Καλώδια και .. προαπαιτούμενα. Poll.

Ακούω σαφή βελτίωση με καλώδια και..

• Α. Έχω κάνει ισοστάθμιση χώρου (DSP+μετρήσεις)

Votes: 12 13,6%
  • Β. Έχω το προβλεπόμενο ταργκετ κερβ

Votes: 9 10,2%
  • Γ. Έχω κάνει fine tuning στο ταργκετ κερβ, κατά τα γούστα μου

Votes: 6 6,8%
  • Δ. Έχω ένα σαμπ, στην προβλεπόμενη θέση

Votes: 4 4,5%
  • Ε. Έχω 2 (ή περισσότερα) σαμπ, με σωστή ενσωμάτωση

• Ζ. Έχω χώρο με εξαιρετικούς χρόνους αντήχησης, με διαχυτές και μπασοπαγιδες

Votes: 11 12,5%
  • Η. Έχω λίγες μόνο ηχητικές παρεμβάσεις στο χώρο ακρόασης, διότι είναι κοινόχρηστος

Votes: 7 8,0%
  • Θ. Έχω σωστό ισόπλευρο (όχι ισοσκελές) τρίγωνο ακρόασης και την προβλεπόμενη κλίση ηχείων

Votes: 24 27,3%
  • Ι. Έχω πλήρη αναπαραγωγή όλου του φάσματος 20Hz-20kHz

Votes: 13 14,8%
  • Κ. Έχω άριστη αναπαραγωγή της πρώτης οκταβας σε στάθμες αναφοράς (κορυφές 115 dB)

• Λ. Έχω χαμηλές ολικές αρμονικές παραμορφώσεις

Votes: 14 15,9%
  • Μ. Δεν έχει σημασία τίποτα από τα ανωτέρω, μόνο η μουσική μετράει

Votes: 11 12,5%
  • Ν. Σα το πικάπ δεν έχει. Βινύλιο φορέβε.

Votes: 13 14,8%
  • Άκυρο - δεν πιστεύω ότι τα καλώδια βελτιώνουν τον ήχο.

Votes: 57 64,8%
  • Κάνω ψυχοθεραπεία φτηνά, με αγορά ωραίων καλωδίων,αφήστε με ήσυχο.

Votes: 5 5,7%

• Total voters
    88
Status
Not open for further replies.

Reaction score
2.803
Κατόπιν προτροπής εξέχοντος μέλους με κορυφαίο set up που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του (εκτός κι αν ο ίδιος προβεί σε κάποια δήλωση που θα κάνει γνωστή την παρέμβασή του) άλλαξα την cult φιγούρα της Γκρέτα με ένα γαμάτο βινυλιακό σύστημα (δικής του επιλογής) που με τη λάμψη του θα διαλύσει το πέπλο της ψηφιακής θολούρας καθώς τα μάτια θα αντικρίζουν την αναλογικότητα του κρυστάλλινου ήχου που θα ρέει από τις πηγές της αληθινής audiophile Βαλχάλα.
Εννοείται πως έχω εξασφαλισμένα likes από @leandros και @Γιάνννης και πιθανόν και κάποιο δωράκι όπως π.χ. ένα IC παλιοkondo KSL-LPz (η κάτι παρόμοιο). :pickingnose:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Κατόπιν προτροπής εξέχοντος μέλους με κορυφαίο set up που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του (εκτός κι αν ο ίδιος προβεί σε κάποια δήλωση που θα κάνει γνωστή την παρέμβασή του) άλλαξα την cult φιγούρα της Γκρέτα με ένα γαμάτο βινυλιακό σύστημα (δικής του επιλογής) που με τη λάμψη του θα διαλύσει το πέπλο της ψηφιακής θολούρας καθώς τα μάτια θα αντικρίζουν την αναλογικότητα του κρυστάλλινου ήχου που θα ρέει από τις πηγές της αληθινής audiophile Βαλχάλα.
Εννοείται πως έχω εξασφαλισμένα likes από @leandros και @Γιάνννης και πιθανόν και κάποιο δωράκι όπως π.χ. ένα IC παλιοkondo KSL-LPz (η κάτι παρόμοιο). :pickingnose:
Βινυλιακη συστηματαρα για άβαταρ, kondo ksl-lpz ως επιθυμία, εύγε @Alfee24 βαδίζεις όντως στο δρόμο που θα σ οδηγήσει στις πηγές της audiophile Valhalla!!.:smile::smile:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.237
Άνοιξαν και τα...υποθηκοφυλακεία παρεμπιπτόντως.
Βινυλιακη συστηματαρα για άβαταρ, kondo ksl-lpz ως επιθυμία, εύγε @Alfee24 βαδίζεις όντως στο δρόμο που θα σ οδηγήσει στις πηγές της audiophile Valhalla!!.:smile::smile:
Είναι ισοδύναμο μιας Audiophile...Rohalla. 🤡
(που μπορεί να ενσωματωθεί και σε πουτίγκα...)

