Ενεργά εναντίον παθητικών ηχείων

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.157
Γιατί ? και να ίσχυε τι θα γινόταν? Εσύ δεν τα πλήρωσες? Γούστο σου και καπέλο σου.

P

PMC

Guest
Υπάρχουν πολλά πολύ ακριβότερα ηχεία που θα προτιμούσα από αυτά τα ταπεινά Neumann 310 που διάλεξα, μα δεν ήθελα να δώσω περισσότερα λεφτά, τόσο απλό είναι.
συμφωνουμε .....

Παρόλα αυτά στην άτυπη βαθμολογία που χρησιμοποίησες για να μας δείξεις τις ικανότητες του σετ απ σου , Το τοποθετείς πολύ πολύ ψηλότερα από πολύ ακριβότερα σετ απ....( Με σύστημα ισοσταθμίσήσ)

Γιατί ? και να ίσχυε τι θα γινόταν? Εσύ δεν τα πλήρωσες? Γούστο σου και καπέλο σου.

Δημιουργούνται λάθος Εντυπώσεις Και βγαίνουν λάθος συμπεράσματα...

Όμως δεν πειράζει η πρώτη φορά που παραδέχεται δημόσια αυτό που του είπα εγώ πριν από δύο μέρες και εκνευρίστηκε......

8A8A0DCE-A625-4639-B96A-5A3832F0B3DB.png

:rolleyes::roflmao::roflmao:

Reaction score
15.543
ρε συ, μουφυγε το κεικ με την μερεντα....:laugh::laugh:

υγ...με φωτο ειναι ωραια οπως τα βαζεις.

Στην πράξη όμως, υπάρχει απαίτηση συμμετρίας στο μπρος-πίσω του πολυκάναλου; Ή στο πάνω-κάτω του ιμέρσιβ; Λινκ υπάρχει π.χ. από την Dolby; Ρωτάω, μη βαράς. Είμαι σαν τον μπούτια, νεούδι. Ρωτώ γιατί βλέπω πολλά ακριβά στούντια να μην τηρούν συμμετρία. Τί παιζ; Καβούρια στις τσεπες;

Ένας κατουρημένος.
ναι τα pdf δειχνουν τι να κανεις σε πολλαπλες θεσεις...

Last edited:
  • Like
Reactions: PMC

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.498
...
Στο σαλόνι μου ....
Οι αποστάσεις των τριών μπροστινων ηχείων από τη θέση ακρόασης είναι στα 3 m και 30 cm ενώ τα περιφερειακά βρίσκονται μόλις 1 m και 40 cm
Πρόσεχε τι γίνεται στο σαλόνι σου...
Καταρχάς τα κύρια κανάλια σου (L-R μπροστινό ) αποτελούνται από ηχειακά συστήματα προορισμένα για θέσεις ακρόασης σε άπω πεδίο.Η απόσταση ακρόασης που έχεις από εκείνα ανταποκρίνεται στο κατώτερο αποδεκτό όριο για ηχεία με αυτήν την προδιαγραφή...Κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα ως προς αυτήν την παράμετρο...

Υπάρχει όμως ένα ακόμα στοιχείο που ενδεχομένως παραβλέπεται : Ηχεία τέτοιας εμβέλειας δεν προβλέπεται ν'αντιστρατεύονται την ανταπόκριση του δωματίου που θα προέκυπτε από μια απέχουσα εκ του ιδανικού εγκατάσταση εντός αυτού.Αντιθέτως,επιβάλλεται να εγκαθίστανται εξαρχής κατά τρόπον ώστε να υποβοηθούνταν περαιτέρω από την ανταπόκριση δεδομένου χώρου.Δηλαδή ο δεύτερος όχι μόνο να μην υποβαθμίζει,αλλά να προωθεί περαιτέρω τις ιδιότητες των πρώτων,ακριβώς διότι ο όρος ακρόασης στο άπω πεδίο δεν συμβαδίζει με ανταγωνιστική συμπεριφορά από δεδομένο χώρο.

Αυτή η συνθήκη δεν τηρείται στο σαλόνι σου,όπου η σαφώς εντυπωσιακή τους απόδοση καλείται εν μέρει να υπερκεράσει προσκόμματα τιθέμενα από τη χωροταξία (λ.χ. απέχουσες εκ του ιδεώδους αποστάσεις των main
από το μπροστινό τοίχωμα αλλά ακόμα περισσότερο ακατάλληλες αποστάσεις για τις θέσεις ακρόασης από το οπίσθιο σ'εκείνες τοίχωμα...)

