Παρουσίαση συστήματος... PMC

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.400
ναι αυτο θα ελεγα οτι ειστε εκτως θεματως.. 8-)
... παντως πρεπει οντως το συστημα να παιζει πραγματικα πολυ καλα..τα μικρα τα εχω ακουσει οποτε εδω το πραμα πολλαπλασιαζεται, οποτε ειναι ολα στο χερι του ιδιοκτητη η αξιοποιηση. 🐒

• Like
Reactions: PMC

Reaction score
12.264
Astronaut Jr. χαλαρωσε .....
......για να ακουσεις db θελει και χωρο, δεν ακους dbια χωρις χωρο προσεγμενο..

οποτε φτιαχνεις ενταση(επενδυεις) μεχρι εκει που σε περνει ο χωρος... ;)
Αυτό το ζω ήδη. Λόγω ανακλάσεων είναι ευθύς αδύνατο να ακούσω σε υψηλές εντάσεις, σε βαθμό που διαβάζω αυτά που λέει ο Κώστας για στάθμες αναφοράς και απορώ πως τη παλεύει. Έχει ειπωθεί όμως πολλές φορές και έχω καταλάβει ότι ένας σωστός χώρος επιτρέπει υψηλές στάθμες τις οποίες ο ακροατής εκλαμβάνει διαφορετικά, πιο ευχάριστα. Παρόλο που σε αυτό το χώρο δεν μπορώ να κάνω πολλά, ετοιμάζω, σχεδιάζω τα βήματα για τον επόμενο. Εκεί θα πάει all the way το πράγμα.

@costas EAR @Dimifoot Κάποιος να μου δώσει λινκ για τη σωστή μέθοδο μέτρησης max spl. Σε λίγες μέρες φεύγουν τα χαλιά και θα στήσω μικρόφωνο.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.439
@costas EAR @Dimifoot Κάποιος να μου δώσει λινκ για τη σωστή μέθοδο μέτρησης max spl. Σε λίγες μέρες φεύγουν τα χαλιά και θα στήσω μικρόφωνο.
Να αφήσεις τα ηχειάκια σου ήσυχα μην γίνει καμία ζημιά.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.400
Αυτό το ζω ήδη. Λόγω ανακλάσεων είναι ευθύς αδύνατο να ακούσω σε υψηλές εντάσεις, σε βαθμό που διαβάζω αυτά που λέει ο Κώστας για στάθμες αναφοράς και απορώ πως τη παλεύει. Έχει ειπωθεί όμως πολλές φορές και έχω καταλάβει ότι ένας σωστός χώρος επιτρέπει υψηλές στάθμες τις οποίες ο ακροατής εκλαμβάνει διαφορετικά, πιο ευχάριστα. Παρόλο που σε αυτό το χώρο δεν μπορώ να κάνω πολλά, ετοιμάζω, σχεδιάζω τα βήματα για τον επόμενο. Εκεί θα πάει all the way το πράγμα.

δε ριχνεις κανα τοιχο ? 🐒

Reaction score
831

[/QUOTE
Οταν θα πας στο αλλο σπιτι ριξε μερικα φραγκα στην ηχητικη περιποιηση του χωρου, και μετα κανε και τα υπολοιπα.
Μιλαω για προιοντα φτιαγμενα απο επαγγελματιες, οχι ενα ακανονιστο διακοσμητικο φθηνο πανελ απο τα ΙΚΕΑ και λοιπα home stores
οταν θα πας στον καινουργιο χωρο ριξε μερικα φραγκα για την ηχητικη περιποιηση του.
Μιλαω για επαγγελματικα προιοντα, οχι διακοσμητικα απο χομ στορς.
Μετα κανεις και τα υπολοιπα που θελεις να κανεις

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
12.764
Μπααααα, καταλαβαίνω τη διαφορά. Αφού κάνει σαν τη πυροσβεστική το rew!
Tι, όχι? :p
Όχι. Αν κάνει ίουυυυ ίουυυυ είναι λάθος.

Το σωστό είναι να κάνει ουιιιιι ουιιιιι (θετικό πνεύμα).

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.439

Ιου ίου το ονομάτισε η γυναίκα μου, μεσα στην αγανάκτησή της.
Απο τοτε κατοχυρώθηκε. Παρακαλω να το σεβαστείτε κι ας ειναι ανακριβές

:lolsign:

Reaction score
12.264
οταν θα πας στον καινουργιο χωρο ριξε μερικα φραγκα για την ηχητικη περιποιηση του.
Μιλαω για επαγγελματικα προιοντα, οχι διακοσμητικα απο χομ στορς.
Μετα κανεις και τα υπολοιπα που θελεις να κανεις
Ηδη έχω αρχίσει να προετοιμάζω και το έδαφος απο πλευράς συζύγου. Εννοείται ότι προς τα εκεί θα κινηθώ, απλά με τη προσθήκη και των υπολοίπων. Αν είναι να γίνει το βήμα, ας γίνει σωστά. Τον εξοπλισμό του Jio δεν μπορώ να έχω, αλλά ζηλεύω και ανυπομονώ για την υποδομή γύρω απο αυτόν ( και όχι μόνο του Jio ;) ).