Reaction score
12.258
Ε δεν πάτε καλά. Η καλώδια του κωλου των 5€ η αλλιώς ψάχνω δικαιολογίες για να δώσω 100€ για ένα ζευγάρι rca? Δικαιολογίες? Συνέλθετε....... Εγώ είμαι 100% σίγουρος ότι εαν μπορούσα να βάλω τα δικά μου rca στο δικό σου σύστημα θα είχε διαφορά προς το καλύτερο, 100% προς το καλύτερο και θα σου άρεσε. Αλλά δεν ξέρω σε τι
Φάση θα σε έπιανε αν θα το παραδεχόσουν. Όπως το Tidal με το Spotify, ιδανικό παράδειγμα.

Το να είμαι σε άρνηση γιατί με βολεύει σε όλα δεν είναι λύση, ούτε λύση είναι να τα δέχομαι όλα. Όλα έχουν τη λογική τους. Αυτό που λες ποιο πάνω, ΔΕΝ έχει λογική.
πουθενά δες απάντησες στο παρακάτω ντοκ.
μα πουθενά!

και μιας λοιπόν και το λένε τα μεγάλα κεφάλια ότι τα καλώδια δε παίζουν κανλενα ρόλο, τότε ποιός ό λόγος που κανείς δε μπαίνει στη διαδικασία ενός blindtest μιας και είσαιτόσο σίγουρος ότι το magk;ami & το μπέλντεν θα παίξουν ίδια με το kondo??
20/20 θα στο βρω είπα ε?
Δεν έχεις και πολλά να ρισκάρεις.... ή έχεις???
Ναι, αλλά αν κάνετε blind test σε σύστημα που εφαρμόζεται ισοστάθμιση και αλλάζει τυχαία η target curve κάθε φορά, είστε σίγουροι ότι θα εντοπίσετε τα καλώδιά σας...?
Επιπλέον, αν ακούσετε τα καλώδιά σας χωρίς παρεμβάσεις χώρου ή ισοστάθμισης ( που αυτή είναι η φιλοσοφία της χρήσης των καλωδίων ως βελτιωτικών ) και μετά ακούσετε ένα άλλο καλώδιο με το σύνολο χώρου και ηχείων να λειτουργούν σωστά, αναρωτιέμαι ποιο θα σας αρέσει περισσότερο.

Last edited:

Reaction score
12.258
Εσύ γιατί γράφεις εδώ;;
Κανονικά θα έπρεπε να αλλάζεις πάνες... :prankster:
Θα αλλάξεις εσύ τις πάνες? :lolsign: :laugh:
Άλλαξα δύο φορές πάνα, η αλήθεια είναι! Και θα το ξανακάνω αν παραστεί ανάγκη! Αφήστε δε που το βρίσκω πιο εποικοδομητικό απο το να αλλάζω καλώδια!!! :lolsign:

Ήρθε και η παιδίατρος στο σπίτι τη Δευτέρα, οπότε αφού μας ενημέρωσε για τα βασικά, πήγα στο ψητό:
-Γιατρέ, ίσως σας φανεί αστείο αυτό που θα ρωτήσω, μουσική μπορεί να ακούει το παιδί;
-ΦΥΣΙΚΑ ( κατενθουσιασμένη )! Κάνει πολύ καλό στα νεογνά.
-Χμμμμμμ, σε τί εντάσεις γιατρέ μου, γιατί υπάρχει μια διάσταση απόψεων?
-Ε, όχι και σε επίπεδα club... Να μπορείτε να μιλάτε στον χώρο χωρίς να φωνάζετε.
Στις 7 έκανα "έξωση" απο το σαλόνι στη σύζυγο και τη πεθερά και έχωσα Rachmaninov. Δεν το απήλαυσαν, αλλά η μικρή κοιμόταν και είχε ζωγραφισμένη την ικανοποίηση στο προσωπάκι της! Θα τη κάνω μια χαϊεντού αυτή, ουουου!!! χαχαχαχα! Σήμερα θα παίξουμε 4 εποχές και ίσως και λίγο τζαζ. Όχι για'μένα, για τη κοράκλα μου ρε γαμώτο! :lolsign::lolsign:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.079
Αληθινή ιστορία:

Στην μεγάλη μου κόρη έβαζα αρκετά Satie, και κατα την διάρκεια της εγκυμοσύνης και ως νεογνό.
Μετά ξεχάστηκε ο δίσκος.

