Ακουστές διαφορές σε καλώδια ρεύματος

I

iason

Guest
Εδώ λοιπόν φαίνονται τα σπάνια υλικά και σπάνια καβλώδια που έχουν χρησιμποιθεί για αυτά τα ηχεία.
Προσοχή έχει δοθεί μόνο εκεί που χρειάζεται . Στην σχεδίαση στα μεγάφωνα, στον τρόπο κροσσαρίσματος στην τοποθέτηση . ΟΧΙ στα καλώδια .
Επίσης φαίνεται και το σπάνιο υλικό -πυρότουβλο ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΊΤΑΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ σε κατασκευή ηχείου .

Παίζει και αυτό Χρήστο αλλά λόγω γενεθλίων θα χρειαστεί να σε φορτώσω σα μουλάρι για να φέρεις το απαραίτητο δώρο , έστω και δανεικό. :lolsign:
Και η μπροστινή όψη. Στην προτελευταία φώτο διακρίνονται τα ανεμιστήρια που δροσίζουν τα SANSUIγια.
Στις κολλήσεις χρειάζεσαι βελτίωση. :sneaky:

C

chrispo

Guest
Aυτό είναι εντελώς κάτι διαφορετικό από την τοποθέτηση πολλών tweeter πάνω στην ίδια μπάφλα με κοινή κατεύθυνση ακτινοβολίας ....
Εδώ έχουμε προσπάθεια για την ευρύτερη δυνατή οριζόντια γωνιακή κάλυψη του χώρου.

Η πρώτη περίπτωση αφορά σε γραμμική συστοιχία, (linear array), ενώ αυτή εδώ σε σύμμορφη συστοιχία (conformal array), η οποία επιδιώκει σχετική ταύτιση των ακουστικών κέντρων ακτινοβολίας σε συνδυασμό με τη μεγαλύτερη μονάδα που τα υποδέχεται. Περιορισμοί υπάρχουν και σε αυτήν την υλοποίηση πάντως.

View attachment 171035
Πες τα ρε acoustics....η γκειθαντ, έχει κάνει dome tweeter array , σε πολύ μικρές αποστάσεις μεταξύ τους, με γωνίες...

τι σχέση έχει αυτό με τα παρ/λα tweeter μπάφλας που απέχουν τα κέντρα μεταξύ τους ένα ¨αιώνα ¨, δίχως γωνίες dome array.:headbang:

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.230
τελευταια φορα που πηγα για ακροαση, εφαγα πορτα.. "απαγορευονται τα ζωα" μου ειπαν, και μου εκλεισαν τη πορτα στα μουτρα εκτοτε η φατσα μου εχει καποια παραμορφωση -το μαβρο μου το χαλιεντ.. - ..... (το ιδιο παθαινω και στις εκθεσεις ηχου στα ξενοδοχεια) :banned:
Εγώ δεν μασάω...

fack the mam.jpg

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.087
Η αλήθεια είναι ότι προσωπικά, με αυτά που γνωρίζω, δε θα τολμούσα σε δική μου κατασκευή να χρησιμοποιήσω πάνω από ένα Τουίτερ.

Και η προσωπική μου επιλογή από τη διαθέσιμη γκάμα της me Geithain, είναι αποκλειστικά το 901 με ένα Τουίτερ 1", και μη νομίζετε πως η ομοαξονική αρχιτεκτονική είναι απολύτως τέλεια και σε αυτό, πάντα υπάρχουν συμβιβασμοί. Και τους έχω μάθει όλους. ;)

Είναι αλήθεια πως σε κάθε υλοποίηση ηχείου, υπάρχουν συμβιβασμοί, άλλοτε μεγαλύτεροι, άλλοτε μικρότεροι, αλλά πάντα υπάρχουν.

Σε μια υλοποίηση ηχείου, δεν είναι ποτέ ο στόχος διαφορετικός, από το να γίνουν οι λιγότεροι δυνατοί συμβιβασμοί, ώστε να αποδίδουν τα μέγιστα στο κόστος τους.

Σημειωτέον, πως το άπειρο κοστολογιο, δεν σημαίνει εξάλειψη των συμβιβασμών, αλλά μετάθεσή τους σε άλλες παραμέτρους ή ελάττωση του μεγέθους των συμβιβασμών, αλλά πολλές φορές εις βάρος άλλων παραμέτρων, δηλαδή προκύπτουν νέοι συμβιβασμοί. Δηλαδή, τα πολλά λεφτά, δεν είναι επ'αόριστον χρήσιμα για κάθε πόνο και καημό.

