- Reaction score
- 12.742
Παλιά καραβάνα. Χρόνια στο κουρμπέτι μάναμ.
Ιδρυτικό μέλος παντού.
Ιδρυτικό μέλος παντού.
Last edited:
Τα περί μετρήσεων μπορεί ο καθένας αλλα να μετράει και άλλα να ανεβάζει...Νίκο,
στο παραπάνω ποστ που ανέρτησα τις μετρήσεις του @Ν.Κ. είναι χωρίς σαμπ μη παραμυθιάζεσαι!!
Δες λοιπόν τις δικές σου μετρήσεις, δες του @Γιάνννης ,δες του @Dimifoot , δες του @jiovani75, δες του @costas EAR , δες του @ankokdog , και σύγκρινε τες με τον νέο Χουντίνι!!...
Μάντεψε τώρα!!!...and the winner is..... @Ν.Κ. (στην ομοιογένεια των καναλιών).
Απλά, επειδή "είναι του μαντριού"....εντάξει μωρέ...δεν έγινε και τίποτα..ας μας δουλεύει και λιγάααακι!!
Τώρα ναι, ίσως να μπορεί ν ακούει καλύτερα από κάποιον "γκουρού τιούνερ δια της ακοής"...όχι όμως απ το σύστημα των nubert του κι απ το σπίτι του!..σε κάμιά έκθεση ίσως...αν πάει επίσkεψη στον Αυτιά ίσως.. όχι μ αυτό το σετάπ!
Υ.Σ. Αυτά τα πράγματα που έβαλε (οι τσουβαλομπασοπαγίδες ντε!) απέχουν πού απ το να χαρακτηριστούν μπασοπαγίδες μιας και δεν έχουν ένα σκελετό/περίβλημα που να τις κάνει μπασοπαγίδες.
Με τη χρήση τσουβαλιού είναι μόνο λασποπαγίδες, μη κοροϊδεύεστε! Μόνο λάσπη και μουντάδα δίνουν στον ήχο και σε προκαλώ να τα δοκιμάσεις!!.
Για πες χρονολογίαΠαλιά καραβάνα. Χρόνια στο κουρμπέτι μάναμ.
Όχι. Ιδίως όσον αφορά την έκταση χαμηλά, πράγμα που ούτε τα δικά σου ηχεία δε καλύπτουν σκέτα, ήθελαν σαμπ, όπως όλα τα ηχεία, ανεξαιρέτως.@costas EAR
Εγω θα ήθελα να μάθω αν το σύστημα του @Ν.Κ καλύπτει τις αμείλικτες προδιαγραφές και δεδομένα της υψηλής πιστότητας .....
( όχι σε σχέση με αλλά μέλη ......)
Λίγο το θεωρείς? Για ένα κούτελο ζούμε όλοι.Γιατί; Για να γίνει ντόρος στο forum?
Νίκο σου επαναλαμβάνω,@leandros Μια χαρά τις βρίσκω τις μετρήσεις του. Δεν βρίσκω λόγο στο να κάτσει κάποιος να πειράξει τις μετρήσεις του ( αν μπορεί ). Γιατί; Για να γίνει ντόρος στο forum? Μεγάλη ιδέα έχουμε για τον εαυτό μας!!
Με τη προϋπόθεση λοιπόν ότι οι μετρήσεις είναι αληθείς ( που επαναλαμβάνω, δεν βρίσκω το λόγο να τις αμφισβητήσω ), μια χαρά τις βλέπω, αξιοζήλευτες για τους περισσότερους απο εμάς. Αναλογιζόμενος μάλιστα και το σαφώς μικρότερο κόστος του συστήματος, μονολογώ: "σκ@τά στα μούτρα μου".
Όπως σωστά ειπώθηκε νωρίτερα, εδώ έχουμε τη χαρά να συναναστρεφόμαστε με γνώστες του αντικειμένου. Έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα στο να πουλήσουμε μούρη ή να ζητήσουμε συμβουλές και βοήθεια. Και επειδή έχω κάνει και τα δύο, κρίνω ότι είχα όφελος όταν σταμάτησα να πουλάω την όποια μούρη και άρχισα να ζητώ και να ακολουθώ τις συμβουλές.Λίγο το θεωρείς? Για ένα κούτελο ζούμε όλοι.
