Ακουστές διαφορές σε καλώδια ρεύματος

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.628
Για να σου κάνουν πλάκα.

ΥΓ.
Πέραν της πλάκας, χρειάζεται ικανή διαφορά στην απόσταση ακρόασης από το αυτί σου σε έκαστο Τουίτερ, ώστε να υπάρχουν φαινόμενα αλληλοακυρωσης, όταν η διαφορά στην απόσταση ακρόασης είναι συγκρίσιμη με το μήκος κύματος.

Βασική προϋπόθεση για να μην υπάρχουν προβλήματα, είναι η συμφασικη ακτινοβολία από τις 2 πηγές. Αυτό, λύνεται με χρήση ίδιων Τουίτερ με ίδια χαρακτηριστικά φασικής απόκρισης, ή με χρήση σοβαρής χρονικής ισοστάθμισης.
Δεν υπάρχει καμία διαφορά απόστασης , συμφασικά είναι συμδεδεμένα , και είναι ακριβώς ίδια τα tweeters εκτός του χρώματος. Το ένα ήταν ασημί και το έκανα μαύρο , το άλλο παρέμεινε χρυσαφί , έιναι από το mkii μοντέλο που άλλαξαν το χρώμα , για να κάνουν κάτι. Μετρημένα , στον άξονα είναι ακριβώς ίδιες καμπύλες , ο λοβός ανοίγει εκεί που τον θέλω , λίγο πριν από μένα , μιά χαρά είναι.

Reaction score
1.530
Όποιος γράψει σε αυτο το θρεντ κατι (τεκμηριωμένο) που δεν εχει ήδη γραφτεί στα προηγούμενα παρόμοια θρεντς, κερδίζει μια δωρεάν ορθοπαιδική εξέταση για τον ίδιο ή για μέλος της οικογένειάς του στο ιατρείο μου.
Ενα κι ενα κανουν δυο λενε στο μηχανουργειο.

Ποτε να περασω;

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.628
Γιαννη εχω ενα πολυμετρο TS-505 D/US 110 V με ρευμα λειτουργει θες να το φερω ;
εγω δεν ξερω να το δουλευω εσυ εισαι μαστορας:)
Ασε τα σάπια εσύ Χρηστάρα . Ξέρεις τι θα φέρεις. :lolsign:

C

chrispo

Guest
Σε παρ/λα tweeter, εκτός άξονα υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να δημιουρηγηθεί πρόβλημα . Αν μπορούσες να τα μετρήσεις , πιθανότατα να το έβλεπες αυτό. Το πρόβλημα είναι στη φάση κυρίως, με πιθανές ακυρώσεις, με συνέπειες στην σωστή απόκριση.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.628
Διάβασε τι έγραψα πιο πριν.
Δεν κουβαλάγαμε παλμογράφους γεννήτριες μικρόφωνα και μισό εργαστήριο από τον Αλοιμο εδώ πάνω για πλάκα.

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.500
Ασε τα σάπια εσύ Χρηστάρα . Ξέρεις τι θα φέρεις
Γιαννη οσο και αν προσπαθησα ο ψυχανωμαλος γραμματεας της ΕΒΙ δεν τον πουλαει ο φουστης:)

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.628
Και εσύ ρε Χρήστο τι κάνεις? τον αφήνεις να σηκώνει κεφάλι?
Αγριες μέλισσες δεν βλέπεις?
Πάρε τα απαραίτητα μέτρα.
Σπάστου κανά χέρι , βάλε καμιά φωτιά να καεί το στέρεό του !! , πάρε ένα τσεκούρι και προσγείωσέ το επάνω στο πικάπ του.
Κάνε κάτι .
Ολα εγώ θα σου τα λέω ?
Δεν κάνουμε δουλειά έτσι. :lolsign:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.628
το διάβασα...
Δεν το έγραψα έχουν μία μικρή κλίση προς τα μέσα , και τα δύο.
θα του κοψω το ενα αυτι:drinks:
Οχι κόφτου το δάχτυλο του κιαρατά , που αρνείται να εξυπηρετήσει τον Αφέντη SANSUI SON της ελλάδας. :lolsign:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.087
Σε παρ/λα tweeter, εκτός άξονα υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να δημιουρηγηθεί πρόβλημα . Αν μπορούσες να τα μετρήσεις , πιθανότατα να το έβλεπες αυτό. Το πρόβλημα είναι στη φάση κυρίως, με πιθανές ακυρώσεις, με συνέπειες στην σωστή απόκριση.
Υπάρχουν αρκετοί σοβαροί κατασκευαστές, με τα μεγάλα τους μοντέλα να είναι εφοδιασμένα με 2, 3 ή περισσότερα Τουίτερ.

