Από nordost σε κάτι άλλο !!!

Reaction score
30.454
Δηλαδή, λύσεις υπάρχουν, και έξυπνοι συμβιβασμοί, επίσης υπάρχουν, εφόσον χρησιμοποιείτε την διαθέσιμη γνώση, την πραγματική γνώση στο αντικείμενο, που διαβάζοντας, την αποκτάς. ;)

Ακούγοντας καλώδια, δε την αποκτάς. :tongue:
Γιατί ρε χαμένε;
Δεν είναι πραγματική γνώση, από την εμπειρία του χαιεντα βγαλμένη, πως το Χ καλώδιο έχει πριμάτο χαραΧτήρα, το Ψ μπασσάτο, το Ζ κάνει roll off στις ψηλές κλπ;
Ε, αν λοιπόν μου λείπουν μπάσα, θα ξεκινήσω ένα θρεντ εδώ ζητώντας απόψεις, θα μου προτείνουν οι έμπειροι το κατάλληλο καλώδιο που κόβει τις ψηλές χωρίς όμως να μας στερεί τη μεταξένια μαγεία, θα το δανειστώ για να το δοκιμάσω στο σύστημα μου, θα αναφωνήσω "νενικήκαμεν" και θα το αγοράσω!
Τιδεγκαταλαβαίνεις;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.180
Αν σκεπασω με λίγο στόκο το τουιτερ, πετυχαίνω τονική ισορροπία? :tongue:
Οι χαϊεντάδες χρησιμοποιούν χαρτοπετσέτα. :lol:

Δεν έχεις δει κάνα ηχείο με καλυμμένο του Τουίτερ με χαρτοπετσέτα;
Σα σεμεδακι μπαίνει, όπως το βάζουν οι θείτσες στα χωριά πάνω στην τηλεόραση, να πέφτει μπροστά η γωνιά.

Ασχετε.

Reaction score
30.454
Οι χαϊεντάδες χρησιμοποιούν χαρτοπετσέτα. :lol:

Δεν έχεις δει κάνα ηχείο με καλυμμένο του Τουίτερ με χαρτοπετσέτα;
Σα σεμεδακι μπαίνει, όπως το βάζουν οι θείτσες στα χωριά πάνω στην τηλεόραση, να πέφτει μπροστά η γωνιά.

Ασχετε.
Υπάρχουν audiophile χαρτοπετσετες ή μας κάνουν και οι απλές;

Reaction score
12.260
Γιατί ρε χαμένε;
Δεν είναι πραγματική γνώση, από την εμπειρία του χαιεντα βγαλμένη, πως το Χ καλώδιο έχει πριμάτο χαραΧτήρα, το Ψ μπασσάτο, το Ζ κάνει roll off στις ψηλές κλπ;
Ε, αν λοιπόν μου λείπουν μπάσα, θα ξεκινήσω ένα θρεντ εδώ ζητώντας απόψεις, θα μου προτείνουν οι έμπειροι το κατάλληλο καλώδιο που κόβει τις ψηλές χωρίς όμως να μας στερεί τη μεταξένια μαγεία, θα το δανειστώ για να το δοκιμάσω στο σύστημα μου, θα αναφωνήσω "νενικήκαμεν" και θα το αγοράσω!
Τιδεγκαταλαβαίνεις;
Μη τον ακούς Dirty Harry. Με ένα τέτοιο θα καπελώσεις το κάθε ηχείο σου και θα είσαι άρχοντας:
1586858659500.png

Προσοχή στο μπρος πίσω. Αλλάζει η τονικότητα.

Reaction score
12.260
Πρίν τα βγάλεις απο το φούρνου ...παρε ενα ποτηράκι του κρασιου κρυο νερο αραιωσε μια κουτάλα κοφτή κορν φλαουρ και ριχτο μεσα στο ζουμι στο ταψί
Να δέσει το ζουμάκι,εεεεεε?

Reaction score
30.454
Μη τον ακούς Dirty Harry. Με ένα τέτοιο θα καπελώσεις το κάθε ηχείο σου και θα είσαι άρχοντας:
View attachment 161541

Προσοχή στο μπρος πίσω. Αλλάζει η τονικότητα.
Δεν είναι κακή ιδέα το στρινγκ!
Από Special Edition Θα αναβαθμιστουν σε Sexy Edition!
Τι χρώμα στρινγκ να ταιριάζε άραγε με το rosewood φινίρισμα ;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.180
Οι ηχογραφήσεις κλασσικής μουσικής, έχουν 2 σημαντικά χαρακτηριστικά, που τις διακρίνουν από τα υπόλοιπα μουσικά είδη:

1. Έχουν πολύ μπάσο, πραγματικά πολύ όμως, όχι αστεία. Τα μεγάλα τύμπανα της κλασικής, έχουν φορτωμένο περιεχόμενο μέχρι τα τάρταρα, το εκκλησιαστικό όργανο ομοίως, και μη ξεχνάτε πως υπάρχουν μέχρι και κανόνια στην κλασσική μουσική, είναι πραγματικά απεριόριστες οι απαιτήσεις στις 2 πρώτες οκτάβες.

2. Έχουν τεράστιο δυναμικό εύρος σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες μουσικές. Αυτό γίνεται διότι υπάρχουν σημαντικά τμήματα στην κλασική μουσική σε πολύ χαμηλή στάθμη, όπου μπορεί να παίζει μόνο ένα όργανο μια χαλαρή μελωδία, και στο ίδιο μουσικό έργο να υπάρχουν σημεία που βαράνε τερματογκαζι ένα σκασμό όργανα, τύμπανα τεράστια, πνευστά, έγχορδα, φωνητικά, χαμός, χαμός ασυμμάζευτος.

Αυτή η ιδιαιτερότητα της κλασσικής, σημαίνει πως πρέπει καταρχήν να παίζεις σε τέτοια στάθμη, που να ακούς καθαρά και με πλήρες περιεχόμενο χροιων το ένα όργανο που παίζει ήρεμα μια χαλαρή μελωδία, να μη το χάνεις. Και μετά, να βγει όλο κείνο το μεγαλείο της μεγάλης ορχήστρας, που απέχει 25 και 30 ντεσιμπέλ από την προηγούμενη στάθμη.

Και ταυτόχρονα να έχεις και τις πρώτες οκτάβες πολύ φορτωμένες να δίνουν ρεσιτάλ δυναμικών και spl.

Θρήνος, για να το βγάλεις.

Μεγαλειώδες, αν το βγάλεις. ;)

Είναι το πιο δύσκολο και πιο απαιτητικό μουσικό είδος στην αναπαραγωγή.

Και λόγω των ημερών του Πάσχα, ταιριάζει το εξής γνωστό απόφθεγμα λαϊκής σοφίας: Με πορδες (καλώδια), δε βάφονται αβγά.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.931
Members
38.263
Νεότερο μέλος
dnikol