Πρόσκληση για ακρόαση: Ideon Audio Absolute DAC, Absolute Stream, Absolute Time

stavrosz

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.732
Έχω αρκετά dac(ps audio, benchmark) αύριο παραλαμβάνω και ένα rme ( χε, χε, χε)..... Όμως..... Το αγαπημένο μου παραμένει μια λαμπατη (με ρωσική 6922) κατασκευή του Βασίλη Τουνα που το έφτιαξε πριν το absolute βεβαίως, βασισμένο σε ad1865 με nos rca transformers. Ο ήχος δεν παίζεται. Έχει και έξοδο υψηλή (δεν θυμάμαι καν πόσα volt το έβαλε ο Βασίλης να βγάζει).... Δεν είναι dsd φυσικά. Προκαλώ όποιον θέλει να το ακούσουμε στο σύστημα του με αντιπαραβολη dac κάποιων χιλιάδων ευρώ που πιθανόν έχει. Και μετά να συζητήσουμε για κόστη, τιμές, αγορές κλπ κλπ.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.177
Γιάννη προτείνεις να δεχόμαστε αμάσητο ο,τι υποστηρίζεται, σωστό ή λάθος, για να να μας προσκαλούν στις εταιρίες να ακούμε ντακ και καλώδια;
Οχι βεβαια , δεν προτεινω κατι τετοιο , αλλα τουλαχιστον να μαστε λιγοτερο εριστικοι , να μη βγαζουμε απ τη μυγα ξυγκι και να μην τα φτανουμε ολα στα ακρα και τα εκμηδενιζουμε με μια ετσι απλη αναφορα.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.650
Οχι βεβαια , δεν προτεινω κατι τετοιο , αλλα τουλαχιστον να μαστε λιγοτερο εριστικοι , να μη βγαζουμε απ τη μυγα ξυγκι και να μην τα φτανουμε ολα στα ακρα και τα εκμηδενιζουμε με μια ετσι απλη αναφορα.
Εχεις κάποιο συγκεκριμένο ποστάρισμα στο μυαλό σου;
Εγω δεν είδα κάτι περίεργο.
Στειλτο σε πμ αν δεν θες να το γράψεις δημοσίως.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.970
Γιάννη προτείνεις να δεχόμαστε αμάσητο ο,τι υποστηρίζεται, σωστό ή λάθος, για να να μας προσκαλούν στις εταιρίες να ακούμε ντακ και καλώδια;
Μην είσαι αγενής τώρα! Αφού οι αθρώποι το είπανε καθαρά. Εκτός από τα δύο ντακ, έπαιζε κι ένας ενισχυτής BFA και κάτι ηχεία προάκ. Και αναλαμβάνοντας τον κίνδυνο της μαντεψιάς, σου λέω ευθέως ότι όλα αυτά ήτανε συνδεδεμένα στο ρεύμα με καλώδιο ρεύματος. Δεν μπορώ να καταλάβω τί άλλο θέλεις να μάθεις.

Αν υπήρχε λόγος να ξέρεις ο,τιδήποτε πρόσθετο, να είσαι σίγουρος πως ο κατασκευαστής θα καταδεχόταν να στο πει. Αλλά εσύ δε δικαιούσαι να ρωτάς, πολλώ δε μάλλον να αμφισβητείς.

Απορώ με το θράσος σου ώρες-ώρες. Τς τς τς...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.662
Εμένα μου άρεσαν τα πρίμα του φτηνού και τα μπάσα του ακριβού.
Τεράστιες διαφορές.

Στα μεσαία ήταν ίδια και τα δύο.

(δε το άκουσα, αλλά αυτό δεν παίζει ρόλο)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.662
πως θα το φανταζοσασταν , αν την επομενη φορα ΔΕΝ ανακοινωναν καν στο AvSite για την ακροαση ?
Θα ήταν ευχής έργο να φτάσουμε στο σημείο αυτό, με αγώνα όλων των μελών. 8-)

Δεν ξέρω πόσο "τιμητικό" το θεωρείς να πας σε κάποιο μαγαζί για "ακρόαση", αλλά προσωπικά δε το θεωρώ διόλου τιμητικό, ίσα ίσα μάλλον με ενοχλεί, διότι υποτιμάει την νοημοσύνη μου ως αγοραστή, κατατάσσοντάς με στα γνωστά πρόβατα του Χάι Ενδ που τους δίνεις αξία στην "άποψη" και γίνονται όλα κ@λος.