Αφού δεν κάνει σαν...ασθενοφόρο, πιστεύω ότι είμαι σε καλό δρόμο..!!

Reaction score
15.543
Αυτό το ζω ήδη. Λόγω ανακλάσεων είναι ευθύς αδύνατο να ακούσω σε υψηλές εντάσεις.......Έχει ειπωθεί όμως πολλές φορές και έχω καταλάβει ότι ένας σωστός χώρος επιτρέπει υψηλές στάθμες τις οποίες ο ακροατής εκλαμβάνει διαφορετικά, πιο ευχάριστα. Παρόλο που σε αυτό το χώρο δεν μπορώ να κάνω πολλά, ετοιμάζω, σχεδιάζω τα βήματα για τον επόμενο. Εκεί θα πάει all the way το πράγμα.
... ρωτα τον Jio ποσα db πηρε οταν βοηθησε λιγο τον χωρο να παιξει πιο δυνατα με λιγοτερες παραμορφωσεις...

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
12.764
Ιου ίου το ονομάτισε η γυναίκα μου, μεσα στην αγανάκτησή της.
Απο τοτε κατοχυρώθηκε. Παρακαλω να το σεβαστείτε κι ας ειναι ανακριβές

:lolsign:
Αν και γυνή γαρ ουδέν οίδε πλην ο βούλεται, ισχύει πρωτίστως το ουδέν εστί θηρίον γυναικός αμαχώτερον.

Συνεπώς, ιου ιου. :biggrin:

Reaction score
831
Αυτο με τις παντοφλες παντως...... εγω μπορω να κανω το χωρο στουντιο, (με την καλη εννοια :)), γουσταρει και η γυναικα τον καλο ηχο και τη μουσικη, αλλα το προβλημα μου ειναι το οικονομικο.
Εχω κανει κατι μισακες δουλειες, αλλα για το παραπανω τρωω παντοφλα απο τα φραγκα.:p

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.999
Κάποιος να έρθει να μου μεταδώσει τη σωστή μεθοδολογία ( ή να δηλώσει ενδιαφέρον για να πάω pm ). Θυμάμαι όταν πήρα τις πρώτες μετρήσεις μου που μου είπε ο Δημήτρης ότι είχα χτυπήσει όχι και τόσο αρεστές στο ηχείο στάθμες σε εκείνη τη περιοχή και έκτοτε πραγματοποιώ τα ίου ίου μου με όριο τα 90db καθώς το πήρα απο φόβο.
@jiovani75 Είπα να μη στο σκίσω το νήμα, αλλά το έκανα. Συγνώμη!!
χαλάρωσε τα ίου ίου αστροναύτη....δεν είναι για χόρταση....
η διαδικασία μετρήσεων καταπονεί τα ηχεία
κανόνισε να βγάλεις τα χαλιά και να ακούς μόνο ουυυυυυυυ :laugh:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.489
Είναι ενδιαφέρον να αρχίσετε να καταλαβαίνετε τα σχεδιαγράμματα max spl, οπότε να καταλαβαίνετε και τις ανάγκες σας.

Στο ηχείο που διάλεξα προσωπικά, το οποίο όπως έχω ξαναπεί είναι το απολύτως φτηνότερο ηχείο που θα μπορούσε να μου αρκέσει για τις ανάγκες μου, βλέπετε μια εξαιρετική απόκριση για γουφερ 8.25"

neumann_kh310_max_spl_510_2 (1).gif

Βλέπετε βεβαίως πόσο ανίκανο είναι ένα 8,25" μεγάφωνο για δεύτερη και ιδίως πρώτη οκταβα.

Είναι απολύτως ανεπαρκές αυτό το ηχείο για χρήση χωρίς σαμπ, διότι θα είχε πάνω κάτω αυτή τη δυνατότητα στάθμης, όπως φαίνεται από την μπλε γραμμή:

Screenshot_20200609_150311_com.google.android.apps.photos~2.jpg

Αστείο, ε; :lol:

Θα έχει απόκριση από τους 30 κύκλους, και μέγιστη στάθμη στα 85 Φον.

Είναι όντως άχρηστο χωρίς σαμπ, όπως και όλα τα ηχεία χωρίς σαμπ.
Οι δυνατότητες στις πρώτες οκτάβες απλώς είναι ανεπαρκείς, ασχέτως αν η ονομαστική απόκριση είναι μέχρι τους 30 κύκλους.

Μετά την εφαρμογή του ταργκετ κερβ, ακυρώνεις ουσιαστικά όλες τις δυνατότητες στάθμης του ηχείου, το φιμώνεις κυριολεκτικά, κοίτα τι πράμα πετάς στον κάδο των αχρήστων:

Screenshot_20200609_150311_com.google.android.apps.photos~5.jpg

Δεν γίνεται, είναι λάθος.

Όμως, πακέτο με το δικό του σαμπ, πάει εκεί:

Screenshot_20200609_150311_com.google.android.apps.photos~3.jpg

Και πλέον είσαι σχεδόν στα 105 Φον, μετά το ταργκετ κερβ και με μόλις 3% μέγιστο THD στην τρίτη οκταβα.

