Minimal

Reaction score
4.587
Μέχρι το επόμενο update για το σύστημα ας δούμε λίγο ένα θέμα που με απασχολεί και αν μπορείτε να με βοηθήσετε.

Θέλω να στήσω κάτι minimal και χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις στο χώρο του γραφείου που περνάω αρκετές ώρες της ημέρας. Το δωμάτιο είναι μικρό (3 Χ 3,5) και το τρίγωνο θα είναι 1 - 1,5 μέτρο (θα δείξει) σε ένα κλασσικό desktop στήσιμο με πηγή το roon μέσω του PC σαν endpoint. Δεν με ενδιαφέρει advanced ισοστάθμιση και το σύστημα θα έρθει όσο καλύτερα γίνεται με πολύ βασικές ρυθμίσεις από το Roon. Τα δορυφοράκια ενεργά.

Αν θελήσω να βάλω στο μέλλον ένα (??) sub,με ποιο τρόπο θα μπορούσε να γίνει σωστή ενσωμάτωση; Που θα γίνει cross κτλ? Οι πιθανές λύσεις που βλέπω είναι οι εξής:

1. ενσωματωμένη στο desktop πολυκάναλη κάρτα ήχου. Το αρνητικό αυτής της λύσης είναι ότι αφορά μόνο σε desktop και οι επιδόσεις ηχητικά δεν είναι ιδιαίτερα αξιόλογες και επίσης δυσκολεύει η διασύνδεση με ενεργά λόγω έλλειψης balanced.

2. USB DAC --> Pro Subwoofer με δυνατότητες hi pass/ low pass--> δορυφόροι: Σε αυτή την περίπτωση αν πας σε DAC από τις γνωστές κινέζικες (SMSL/ Topping) ζητάνε πάνω από 400 για τα balanced μοντέλα και παρόλο που αγοράζεις καλά τσιπάκια, το τελικό αποτέλεσμα θα κριθεί από το DAC του subwoofer. Επίσης οι προσιτές επιλογές σε sub με τέτοιες δυνατότητες είναι μετρημένες στα δάχτυλα. Τέλος αν θες 2 sub πρέπει να δίνει επιπλέον και επιλογή daisy chain, άρα πας ακόμα παραπάνω.

3. Προσιτά audio Interface (focusrite, motu κτλ.): ενώ οι επιδόσεις σαν dac είναι αξιοπρόσεκτες και τα λεφτά τους λογικά, απ' ότι είδα στο documentation, καμία προσιτή λύση δεν περιλαμβάνει στο routing software δυνατότητες cross. Εδώ μου φαίνεται περίεργο λίγο αφού τα προγράμματα routing που φοράνε είναι αρκετά advanced και χειρίζονται πάρα πολλά σενάρια για την διαχείριση των πολλών input/ output. Άρα ή όντως δεν το κάνουν ή το θεωρούν αυτονόητο και απλώς δεν το γράφουν. Αν έχει κανένας αποδεδειγμένη πρόταση να παίζει την ακούω.

4. Minidsp 2X4HD σαν κάρτα ήχου: το χειρίζεται μια χαρά το θέμα μέχρι το 2.2 αλλά οι επιδόσεις στα ψηφιακά του είναι μέτριες.

5. Ακριβά Audio Interfaces ή AV Processor. Overkill για το σενάριο που λέω. Απορρίπτονται

6. δεν βάζεις sub. Σε αυτές τις αποστάσεις δεν θα σου λείψει το χαμηλό... Δεν το πιστεύω ιδιαίτερα και έχω καλομάθει :).

υπάρχει κάτι άλλο;
Το 4 είναι η καλύτερη λύση αν κινηθείς σε οικονομικά μοντέλα ηχείων. Μπορεί το dac του 2x4HD να μην είναι κάτι σπουδαίο όμως αν είναι να συνδέσεις ηχεία των 150€ δε νομίζω να αποτελέσει bottleneck. Αν πας σε ηχεία του 500αρικου τότε αλλάζει το πράγμα.

Το roon δεν υποστηρίζει στο dsp του cross?

Reaction score
1.789
Το roon δεν υποστηρίζει στο dsp του cross?
Δεν το έχω ψάξει διεξοδικά γιατί δεν το χρησιμοποιώ αλλά θα μου φανεί περίεργο να έχει routing δυνατότητες αφού το Roon δεν βλέπει outputs αλλά Endpoints. Νομίζω μόνο φίλτρα PEQ μπορείς να βάλεις.

Reaction score
1.789
Για το τσιτσιμπλίκι που θα μπει μεταξύ PC και ηχείων 200-300... max να πάω στα 400.
Τα ηχεία θα είναι yamahάκια 5 ή 7 ή adam T series (5 ή 7) ή μια επιλογή λίγο πιο advanced που σκέφτομαι.
Sub τίποτα. Θα μπει στο μέλλον λογικά αλλά θέλω να είμαι προετοιμασμένος.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.920
Πάρε ενα ζευγαράκι απο τους μεγάλους παίκτες που το σαμπάκι τους να εχει είσοδο/έξοδο, και να μην φυσάνε (μη σε πιάσει αυχενικό, θα τα εχεις και κοντά).

Reaction score
1.789
Άρα @dimi εσύ προτίνεις την επιλογή 2 και ο @ZaBBalos την 4...

2. USB DAC --> Pro Subwoofer με δυνατότητες hi pass/ low pass--> δορυφόροι: Σε αυτή την περίπτωση αν πας σε DAC από τις γνωστές κινέζικες (SMSL/ Topping) ζητάνε πάνω από 400 για τα balanced μοντέλα και παρόλο που αγοράζεις καλά τσιπάκια, το τελικό αποτέλεσμα θα κριθεί από το DAC του subwoofer. Επίσης οι προσιτές επιλογές σε sub με τέτοιες δυνατότητες είναι μετρημένες στα δάχτυλα. Τέλος αν θες 2 sub πρέπει να δίνει επιπλέον και επιλογή daisy chain, άρα πας ακόμα παραπάνω.

4. Minidsp 2X4HD σαν κάρτα ήχου: το χειρίζεται μια χαρά το θέμα μέχρι το 2.2 αλλά οι επιδόσεις στα ψηφιακά του είναι μέτριες.

Με σώσατε... σε αυτές τις 2 είχατε καταλήξει και εγώ... :):):)

Από κανένα interface δεν έχει κανείς εμπειρία;

Reaction score
4.587
Το interface θα σε εξυπηρετούσε αν έπαιζες πχ με foobar και έκανες cross μέσω αυτού.

Δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να πας σε balanced dac, ένα απλό σύγχρονο κινεζάκι όπως το topping e30 αρκεί για τη δουλειά σου και όλο το μπαγιόκο στα ηχεία. Το ξέρεις πως εκεί είναι το ψωμί.

Reaction score
1.789
Ειδικά σε ενεργά με PC στην αλυσίδα δεν θα το επιχειρούσα καν.
Εννοείς δεν θα επιχειρούσες το RCA σε XLR?

@dionisp Ένα σύστημα 2.1 της Logitech, θα σε άφηνε αδιάφορο;
Έχω ήδη κάτι παρεμφερές ρε φίλε αλλά δεν κάνει. Για κάνα παιχνιδάκι είναι ΟΚ αλλά για μουσική δεν κάνει.

Reaction score
4.587
Δεν αλλάζουν οι νόμοι.

Προστίθενται νέες διατάξεις, αυστηρότερες.
Το ζητούμενο είναι, σε καθορισμένο μπάτζετ, balanced dac και Adam T5 ή se dac και Adam A5X? Ένα μέτρο καλώδιο θα έχει, το pc είναι ουσιαστικά απομονωμένο από την αλυσίδα, τα σύγχρονα usb receivers είναι αναίσθητα σε θορύβους.

Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.920
Το ζητούμενο είναι, σε καθορισμένο μπάτζετ, balanced dac και Adam T5 ή se dac και Adam A5X? Ένα μέτρο καλώδιο θα έχει, το pc είναι ουσιαστικά απομονωμένο από την αλυσίδα, τα σύγχρονα usb receivers είναι αναίσθητα σε θορύβους.
Δεν διαπραγματευόμαστε με τρομοκράτες.
XLR. Τέλος.

:tongue:

Reaction score
7.852
Άσχετο, μόνο εγώ έχω κουφαθεί λίγο περισσότερο από το ένα αυτί σε σχέση με το άλλο και μου κακό-ακούγεται όταν τα δύο ηχεία παίζουν ακριβώς το ίδιο αλά Ντιράκ ή υπάρχουν κι άλλοι; Λέω μήπως η κώφωση έρχεται σε όλους πρώτα από τη μία μεριά, όπως η καράφλα ένα πράμα. Μονόπατα. Μάλλο όχι, ε; :confused:
Μάλιστα νόμιζα ότι με περισσότερα ηχεία γύρω μου θα βελτιωνόταν η κατάσταση αλλά δε βλέπω να γίνεται δουλειά.
Πρόσφατα έκανα ακουόγραμμα γιατί είχα ακριβώς την ίδια αίσθηση.

Τελικά δυστυχώς είναι αλήθεια.

Από το αριστερό αυτί ακούω 5-7db πιο χαμηλά από το δεξί και κυρίως στις χαμηλές συχνότητες. Από 2κ και πάνω ισορροπούν λίγο.

Είμαι όπως μου είπε λίγο βαρίκοος χαμηλά και ιδικά στο αριστερό, αλλά από την άλλη και στα 2 ακούω 5db πάνω από το νορμαλ από 4κ και πάνω. Η μέτρηση έγινε από 125hz έως 8khz
με PC στην αλυσίδα δεν θα το επιχειρούσα καν
Αν υπάρχει pc στην αλυσίδα κατα 90% θα έχεις κάποιο θόρυβο κάτι θα υπάρξει σίγουρα.

Pc = xlr. Μονόδρομος

Reaction score
11.193
Από κανένα interface δεν έχει κανείς εμπειρία;
Έχω, αλλά εμένα είναι κάρτα PCI που μπαίνει μέσα σε υπολογιστή με εξωτερικό κουτί για τα DACS. Αν έχεις laptop ή PC χωρίς PCI δε σε εξυπηρετεί. Εμένα κάνει crossover το routing software του.
Δες:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.836
Members
38.246
Νεότερο μέλος
TimoleonTimoleon