Έχω αναφερθεί κατ'επαναληψιν και στον Τουλ και στην αξία της "άποψης" και στο που πρέπει να βασίζεται κανείς για να κρίνει τι ακούγεται καλύτερα και στην αξία των τυφλών τεστ και τι χρειάζεται για να πραγματοποιήσει κανείς τυφλό τεστ. Ποια ακρόαση;

Τι RT 60 έχει στο μαγαζί; Ποιο ταργκετ κερβ ακολουθεί το σεταπ; Τι σύστημα ισοστάθμισης διαθέτει; Ποιος έκανε το καλιμπραρισμα; Πόσα σαμπ έχουν στο χώρο ακρόασης;
Γιατί να μη το θεωρώ υποτιμητικό για μένα οτιδήποτε δεν πληρεί τα στάνταρτ και τις σωστές προδιαγραφές για στερεοφωνια και Hi-Fi;

Και μιλάμε για συσκευές υψηλότατου κοστολογίου. Αλλά μπορώ να αδιαφορήσω για το κόστος τους, όχι όμως για τις προδιαγραφές στην ακρόαση.
Κοιτάμε δηλαδή τις πιο υψηλές προδιαγραφές, τις χρυσοπληρωμένες σε Ντακ, κι αδιαφορούμε για όλες τις άλλες προδιαγραφές στο όντιο; Μήπως κοροϊδευόμαστε; Γιατί να μην νιώθω πως υποτιμούν την νοημοσύνη μου και πως όλα αυτά είναι εξόχως υποτιμητικά και απλώς θέλουν να τονώσουν την εμπιστοσύνη μου στην ακοή μου ώστε να προβώ σε λάθος αγορές ακούγοντας προϊόντα χωρίς να έχω ούτε τις γνώσεις αλλά ούτε και τις αναγκαίες συνθήκες;

Να σας πω και κάτι άλλο; Είχα κάτι σκορδογκαΐλες τι θα μας πει ο οποιοσδήποτε χρυσαφτχιάς για το τι διαφορές άκουσε ανάμεσα σε δγιό καβλώδια ή σε δγιό Ντακ..

ΥΓ. Ως εδώ είμαι αντικειμενικός. Μπορώ να γράψω κι άλλα, να γίνω πολύ κακός. Κρατιέμαι. Μη μου δίνετε πάτημα...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.138
Κάνεις ένα κόπο να αναφέρεις από πότε το, να λες τα πράγματα με το όνομα τους σε κατατάσσει στους <<εριστικούς>>;
Για ποια <<μύγα και ξύγκι>> κάνεις αναφορά; Είναι λίγο το να έχει κριθεί ένα αποτέλεσμα πριν καν να ξεκινήσει ο αγώνας; Έγινε κάποιος υπαινιγμός για τη συσκευή με προβάδισμα; Εντελώς γενική η παρατήρηση.
Και να ξέρεις, μόνο το πασιφανές αναφέρθηκε.

Αλήθεια θεωρείς <<εριστικούς>> ή ημιμαθείς τους τύπους της ITU;
Ποια είναι η ITU; Κάνε το κόπο να διαβάσεις παρακάτω. Λειτουργεί δε για πάνω από 150 χρόνια.
https://www.itu.int/en/Pages/default.aspx

Αυτοί λοιπόν οι κύριοι έχουν υποδείξει το σωστό τρόπο τέτοιων συγκριτικών.
https://www.itu.int/dms_pubrec/itu-r/rec/bs/R-REC-BS.1116-1-199710-S!!PDF-E.pdf

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.662

Reaction score
660
Τι RT 60 έχει στο μαγαζί; Ποιο ταργκετ κερβ ακολουθεί το σεταπ; Τι σύστημα ισοστάθμισης διαθέτει; Ποιος έκανε το καλιμπραρισμα; Πόσα σαμπ έχουν στο χώρο ακρόασης;
Γιατί να μη το θεωρώ υποτιμητικό για μένα οτιδήποτε δεν πληρεί τα στάνταρτ και τις σωστές προδιαγραφές για στερεοφωνια και Hi-Fi;
Να πω την αληθεια δεν ειδα καποιο subwoofer
Είναι εντελώς βέβαιο ότι το Dac με την υψηλότερη έξοδο θα έδινε την εντύπωση καλύτερου ηχητικού αποτελέσματος, ιδίως σε ότι αφορά τις χαμηλές συχνότητες.
Συμφωνω απολυτως οτι στις χαμηλες συχνοτητες παντα αυτο που παιζει δυνατοτερα ειναι και αυτο που ο μεσος ακροατης θεωρει οτι παιζει καλυτερα. Για αυτο ειναι απαραιτητη η ρυθμιση με ντεσιμπελομετρο για να γινει αντικειμενικη κριτικη.