Κι όσο γκεϊν αρπάξεις από το χώρο.

Και με πολλαπλά ηχεία, αθροίζεται σε πολύ υψηλότερες τιμές η δυνατότητα στάθμης.

Τώρα γίνεται ικανό για στάθμη αναφοράς σε χαμηλές ολικές αρμονικές παραμορφώσεις.

Έτσι κοιτάς τις ανάγκες σου και διαλέγεις δορυφορίδι, από την τρίτη οκταβα.

Δεύτερη και πρώτη, ούτε για πλάκα, ούτε από τα ηχεία του Τζιοβάνι η πρώτη. Δε γίνεται.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.999
Είναι ενδιαφέρον να αρχίσετε να καταλαβαίνετε τα σχεδιαγράμματα max spl, οπότε να καταλαβαίνετε και τις ανάγκες σας.

Στο ηχείο που διάλεξα προσωπικά, το οποίο όπως έχω ξαναπεί είναι το απολύτως φτηνότερο ηχείο που θα μπορούσε να μου αρκέσει για τις ανάγκες μου, βλέπετε μια εξαιρετική απόκριση για γουφερ 8.25"

View attachment 168962

Βλέπετε βεβαίως πόσο ανίκανο είναι ένα 8,25" μεγάφωνο για δεύτερη και ιδίως πρώτη οκταβα.

Είναι απολύτως ανεπαρκές αυτό το ηχείο για χρήση χωρίς σαμπ, διότι θα είχε πάνω κάτω αυτή τη δυνατότητα στάθμης, όπως φαίνεται από την μπλε γραμμή:

View attachment 168964

Αστείο, ε; :lol:

Θα έχει απόκριση από τους 30 κύκλους, και μέγιστη στάθμη στα 85 Φον.

Είναι όντως άχρηστο χωρίς σαμπ, όπως και όλα τα ηχεία χωρίς σαμπ.
Οι δυνατότητες στις πρώτες οκτάβες απλώς είναι ανεπαρκείς, ασχέτως αν η ονομαστική απόκριση είναι μέχρι τους 30 κύκλους.

Μετά την εφαρμογή του ταργκετ κερβ, ακυρώνεις ουσιαστικά όλες τις δυνατότητες στάθμης του ηχείου, το φιμώνεις κυριολεκτικά, κοίτα τι πράμα πετάς στον κάδο των αχρήστων:

View attachment 168966

Δεν γίνεται, είναι λάθος.

Όμως, πακέτο με το δικό του σαμπ, πάει εκεί:

View attachment 168969

Και πλέον είσαι σχεδόν στα 105 Φον, μετά το ταργκετ κερβ και με μόλις 3% μέγιστο THD στην τρίτη οκταβα.

Τώρα γίνεται ικανό για στάθμη αναφοράς.

Έτσι κοιτάς τις ανάγκες σου και διαλέγεις δορυφορίδι, από την τρίτη οκταβα.

Δεύτερη και πρώτη, ούτε για πλάκα, ούτε από τα ηχεία του Τζιοβάνι η πρώτη. Δε γίνεται.
ρε μ αυτούς τους μαρκαδόρους που μπλέξαμε :laugh:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.489
Ο Τζιοβάνι, επειδή έχει δώσει πολλά λεφτά και πήρε μεγάλο δυνατό δορυφόρο, μπορεί ανετως να παίζει με τέτοια στάθμη:

Screenshot_20200609_150311_com.google.android.apps.photos~6.jpg

Την οποία αδυνατούν να βγάλουν τα δικά μου ηχεία (φυσικά).

Βεβαίως, όσο πιο μεγάλη στάθμη μπορεί να βγάλει ο δορυφόρος, τόσο πιο μεγάλη αναγκαστικά πρέπει να βγάλουν τα σαμπ ώστε να μπορέσουν να ακολουθήσουν τις δυνατότητες του δορυφόρου εκεί πάνω.

Κι όσο μεγαλύτερες στάθμες υπάρχουν διαθέσιμες, τόσο μεγαλύτερη μπορεί να είναι η απόσταση ακρόασης, καθώς η στάθμη του Μαξ εσπιελ πέφτει κατά 6 ντεσιμπέλ σε κάθε διπλασιασμό της απόστασης. Δηλαδή, αν στο 1 μετρο βγάζει 120 ντεσιμπελ, στα 2 είναι 114 και στα 4μ έχεις Μαξ εσπιελ 108.

Υπάρχει πλέον άνεση να έχεις το ηχείο στα 3 και στα 4 μέτρα.

Είναι ακριβό πράγμα η απόσταση ακρόασης, γιατί όλα αυτά που παίζουν Μαξ εσπιελ εκεί ψηλά, έχουν πολλά λεφτά.

Και αυτό, είναι δυναμικό εύρος.

Αυτό είναι το σιναντ που θα φτάσει στη θέση ακρόασης.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.041
Members
38.284
Νεότερο μέλος
Antonis74