Παρουσίαση συστήματος... PMC

Reaction score
12.241
Δηλαδη,Νικο;Δεν σε καταλαβαινω...
Κατ'αρχάς να ζητήσω συγνώμη γιατί έτσι όπως το έγραψα δείχνει "κάπως". Απο όσα γράφεις, έχω βγάλει το συμπέρασμα ότι σε ενδιαφέρει η απόδοση χροιών, "μουσικότητας", δηλαδή, ψάχνεις το πιο εύηχο χρωματισμό για τ'αυτιά σου ( δεν κακό... ). Ε, τα Bryston δεν το κάνουν αυτό. Ό,τι τους δώσεις, αυτό θα πάρεις ενισχυμένο. Φλατ μέχρι αηδίας ( ή λατρείας... ). Αυτό βέβαια, κατά τη γνώμη μου, σου δίνει τη δυνατότητα να παίξεις με τα υπόλοιπα συστατικά του συστήματος και να...βάλεις τις δικές σου πινελιές όπου επιθυμείς.

melina

Cargo 200
Reaction score
43.035
Και εγω οταν θέλω να μάθω μια καινούργια χειρουργική τεχνική, εξελιγμένη, με καινούργια εργαλεία, θα παω πρώτα σε 2-3 συνέδρια, θα διαβάσω, αλλά κυριως θα παω να δω κάποιον που τα χρησιμοποιεί καιρό σε μερικά χειρουργεία, για καμία-δυο εβδομάδες. Μετά θα δοκιμάσω να χειρουργήσω σε πτωματικα courses για να διορθώσω τα λάθη μου, και μόνο μετά απο πολυ καιρό θα είμαι έτοιμος. Θέλει δουλειά η κορυφή.
Γερνάω πάντα διδασκόμενος.
την επόμενη φορά άνοιξε ένα τόπικ εδώ μέσα, θα εκπλαγείς από τον πλούτο γνώσης που κυκλοφορεί και θα γλιτώσεις κόπο και χρόνο, φιλικά πάντα

Reaction score
3.628
Κατ'αρχάς να ζητήσω συγνώμη γιατί έτσι όπως το έγραψα δείχνει "κάπως". Απο όσα γράφεις, έχω βγάλει το συμπέρασμα ότι σε ενδιαφέρει η απόδοση χροιών, "μουσικότητας", δηλαδή, ψάχνεις το πιο εύηχο χρωματισμό για τ'αυτιά σου ( δεν κακό... ). Ε, τα Bryston δεν το κάνουν αυτό. Ό,τι τους δώσεις, αυτό θα πάρεις ενισχυμένο. Φλατ μέχρι αηδίας ( ή λατρείας... ). Αυτό βέβαια, κατά τη γνώμη μου, σου δίνει τη δυνατότητα να παίξεις με τα υπόλοιπα συστατικά του συστήματος και να...βάλεις τις δικές σου πινελιές όπου επιθυμείς.
Σε φανταζομαι καπως ετσι οταν ακους μουσικη και φτιαχνεσαι!!!

Πλακα κανω!:dontmentionit: Disco,Disco!

Απο που εβγαλες αυτο το συμπερασμα βρε Νικο μου!Ειδες κατι στο συστημα ή το καταλαβες απο τα λεγομενα μου οτι κυνηγαω τον ηχο που μου αρεσει και οχι τον ουδετερο;;

Reaction score
12.241
Σε φανταζομαι καπως ετσι οταν ακους μουσικη και φτιαχνεσαι!!!

Πλακα κανω!:dontmentionit:

Απο που εβγαλες αυτο το συμπερασμα βρε Νικο μου!Ειδες κατι στο συστημα ή το καταλαβες απο τα λεγομενα μου οτι κυνηγαω τον ηχο που μου αρεσει και οχι τον ουδετερο;;

Όχι; Καλά, να με συμπαθάς τότε! ΟΚ, συνήθως όρους σαν τη χροιά και τη μουσικότητα τους χρησιμοποιούν άτομα που γουστάρουν τις κατά τόπους εξάρσεις. Anyway, όχι ότι και τα δικά μου μηχανήματα είναι φλατ ( ή ότι ακούω "φλατ" )!!

P

PMC

Guest
Jio, οι ρυθμίσεις του Γάλλου ήταν για 5.2 μόνο? (2.2, 2.0)
Αυτό ήθελα να ρωτήσω και εγώ. Έχεις preset stereo?

Είμαστε ακόμα στην αρχή!
Δεν θα είναι σύντομη διαδικασία....
Έχει κάνει μέτρηση ενός μόνο σημείου και έχει κάνει πολύ προσεκτικές ρυθμίσεις ....
Κάποια πρισετς είναι εντελώς φλατ!!!
φυσικα έχει επέμβει και στα 5.2 κανάλια αλλά πολύ διακριτικά.....
Μας έκανε λεπτομερή ανάλυση του χώρου και πως επιδρά κάθε ηχείο στον χώρο.
Έχουμε μιάμιση ώρα ηχογραφημένη ολη την μελέτη του....

Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες ......θα πω μόνο πως έχει μεγάλη εκτυμηση σε αυτά τα Ηχεια !!!

Και για να ρίξω και μια βόμβα ( μου αρέσει αυτό ) :)
5 πρισετς είναι χωρίς .......... ( @costas EAR ακούς ?).......χωρίς ..........χωρίς .........χωρίς .........μπας μάνατζμεντ :oops:

Reaction score
2.826
Εδώ μιλάμε εντελώς για υποκειμενικότητα, ανάλογα με τα γούστα του καθενός, αυτό το θέμα δεν σηκώνει συζήτηση.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.038
5 πρισετς είναι χωρίς .......... ( @costas EAR ακούς ?).......χωρίς ..........χωρίς .........χωρίς .........μπας μάνατζμεντ :oops:
Δικαίως. ;)

Και καθόλου "βόμβα", σε πληροφορώ πως αν είχα τα ηχεία σου, αυτό θα ήταν ένα στάνταρ πρισετ δικό μου, για χαμηλές στάθμες ακρόασης και για μουσικές χωρίς βαρύ φορτίο στην πρώτη οκταβα. ;)

Απλώς θέλει τη δέουσα προσοχή στην ισοστάθμιση των κυρίως ηχείων, και αναλόγως δυνατοτήτων απόκρισης και στάθμης, ανάλογο χειρισμό. ;)

Θα έκανα φυσικά ένα βασικό μπας μάνατζμεντ των δορυφόρων στα κυρίως ηχεία, αφού αυτά έχουν το "εξτραδάκι" τους. Δηλαδή, θα χρησιμοποιούσα τις βάσεις των κυρίως ηχείων, προς όφελος όλων των ηχείων του σετάπ, για αποστολές περιορισμένης ευθύνης. :)

Η συνδυασμένη χρήση των σαμπ, φυσικά είναι "καταδικασμένη" να έχει το καλύτερο αποτέλεσμα.

Ανεξάρτητα από όλα αυτά, χρειάζεται επιτέλους να πραγματοποιηθούν εκ νέου πλήρεις μετρήσεις στο χώρο σου, σε 10 συνολικά θέσεις, μια στην κεντρική θέση ακρόασης (με κάλυψη των πέριξ ανακλαστικών επιφανειών ακόμα και των καναπέδων) για μηδενική θέση χρονισμού, και 9 μετρήσεις πέριξ αυτής της θέσης, με σωστή θέση του μικροφώνου (όπως αναγράφεται στο μανιουαλ) ώστε να πάρει ο τρινοβ τα δεδομένα από τον ευρύτερο χώρο ακρόασης και μετά να κάνεις όσα πρισετ θες και με όποιους συνδυασμούς θες.

Με μια μόνο (κεντρική) μέτρηση, κάθε περαιτέρω ενασχόληση είναι γτπκ. 8-)

Βασική αρχή: ποτέ μα ποτέ δε κάνουμε ισοστάθμιση μόνο με μια θέση μέτρησης, την κεντρική, στη θέση ακρόασης. Είναι τραγικό σφάλμα, πρόκειται (λίαν επιεικώς) για μια μ@λακία και μισή. :gotcha:

Σχολαστική προσοχή και προσήλωση σε όλες τις λεπτομέρειες απαιτεί η κεντρική θέση μέτρησης, ώστε το μικρόφωνο να κοιτάζει επακριβώς στο κέντρο το κεντρικό ηχείο, στις 0 μοίρες, και επακριβώς στις 30 μοίρες τα κυρίως ηχεία. Απόλυτη ακρίβεια παρακαλώ στις γωνίες και στις αποστάσεις των ηχείων, η απόλυτη ομοιότητα θα δώσει τα βασικά στοιχεία στον τρινοβ για επιτυχείς περαιτέρω διορθώσεις. 8-)

Μικρομετακινήσεις των κυρίως ηχείων είναι άκρως απαραίτητες, μέχρι να έρθουν σε απόλυτη ταύτιση οι προβλεπόμενες θέσεις των ηχείων με τις πραγματικές τους θέσεις.

Μια φορά στήνεις σωστά τις θέσεις των ηχείων με την θέση ακρόασης, μια φορά ολοκληρώνεις το σύνολο των μετρήσεων σε 10 θέσεις, και μετά, έχοντας αυτές τις μετρήσεις διαθέσιμες και αποθηκευμένες στον τρίνοβ, μπορείς να κάνεις ο,τι θες, όποτε θες.

Last edited:

Reaction score
30.453
Ελα ρε συντροφε, βαλε ενα χερακι να δουμε ασπρη μερα!
Και που εισαι, δε ξεχναω ποτε αυτους που με βοηθανε!
Το καλυτερο καλωδιο σε σενα θα το δωσω!!
Περίεργο.. Νόμιζα πως τονεξέρεις τον αντιπρόσωπο τση κοντο!
Λάθος θα έκαμα..

Reaction score
4.705
Πάει και το άλλο αφήγημα...
Τελικά η ισοστάθμιση είναι μόνο για όσους δεν μπορούν να πάρουν πολύ καλά ηχεία..
Μπορεί να μπει και ένα ερωτηματικό.

Last edited:

Reaction score
8.868
Είμαστε ακόμα στην αρχή!
Δεν θα είναι σύντομη διαδικασία....
Κατάλαβα, στην εντατική ο Γάλλος ασθενής σε φυτική κατάσταση :biggrin:
Να σε στείλουμε τον Γιάνννη που είναι και δικό μας παιδί να στο φτιάξει το θέμα πατκιουτ? :cry:

Έχει κάνει μέτρηση ενός μόνο σημείου
Κάποια πρισετς είναι εντελώς φλατ!!!
.χωρίς .........μπας μάνατζμεντ :oops:
Κάτσε καλά Τομ:biggrin:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.038
Και καθόλου "βόμβα", σε πληροφορώ πως αν είχα τα ηχεία σου, αυτό θα ήταν ένα στάνταρ πρισετ δικό μου, για χαμηλές στάθμες ακρόασης και για μουσικές χωρίς βαρύ φορτίο στην πρώτη οκταβα. ;)
ΥΓ.
Αν τυχόν επιλέξω να αλλάξω όλα μου τα ηχεία με τα γνωστά πλέον 16-ιντσα της γκεϊθάιν, είναι απολύτως βέβαιο πως δε θα πουλήσω κανένα σαμπ, αλλά ταυτόχρονα είναι απολύτως βέβαιο πως θα έχω κι ένα πρισετ χωρίς σαμπ, χωρίς μπας μάνατζμεντ καθόλου. ;)
Τελικά η ισοστάθμιση είναι μόνο για όσους δεν μπορούν να πάρουν πολύ καλά ηχεία..
Αυτό που τυχαία (υποθέτω) είπες, και πιθανώς ειρωνικά (ας με διορθώσεις αν κάνω λάθος), είναι μια μεγάλη αλήθεια. 8-)

Η απολύτως καλύτερη δυνατή ισοστάθμιση (δηλαδή τρινοβ), είναι ο,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις με τα απολύτως καλύτερα ηχεία και στον απολύτως καλύτερο δυνατό χώρο.

Εκεί δείχνει την υπεροχή της η καλύτερη δυνατή ισοστάθμιση, κι εκεί έχει πραγματικά πολύ μεγάλη αξία.

Σε υψηλών προδιαγραφών ηχεία, και σε εξαιρετικό ηχητικά χώρο, οποιαδήποτε υποδεέστερη ισοστάθμιση θα οδηγήσει σε υποδεέστερο τελικό αποτέλεσμα από αυτό χωρίς ισοστάθμιση. 8-)

Αντιθέτως, με χάλια ηχεία και σε χάλια χώρους, οποιαδήποτε ισοστάθμιση θα ακουστεί θετικά, και βεβαίως η καλύτερη δυνατή ισοστάθμιση θα δώσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Last edited:

Reaction score
30.453
Πάει και το άλλο αφήγημα...
Μπορεί να μπει και ένα ερωτηματικό.
Για ισοστάθμιση πρόκειται αγαπητέ χωρίς μπας μάνατζμεντ. Άλλο πράγμα το κροσσαρισμα των ηχείων όταν υπάρχουν σαμπς και άλλο η ισοστάθμιση.
Αφού αναφέρεται σε 5 διαφορετικά presets...
Χελλοοοοόου..!

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Τελικά τώρα σε τι φάση είμαστε?
Το είχα αφήσει εκεί που ο κάτοχος δεν ήταν ευχαριστημένος με αυτό το τρινοφ πατκιουτ 16 πως στο διαλα το λένε που υπόσχεται τον ουρανό με τ άστρα και είχαν σκυψει πάνω του 2 Έλληνες ειδικοί και ενας Γάλλος ο Τομ (άκου Τομ) από το Παρίσι, ρε ούτε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς να ήταν ρε παιδάκι μου :biggrin:
Μη νομίζεις ρε @Ν.Κ. ότι όλοι έχουν χάρισμα στη " ζωγραφική"!!
Προσπαθούν να το φέρουν στο ultimate... όχι σαν μερικούς που θέλουν να μας πείσουν ότι το σύστημα τους είναι ultimate με καμπύλες "σκέτες ζωγραφιές"... :whistling: :whistling: :whistling:

Reaction score
6.803
Δεν λέω για τις πρώτες οκτάβες διότι ο τζιο ανεφερε ότι του αρέσει πλέον το χαμηλό του πάρα πολύ

Δεν ξέρω καθόλου τον ηχητικο τους χαρακτήρα οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη
Αυτός ο προς είναι πολύ διαφορετικός από τα προηγούμενα μοντέλα της εταιρίας.
Τοπ!!

• Like
Reactions: PMC

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.856
Members
38.250
Νεότερο μέλος
paris29