Αυτός ο παράγοντας με είχε ωθήσει να σε ρωτήσω τις προάλλες εάν θα υπήρχε ποτέ ενδεχόμενο να εγκατασταθούν με επιμήκη αντί εγκάρσιου προσανατολισμού στο σαλόνι...

Τα υπόλοιπα κανάλια περιλαμβάνουν ηχειακά συστήματα προορισμένα για ακροάσεις μέσου πεδίου...Στο σαλόνι σου το μεν κεντρικό είναι εγκατεστημένο εκ των πραγμάτων σε απόσταση λίγο ανώτερη σε σχέση με αυτήν την προδιαγραφή,τα δε αριστερό-δεξί για τα πισινά κανάλια κείτονται σε θέση εγγύς πεδίου (nearfield).Υπό αυτόν τον συνδυασμό και σε σύμπραξη με τα main,έχεις πέντε κανάλια με ανομοιομορφία πάνω στους λοβούς άμεσης ηχητικής ενέργειας που θα υποδέχεται η κεντρική ζώνη ακρόασης καθώς και στην κατανομή της ίδιας της ενέργειας μεταξύ άμεσης και έμμεσης συνιστώσας...Τέτοιες ανομοιομορφίες δεν αναμένεται να διορθωθούν ακόμα και από τον πλέον αβανταδόρικο επεξεργαστή.It would give Trinnov a bad name...

Ενδεχόμενο ερώτημα προκύπτει και από το διαφαινόμενο toe-ιn για καθέναν δορυφόρο ως προς το sweet spot.Αναφέρεται αυτό το τελευταίο με επιφύλαξη,καθότι αυτή η κατηγορία υλοποιήσεων της PMC προβλέπει εάν δεν απατώμαι να λαμβάνεται πάνω στο sweet spot σημαντικό τμήμα της άμεσης ακτινοβολίας υπό συνθήκες off-axis...

Υπόψιν ότι το Atmos setup με PMC που είχε στηθεί στο Μόναχο 2019 περιλάμβανε και αυτό ανόμοιους μεταξύ των δορυφόρους....
Ιδού κιόλας η μορφή όμοιων δορυφόρων με τα main που υποστηρίζει για στουντιακές εφαρμογές η PMC από δικό της ιστότοπο...Μπλοκ για καθένα κανάλι όπου οι δύο ΄΄όροφοι΄΄ είναι προσαρτημένοι πλευρικά και όχι ο ένας πάνω στον άλλον.Προσέχουμε επίσης την τοποθεσία του κεντρικού σε σχέση με τα main...
1605458086089.png

Last edited:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.446
Υπάρχουν λινκ, τα είχα βρει και τα ανέβασα.

Πέρα από τα λινκ, σκέψου το εξής απλό, εσύ που έχεις 5.Χ σεταπ:

Βάζεις να ακούσεις το πολυκάναλο SACD των pink Floyd, όπου η ταμειακή μηχανή και τα ψιλά τα κέρματα ακούγονται μόνο από το δεξί πλαϊνό ηχείο.

Θα ακούσεις αυτή την πληροφορία ακριβώς το ίδιο αν έχεις πλαϊνά ηχεία στο 1,3μ απόσταση ακρόασης τα ATC 12 και το ίδιο αν έχεις ως πλαϊνά τα ATC 100 στα 2,5 ή 3 μέτρα;

Θα έχεις την αίσθηση ίδιας απόστασης σε κάθε περίπτωση;

Θα ακουστεί το ίδιο ο ήχος;

Βγάλε το πλαϊνό που έχεις και βάλε στη θέση του το 100-αρι να δεις αν ακούγεται ίδια το εφέ αυτό.

Παίξε και σε διαφορετική απόσταση ακρόασης από το 100-αρι το ίδιο ηχητικό περιεχόμενο.

Δηλαδή, εν ολίγοις, πες μου το προφανές, αν το μικρό ATC παίζει το ίδιο με το μεγάλο ATC, και αν οποιοδήποτε εκ των δύο παίζει το ίδιο στα 3,5 μέτρα και στο 1,3μ απόσταση, φτιάχνοντας ίσες στάθμες σε κάθε απόσταση. Σου δίνει τον ίδιο ήχο, με ίδια αίσθηση βάθους;

Χιντ: Προφανώς δεν είναι στο κενό τα ηχεία, δηλαδή είναι μέσα σε κάποιο δωμάτιο, οπότε όσο μεγαλώνει η απόσταση ακρόασης τόσο αλλάζει και ο λόγος άμεσης προς έμμεση, αλλά τόσο αλλάζει και η θέση σου στο λοβό απόκρισης του ηχείου, δηλαδή το ίδιο ηχείο, ακούγεται ..αλλιώς.
ναι τα pdf δειχνουν τι να κανεις σε πολλαπλες θεσεις...
Ε, βάλτε κάνα λινκ να μελετήσω!

