Καλώδια και θύματα

Reaction score
2.803
Μιας που μπήκαμε στα οφτόπικ με τη κοράκλα μου, εσείς που το έχετε ψάξει, ροκ κάνει να ακούνε τα μωρά ( π.χ. Jethro Tull που έβαλα τώρα σε χαμηλές για τις συνήθειές μας εντάσεις )? Και κάποιος που το γνωρίζει, ας μου δώσει λινκ για το thread που αφορά στη μουσική και τα μωρά. Ευχαριστώ!!

Φυσικά και δεν κάνει ροκ, μόνο κλασική μουσική θα ακούει τους πρώτους μήνες και φυσικά μελωδικές συνθέσεις, εννοείται πως δεν θα βάλεις ορισμένους ψυχρούς και εγκεφαλικούς π.χ σαν τον Ξενάκη που τον έμαθα στο παραδίπλα thread, αα και σημαντικό να μην έχει ξεσπάσματα και κρεσέντα γιατί πιθανόν να αρχίσει τα κλάματα, όσο γίνεται πιο επίπεδα και απαλά, λόγου χάριν ο Τσαϊκόφσκι είναι κατάλληλος για την βρεφική ηλικία :geek: όλα αυτά τα έχω ακούσει από γιατρούς και ψυχολόγους και βέβαια σου έχω στείλει pm με αριθμό λογαριασμού για να μου βάλεις το πενηντάρικο, thanks! :prankster:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.989
Περισσότερο με απασχολεί μη τη τσιτώνω με τις ροκιές, u know. Αυτό με το διαχωρισμό μέρας και νύχτας το διαβάζω παντού. Αλλά η άτιμη είναι λες και έχει ξυπνητήρι ενσωματωμένο, 10 η ώρα νταν, ανοιχτά μάτια και πανηγύρι μέχρι τις 2-3.
θα αλλάξει το μωρό....υπομονή.....έτυχε να είναι έτσι τώρα.....

εμείς σχεδόν 1.5 χρόνο είχαμε πανηγύρια κάθε βράδυ....40-60 λεπτά κούνημα μέχρι να κοιμηθεί

το τελευταίο 6μηνο έστρωσε
5-6 μήνες κοιμόμουν καναπέ ή στο παιδικό....γιατί με το που με έβλεπε όταν ξυπνούσε στα μισά ήθελε κ παιχνίδι

για ένα διάστημα έμεινε κ ψυχολογικό στο γωγουλίνι
ξέρεις πόσες φορές μου έπιασε τον κwλο το βράδυ και με κουνούσε για να κοιμηθώ?:cry::roflmao:
πρεπει να ακουει ολο το φασμα ;)
το ακούει...στο σαλόνι...

στην κρεβατοκάμαρα έχω υψηλό rtγωγώ....
δεν παίζουμε με αυτά:laugh:

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.836
Αλλά η άτιμη είναι λες και έχει ξυπνητήρι ενσωματωμένο, 10 η ώρα νταν, ανοιχτά μάτια και πανηγύρι μέχρι τις 2-3.
εμείς σχεδόν 1.5 χρόνο είχαμε πανηγύρια κάθε βράδυ
Χαχα. Και τα δικά μου, ακριβώς τα ίδια έκαναν 😀

Last edited:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.060
θα αλλάξει το μωρό....υπομονή.....έτυχε να είναι έτσι τώρα.....

εμείς σχεδόν 1.5 χρόνο είχαμε πανηγύρια κάθε βράδυ....40-60 λεπτά κούνημα μέχρι να κοιμηθεί

το τελευταίο 6μηνο έστρωσε
5-6 μήνες κοιμόμουν καναπέ ή στο παιδικό....γιατί με το που με έβλεπε όταν ξυπνούσε στα μισά ήθελε κ παιχνίδι

για ένα διάστημα έμεινε κ ψυχολογικό στο γωγουλίνι
ξέρεις πόσες φορές μου έπιασε τον κwλο το βράδυ και με κουνούσε για να κοιμηθώ?:cry::roflmao:

το ακούει...στο σαλόνι...

στην κρεβατοκάμαρα έχω υψηλό rtγωγώ....
δεν παίζουμε με αυτά:laugh:
Αει ρε πυροβολημένε. :lolsign: :gotcha:

daharis666

Moderator
Reaction score
79.989
:roflmao:

Ρε 'σείς το πηδήξατε το θρεντ στα :offtopic: με τα μωρά.

Και καλά κάνατε :lolsign:
να πούμε ένα μοδ να τα σβήσει μέχρι το σημείο με τις χημικές αντιδράσεις αγωγού-ρεύματος να το ξαναπιάσουμε από την αρχή? :cry: :lol:
Αει ρε πυροβολημένε. :lolsign: :gotcha:
Μάρκου δεν πας για καμιά ταινία...?
περνάν τα χρόνια:lol:

Reaction score
12.264
Πίσω στο θέμα μας, έπαιζα Μπαχ που λέτε... Ξανά το ίδιο, δεν έχω απολαύσει ξανά τη κλασική στο σύστημά μου όπως σε αυτή τη φάση. Απο'κει δηλαδή που με ενοχλούσε το άκουσμα της κλασικής, τώρα την απολαμβάνω και θέλω κι άλλη. Ποιααααααα καλώδιααααα!!!

daharis666

Moderator
Reaction score
79.989
Πίσω στο θέμα μας, έπαιζα Μπαχ που λέτε... Ξανά το ίδιο, δεν έχω απολαύσει ξανά τη κλασική στο σύστημά μου όπως σε αυτή τη φάση. Απο'κει δηλαδή που με ενοχλούσε το άκουσμα της κλασικής, τώρα την απολαμβάνω και θέλω κι άλλη. Ποιααααααα καλώδιααααα!!!
να πας στο νήμα της κλασικής να το γράψεις αυτά παλικάρι....

εδώ ασχολούμαστε μόνο με ΘΥΜΑΤΑ :laugh: :roflmao:

Reaction score
659
Παιδιά για να μην μαλώνετε για πράγματα τα οποία δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία εχω να δώσω μια φιλική συμβουλή. Ακολουθήστε τη και δε θα βγείτε χαμένοι και μάλιστα θα σας στοιχισει ελάχιστα.
Ζητηστε από τον Argi να σας φτιάξει ένα καλώδιο ρεύματος και βάλτε σε οποιαδήποτε συσκευή του συστήματος σας. Λογικά θα σας λυθούν όλες σας οι απορίες για τα καλώδια...

Reaction score
12.264
Παιδιά για να μην μαλώνετε για πράγματα τα οποία δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία εχω να δώσω μια φιλική συμβουλή. Ακολουθήστε τη και δε θα βγείτε χαμένοι και μάλιστα θα σας στοιχισει ελάχιστα.
Ζητηστε από τον Argi να σας φτιάξει ένα καλώδιο ρεύματος και βάλτε σε οποιαδήποτε συσκευή του συστήματος σας. Λογικά θα σας λυθούν όλες σας οι απορίες για τα καλώδια...
Βρε G, το θέμα δεν είναι αν και κατά πόσο έχουμε απορίες για τα καλώδια, αλλά το κατά πόσο αποτελούν προτεραιότητα στο στήσιμο ενός συστήματος ( και αν είναι χρήσιμα αφού ολοκληρωθούν τα στάδια που υποστηρίζουμε ότι έρχονται πρώτα ).

Reaction score
659
Βρε G, το θέμα δεν είναι αν και κατά πόσο έχουμε απορίες για τα καλώδια, αλλά το κατά πόσο αποτελούν προτεραιότητα στο στήσιμο ενός συστήματος ( και αν είναι χρήσιμα αφού ολοκληρωθούν τα στάδια που υποστηρίζουμε ότι έρχονται πρώτα ).
Νομιζω ότι αν δοκιμασεις ένα καλώδιο ρεύματος του Argi θα σου λυθεί η απορία για το αν είναι χρησιμο η όχι.... Ασχέτως σε ποιο στάδιο του στησίματος βρίσκεσαι... δανείσου ένα έτσι να σου φύγει η περιέργεια...

αν καταλήξεις οτι δεν κάνει κάτι καλό στο setup σου θα είσαι από τους τυχερούς...
και δε ξανασχολείσαι.... και το τρίβεις και στα μούτρα σε όλους τους καλωδιακήδες εδώ μέσα...
με ένα σμπάρο δυο τριγωνια...
αν όμως δεις ότι κάτι τόσο φτηνό βελτιώνει τον ήχο του συστήματος σου μπορεί και να προβληματιστεις....

Reaction score
12.264
Νομιζω ότι αν δοκιμασεις ένα καλώδιο ρεύματος του Argi θα σου λυθεί η απορία για το αν είναι χρησιμο η όχι.... Ασχέτως σε ποιο στάδιο του στησίματος βρίσκεσαι... δανείσου ένα έτσι να σου φύγει η περιέργεια...

αν καταλήξεις οτι δεν κάνει κάτι καλό στο setup σου θα είσαι από τους τυχερούς...
και δε ξανασχολείσαι.... και το τρίβεις και στα μούτρα σε όλους τους καλωδιακήδες εδώ μέσα...
με ένα σμπάρο δυο τριγωνια...
αν όμως δεις ότι κάτι τόσο φτηνό βελτιώνει τον ήχο του συστήματος σου μπορεί και να προβληματιστεις....
G, δεν έχω ακούσει πανάκριβα καλώδια ρεύματος, αλλά έχω ακούσει μερικά. Άκουσα και στου Λέανδρου, ένα εκ των οποίων ήταν αρκετά ακριβό. Γνωρίζω τις διαφορές που επιφέρει μια τέτοια αλλαγή, αλλά έμαθα προσφάτως τις αλλαγές που επιφέρουν ο χώρος, το στήσιμο, τώρα πια δίνω έμφαση και στην ισοστάθμιση, παράγοντες που δεν επιδρούν σε επίπεδο "ιδέας", αλλά δραματικές και μετρήσιμες διαφορές. Αυτό λέω και νομίζω λένε και οι υπόλοιποι που χαρακτηριζόμαστε ως αντικαλωδιάδες, ότι υπάρχουν πολύ πιο ουσιώδεις παρεμβάσεις με ουσιαστική και μετρήσιμη βελτίωση.

Reaction score
659
Όταν τελειώσεις με όλα τα παραπάνω μην ασχοληθείς με πανάκριβα καλώδια ρεύματος. Πάρε ένα από τον argi και δες τι γίνεται. Οσο καλύτερο χώρο και στήσιμο έχεις τόσο περισσότερα θα καταλάβεις συμφωνώ απολύτως μαζί σου.... Μη νομίζεις ότι υποτιμώ τη σημασία του χώρου και του στησίματος. Απλά λέω ότι αφού ξεμπερδέψεις με αυτό υπάρχει και συνέχεια....

daharis666

Moderator
Reaction score
79.989
gpol το θέμα των καλωδίων είναι απλό...εξευτελιστικά απλό για να έχουν ιδιαίτερη σημασία....

έχουμε 3 μέρη
μέταλλο , κόλληση και κονέκτορα

κάποια καλώδια ΩΣ ΣΥΝΟΛΟ είναι λογικό να μην έχουν σωστή αντίσταση!
Και προφανώς είναι επίσης λογικό να μην λειτουργούν ως τέλειες ωμικές γραμμές μεταφοράς!

+ τα υλικά τα οποία χρησιμοποιούμε για αγωγούς θέλουμε να συμπεριφέρονται σχετικά σταθερά κατά τη διέλευση ηλεκτρικού ρεύματος.
ούτε χημικές αντιδράσεις...ούτε άλλες ΜΠΟΥΡΔΕΣ

μόνο η διάβρωση ή η θερμοκρασία μπορεί να αλλοιώσει έναν αγωγό
κ όταν λέμε θερμοκρασία φυσικά δεν μιλάμε για θερμοκρασία δωματίου

Η συχνοτική απόκριση ενός αγωγού (αυτό που ονομάζουμε εμπέδηση και αναφέρεται στη χωρητική και επαγωγική συμπεριφορά του) ενδεχομένως και να υπάρχει...
ΔΕΝ το ακούμε όμως γιατί υπάρχει στα ΜΗζ (το είδαμε και στο βίντεο με τον μπάρμπα χθες)

αυτό είναι όλο....δεν υπάρχουν μαγικά...

άρα ένας σωστός αγωγός....πχ ofc χαλκός.... με σωστά τοποθετημένο κονέκτορα είναι το max που μπορείς να αποκτήσεις από πλευράς αγωγού

οτιδήποτε παραπάνω δεν υπάρχει.....γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν άλλες παράμετροι γι αυτό στη φυσική

daharis666

Moderator
Reaction score
79.989
δεν στρώνει το γμήδι...δεν στρώνει λέμε

λέω να ανοίξουμε ένα νήμα με τα μπορδολογήματα των χαιενδάδων
να μαζέψουμε όλες τις ψευδοεπιστημονικές τους ατάκες που παπαγαλίζουν χωρίς να καταλαβαίνουν...
και να τα στείλουμε στην Κεραμέως

δεν μπορεί....όλο και κάπως θα συγκινηθεί να τους στείλει από ένα βιβλίο φυσικής γυμνασίου :laugh:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.029
Members
38.280
Νεότερο μέλος
Akrapovic