ΑΛΛΑ πρεπει να επισημανουμε οτι ΔΕΝ εγινε καποιο συγκριτικο τεστ. Αν γινει ομως προσωπικα θα επιμεινω στην σωστη ρυθμιση της εντασης για τα δυο μηχανηματα που συγκρινονται....

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.662
Αν γινει ομως προσωπικα θα επιμεινω στην σωστη ρυθμιση της εντασης για τα δυο μηχανηματα που συγκρινονται....
Εφόσον θες να αξιολογήσεις μεγάλο δυναμικό εύρος, οφείλει αυτό να αναπαραχθεί.
Ένα δυναμικό εύρος 100 μόνο ντεσιμπέλ, σημαίνει ότι πρέπει να ακούς το 0 ντεσιμπέλ και τα 100 ντεσιμπέλ, να το ακούς όλο.

Άρα, ξεκινάμε από μέτρηση του θορύβου περιβάλλοντος, με γράφημα στο φάσμα, ώστε να δούμε από ποιο σημείο και πάνω θα πρέπει να μετρήσουμε 100 ντεσιμπέλ εύρος στην αναπαραγωγή

Τυπικά θα μετρήσεις 20-30 ντεσιμπέλ επίπεδα θορύβου σε πολύ ήσυχους χώρους.

Άρα θα χρειαστεί να φτάσεις τα 120-130 ντεσιμπέλ για να έχεις ακουστό αυτό το εύρος των μόλις 100 ντεσιμπέλ.

Μετά, θα πρέπει τα ηχεία να μπορούν να βγάλουν αυτές τις στάθμες, και ως γνωστόν αυτές είναι πρόβλημα στις 3-4 πρώτες οκτάβες, οι 2 πρώτες είναι το πρόβλημα των σαμπ και οι 2 επόμενες το πρόβλημα των δορυφόρων.

Περιττό να σου πω ότι σε χώρο που δεν είναι σωστά περιποιημένος ηχητικά, δεν γίνεται να παίξεις τέτοιες στάθμες, θα γίνεται της ανάκλασης το κάγκελο.

Περιττό επίσης να σου πω ότι για τέτοιες στάθμες θες πολλαπλά σαμπ, κρος στους δορυφόρους, σωστή ενσωμάτωση των σαμπ και σοβαρή ισοστάθμιση ένθεν κι ένθεν.

Τα πολύ καλά Ντακ, έχουν κυρίως τεράστιο δυναμικό εύρος.

Το δυναμικό εύρος είναι η αχίλλειος πτέρνα των ενισχυτών και ηχείων.

Περιττό να σου πω ότι είναι τραγικά δύσκολο να κρίνεις τεράστιο δυναμικό εύρος στην πράξη, τραγικά ακριβό το σετάπ, και φυσικά η διαδικασία της τυφλής ακρόασης είναι εντελώς συγκεκριμένη.

Στο παρόν θρεντ, έγραψα εξ αρχής τα όρια του δυναμικού εύρους της ανθρώπινης ακοής, όπως έχουν αυτά αποδειχθεί πλήρως από την επιστήμη της ψυχοακουστικής.

Βρείτε ένα σεταπ σε χώρο σωστό που να μπορεί να αναπαράγει αυτό το δυναμικό εύρος με άνεση (δηλαδή να έχει ένα χεντρουμ 3-6 ντεσιμπέλ δηλαδή να φτάνει στις πρώτες 4 οκτάβες και στη θέση ακρόασης τα 140 ντεσιμπέλ τουλάχιστον) ώστε να είναι πλήρως ασυμπιεστα τα δυναμικά, και θα μπορέσετε να ακούσετε αυτό που προβλέπεται.

Χωρίς τα ανωτέρω, κάθε συζήτηση για δυναμικό εύρος και επίπεδα θορύβου τροφοδοσίας και sinad, είναι ο ορισμός της απόλυτης κοροϊδίας.

Reaction score
690
Επίσης :

Τιμολογιο ΠαρΥπ που πιστοποιεί το νόμιμον του καλιμπραρισματος
Ακουόγραμμα όλων των συμμετεχοντων , με συνημμένα έγκυρα εγγραφα ωριλάδων
Υποχρεωτκές φωτογραφίες χώρων ακρόασης και συστημάτων των συμμετεχοντων , με συνημμένα έγκυρα έγγραφα / αποδεικτικά ηχομετρήσεων + τίτλους ιδιοκτησίας των χώρων.

Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.650
Επίσης :

Τιμολογιο ΠαρΥπ που πιστοποιεί το νόμιμον του καλιμπραρισματος
Ακουόγραμμα όλων των συμμετεχοντων , με συννημένα έγκυρα εγγραφα ωριλάδων
Υποχρεωτκές φωτογραφίες χώρων ακρόασης και συστημάτων των συμμετεχοντων , με συννημένα έγκυρα έγγραφα / αποδεικτικά ηχομετρήσεων + τίτλους ιδιοκτησίας των χώρων.
Χιουμοράκι, χιουμοράκι;

:tongue:

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.910
Θα ήταν ευχής έργο να φτάσουμε στο σημείο αυτό, με αγώνα όλων των μελών. 8-)
Δεν ξέρω πόσο "τιμητικό" το θεωρείς να πας σε κάποιο μαγαζί για "ακρόαση", αλλά προσωπικά δε το θεωρώ διόλου τιμητικό, ίσα ίσα μάλλον με ενοχλεί, διότι υποτιμάει την νοημοσύνη μου ως αγοραστή, κατατάσσοντάς με στα γνωστά πρόβατα του Χάι Ενδ που τους δίνεις αξία στην "άποψη" και γίνονται όλα κ@λος.
....
Εδώ διαφωνώ. Και μάλιστα... για λογαριασμό άλλων, αφού και να ήθελα να παραστώ σε τέτοιες εκδηλώσεις (ναι ρε παιδιά, εκδηλώσεις είναι, τίποτα περισσότερο) είμαι γεωγραφικά, αρκετά μακριά.
Χωρίς αμφιβολία, υπάρχουν πολλά μέλη που επιθυμούν να συμμετέχουν σε τέτοιες εκδηλώσεις. Είναι δικαίωμά τους αναφέρετο. ;)

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.910
Γιατι ομως δεν εχουν ολα τα μανιταρια την ιδια γευση?
Μηπως και το αισθητηριο οργανο της γευσης μας ξεγελα οπως αυτο της ακοης?
Καποιος επιστημονας θα πρεπει να κανει "μετρησεις" στα μανιταρια! Ειμαι σιγουρος πως ειναι ολα ιδια και απλα μας ξεγελουν οι αισθησεις μας, ή απλα εχουμε πεσει θυματα αυθυποβολης.
Αυτό είναι λάθος. Πάρα πολύ μεγάλο, τεράστιο λάθος!!
Οι "μετρήσεις" στη χημική σύσταση κυττάρων και ιστών δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τη μέτρηση του σήματος μέσα από ένα σύρμα.
Η χημική εξέταση ("μέτρηση") θα αναδείξει σαφέστατες διαφορές από το ένα είδος στο άλλο, οι οποίες ασφαλώς και καταδεικνύουν τις διαφορές στη γεύση.
Όποιος θέλει, σώνει και καλά, να προβάλλει επιστημονικά επιχειρήματα, οφείλει να προβάλλει ορθά επιστημονικώς και όχι επιστημολογικά σοφίσματα...

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Reaction score
28.801
Από το δικό μας site δυό άτομα πήγαν .
Από τό άλλο site πέρασαν πάνω από δέκα .
Σίγουρα φταίει και ή κατάσταση που περνάμε .
Όμως ότι και να πεί ό καθένας μας , αν υπάρχουν 10.000 Dac , τό Absolute είναι μέσα στά 10 καλύτερα .

Τελικώς...

... ο Absolute ήταν, κατά την άποψη μου, ένα ρίσκο για την Ideon Audio, αλλά και ένα στοίχημα που κερδήθηκε. Ο Έλληνας κατασκευαστής, έχοντας στο ενεργητικό του μόλις δύο συσκευές, έκανε ένα άλμα, επιχειρώντας να μπει στην αγορά των κορυφαίων ψηφιακών συστημάτων και τα κατάφερε με πολύ πειστικό τρόπο, καθώς ο κορυφαίος του μετατροπέας δεν είναι απλώς μια συσκευή με την τυπικώς υψηλή απόδοση αλλά ένα πεδίο έκφρασης απόψεων και εφαρμογής ιδεών. Οι ενδιαφέρουσες σχεδιαστικές επιλογές σε όλα τα επίπεδα, από το σασί και το user interface μέχρι την modular αρχιτεκτονική, την εμμονή στις ιδανικές συνθήκες τροφοδοσίας και τον τρόπο χειρισμού ενός εκ των κορυφαίων ολοκληρωμένων μετατροπής d/a, συνδυάστηκαν ιδανικά με τον σχεδιασμό του ηχητικού χαρακτήρα και το αποτέλεσμα είναι, πραγματικά, μια συσκευή η οποία έχει πολλά να πει στον απαιτητικό audiophile. Well Done!

Δημήτρης Σταματάκος .
-

-

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads