Πρόσκληση για ακρόαση: Ideon Audio Absolute DAC, Absolute Stream, Absolute Time

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.103
Το παλευεις ομως
Μπα, δεν έχω "σοβαρό πικάπ", που να παλέψω τον κλασικό δικάναλο θρύλο σας! :gotcha:

Βεβαίως το τι έχω και το τι κάνω γω στο σπίτι μου είναι το θέμα τελικά σε κάθε κουβέντα τεχνικής φύσεως. :lol:

Επιχειρήματα γτπκ. :gotcha:

Reaction score
657
Μπα, δεν έχω "σοβαρό πικάπ", που να παλέψω τον κλασικό δικάναλο θρύλο σας! :gotcha:

Βεβαίως το τι έχω και το τι κάνω γω στο σπίτι μου είναι το θέμα τελικά σε κάθε κουβέντα τεχνικής φύσεως. :lol:

Επιχειρήματα γτπκ. :gotcha:
αφου εισαι χαρουμενος με το home theater ποιος μπορει να σου πει κατι?

βλεπεις το βασικο ειναι να εισαι εσυ ευτυχισμενος με το αποτελεσμα οχι οι υπολοιποι....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.103
αφου εισαι χαρουμενος με το home theater ποιος μπορει να σου πει κατι?

βλεπεις το βασικο ειναι να εισαι εσυ ευτυχισμενος με το αποτελεσμα οχι οι υπολοιποι....
Κοίτα παλικάρι μου,

Εγώ κάθομαι και σου (σας) εξηγώ τι σημαίνει καλό Ντακ, τι σημαίνει σιναντ, τι σημαίνει δυναμικό εύρος και ποια τα επίπεδα που χρειάζονται στην κατ'οικον αναπαραγωγή, τι σετάπ χρειάζεται για να αναπαραχθούν, και τι στάθμες απαιτούνται.

Και συ αγορίνα μου, ασχολείσαι με το αν είμαι χαρούμενος με το χομ σινεμα που έχω.

Ναρκωτικά παίρνεις;

Μπάοκ;

Reaction score
657
Κοίτα παλικάρι μου,

Εγώ κάθομαι και σου (σας) εξηγώ τι σημαίνει καλό Ντακ, τι σημαίνει σιναντ, τι σημαίνει δυναμικό εύρος και ποια τα επίπεδα που χρειάζονται στην κατ'οικον αναπαραγωγή, τι σετάπ χρειάζεται για να αναπαραχθούν, και τι στάθμες απαιτούνται.

Και συ αγορίνα μου, ασχολείσαι με το αν είμαι χαρούμενος με το χομ σινεμα που έχω.

Ναρκωτικά παίρνεις;

Μπάοκ;
Οχι δε παιρνω ναρκωτικα απλα γελαω γιατι νομιζεις οτι μπορεις να αξιολογησεις ενα dac με το home theater σου.....

Αραξε με τη Metric η με το ενσωματωμενο dac του home theater προενισχυτη σου and be happy......

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.103
Οχι δε παιρνω ναρκωτικα απλα γελαω γιατι νομιζεις οτι μπορεις να αξιολογησεις ενα dac με το home theater σου.....

Αραξε με τη Metric η με το ενσωματωμενο dac του home theater προενισχυτη σου and be happy......
Τι ακριβώς σχέση έχουν αυτά που λες με την αντικειμενική και μετρήσιμη ποιότητα των Ντακ;

Με το δυναμικό εύρος που διατυμπανίζετε λες και καταλαβαίνετε τι λέτε;

Βεβαίως είναι άσχετο το αν έχω μετρικ (δεν έχω μετρικ - Trinnov έχω) και αν μπορώ να την αξιολογήσω (δε μπορώ, δεν έχω μετρητικο εξοπλισμό, ούτε συ δε μπορείς ούτε κανένας εδώ μέσα).

Μη με ζηλεύεις άλλο, σταμάτα, κοκκινίζω. :tongue:

Reaction score
37
Εάν ενα dac εχει μικρότερη έκταση στο φάσμα προς τα πάνω και προς τα κάτω από ένα αλλο, είναι για πέταμα.

Απο το παράθυρο.

Κάτι δεν μας λέτε σωστά εδώ.
ενδιαφερουσα αποψη!
Πες μου που μενεις,να ερθω κατω απ'το παραθυρο σου.

Reaction score
2.803
νοιζ οχι μουσικη... 🐒

μμμ... @Alfee24 παιδι μου πσακσε λιγο να βρεις πληροφοριες γι αυτο εδω.