Να ένα!

Last edited:

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.817
Αυτός ο παράγοντας με είχε ωθήσει να σε ρωτήσω τις προάλλες εάν θα υπήρχε ποτέ ενδεχόμενο να εγκατασταθούν με επιμήκη αντί εγκάρσιου προσανατολισμού στο σαλόνι...
:party: :lolsign: :hi:
παρτε πρωτη οκταβα και πως ακουγεται
απο ενα πνευστο οργανο κοντρα φαγγοττο

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.764
ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ......ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ
Για περίμενε, μήπως κάνω λάθος ρε παιδιά, οκ.
Τα 11 ηχεία μου, καινούρια να τα πάρεις όλα (που δε τα πήρα) θα τα βρεις (τιμή με ΦΠΑ σου λέω, τελική) κάτω από 1.500€ το τεμάχιο, δηλαδή θα σου κοστίσουν όλα μαζί και τα 11 κάτω από 16.000 €.

Άσε εμένα, εμένα μου κόστισαν πολύ λιγότερο, πήρα αρκετά μεταχειρισμένα, δεν έχει σημασία στον υπολογισμό, αλλά έχει σημασία στο γιατί επέλεξα να ξεκινήσω το στήσιμο με αυτά, μου βγήκαν αρκετά ηχεία στο ένα χιλιάρικο.
Ασχέτως αυτού, στα βρίσκω αύριο αν θες, κάτω από 16.000€ τα 11 τεμάχια.

Πες μου σε παρακαλώ, ποια είναι η τιμή του κεντρικού σου ηχείου, μαζί με τα ενισχυτικά στάδια.

Ορίστε, να η ευκαιρία να αποδείξεις ότι είχες δίκιο στα κεφαλαία που χρησιμοποίησες.

Τιμές καινούριων, με ΦΠΑ. Ηχείο και ενισχυτικά, το σύνολο του κόστους του 1 κεντρικού σου ηχείου.. Παρακαλώ.

Πες μου ομοίως καινούριων, με απόδειξη και ΦΠΑ και όλα μέσα, πόσο κοστίζει το ένα κυρίως ηχείο σου, μαζί με τα ενισχυτικά πάντα.
Παρακαλώ.

Παρόλα αυτά στην άτυπη βαθμολογία που χρησιμοποίησες για να μας δείξεις τις ικανότητες του σετ απ σου , Το τοποθετείς πολύ πολύ ψηλότερα από πολύ ακριβότερα σετ απ....( Με σύστημα ισοσταθμίσήσ)
Δεν έχω κανένα καημό να δείξω με προσωπική βαθμολογία τις ικανότητες του σετάπ μου, κάνεις λάθος.

Η προσωπική μου βαθμολογία, δείχνει πόσο αρέσει σε μένα προσωπικά, το κάθε σεταπ που περιγράφω. Σε άλλον μπορεί να μην αρέσουν καθόλου τα Γκριμ, σε άλλον μπορεί να μην αρέσουν καθόλου τα μαγκνεπαν που για μένα είναι έρωτας και τα βαθμολογώ πάντα εξόχως υποκειμενικά και καθόλου αντικειμενικά, και άλλος μπορεί να αρέσκεται στο δικάναλο, προσωπικά το δικάναλο το έχω μέχρι 100, ενώ το πολυκάναλο μέχρι me Geithain σε immersive, πες 300.

Τέλος πάντων, είναι βαθμολογία σύμφωνα με το δικό μου γούστο, το προσωπικό πάνω στο όντιο, και μετά από τόσα χρόνια που ασχολούμαι, προφανώς έχω και υποκειμενικά γούστα.

Αυτά είναι, κι άμα σας αρέσουν. Χέστηκα.

Αντικειμενικά μιλώντας, δεν τίθεται θέμα υποκειμενικών κριτηρίων, για κάθε σεταπ υπάρχουν βασικές παράμετροι που θα καθορίσουν το υψηλό ή χαμηλό επίπεδο στην πιστότητα αναπαραγωγής στο τελικό αποτέλεσμα.

