- Reaction score
- 4.587
Το 4 είναι η καλύτερη λύση αν κινηθείς σε οικονομικά μοντέλα ηχείων. Μπορεί το dac του 2x4HD να μην είναι κάτι σπουδαίο όμως αν είναι να συνδέσεις ηχεία των 150€ δε νομίζω να αποτελέσει bottleneck. Αν πας σε ηχεία του 500αρικου τότε αλλάζει το πράγμα.Μέχρι το επόμενο update για το σύστημα ας δούμε λίγο ένα θέμα που με απασχολεί και αν μπορείτε να με βοηθήσετε.
Θέλω να στήσω κάτι minimal και χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις στο χώρο του γραφείου που περνάω αρκετές ώρες της ημέρας. Το δωμάτιο είναι μικρό (3 Χ 3,5) και το τρίγωνο θα είναι 1 - 1,5 μέτρο (θα δείξει) σε ένα κλασσικό desktop στήσιμο με πηγή το roon μέσω του PC σαν endpoint. Δεν με ενδιαφέρει advanced ισοστάθμιση και το σύστημα θα έρθει όσο καλύτερα γίνεται με πολύ βασικές ρυθμίσεις από το Roon. Τα δορυφοράκια ενεργά.
Αν θελήσω να βάλω στο μέλλον ένα (??) sub,με ποιο τρόπο θα μπορούσε να γίνει σωστή ενσωμάτωση; Που θα γίνει cross κτλ? Οι πιθανές λύσεις που βλέπω είναι οι εξής:
1. ενσωματωμένη στο desktop πολυκάναλη κάρτα ήχου. Το αρνητικό αυτής της λύσης είναι ότι αφορά μόνο σε desktop και οι επιδόσεις ηχητικά δεν είναι ιδιαίτερα αξιόλογες και επίσης δυσκολεύει η διασύνδεση με ενεργά λόγω έλλειψης balanced.
2. USB DAC --> Pro Subwoofer με δυνατότητες hi pass/ low pass--> δορυφόροι: Σε αυτή την περίπτωση αν πας σε DAC από τις γνωστές κινέζικες (SMSL/ Topping) ζητάνε πάνω από 400 για τα balanced μοντέλα και παρόλο που αγοράζεις καλά τσιπάκια, το τελικό αποτέλεσμα θα κριθεί από το DAC του subwoofer. Επίσης οι προσιτές επιλογές σε sub με τέτοιες δυνατότητες είναι μετρημένες στα δάχτυλα. Τέλος αν θες 2 sub πρέπει να δίνει επιπλέον και επιλογή daisy chain, άρα πας ακόμα παραπάνω.
3. Προσιτά audio Interface (focusrite, motu κτλ.): ενώ οι επιδόσεις σαν dac είναι αξιοπρόσεκτες και τα λεφτά τους λογικά, απ' ότι είδα στο documentation, καμία προσιτή λύση δεν περιλαμβάνει στο routing software δυνατότητες cross. Εδώ μου φαίνεται περίεργο λίγο αφού τα προγράμματα routing που φοράνε είναι αρκετά advanced και χειρίζονται πάρα πολλά σενάρια για την διαχείριση των πολλών input/ output. Άρα ή όντως δεν το κάνουν ή το θεωρούν αυτονόητο και απλώς δεν το γράφουν. Αν έχει κανένας αποδεδειγμένη πρόταση να παίζει την ακούω.
4. Minidsp 2X4HD σαν κάρτα ήχου: το χειρίζεται μια χαρά το θέμα μέχρι το 2.2 αλλά οι επιδόσεις στα ψηφιακά του είναι μέτριες.
5. Ακριβά Audio Interfaces ή AV Processor. Overkill για το σενάριο που λέω. Απορρίπτονται
6. δεν βάζεις sub. Σε αυτές τις αποστάσεις δεν θα σου λείψει το χαμηλό... Δεν το πιστεύω ιδιαίτερα και έχω καλομάθει .
υπάρχει κάτι άλλο;
Το roon δεν υποστηρίζει στο dsp του cross?