Τον άκουσε ξανά όταν ήταν στο γυμνάσιο και μου είπε πως αυτήν την μουσική την ξέρει πολύ καλά αλλά δεν θυμάται πότε την εχει ακούσει.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.286
Ραχμάνινοφ θα γεράσει το παιδί πριν την ώρα του, βάλε να ακούσει Ariana Grande η Demi Lovato για να μη σου πετάξει καμιά ώρα το μπιμπερό στο κεφάλι... :smile:
Πσακσε βρε το νημα για μουσικη και μωρα.. 8-)
-
... και στα ζωα εχει εφε , η Ντολορεθ (η γατα μου) της αρεσει το ambient ...(οχι το Moby).
-
παραμενοντας μπεμπης και νεαταρνταλ... παιδι δε προκεται να κανω...οποτε δεν θα εχω την τιμη να κανω πειραματα σε αλλο ...και εδω που τα λεμε ευτυχως κιολας... 🐒

Last edited:

Reaction score
12.258
Ραχμάνινοφ θα γεράσει το παιδί πριν την ώρα του, βάλε να ακούσει Ariana Grande η Demi Lovato για να μη σου πετάξει καμιά ώρα το μπιμπερό στο κεφάλι... :smile:
Έχει καιρό γι'αυτά. Προτιμώ πιο "συνθετα" ακούσματα, αλλά σίγουρα θα παίξουν και rnb και τα τοιάυτα. Εν καιρώ!
Αληθινή ιστορία:

Στην μεγάλη μου κόρη έβαζα αρκετά Satie, και κατα την διάρκεια της εγκυμοσύνης και ως νεογνό.
Μετά ξεχάστηκε ο δίσκος.

Τον άκουσε ξανά όταν ήταν στο γυμνάσιο και μου είπε πως αυτήν την μουσική την ξέρει πολύ καλά αλλά δεν θυμάται πότε την εχει ακούσει.
Μη πας μακριά. Οι γονείς μου χώρισαν όταν ήμουν τριών αν θυμάμαι καλά. Όταν ακούω το "άλλη μια φορά" της Βίκυ Λέανδρος, έχω μια εικόνα τους γονείς μου στα μπριστινά καθίσματα του αυτοκινήτου. Και απο μικρός τότε που έβαζα το σύστημα μπροστά όταν ο πατέρας μου ήταν στη δουλειά ( ήμουν πειραχτήρι απο μικρός :p) είχα κόλλημα με αυτό το τραγούδι.
Πσακσε βρε το νημα για μουσικη και μωρα.. 8-)
Εγώ ή ο τυμβωρυχούμλης; Σας πήδηξα το νήμα, σόρριιιιιι!!! :D

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.079
Έχει καιρό γι'αυτά. Προτιμώ πιο "συνθετα" ακούσματα, αλλά σίγουρα θα παίξουν και rnb και τα τοιάυτα. Εν καιρώ!
Μπαρόκ, Μότσαρτ, απλά και καθαρά έργα. Όχι σκουπίδια στο παιδί.

Reaction score
12.258
Μπαρόκ, Μότσαρτ, απλά και καθαρά έργα. Όχι σκουπίδια στο παιδί.
Αυτό εννοώ λέγοντας "σύνθετα". Όχι δηλαδή χαζομελωδίες και μικρές ενοχρηστρώσεις. Ο πατέρας μου ας πούμε είχε τρέλα με τη Βίκυ ( την οποία κόλλησα, προφανώς ), αλλά άκουγε Paul Mauriat, Fausto Papetti και στις παραστάσεις του μπαλέτου που πήγαιναν οι αδερφές μου, όλο και κάτι άκουσα ξώφαλτσα απο κλασική.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.286
Εγώ ή ο τυμβωρυχούμλης; Σας πήδηξα το νήμα, σόρριιιιιι!!! :D
αφτος με το πικαπ μενιρ (καλα εκανε ο Ζιζικος και του αφαιρεσε το τιτλο, και τον εχει κανει να πσαχνει να βρει τη ταφτοτητα του) .. εσυ χαιρομαι που γινεσαι πιο ευστοχος με λιγοτερα σεντονια.
Δεν γνωριζα δια το νεο μελος, να ειναι καλοτυχο ... υγιες ..και να γινει αστροναυτης..πραγματικος..μεταφορικα και μη.. :)
τεσσάρων - πέντε
....πιο συγκεκριμενα θα αφηνα το παιδι να επιλεγει συμφωνα με τις αντιδρασεις του και θα κινομουν αναλογα.
δες τα χαρακτηριστηκα τις καθε ηλικιας (ομαδων ηλικιας), και μετα αυτοσχεδιαζεις οπως και στην αρχη βεβαια, με διαφορετικη βαση. 8-)
πχ θεωρω απολυτα φυσιολογικο στην ηλικια την εφηβικη να ακουει πανκ αν μενει στο κεντρο της πολης και εχουμε 1980-90.... δεν κσερω με τα σημερινα παιδια...τι μπορει να συμβαινει...επισης δεν μπορω να κρινω απο εμενα διοτι παρεμεινα-οτι-παρεμεινα, και ειναι και η συζηγος μεσα στο παιχνιδι... μεγαλο μπερδεμα και μπαχαλο.. (σταματω εδω διοτι ...πολλα λεω και δε κανω τιποτα ..παρα σκοταδι.. )

Last edited:

Status
Not open for further replies.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.908
Members
38.259
Νεότερο μέλος
kassius