Ενεργά εναντίον παθητικών ηχείων

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
80.117
Έχουν περάσει τρία χρόνια απο τοτε που αγόρασα τα Goldenear.
Η επιλογή ήταν μονόδρομος, ουτως ώστε να μπει 100in οθόνη. Μόνο με τα πολυ λεπτά Triton ήταν αυτό εφικτό.

Στο μεταξύ διάβασα αρκετά, τρία χρόνια είναι αυτά. Και διαβάζω γρήγορα.

Αν έπαιρνα σημερα ξανα την απόφαση, θα θυσίαζα λιγες ίντσες οθόνης- να κατέβαινα ας πούμε στις 92- και θα έπαιρνα πιο ομοιογενή ηχεία- ισως και πανομοιότυπα.

Κατα πάσα πιθανότητα τριδρομα Genelec, μιας και τα Geithain δεν χωρούν με τίποτα.
Να σαν αυτό

Όχι επειδή είναι μόνιτορ, ή επειδή είναι ενεργό. Αλλά επειδή ειναι καλο ηχείο, και χρειάζομαι 11 ίδια....ισως να έπαιρνα το αμέσως μικρότερο για back surround+ Atmos για οικονομικούς λόγους.
ναι αλλά θα χαν σκηνή? :p

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.446
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί ο ear δεν έχει αγοράσει 3 μεγάλα Κλάιν Μάιν να τα βγάλει φωτό να σταματήσει η γκρίνια στο φόρουμ. Μετά ας τα πουλήσει διότι είναι απολύτως άριστα και αυτά που έχει.
Και επειδή κάποιοι θα πουν ότι τον γλύφω, να συμπληρώσω ότι δεν καταλαβαίνω την εμμονή του με τα γκετχαρντ. Είναι ψεύτο-ομοαξονικά (στην ουσία είναι σαν κάτι οβάλ ηχεία που βάζαμε στις εταζέρες των καγκουρο-αμαξιών μας κάποτε), με προφανή θέματα στην απόκριση λόγω της περίεργης τοποθέτησης των μονάδων, ενώ το κάρδιο έχω εξηγήσει ότι το θαυμάζω αλλά δεν είναι καθόλου απαραίτητο στο σπίτι. Το μεγάλο γουφερ τους του είναι επίσης άχρηστο, έλεος, θα κουφαθείς παιδάκι μου. Τέλος, δε θα άλλαζα με τίποτα το μιντ των κλαιν μαιν με ένα τυπικό 10άντσο ή δεξερωγωτι μιντ κώνου. Αυτά.

Η επιλογή ήταν μονόδρομος, ουτως ώστε να μπει 100in οθόνη. Μόνο με τα πολυ λεπτά Triton ήταν αυτό εφικτό.

Αν έπαιρνα σημερα ξανα την απόφαση, θα θυσίαζα λιγες ίντσες οθόνης- να κατέβαινα ας πούμε στις 92- και θα έπαιρνα πιο ομοιογενή ηχεία- ισως και πανομοιότυπα.

Κατα πάσα πιθανότητα τριδρομα Genelec, μιας και τα Geithain δεν χωρούν με τίποτα.
Να σαν αυτό

Όχι επειδή είναι μόνιτορ, ή επειδή είναι ενεργό. Αλλά επειδή ειναι καλο ηχείο, και χρειάζομαι 11 ίδια....ισως να έπαιρνα το αμέσως μικρότερο για back surround+ Atmos για οικονομικούς λόγους.
Αυτά, μάλιστα! Like!!!

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.493
....θα το δεις ως ενα ηχειο ολο το συστημα ...
Μα έτσι ακριβώς το έχω θεωρήσει...Με δύο υποθετικούς δρόμους και την πρόβλεψη να εξισορροπηθεί περαιτέρω η τονικότητα ανάμεσα στα τμήματα απόκρισης που θ'αντιστοιχούν σε καθέναν εξ αυτών...

ναι αλλά θα χαν σκηνή? :p
Ομοαξονικά Dahariiis !

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.752
Το δικάναλο με το πολυκάναλο και το απλό πολυκάναλο με το πιο πλούσιο όμοιο, διαφέρουν ριζικά.
Πρόκειται για διαφορετικά φορμάτ, που χρήζουν διαφορετικής σχετικής στάθμης, τόσο για το ριφερενς όσο και για την ισοσταθμιση.

Το .1 κανάλι προβλέπεται να έχει συγκεκριμένη διαφορά στάθμης σε σχέση με τη στάθμη καθενός δορυφόρου ξεχωριστά (+10) ενώ το προϊόν χαμηλών συχνοτήτων του κρος κάθε καναλιού ακολουθεί τη στάθμη του καναλιού.

Εν κατακλείδι, κάνεις ότι λέει ο Τουλ.

150715_Blog_Photo_Main~2.jpg

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.752

Να σαν αυτό

Μακάρι να ακολουθήσουν τη "στερνή σου γνώση" κάποιοι που σκέφτονται να αναπτύξουν σιγά σιγά ένα ιμερσιβ σεταπ.

Όλως τυχαίως, και γω τα ίδια πρότεινα προ λίγων ποστ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.752
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί ο ear δεν έχει αγοράσει 3 μεγάλα Κλάιν Μάιν να τα βγάλει φωτό να σταματήσει η γκρίνια στο φόρουμ. Μετά ας τα πουλήσει διότι είναι απολύτως άριστα και αυτά που έχει.
Δε πρόκειται να μπω στη διαδικασία τώρα στα γεράματα να βάλω διαφορετικό ηχείο στο ομοιγενέστατο σετάπ μου, α παπαπαοαοαοαοπαπαπαπαπα, δεν.

Επίσης, δεν θα πάρω δορυφορίδι μπας ριφλεξ στη θέση του ακουστικής ανάρτησης που έχω, για να κερδίσω δγιό ντιμπι, είσαι στα καλά σου; Απαπαπαπαπαπαπαπαπαπα.

Θα πάρω όμως ακόμα δύο όμοια δορυφοράκια, να κάνω 9 τα εδάφους, ώστε να προστεθεί η ενέργεια 2 ακόμα δορυφόρων στο ωστικό κύμα που παίρνω από το σύνολο των μπροστινών ηχείων.

Βέβαια είναι κάποιοι που δε καταλαβαίνουν ότι θα παίξει πιο δυνατά το σετάπ μου (κι άλλο δυναμικό εύρος) αν προσθέσω κι άλλους δορυφόρους.

Δυστυχώς όμως, εγώ έχω έως και βιβλιογραφία γι'αυτό, ενώ αυτοί λεν ο,τι τους είπε ο Μπάμπης ο σουγιάς.

Εγώ είμαι απλός άνθρωπος, βλέπω άλλα 2 γουφερ μπροστά μου, κάνω λαϊκ.

Ο Γιάνννννης ας πούμε, με τα 6"-άρια που έχει, ακούει λιγότερο μπάσο από όσο μπορούν να βγάλουν δγιό 8,25" των 310, κι είναι και ικανοποιημένος χωρίς σαμπ.

Εγώ θα πάρω επιπρόσθετα στα 11 που ήδη έχω το μπάσο που ο Γιάνννννης δεν έχει, κι έχω και σαμπ, και θέλω κι άλλο. Είμαι άρρωστος γιατρέ μου; :lol:

Πέραν της πλάκας φίλε μου νταποστ, σ'αυτό το χώρο δε θα αλλάξω δορυφοράκια, είναι άριστα για την απόσταση ακρόασης που χρησιμοποιώ, και μ'αρέσουν κιόλας.
Υπάρχει περίπτωση να πουλήσω τον τρινοβ, αλλά τα δορυφοράκια όχι. 8-)

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
80.117
Ο Γιάνννννης ας πούμε, με τα 6"-άρια που έχει, ακούει λιγότερο μπάσο από όσο μπορούν να βγάλουν δγιό 8,25" των 310, κι είναι και ικανοποιημένος χωρίς σαμπ.

Εγώ θα πάρω επιπρόσθετα στα 11 που ήδη έχω το μπάσο που ο Γιάνννννης δεν έχει, κι έχω και σαμπ, και θέλω κι άλλο. Είμαι άρρωστος γιατρέ μου; :lol:
πάνε αυτά που ήξερες...αναβαθμίστηκε σε 5άρια και έχουν ακόμα περισσότερο μπάσο από όσο μπορείς να φανταστείς
:cry:

Reaction score
8.899
πάνε αυτά που ήξερες...αναβαθμίστηκε σε 5άρια και έχουν ακόμα περισσότερο μπάσο από όσο μπορείς να φανταστείς
:cry:
Το πήρες μυρωδιά ε? :biggrin:
Να του πεσουν μέσα στα χαρτόκουτα.... άιντε μετά να τα βρεις:biggrin:
Δεν αντέχω άλλο ρε καινούργιο συκώτι θα κανω

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.139
Members
38.289
Νεότερο μέλος
Wintersun