Στα πρίμα, που καυκαλιζόμαστε τώρα με αφορμή το ηχείο του Μάρκου, ένα είναι απολύτως βέβαιο και γνωστό:

Όταν έχεις 2 ηχεία, μόνο ένα σημείο στο χώρο δε θα έχει τρομερές ακυρώσεις, ενώ όλες οι υπόλοιπες θέσεις είναι καταδικασμένες με σωρεία κτενωτων φίλτρων. Εξ ου και οι πολύ σημαντικές διακυμάνσεις απόκρισης με μικρομετακινήσεις του μικροφώνου.

Οπότε αγαπητοί, μη παίζετε με τη φωτιά, διότι πρώτα απ'ολους εσάς θα κάψει. :)

Ιδίως άμα πιάσουμε διάμετρο γουφερ και μιντ για την απόσταση ακρόασης, εκεί λάβα θα πέσει εξ'ουρανού, μόνο ο Τζιοβάνι κρατάει καλή ομπρέλα να προστατευθεί από την οργή του Θεού (εμουά), και φυσικά ο τερματογκαζης. Αλλά έχω ράμματα και για αυτωνών τη γούνα. Γκοντ νόουζ εβριθινγκ. 8-)

D0aSxsTW0AAxHlD.jpg

Last edited:

Reaction score
6.798
Εδώ λοιπόν φαίνονται τα σπάνια υλικά και σπάνια καβλώδια που έχουν χρησιμποιθεί για αυτά τα ηχεία.
Προσοχή έχει δοθεί μόνο εκεί που χρειάζεται . Στην σχεδίαση στα μεγάφωνα, στον τρόπο κροσσαρίσματος στην τοποθέτηση . ΟΧΙ στα καλώδια .
Επίσης φαίνεται και το σπάνιο υλικό -πυρότουβλο ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΊΤΑΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ σε κατασκευή ηχείου .

Παίζει και αυτό Χρήστο αλλά λόγω γενεθλίων θα χρειαστεί να σε φορτώσω σα μουλάρι για να φέρεις το απαραίτητο δώρο , έστω και δανεικό. :lolsign:
Και η μπροστινή όψη. Στην προτελευταία φώτο διακρίνονται τα ανεμιστήρια που δροσίζουν τα SANSUIγια.
Γιάννη μου, είσαι λίγο φασίνας ε ;; :p :lolsign::lolsign:

Reaction score
2.826
ΕΣΥ Ήσουνα; Ισχύει δηλαδή; Πήρες καλώδια φθηνά; Μην μασάς και εμάς παπαγαλάκια μας έλεγαν... από λάσπη χαμός. Αλλά βλέπω το παραδέχεσαι ... φαντάζομαι θα παίζουν ΤΕΛΕΙΑ
Ξέρεις κάτι ρε μεγάλε πίσω από το πληκτρολόγιο ανώνυμα και χωρίς ονοματεπώνυμο όλοι μάγκες είναι, επώνυμα είναι λίγο δύσκολο να κατηγορείς κάποιον αλλά που τα βαρίδια,

Βέβαια και μασάω γιατί τέτοιου είδους ταμπέλες δεν γουστάρω και αν έχεις κάποια στοιχείο έστω και ένδειξη για να στηρίξεις τα λεγόμενα σου γράψε τις και όχι να κανείς ψευτομαγκιές, και άσε τα ειρωνικά «ΕΣΥ» ήσουνα γιατί στο δικό μου νήμα είχε γραφτεί και σχολιαστεί άρα μην κάνεις τον ανήξερο, και για να τελειώνουμε επείδη δεν με ξέρεις και δεν σε ξέρω λίγα τα λόγια σου για μένα και βγάλε τον τίτλο δικηγόρος γιατί δεν σου ταιριάζει βάλε δημοσιογράφος σε εντεταλμένη υπηρεσία.

Όσο για σένα EAR τώρα βάζεις και μπράβο την ανάρτηση του VET αλλά όταν σε κατηγορούσαν για γνωστό έμπορο ότι κάνεις πλάτες και αβάντες έβριζες θεούς και δαίμονες, και αν είχες προσέξει εγώ είχα γράψει ότι με εικασίες δεν μπορείς να κατηγορείς και να λασπώνεις την υπόληψη κάποιου «συγχαρητήρια » για την κινησή σου αλλά ξεχνάς τα δικά σου.