Δεν χρειάζεται να αναρτήσω φωτογραφίες από κορυφαία ηχεία του γνωστού Hi-end χώρου, απλώς θα δείξω ένα λινκ από ένα απολύτως κορυφαίο μόνιτορ με 4 τουιτερ:

Ο συγκεκριμένος δορυφόρος, διαθέτει 10" μιντ και 16" γουφεράκι, αλλά και 2 τουιτερ της 1 ιντσας.

Είναι πολύ μικρού μεγέθους δορυφοράκι, για τις στάθμες που μπορεί να βγάλει (130 dB, σκοτώνει).

Επίσης, στη γκάμα της φίρμας, υπάρχουν υλοποιήσεις με 2 και με 3 τουιτερ.

Για όλα τα προβλήματα, υπάρχουν λύσεις. Αρκεί να ξέρεις τι κάνεις.

Καλό είναι να αποφεύγετε "γενικεύσεις", όταν δε γνωρίζετε τις λεπτομέρειες. ;)

Last edited:

Reaction score
4.699
Όποιος γράψει σε αυτο το θρεντ κατι....που δεν εχει ήδη γραφτεί στα προηγούμενα παρόμοια θρεντς...

Αν δεχτούμε την θεωρία με τα παράλληλα σύμπαντα
Υπάρχει ένα τουλάχιστον στο οποίο ο EAR δεν πούλησε ποτέ τους λαμπατους Paravinchini ακούει μόνο βινύλιο, και εσύ προσπαθείς για χρόνια να ενσωματώσεις το μοναδικό σου sub.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.682
Τι εννοεις ρε τι κανει;Ο ανθρωπος ειναι σχεδιαστης-βελτιωτης ηχειων και εξηγει πρακτικα τον λογο που ειναι λαθος να παιζουν μαζι 2 τουιτερ!

Αν νομιζεις εσυ οτι ξερεις καλυτερα...Να του το γραψεις στα σχολια.Ειναι ανοιχτος σε προτασεις και απανταει σε ολους.

Εγω στο ξαναλεω φιλικα.Εκανες πατατα με τα 2 τουιτερ.Οπως νομιζεις...
ναι γιάνννη μου
είναι λάθος
συ ξερς
1593087097029.png

daharis666

Moderator
Reaction score
79.682
Είπαμε ρε Χάρη είναι ο κορυφαίος βελτιωτής που στρώνει αναρτήσεις γούφερς.
Στα τουήτερς θα κολλήσει?
εμένα μου λες....
στις γιανννακίες πρώτος μάστορας :laugh: :lolsign:

Reaction score
3.628
Νταχαρη και John αν δεν θελετε να καταλαβετε,δικαιωμα σας.

Στις κατασκευες που λετε και δειχνετε,δεν ξερετε με τι κροσσοβερ παιζουν και πως τοποθετησαν τις μοναδες με βαση τις συχνοτητες που παιζουν και τον λοβο ακτινοβολιας.

Το ξαναλεω:παραλληλα τουιτερ και ιδια συχνοτητα κροςς,ειναι λαθος.Τελεια και παυλα.Οπως επισης τουιτερ και μιντ πολυ μακρια το ενα απο το αλλο.

Και να σας πω και εγω-υπαρχουν και τα Tekton με το πατενταρισμενο συστημα τουιτερ σε διαταξη τουλιπας.Για διαβαστε την πολυπλοκοτητα της κατασκευης για να μην υπαρχουν χτενωτα φιλτρα.

Στη θεση δεν θα εμενα στην αγνοια και στον χλευασμο αλλα θα το εψαχνα μηπως και κανετε λαθος...

