συχνοτήτων από τις κοιλότητες του σώματος, διότι ως γνωστόν, τις χαμηλές συχνότητες δε τις αντιλαμβάνεσαι μόνο με το αφτί, αλλά και με το σώμα. Είναι η διαφορά των ηχείων με ακρόαση ακουστικών...)

Το όμοιο ισχύει στα πρίμα...

Δηλαδή, λύσεις υπάρχουν, και έξυπνοι συμβιβασμοί, επίσης υπάρχουν, εφόσον χρησιμοποιείτε την διαθέσιμη γνώση, την πραγματική γνώση στο αντικείμενο, που διαβάζοντας, την αποκτάς. ;)
Οφτόπικ μεν, αλλά πάνω σε αυτό που παρέθεσες. Βρε, μπας και μας θυμίζει κάτι αυτή η πτώση εκεί γύρω στους 10Κ? Αυτό είναι που λέει το μικρόφωνο για τα δικά μου ηχεία.

Reaction score
30.454

Ακούγοντας καλώδια, δε την αποκτάς. :tongue:
Αν σκεπασω με λίγο στόκο το τουιτερ, πετυχαίνω τονική ισορροπία? :tongue:

TGD

Reaction score
8.838
Οφτόπικ μεν, αλλά πάνω σε αυτό που παρέθεσες. Βρε, μπας και μας θυμίζει κάτι αυτή η πτώση εκεί γύρω στους 10Κ? Αυτό είναι που λέει το μικρόφωνο για τα δικά μου ηχεία.
Η άνοδος στην τελευταία οκτάβα είναι μάλλον ο συντονισμός του μεταλλικού τουίτερ. Για να ξεκινάει τόσο νωρίς πρέπει να είναι φαρδύ.
Διαλειμμα....καμια συνταγη για τσουρεκια? μερες που ειναι
Όχι, αλλά σήμερα το μενού έχει καλαμαράκια με ούζο και λεμόνι.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.963
Members
38.270
Νεότερο μέλος
Nice_kid