Διόλου απίθανο απο τη στιγμή που παρεμβαίνει η ισοστάθμιση ( και μη παραβλέπουμε το γεγονός ότι ανεξάρτητα απο την υλοποίηση των υλικών φροντίδας, υπάρχει φροντίδα στο χώρο ). Και στον δικό μου χώρο, όπως τα γνωρίζεις χωροταξικά, χωρίς φροντίδα και μόνο με τη βασική ισοστάθμιση, με το που εφαρμόστηκε αυτή έστρωσε το πρόβλημα ισορροπίας μεταξύ των δύο καναλιών. Σε ποιο βαθμό δεν μπορώ να γνωρίζω καθώς δεν έχω πάρει μετρήσεις με ισοστάθμιση εφαρμοζόμενη, αλλά ακουστικά τουλάχιστον μιλάμε για εντελώς διαφορετική κατάσταση. Μη σου φαίνεται απίθανο.Νίκο σου επαναλαμβάνω,
Κανείς δεν έχει αναρτήσει μετρήσεις που το L & R να έχουν σχεδόν την ίδια καμπύλη!
Κανείς!!
Απλά, δεν υπάρχει η προϋπόθεση αυτές οι μετρήσεις να είναι αληθείς με δεδομένη τη τοποθέτηση του δεξιού ηχείου.
Ένα σετ απ των <1400€ που φαίνεται στη καμπύλη πριν τη τοποθέτηση του σαμπ να παίζει έτσι, σ'αυτό το χώρο...θέλει πολλά κονέ με τη μεταφυσική για να το πετύχεις!!
Είπαμε..ιθαγενείς τέλος!!
Χρονολογία που γεννήθηκα, που ξεκίνησα να ασχολούμαι ή που ξεκίνησα να βρίζω εαυτόν επειδή ασχολούμαι?Για πες χρονολογία
Από πότε τον ξέρεις..Χρονολογία που γεννήθηκα, που ξεκίνησα να ασχολούμαι ή που ξεκίνησα να βρίζω εαυτόν επειδή ασχολούμαι?
Η σκέψη που κυκλοφορεί στα μυαλά όλων όσοι εισέρχονται στο σπορ Κώστα, είναι η αδυναμία δικαιολόγησης τέτοιου κόστους για την εξυπηρέτηση μόλις μίας ή δύο οκταβών, ήτοι ένα ελάχιστο μέρος (στη θεωρία) του ακουστού φάσματος. Ισχύει πως στην πράξη η συνεισφορά τους είναι δυσάναλογα μεγάλη σε σχέση με αυτό που φαντάζεται ο αμύητος. Αν δεν το βιώσεις...Είναι ευκόλως εννοούμενο πως σε ένα δικάναλο σεταπ, ακόμα κι αν προσπαθήσουμε να περιορίσουμε το συνολικό κόστος όσο γίνεται, το μεγαλύτερο ποσοστό του κόστους θα πρέπει να δωθεί στα σαμπ.
Τα σαμπ, δικαίως είναι (και πρέπει να είναι) τα ακριβότερα τμήματα του σετάπ των ηχείων, διότι αυτά επιφορτίζονται με τις υψηλότερες για το χώρο στάθμες, και χρειάζονται κατ'επέκτασιν την υψηλότερη ισχύ. Εφόσον δεν θέλουμε υψηλές παραμορφώσεις, αυτά κοστίζουν.
Η προσθήκη σαμπ στις χαμηλές κατηγορίες τιμής, δεν στοχεύει καν στην πρώτη οκταβα, αυτήν την ξεχνάς, είναι ακριβή υπόθεση.
Στόχος των σαμπ στα οικονομικά σεταπ είναι η δεύτερη και ίσως μικρό τμήμα της Τρίτης οκταβας, αναλόγως ανεπάρκειας των δορυφόρων.
Η έλλειψη απόκρισης στην πρώτη οκταβα, θα πρέπει να αντισταθμιστεί με κάποιον επιπρόσθετο τονισμό στη δεύτερη, και με επιπρόσθετη κλίση στα πρίμα, ως προβλέπεται δηλαδή από την ψυχοακουστική, ώστε να αντιλαμβάνεται ο ακροατής τονική ισορροπία στο άκουσμα, και ακόμα να αντιλαμβάνεται την πρώτη οκταβα μέσω των αρμονικών της σε δεύτερη και τρίτη, κι ας μην αναπαράγεται αυτή.