Οι παράμετροι είναι:

1. Σωστή τοποθέτηση δορυφόρων, στις σωστές γωνίες και στις σωστές αποστάσεις ακρόασης για αυτά
2. Επάρκεια οδήγησης των ηχείων
3. Επάρκεια δυναμικού εύρους όλων των ηχείων (το μικρότερο θα θέσει τα όρια) για αναπαραγωγή σε στάθμες αναφοράς
4. Ορθή ενσωματωση πολλαπλών σάμπ και σωστή τοποθέτηση αυτών στο χώρο
5. Σοβαρό σύστημα ισοστάθμισης και εφαρμογή του προβλεπόμενου ταργκετ κερβ
6. Σοβαρό γράφημα RT 60 του χώρου ακρόασης
7. Περιποίηση των πρώτων ανακλάσεων
8. Χαμηλές ολικές αρμονικές παραμορφώσεις στη θέση ακρόασης σε στάθμη τουλάχιστον 85 ντεσιμπέλ
9. Σωστό γράφημα στεπ ρισπονς
10. Χαμηλό κατώφλι θορύβου χώρου ακρόασης

Και στην τελική αξιολόγηση, το δικάναλο σετάπ χάνει πανηγυρικά από το 2D πολυκάναλο, και το immersive 3D τα κερδάει όλα. 8-)

Αυτά μετράνε στις δυνατότητες ενός συστήματος υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής.

Όλα εντελώς αντικειμενικά, δεν υπάρχει καμία ελπίδα ούτε ίχνους υποκειμενισμού. 8-)

Και οκ, βάλε ότι καλώδια σε ευχαριστούν. Αυτά δε μετράνε πουθενά, διότι δε μετριούνται. :lol:

Last edited:

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.817
Η προσωπική μου βαθμολογία, δείχνει πόσο αρέσει σε μένα προσωπικά, το κάθε σεταπ που περιγράφω. Σε άλλον μπορεί να μην αρέσουν καθόλου τα Γκριμ, σε άλλον μπορεί να μην αρέσουν καθόλου τα μαγκνεπαν που για μένα είναι έρωτας και τα βαθμολογώ πάντα εξόχως υποκειμενικά και καθόλου αντικειμενικά, και άλλος μπορεί να αρέσκεται στο δικάναλο, προσωπικά το δικάναλο το έχω μέχρι 100, ενώ το πολυκάναλο μέχρι me Geithain σε immersive, πες 300.
εγω το δικαναλο του βαζω με γκειθαν 400

• Haha
Reactions: PMC

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.764
τελικά είσαι πολύ ......φθηνός:o
Πες τα κοστολογια των δικών σου, αυτά που ζήτησα, επακριβώς.

1 Κεντρικό + ενισχυτικά
1 κυρίως ηχείο + ενισχυτικά

Μη ντρέπεσαι, δεν σε κατηγορεί κανένας, μην έχεις τζάμπα ενοχές.

Και όχι, δεν είμαι πολύ φθηνός.
Κάνεις λάθος.
Πολύ φτηνά είναι τα ηχεία μου.
Έχει μεγάλη διαφορά αγαπητέ.

Μη ταυτίζεις τα στερεα με τον άνθρωπο, είναι μεγάλο λάθος σου.

P

PMC

Guest
Πες τα κοστολογια των δικών σου, αυτά που ζήτησα, επακριβώς.

1 Κεντρικό + ενισχυτικά
1 κυρίως ηχείο + ενισχυτικά

Μη ντρέπεσαι, δεν σε κατηγορεί κανένας, μην έχεις τζάμπα ενοχές.

Και όχι, δεν είμαι πολύ φθηνός.
Κάνεις λάθος.
Πολύ φτηνά είναι τα ηχεία μου.
Έχει μεγάλη διαφορά αγαπητέ.

Μη ταυτίζεις τα στερεα με τον άνθρωπο, είναι μεγάλο λάθος σου.

για τιμές ..... http://solidfoundation.gr/

εγω είμαι καλός πελάτης και πήρα έκπτωση......όταν βρεθούμε θα στα πω να δεις πως δεν είναι πολύ μεγάλες οι διαφορες....να τα γράψω όμως δεν θέλω......

Reaction score
1
Ιστορία πραγματική, για σκέψη.

Υπήρχε μια γνωστή εταιρεία πικάπ. Την έτρεχε ο ιδιοκτήτης. Έκανε σοβαρά πικάπ και το ποιό ακριβό το είχε $10.000. Περνούσαν τα χρόνια και ενώ άλλαζαν τα μοντέλα οι τιμές ήταν ίδιες.
Κάποια στιγμή η εταιρεία πέρασε στον γιό. Στην πρώτη του έκθεση κατέβαζε θεούς και δαίμονες για τον ανταγωνισμό, για το ύψος των τιμών, ότι αυτό είναι ένα χόμπι και με αυτή τη νοοτροπία καταστρέφουν το χόμπι και απομακρύνουν τους νέους και άλλα ωραία.
Την επόμενη χρονιά η ναυαρχίδα άλλαξε και έκανε $20.000. Αργότερα άλλαξε πάλι και έκανε $30.000. Φτάνοντας στο σήμερα κάνει $60.000, $70.000 δεν ξέρω έχασα το μέτρημα.