Εγώ απλά θέλω να πατάω ένα κουμπί και να βγαίνει μια εε να ακούω μουσική, αν θέλω να έχω τέλεια ηχητική πιστότητα στο χώρο μου θα καλέσω τον Καστρουνή (η κάποιον άλλον εξίσου καλό calibrator) θα του δώσω αυτά που θα ζητήσει (για την περίπτωσή μου δεν νομίζω να είναι παραπάνω από 200-300 ευρώ) και τελειώνει το θέμα της ισοστάθμισης, αν είναι να φάω τόσο χρόνο για να αποκτήσω εξειδικευμένες γνώσεις πάνω στην ακουστική να μου λείπει..

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.079
Για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους:

Οποιοδήποτε ντακ, οποιονδήποτε προδιαγραφών θα είναι πάντα και εξ ορισμού χειρότερο απο ενα αλλο ντακ το οποίο θα εχει ικανότητα ενσωμάτωσης σαμπ και ισοσταθμισης χωρου. Τέλος.

Υπάρχουν δικαναλα ντακ απο 1500 έως και 8000€ που εχουν αυτές τις δυνατότητες. Και θα κερδίζουν πάντα σε πραγματικές συνθήκες οποιοδήποτε ντακ που δεν τις εχει.. Πάντα. Διαβάστε λίγο. :gotcha::gotcha::gotcha:

Τα ντακ που δεν εχουν αυτές τις δυνατότητες, όσο και καλά να είναι δεν κάνουν για χρήση σε χώρο, παρά μόνο για χρήση με ακουστικά.

Πίκρα ε; Κλάψτε ελεύθερα. :tongue:

Αν σας περισσεύουν λεφτα, μετά την απόκτηση ενός τέτοιου ντακ με ισοσταθμιση χωρου και ενσωμάτωση σαμπ, πάρτε καλυτερα ηχεία (επαρκώς οδηγούμενα) και ισάξια σαμπς. Φτιάξτε και λίγο τον χώρο και πληρώστε εναν ειδικό να σας τα ρυθμίσει. Για ολα τα λεφτα ηχεία και σαμπς. Μεχρι να το τερματισετε. Πόσα έχετε; 500000€;
Ολα ηχεία και σαμπς.
Στις πηγές δεν εχει κανένα νόημα να δώσετε περισσότερα.
Τα ίδια ισχύουν για το δικάναλο, τα ίδια και για το πολυκάναλο.

Αν σας περισσέψουν και αλλα χτίστε ενα σπίτι απο την αρχή με χώρο με ιδανικές συνθήκες ακροασης.

Αν σας περισσέψουν κι άλλα, πουλήστε τα πρώτα και πάρτε τα ξανά σε άλλο χρώμα για πλάκα. :lolsign:

Αν διαλέξετε άλλο δρόμο θα ακούτε πάντα χειρότερα. Διαβάστε λίγο.

:p
ενδιαφερουσα αποψη!
Πες μου που μενεις,να ερθω κατω απ'το παραθυρο σου.
Εάν υπάρχουν σήμερα το 2020 ντακ που δεν παίζουν όλο το ακουστό φάσμα, δηλαδή 20-20000Hz με απειροελάχιστη απόκλιση, είναι για πέταμα με φόρα. Δηλαδή τι παίζουν; 50-15000Hz ;

:lolsign:

Και δεν ειναι χαλασμένα;

:lolsign: :tongue::lolsign::tongue:

Last edited:

Reaction score
657
Για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους:

Οποιοδήποτε ντακ, οποιονδήποτε προδιαγραφών θα είναι πάντα και εξ ορισμού χειρότερο απο ενα αλλο ντακ το οποίο θα εχει ικανότητα ενσωμάτωσης σαμπ και ισοσταθμισης χωρου. Τέλος.

Υπάρχουν δικαναλα ντακ απο 1500 έως και 8000€ που εχουν αυτές τις δυνατότητες. Και θα κερδίζουν πάντα σε πραγματικές συνθήκες οποιοδήποτε ντακ που δεν τις εχει.. Πάντα. Διαβάστε λίγο. :gotcha::gotcha::gotcha:

Τα ντακ που δεν εχουν αυτές τις δυνατότητες, όσο και καλά να είναι δεν κάνουν για χρήση σε χώρο, παρά μόνο για χρήση με ακουστικά.

Πίκρα ε; Κλάψτε ελεύθερα. :tongue:

Αν σας περισσεύουν λεφτα, μετά την απόκτηση ενός τέτοιου ντακ με ισοσταθμιση χωρου και ενσωμάτωση σαμπ, πάρτε καλυτερα ηχεία (επαρκώς οδηγούμενα) και ισάξια σαμπς. Φτιάξτε και λίγο τον χώρο και πληρώστε εναν ειδικό να σας τα ρυθμίσει. Για ολα τα λεφτα ηχεία και σαμπς. Μεχρι να το τερματισετε. Πόσα έχετε; 500000€;
Ολα ηχεία και σαμπς.
Στις πηγές δεν εχει κανένα νόημα να δώσετε περισσότερα.
Τα ίδια ισχύουν για το δικάναλο, τα ίδια και για το πολυκάναλο.

Αν σας περισσέψουν και αλλα χτίστε ενα σπίτι απο την αρχή με χώρο με ιδανικές συνθήκες ακροασης.

Αν σας περισσέψουν κι άλλα, πουλήστε τα πρωτα και πάρτε τα ξανά σε αλλο χρώμα για πλάκα. :lolsign:

Αν διαλέξετε άλλο δρόμο θα ακούτε πάντα χειρότερα. Διαβάστε λίγο.

:p

Εάν υπάρχουν σήμερα το 2020 ντακ που δεν παίζουν όλο το ακουστό φάσμα, δηλαδή 20-20000Hz με απειροελάχιστη απόκλιση, είναι για πέταμα με φόρα. Δηλαδή τι παίζουν; 50-15000Hz ;

Και δεν ειναι χαλασμένα;

Θα σου ελεγα να κοψεις το διαβασμα και πας να παρεις κανενα dac της προκοπης.

Αλλα δε νομιζω οτι θα σου κανει καμια διαφορα οποτε εχεις δικιο πεταμενα λεφτα....

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.079
Η ακρόαση 2 υψηλών προδιαγραφών (σιναντ) ντακ σε οποιοδήποτε χώρο σα τον συγκεκριμένο που πήγατε να ακούσετε, είναι σα να βγάζετε συμπεράσματα για τις επιδόσεις σε τελική ταχύτητα μεταξύ 2 σουπερκαρ μέσα στο σαλόνι μιας έκθεσης αυτοκινήτων, όπου μόνο να τα βάλετε μπρος επιτρέπεται, ίσα ίσα να ακούσετε τις εξατμίσεις, άντε να τσουλισουν και κάνα μέτρο μπρος πίσω..
Εισαι υπερβολικός οπως πάντα.
Δεν τα δοκίμασαν στην έκθεση, τα δοκίμασαν στο κέντρο της Αθήνας, σε ωρα αιχμής με κυκλοφοριακη συμφόρηση, πηγαίνοντας για μόστρα και καφέ στο Κολωνάκι.

Θα σου ελεγα να κοψεις το διαβασμα και πας να παρεις κανενα dac της προκοπης.
Δεν τα παίρνεις τα γράμματα ε;

Reaction score
657
Εισαι υπερβολικός οπως πάντα.
Δεν τα δοκίμασαν στην έκθεση, τα δοκίμασαν στο κέντρο της Αθήνας, σε ωρα αιχμής με κυκλοφοριακη συμφόρηση, πηγαίνοντας για μόστρα και καφέ στο Κολωνάκι.

Δεν τα παίρνεις τα γράμματα ε;
Καλα την επομενη φορα να κανονισουμε καμια ακροασουλα στo Πανοραμα ....

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.944
Ανεβειτε καλε Αθηνεζοι ( gpol αγαπημενε και λοιποι ) να παμε καμια Εβορα να φαμε να πιουμε να περασουμε ομορφα να μαλωσουμε λιγο απο κοντα και να παμε για καμια ακροαση μετα να γουσταρουμε, αντε!

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.079
Θα σου ελεγα
Και γιατι νομίζεις πως με ενδιαφέρει τι θα μου έλεγες ; :roflmao:
Εδώ δεν ξέρεις τα βασικά.
Καλα την επομενη φορα να κανονισουμε καμια ακροασουλα στo Πανοραμα ....
Δεν ακούω παιδικά συστηματάκια, βαριέμαι.
Ανεβειτε καλε Αθηνεζοι ( gpol αγαπημενε και λοιποι ) να παμε καμια Εβορα να φαμε να πιουμε να περασουμε ομορφα να μαλωσουμε λιγο απο κοντα και να παμε για καμια ακροαση μετα να γουσταρουμε, αντε!
Να μαζευτούμε και να πάτε

Reaction score
657
Γιαννακη μου το εχω παντα στο μυαλο μου απλα δεν εχει κατσει....
Και γιατι νομίζεις πως με ενδιαφέρει τι θα μου έλεγες ; :roflmao:
Εδώ δεν ξέρεις τα βασικά.

Δεν ακούω παιδικά συστηματάκια, βαριέμαι.

Να μαζευτούμε και να πάτε
Εσυ γενικα δεν ακους.... Δεν χρειαζεται αλλωστε....

Τουλαχιστον δεν σε ενοχλει που εκλεισαν οι κινηματογραφοι λογω κορονοιου.

Εχεις ενα κορυφαιο σπιτι σου....

head-stef

Headphones
Reaction score
2.267
Ωστόσο είναι εξαιρετικά αποκαλυπτικό να ακούσεις τουλάχιστον τι κάνει ένα dac σε πολύ χαμηλές στάθμες εγγραφής σήματος. Αν εκεί τα πάει χάλια, καταλαβαίνεις ότι δεν μπορείς να περιμένεις και πολλά σε απόδοση μικρολεπτομερειών και μικροδυναμικών όταν αυτές συνυπάρχουν με στιγμές υψηλού σήματος εγγραφής.
Ένας απλός τρόπος, λοιπόν, για να το κανεις είναι να ακούσεις μουσική γραμμένη πολύ χαμηλά, όπως για παράδειγμα στην εισαγωγή του πασίγνωστου "Bolero" του Μ. Ravel. Εκεί λοιπόν, επειδή πρόκειται αργότερα να ακολουθήσουν εκκωφαντικά κρεσέντο, η στάθμη ηχογράφησης ξεκινά πολύ χαμηλά, με πνευστά, κρουστά και έγχορδα που "μόλις" ακούγονται. Τρομερή ευκαιρία να δυναμώσεις έναν ενισχυτή αναφοράς (ακόμη καλύτερα με σύστημα ακουστικών αναφοράς) για να ακούσεις τι "απομένει" από τη φυσικότητα και το τίμπρο των οργάνων, αλλά και για να συγκρίνεις τη συμπεριφορά διαφορετικών dac.
Μεγάλη βοήθεια είναι τα σήματα δοκιμών ειδικών CD, όπως αυτό της DENON, που ξεμπροστιάζουν ακόμα και χωρίς μετρητικό σύστημα, τις τεχνικές αδυναμίες των dac, αφού σε χαμηλά σήματα πχ -60 db (ημίτονα κυρίως) η παραμόρφωση και ο θόρυβος είναι κατευθείαν ακουστά, και πολύ διαφορετικά από dac σε dac (αυτόνομων ή εσωτερικών σε CD players). Σε 7-8 περιπτώσεις που έχω ελέγξει, η καλύτερη συμπεριφορά στις πολύ χαμηλές στάθμες σήματος αντιστοιχούσε ανάλογα και σε καλύτερη συνολική ηχητική ποιότητα χροιών οργάνων και φωνών.

Denon Audio Technical CD.jpg

Reaction score
37
Για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους

Και δεν ειναι χαλασμένα;

προφανως εχει να κανει με τη περισσοτερη πληροφορια που αποδιδει το ενα ντακ σε σχεση με το αλλο.
Αυτο που καποιοι το αναφερουν ως μεγαλυτερη αναλυση,αλλοι ως μεγαλυτερη εκταση.
Ακους λεπτομερειες που χανονται απο καποιο αλλο ντακ.
Οπως για παραδειγμα στα πικαπ,μια καλη βελονα καταφερνει να διαβασει περισσοτερη πληροφορια απ'τ'αυλακια του δισκου απο μια αλλη βελονα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.103
Ένας απλός τρόπος, λοιπόν, για να το κανεις είναι να ακούσεις μουσική γραμμένη πολύ χαμηλά, όπως για παράδειγμα στην εισαγωγή του πασίγνωστου "Bolero" του Μ. Ravel. Εκεί λοιπόν, επειδή πρόκειται αργότερα να ακολουθήσουν εκκωφαντικά κρεσέντο
Έχεις δίκιο, όσον αφορά την ηχογράφηση "εργαλείο" για να αποκαλύψεις το ντακ με το χαμηλότερο επίπεδο θορύβων και παραμορφώσεων.

Το πας τέρμα τα γκάζια, στα πολύ χαμηλά περάσματα.

Ωστόσο, στην ακρόαση μουσικής, δεν αλλάζεις το βολιουμ αναλόγως χαμηλού ή υψηλού περάσματος στη μουσική, το ακούς όλο το μουσικό έργο σε μια σοβαρή στάθμη, ώστε να ακούγεται ωραία και το χαμηλό πέρασμα, αλλά και το δυναμικό κρεσεντο.

Αυτή είναι η στάθμη αναφοράς. Πιο χαμηλά, χάνεις πληροφορίες, ως προβλέπεται.

Για τη στάθμη αναφοράς, μέσης στάθμης περί τα 85 ντεσιμπέλ και κορυφές στα 115 ντεσιμπέλ, έχουμε εξηγήσει ότι χρειάζεται ικανά σαμπ να φορτώνουν τα 115 ντεσιμπέλ στην πρώτη οκταβα.

Για μέγιστες στάθμες (στιγμιαίες) 115 ντεσιμπέλ, με επίπεδο θορύβου περιβάλλοντος 25 ντεσιμπέλ, αρκούν μια χαρά τα 90 ντεσιμπέλ δυναμικού εύρους.

Και οτιδήποτε παραπάνω από σιναντ 90 σε Ντακ, μας είναι πρακτικά άχρηστο.

Δηλαδή, ανάμεσα σε 3 ντακ που το ένα έχει σιναντ 90, το δεύτερο 120 και το τρίτο 250 (πρακτικά αδύνατο), δεν γίνεται να ακούσεις διαφορά σε στάθμη αναφοράς.

Σε υψηλότερες στάθμες από αναφοράς, θα χρειαστεί αναλόγως υψηλότερο σιναντ στο ντακ. Δηλαδή για 10 ντεσιμπέλ πάνω από τη στάθμη αναφοράς, απαιτείται σιναντ 100, και για 20 ντεσιμπέλ πάνω από τη στάθμη αναφοράς, απαιτείται σιναντ 110.

Και κάπου κει, τελειώνει το παραμύθι. Περισσότερο σιναντ δε χρειάζεται για την ανθρώπινη ακοή. Μετρημένα κουκιά.

Δηλαδή, σιναντ και στάθμες αναπαραγωγής, είναι συνδεδεμένες παράμετροι στον σχεδιασμό ενός σεταπ.

Last edited:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.927
προφανως εχει να κανει με τη περισσοτερη πληροφορια που αποδιδει το ενα ντακ σε σχεση με το αλλο.
Αυτο που καποιοι το αναφερουν ως μεγαλυτερη αναλυση,αλλοι ως μεγαλυτερη εκταση.
Ακους λεπτομερειες που χανονται απο καποιο αλλο ντακ.
Οπως για παραδειγμα στα πικαπ,μια καλη βελονα καταφερνει να διαβασει περισσοτερη πληροφορια απ'τ'αυλακια του δισκου απο μια αλλη βελονα.
Αυτό που λές είναι καθαρά θόρυβος. Το έλεγε προηγουμένως ο ear. Αν το dac έχει θόρυβο παραπάνω από -80 db κλάφτα χαράλαμπε.

Reaction score
3.628
Φιλ φρι, δοκιμάστε.
Είχα ένα βίντεο με ένα πιθηκάκι που δοκίμαζε κάτι, αλλά δε το βρίσκω..:lol:

Ποτέ δε ξέρεις. Δεδομένο.
Κι αν σου κάτσει;:gotcha:

Αυτές οι γενικεύσεις οι αόριστες πως μ'αρεσουν!
:lol:

Η μετρικ είναι ένα Ντακ λατρεμένο από σοβαρούς στουντιάδες, που εξελίχθηκε στον ήχο του με βάση ένα μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων στουντιαδων και τα σχόλιά τους.

Βεβαίως σε όλους αυτούς φτάνει η μετρικ, βεβαίως οι κριτικές της είναι κορυφαίες (ακόμη κι από τον Σταματάκο), αλλά ο γνήσιος ο αληθινός ο χαϊεντάς, με το 6-αρακι στα 3 μέτρα, όχι φίλε, δεν αρκείται σε κάτι τόσο πεζό, τόσο φτηνό, τόσο ...τιποτένιο. :tongue:
Κωστα γενικα τα λες καλα αλλα πετας κατι τετοιες κοτσανες και χανεις την αξιοπιστια σου αναμεσα σε εμπειρα μελη του φορουμ...

Ειναι δυνατον να παινευεις τοσο πολυ ενα φθηνο dac,το οποιο μαλιστα εχει ενα απο τα χειροτερα αναλογικα σταδια με τελεστικο του κιλου στην εξοδο;Το NE5532 το βρισκεις σε CD player των €200...Κατσε και σκεψου ποσο καλο ειναι αυτο το DAC που αναφερεις.

Reaction score
891
Δηλαδή τα φθηνά DAC χάνουν τα μηδενικά στο δρόμο;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.908
Members
38.259
Νεότερο μέλος
kassius