Ναι, είναι γνωστό από την ψυχοακουστική πως θα κοροϊδεύεις το αυτί, προς όφελός σου.
Είχαμε γνωριστεί επί εποχής Laserland. Δεν έχουμε επαφές, αν αυτό ψάχνεις.Από πότε τον ξέρεις..
20 χρόνια!!!λογικά κάπου στο 2000 +/- 1 έτος.
εγώ είχα γραφτεί αργότερα κανα 2 χρόνια αμπάουτ
εσέναΤοινγκ.. τοινγκ..
30φεύγα από τα πρώτα βήματα, ως (κυριολεκτικά) νιάνιαρο βεβαίως βεβαίως. Από μικρός στα βάσανα.20 χρόνια!!!
νιάτα...και τώρα
Νίκο,Όπως σωστά ειπώθηκε νωρίτερα, εδώ έχουμε τη χαρά να συναναστρεφόμαστε με γνώστες του αντικειμένου. Έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα στο να πουλήσουμε μούρη ή να ζητήσουμε συμβουλές και βοήθεια. Και επειδή έχω κάνει και τα δύο, κρίνω ότι είχα όφελος όταν σταμάτησα να πουλάω την όποια μούρη και άρχισα να ζητώ και να ακολουθώ τις συμβουλές.
Διόλου απίθανο απο τη στιγμή που παρεμβαίνει η ισοστάθμιση ( και μη παραβλέπουμε το γεγονός ότι ανεξάρτητα απο την υλοποίηση των υλικών φροντίδας, υπάρχει φροντίδα στο χώρο ). Και στον δικό μου χώρο, όπως τα γνωρίζεις χωροταξικά, χωρίς φροντίδα και μόνο με τη βασική ισοστάθμιση, με το που εφαρμόστηκε αυτή έστρωσε το πρόβλημα ισορροπίας μεταξύ των δύο καναλιών. Σε ποιο βαθμό δεν μπορώ να γνωρίζω καθώς δεν έχω πάρει μετρήσεις με ισοστάθμιση εφαρμοζόμενη, αλλά ακουστικά τουλάχιστον μιλάμε για εντελώς διαφορετική κατάσταση. Μη σου φαίνεται απίθανο.
Και το αποτέλεσμα των μετρήσεων ( ειδικά αν είναι χειρότερο απο αυτό που περιμέναμε ) δεν χαρακτηρίζει εμάς τους ίδους σαν άτομα. Φτάνει να μην επιδιώκουμε αυτή τη ταύτιση της απόδοσης του συστήματος με τη προσωπικότητά μας.Μετρήσεις δε κάνουμε για να πάρουμε τα εύσημα ή κάποια πιστοποίηση. Μετρήσεις κάνουμε για να δούμε ποια είναι τα προβλήματα, και να τα αντιμετωπίσουμε στο μέτρο του δυνατού. Είναι εργαλείο βελτίωσης.
Για δες καλύτερα αυτά που μας περιγράφει ο @Bhutia στο νήμα του και συνδύασέ τα με μια φροντίδα χώρου. Η ισοστάθμιση δεν είναι ένα απλό μηχανάκι eq που ο καθένας παίζει με τα sliders του. Η ισοστάθμιση μεταξύ άλλων φέρνει σε ισορροπία τα δύο ( στη περίπτωσή μας ) κανάλια. Λες στο μαραφέτι τί καμπύλη στόχο θέλεις να ακολουθήσει και σε ποια db. Αυτό θα προσπαθήσει να φέρει τις καμπύλες σε αυτό που εσύ επιθυμείς. Άρα, ισορροπία.Νίκο,
δεν εξηγείται αλλιώς!!
σ'αρέσει να σε δουλεύουν!!
Αποτελεί παγκόσμια πρώτη η ομοιογένεια του L & R που επιδεικνύει στο γράφημα ο @Ν.Κ. πριν τη χρήση σαμπ!!
Τώρα, το ότι παρεμβαίνει η ισοστάθμιση και η....φροντίδα στο χώρο ..... ούτε με τη βοήθεια του Κυρίου δε μπορούν να φέρουν αυτή τη καμπύλη έτσι!
Με το συγκεκριμένο στήσιμο στο συγκεκριμένο χώρο το γράφημα κανονικά θα έπρεπε να είναι κάπως έτσι:
View attachment 166394
Πολύ παραμύθι ρε παιδάκι μου!!
πολύ!