Πως αλλάζουν τα μυαλά ε;
Clearaudio?
Χωρίς καμία δόση ειρωνείας, στα ηχεία ποια μοναδα μέτρησης μας δείχνει το πόσο αναλυτικό εννοώνταφς κοντά στο αληθοφανές μπορεί να είναι ένα ηχείο;
Η λιγότερη παραμόρφωση που επιφέρει στο σήμα που δέχεται . Τώρα αυτό πως μπορούμε να το.μετρήσουμε θα σε γελάσω. Κάποια χαρακτηριστικά μπορούμε αλλά έχουμε πολύ δρόμο ακόμα για την καθολική μέτρηση και αν..

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.764
Υπ' όψιν, πως τα me Geithain 901 τα βρήκα κάτω από 5 χιλιάρικα το τεμάχιο, στην πόρτα μου, τελική τιμή.

Δηλαδή, 11 τεμάχια θα μου κόστιζαν συνολικά περί τα 52 χιλιάρικα, και βγάλε το έσοδο που θα είχα από την πώληση των δορυφόρων που ήδη διαθέτω.

Λιγότερο από 40 χιλιάρικα θα μου κόστιζε η αναβάθμιση, κι επειδή μιλάμε για τιμολόγιο, στην πραγματικότητα θα μου κόστιζε κάτω από 15 χιλιάρικα η αναβάθμιση.

Πραγματικά μικρό ποσό, τουλάχιστον για την τσέπη μου. Θα τα είχα πάρει ήδη, απλώς δε χωράνε στο δωμάτιο.

Θα χωρούσαν τα ντατς, αλλά δεν δίνω τα λεφτά που ζητάνε. Τες πα.

Και πάλι πάντως, 11 ηχεία me Geithain 901 στα 52 χιλιάρικα, είναι εξαιρετική τιμή. Ούτε ενισχυτικά θες, ούτε τίποτα, είναι ενεργά.

Ξέρω πολλούς που έχουν δώσει πολύ περισσότερα από 50 χιλιάρικα για ένα ζευγάρι ηχεία + τα ενισχυτικά τους.

Πολλούς. ;)

Υπερβολικά πολλούς. 8-)

Η λιγότερη παραμόρφωση που επιφέρει στο σήμα που δέχεται . Τώρα αυτό πως μπορούμε να το.μετρήσουμε θα σε γελάσω
Η μέτρηση της ολικής αρμονικής παραμόρφωσης είναι πολύ εύκολη διαδικασία, ακόμα και με umic.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.764
για τιμές ..... http://solidfoundation.gr/

εγω είμαι καλός πελάτης και πήρα έκπτωση......όταν βρεθούμε θα στα πω να δεις πως δεν είναι πολύ μεγάλες οι διαφορες....να τα γράψω όμως δεν θέλω......
Δε θέλω λινκ, ούτε σε ρώτησα πόσο τα αγόρασες εσύ.

Ρώτησα πόσο κοστίζουν, μια καλή τιμή που μπορεί οποιαδήποτε να τα αγοράσει, όχι την ανώτερη λιανική που μπορεί να βρεθεί.

Τα δικά μου ας πούμε, τα έχει στο Σκρουτζ στα 1773€ αυτή τη στιγμή, ενώ από γνωστό μεγάλο μαγαζί στη Γερμανία, τα βρίσκεις και 1450€, όπως και στο eBay, και από eBay έχω αγοράσει κάποια, καινούρια, κάτω από 1.500€.

Πες μια λογική τιμή που μπορεί κάποιος να τα πάρει καινούρια από επίσημο μαγαζί.

Πάντως τα δικά μου, από Σκρουτζ να τα πάρεις, τα 11 κοστίζουν 19.500€.

Ορίστε, επίσημη τιμή λιανικής 11 ηχείων με ενισχυτικά στάδια.

Πες επίσημη τιμή λιανικής. Τι πιο απλό.

Reaction score
1
Αρμονικής ok. Απλά υπάρχουν και άλλες διαστρεβλώσεις να το πω έτσι. Τεσπα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.140
Members
38.289
Νεότερο μέλος
Wintersun