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.378
Τα tweeters ο John δεν τα έχει κάθετα όπως σε κάποιες φωτό/βίδεο παραπάνω αλλά οριζόντια.
Αυτό σε γενικές γραμμές κάνει το sweet spot αναίσθητο σε μετακινήσεις καθ' ύψος αλλά δυσκολεύει την κατάσταση σε μετακινήσεις δεξιά αριστερά...
Τώρα αν δεν έχει τέτοια θέματα ο John γιατί ...κάτι, κάπως έχει προβλεφθει.... δεν το γνωρίζω...

C

chrispo

Guest
Τα tweeters ο John δεν τα έχει κάθετα όπως σε κάποιες φωτό/βίδεο παραπάνω αλλά οριζόντια.
...αν είναι να βάλεις 2 tweeters σε μπάφλα , προτιμότερη διάταξη είναι η vertical line array, παρά η horizontal...και όσο πιο κοντά γίνεται , μόνο με τις ¨κάψες¨, χωρίς τα εξωτερικά στελέχη τους, για να αποφύγεις τα φαινόμενα που ανέφερες. ( μας ενδιαφέρει πιό πολύ η ¨σωστή ¨ οριζόντια πολική απόκριση , από την κατακόρυφη...εφόσον πρέπει να κάνουμε συμβιβασμούς)

Last edited by a moderator:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.533
Αν δεχτούμε την θεωρία με τα παράλληλα σύμπαντα
Υπάρχει ένα τουλάχιστον στο οποίο ο EAR δεν πούλησε ποτέ τους λαμπατους Paravinchini ακούει μόνο βινύλιο, και εσύ προσπαθείς για χρόνια να ενσωματώσεις το μοναδικό σου sub.
Ωραίο αυτό το σχόλιο,ιδίως επειδή έδωσε και ιδέα στον υποφαινόμενο...
Η αλήθεια είναι ότι προσωπικά, με αυτά που γνωρίζω, δε θα τολμούσα σε δική μου κατασκευή να χρησιμοποιήσω πάνω από ένα Τουίτερ.

Και η προσωπική μου επιλογή από τη διαθέσιμη γκάμα της me Geithain, είναι αποκλειστικά το 901 με ένα Τουίτερ 1", και μη νομίζετε πως η ομοαξονική αρχιτεκτονική είναι απολύτως τέλεια και σε αυτό, πάντα υπάρχουν συμβιβασμοί. Και τους έχω μάθει όλους. ;)

Είναι αλήθεια πως σε κάθε υλοποίηση ηχείου, υπάρχουν συμβιβασμοί, άλλοτε μεγαλύτεροι, άλλοτε μικρότεροι, αλλά πάντα υπάρχουν.

Σε μια υλοποίηση ηχείου, δεν είναι ποτέ ο στόχος διαφορετικός, από το να γίνουν οι λιγότεροι δυνατοί συμβιβασμοί, ώστε να αποδίδουν τα μέγιστα στο κόστος τους.

Σημειωτέον, πως το άπειρο κοστολογιο, δεν σημαίνει εξάλειψη των συμβιβασμών, αλλά μετάθεσή τους σε άλλες παραμέτρους ή ελάττωση του μεγέθους των συμβιβασμών, αλλά πολλές φορές εις βάρος άλλων παραμέτρων, δηλαδή προκύπτουν νέοι συμβιβασμοί. Δηλαδή, τα πολλά λεφτά, δεν είναι επ'αόριστον χρήσιμα για κάθε πόνο και καημό.

Στα πρίμα, που καυκαλιζόμαστε τώρα με αφορμή το ηχείο του Μάρκου, ένα είναι απολύτως βέβαιο και γνωστό:

Όταν έχεις 2 ηχεία, μόνο ένα σημείο στο χώρο δε θα έχει τρομερές ακυρώσεις, ενώ όλες οι υπόλοιπες θέσεις είναι καταδικασμένες με σωρεία κτενωτων φίλτρων. Εξ ου και οι πολύ σημαντικές διακυμάνσεις απόκρισης με μικρομετακινήσεις του μικροφώνου.

Οπότε αγαπητοί, μη παίζετε με τη φωτιά, διότι πρώτα απ'ολους εσάς θα κάψει. :)

Ιδίως άμα πιάσουμε διάμετρο γουφερ και μιντ για την απόσταση ακρόασης, εκεί λάβα θα πέσει εξ'ουρανού, μόνο ο Τζιοβάνι κρατάει καλή ομπρέλα να προστατευθεί από την οργή του Θεού (εμουά), και φυσικά ο τερματογκαζης. Αλλά έχω ράμματα και για αυτωνών τη γούνα. Γκοντ νόουζ εβριθινγκ. 8-)

View attachment 171053
Εκτός και αν προκύπτει ευρεία πολική απόκριση με αρχιτεκτονικές όπως ομοαξονικά και κυματοδηγούς ευρείας δοασποράς αλλά θα χρειάζεται και ομοιομορφία στις τιμές RT σε διάφορα σημεία του χώρου εκτός sweet spot...
Ξέρεις κάτι ρε μεγάλε πίσω από το πληκτρολόγιο ανώνυμα και χωρίς ονοματεπώνυμο όλοι μάγκες είναι, επώνυμα είναι λίγο δύσκολο να κατηγορείς κάποιον αλλά που τα βαρίδια,

Βέβαια και μασάω γιατί τέτοιου είδους ταμπέλες δεν γουστάρω και αν έχεις κάποια στοιχείο έστω και ένδειξη για να στηρίξεις τα λεγόμενα σου γράψε τις και όχι να κανείς ψευτομαγκιές, και άσε τα ειρωνικά «ΕΣΥ» ήσουνα γιατί στο δικό μου νήμα είχε γραφτεί και σχολιαστεί άρα μην κάνεις τον ανήξερο, και για να τελειώνουμε επείδη δεν με ξέρεις και δεν σε ξέρω λίγα τα λόγια σου για μένα και βγάλε τον τίτλο δικηγόρος γιατί δεν σου ταιριάζει βάλε δημοσιογράφος σε εντεταλμένη υπηρεσία.

Όσο για σένα EAR τώρα βάζεις και μπράβο την ανάρτηση του VET αλλά όταν σε κατηγορούσαν για γνωστό έμπορο ότι κάνεις πλάτες και αβάντες έβριζες θεούς και δαίμονες, και αν είχες προσέξει εγώ είχα γράψει ότι με εικασίες δεν μπορείς να κατηγορείς και να λασπώνεις την υπόληψη κάποιου «συγχαρητήρια » για την κινησή σου αλλά ξεχνάς τα δικά σου.
Για λόγους ενημέρωσης,το μέλος vet είναι πασίγνωστο στους παλαιότερους θαμώνες ενώ συνήθιζε κιόλας εδώ και χρόνια να σαρκάζει και ν'αυτοσαρκάζεται με προβοκατόρικα σχόλια που ενέπλεκαν τα συμπαθή πτηνά.

Last edited:

Reaction score
2.826
Για λόγους ενημέρωσης,το μέλος vet είναι πασίγνωστο στους παλαιότερους θαμώνες και συνήθιζε εδώ και χρόνια να σαρκάζει και ν'αυτοσαρκάζεται με προβοκατόρικα σχόλια που ενέπλεκαν τα συμπαθή πτηνά.
Για προβοκάτορες στην πλατεία Εξαρχείων αυτοσαρκασμό όσο θέλει, λάσπη αν θέλει να την ρίχνει στα μούτρα του και όχι δεξιά και αριστερά, αλλά επειδή προσωπικά δεν σηκώνω τέτοια υπονοούμενα ούτε για αστείο καλό θα ήταν να μαζεύει την «γλώσσα του» και η επίθεση ήταν επι προσωπικού και ας κάνει ότι δεν καταλαβαίνει τάχα μου τάχα μου.
Μη μου συγχίζεσαι.

View attachment 171059
Έχεις δίκιο πρέπει να το αντιμετωπίσω με την δική σου ψυχραιμία, δάσκαλε που δίδασκες.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Για λόγους ενημέρωσης,το μέλος vet είναι πασίγνωστο στους παλαιότερους θαμώνες ενώ συνήθιζε κιόλας εδώ και χρόνια να σαρκάζει και ν'αυτοσαρκάζεται με προβοκατόρικα σχόλια που ενέπλεκαν τα συμπαθή πτηνά.
Δηλαδή bhutia m..
Ο... δικηγόρος του avsite σε διόρισε .. δικηγόρο του???? :idk: :idk:

Last edited:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Αξία έχει να γίνεται κανείς συνήγορος της αλήθειας και όχι άλλων δικηγόρων.
πάλι καλά που το διευκρίνησες!!...
...μιας και στη συγκεκριμένη περίπτωση..παραμένεις δικηγόρος κι όχι συνήγορος!!!:wink::wink:...
....πόσο μάλλον της αλήθειας!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.632
Members
38.212
Νεότερο μέλος
Falco_1000