Reaction score
968
Aυτό είναι εντελώς κάτι διαφορετικό από την τοποθέτηση πολλών tweeter πάνω στην ίδια μπάφλα με κοινή κατεύθυνση ακτινοβολίας ....
Εδώ έχουμε προσπάθεια για την ευρύτερη δυνατή οριζόντια γωνιακή κάλυψη του χώρου.

Η πρώτη περίπτωση αφορά σε γραμμική συστοιχία, (linear array), ενώ αυτή εδώ σε σύμμορφη συστοιχία (conformal array), η οποία επιδιώκει σχετική ταύτιση των ακουστικών κέντρων ακτινοβολίας σε συνδυασμό με τη μεγαλύτερη μονάδα που τα υποδέχεται. Περιορισμοί υπάρχουν και σε αυτήν την υλοποίηση πάντως.

1593087962618.png

Reaction score
336
Γιάννη, δες τι κάνουν σοβαροί κατασκευαστες επαγγελματικων ηχείων !!! Προσπαθούν να τα φέρουν όσο πιο κοντά γίνεται
Το VIDA έχει 32 tweeters με δικό του ενισχυτή το κάθε ένα, έτσι ώστε μέσω dsp να κατευθύνεις το λοβό (Beam steering)!!!!!
Kling-Freitag-vida.jpg seeburg_GL24set.jpg

daharis666

Moderator
Reaction score
79.682
Νταχαρη και John αν δεν θελετε να καταλαβετε,δικαιωμα σας.

Στις κατασκευες που λετε και δειχνετε,δεν ξερετε με τι κροσσοβερ παιζουν και πως τοποθετησαν τις μοναδες με βαση τις συχνοτητες που παιζουν και τον λοβο ακτινοβολιας.

Το ξαναλεω:παραλληλα τουιτερ και ιδια συχνοτητα κροςς,ειναι λαθος.Τελεια και παυλα.Οπως επισης τουιτερ και μιντ πολυ μακρια το ενα απο το αλλο.

Και να σας πω και εγω-υπαρχουν και τα Tekton με το πατενταρισμενο συστημα τουιτερ σε διαταξη τουλιπας.Για διαβαστε την πολυπλοκοτητα της κατασκευης για να μην υπαρχουν χτενωτα φιλτρα.

Στη θεση δεν θα εμενα στην αγνοια και στον χλευασμο αλλα θα το εψαχνα μηπως και κανετε λαθος...
άσε ρε γιανννάκι μου
το ξέρουμε το φαινόμενο....
μιλάς για άγνοια με τα πλεξιγκλάς στις πρώτες αντανακλάσεις
άσε μας τώρα να χαρείς....

αλλά όπως λέτε και ''εσείς''....
το άκουσες?
ΟΧΙ
το μέτρησες εσύ μήπως?
ΟΧΙ

και στο φινάλε....
από την ώρα που το γουστάρει έτσι και ακούει σωστά
δεν υπάρχει ανάγκη να του επισημάνεις κάτι

καλό? :laugh: :lol:

Reaction score
968
Γιάννη, δες τι κάνουν σοβαροί κατασκευαστες επαγγελματικων ηχείων !!! Προσπαθούν να τα φέρουν όσο πιο κοντά γίνεται
Το VIDA έχει 32 tweeters με δικό του ενισχυτή το κάθε ένα, έτσι ώστε μέσω dsp να κατευθύνεις το λοβό (Beam steering)!!!!!
View attachment 171045 View attachment 171046
Ναι......

είναι τεχνική καταπολέμησης τη λοβοποίησης, διατηρώντας ταυτόχρονα ευρεία οριζόντια κάλυψη. Επίσης, λόγω της καμπυλότητας επιτυγχάνει σταθερή κατευθυντικότητα σε μεγάλο φασματικό εύρος.

Τέλος, λόγω της μεταβαλλόμενης απόστασης μεταξύ των επιμέρους μονάδων και των ακροατών, εμφανίζουν εξασθένηση της απόκρισης συχνότητας (3 dB/οκτάβα), οπότε χρειάζονται κατάλληλη ισοστάθμιση της απόκρισης προς τις υψηλότερες συχνότητες.

Last edited:

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • rose.athens
    Not in the mood Mod
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads