Ενεργά εναντίον παθητικών ηχείων

Reaction score
1
Χειρότερα από λάμψη αγαπητέ μου Γιάγκο.

Διότι ενώ έχουμε εξηγήσει πως στο τέλος κάθε καλιμπραρίσματος (είτε αφορά εικόνα είτε ήχο), αφού έχει έρθει εντελώς by the book το ήδη by the book μηχάνημα (διότι το by no book δεν "έρχεται" με τίποτα), στο τέλος, μια σταλιά προσωπικής άποψης πάντα χωράει, είτε είναι λίγο σάρπνες στην εικόνα, είτε λίγο μπασάκι στον ήχο.

Αυτηνα όμως την τελευταία πινελιά, την έχουνε κάνει λάβαρο κάποιοι, ώστε να δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα, να φαίνονται πράσινα τα πρόσωπα στην εικόνα και να έχει κάτι σκαμπανεβάσματα και χαράδρες νάααα στο φάσμα, επειδή η "άποψη" είναι δήθεν πάνω απ' όλα!

Γιάγκο; Πάλι τα ίδια;
Πάλι.
Petfect. Άρα και τα δύο σενάρια χρειάζονται.
ΕΒΓΑ εε ΕΥΓΕ ήθελα να πω.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.721
Άρα και τα δύο σενάρια χρειάζονται.
Μπα, δε χρειάζονται.
Λάθος κατάλαβες.

Ο νορμάλ ο άνθρωπος, μόλις τελειώσει το καλιμπραρισμα ας πούμε της τηλεόρασης ή του προβολέα ο Καστρουνης, λέει ευχαριστώ και τελειώνει η μ@λακία, κάθεται και βλέπει τις ταινίες του.

Εμείς οι 5 βλαμμένοι είμαστε που και καλά έχουμε "άποψη" και του λέμε στο τέλος "έλα, τσίμπα λίγο το σάρπνες να γουστάρω".

Φυσικά δε χρειάζεται.

Απλώς είμαστε βλαμμένα.
Τουλάχιστον υπάρχει πάντα ένας εύκολος τρόπος να μας ικανοποιήσει, αλλοιώνοντας ελάχιστα μια παράμετρο. Επιλεκτικά.

Ωστόσο, σε όλες τις βασικές ρυθμίσεις, είτε όσον αφορά κοντραστ, γκάμα, θερμοκρασία λευκού, μπράιτνες, κορεσμό χρωμάτων, φωτεινότητα λάμπας σε HDR, χρωματικό τρίγωνο, κλπ, τι να πεις να πειράξεις; Αφού είναι σωστά στημένα! Μα για όνομα, η μ@λακία έχει και όρια...

Αρρυθμιστος εντωμεταξύ, οποιοσδήποτε προβολέας, όσα λεφτά κι αν έχεις δώσει, είτε 800€ είτε 80.000€, όσο "καλά" κι αν σου φαίνεται στο μάτι, είναι κουκουρούκου όλα!

Ε, να το κλαμπ των αρρύθμιστων! :gotcha:

Last edited:

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.679
Ως την σελίδα 100 θα έχει απαντηθεί η ερώτηση του τίτλου ή θα το πάμε.σαν τη Λάμψη; :eek: :idk:
Ποτέ δε θα απαντηθεί, δεν υφίσταται δίλημμα :p
Η κάθε κατηγορία καλύπτει τις περιπτώσεις της.
Α... για να ασχολούμαστε εμείς οι "βλαμμένοι" εδώ πέρα.... :biggrin:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.721
πειρασμούς στον άνθρωπο
Γεγονός ..

:hi:

Δυστυχώς, δεν είναι παμφθηνα.

Όπως και όλα τα τζενελεκ βέβαια.

Ένα χιλιάρικο+ το 8":

Δύο χιλιάρικα + το 10":

2.800 το 12":

Και 5.100 το 15"-αρι:

Αυτά από την μεγάλη τζενελεκ, που σίγουρα το γνωρίζει καλά το αντικείμενο. ;)

Last edited:

Reaction score
1
Μπα, δε χρειάζονται.
Λάθος κατάλαβες.

Ο νορμάλ ο άνθρωπος, μόλις τελειώσει το καλιμπραρισμα ας πούμε της τηλεόρασης ή του προβολέα ο Καστρουνης, λέει ευχαριστώ και τελειώνει η μ@λακία, κάθεται και βλέπει τις ταινίες του.

Εμείς οι 5 βλαμμένοι είμαστε που και καλά έχουμε "άποψη" και του λέμε στο τέλος "έλα, τσίμπα λίγο το σάρπνες να γουστάρω".

Φυσικά δε χρειάζεται.

Απλώς είμαστε βλαμμένα.
Τουλάχιστον υπάρχει πάντα ένας εύκολος τρόπος να μας ικανοποιήσει, αλλοιώνοντας ελάχιστα μια παράμετρο. Επιλεκτικά.

Ωστόσο, σε όλες τις βασικές ρυθμίσεις, είτε όσον αφορά κοντραστ, γκάμα, θερμοκρασία λευκού, μπράιτνες, κορεσμό χρωμάτων, φωτεινότητα λάμπας σε HDR, χρωματικό τρίγωνο, κλπ, τι να πεις να πειράξεις; Αφού είναι σωστά στημένα! Μα για όνομα, η μ@λακία έχει και όρια...

Αρρυθμιστος εντωμεταξύ, οποιοσδήποτε προβολέας, όσα λεφτά κι αν έχεις δώσει, είτε 800€ είτε 80.000€, όσο "καλά" κι αν σου φαίνεται στο μάτι, είναι κουκουρούκου όλα!

Ε, να το κλαμπ των αρρύθμιστων! :gotcha:
Ένσταση. Εγώ μιλάω μόνο για τον ήχο. :idk:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Κάτσε να μη χάσω τέτοια ευκαιρία για χαβαλε:

Ναι, πολύ υπέφερε ο προστάτης του Τζιοβάνι που διάλεξε τα μόνιτορ ηχεία του χωρίς ακροάσεις, με γνωστά γραφήματα όμως.

Εκτός του Τζιοβάνι βέβαια, κι ο δικός σου ο προστάτης δακρυσε όταν άκουσες τα ίδια μόνιτορ που διάλεξε χωρίς ακροάσεις ο φίλος μας. Αυτά που φτιάχτηκαν να μετράνε by the book.

Μάλλον σ'αρέσει το cybersex τελικά.
Ή οι μαλαξεις στον προστάτη, που έφαγες από το μόνιτορ ηχειακι του Τζιοβάνι. :lol:
Μονιτορολάγνε μου εσύ! :gotcha:
Ντοκ, ο @jiovani75 , δε τα διάλεξε χωρίς ακρόαση!!
Είναι ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος για να αγόραζε ..γουρούνι στο pdf!
Ο εδώ αντιπρόσωπος φρόντισε ν' ακούσει ο Τζιοβάνι τα ηχεία του πριν τα παραγγείλει.
Τώρα, το ότι κάποιος μπορεί να δώσει μια μικρή ή μεγάλη περιουσία για να πάρει κάτι που δεν έχει ακούσει ποτέ είναι ένα ρίσκο, σε κάποιες περιπτώσεις θα σου βγει, σε κάποιες όχι.
Υ,Γ. δεν έχω κανένα θέμα αν ένα ηχείο είναι μόνιτορ ή hifi ή hiend, αρκεί να παίζει καλά.
Είμαι όμως "αλλεργικός" στα ηχειάκια τύπου giantkiller γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν!
Όπως έχεις πει και εσύ, ότι πληρώνεις παίρνεις..

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.721
Ντοκ, ο @jiovani75 , δε τα διάλεξε χωρίς ακρόαση!!
Άλλα έγραψε πριν ο Τζιοβάνι:
τεστ ντραιβ.( αν και γω δεν κάνω ούτε σε αμάξια ούτε σε Ηχεια.
Δε ξέρω τίποτα παραπάνω από αυτά που βλέπω γραμμένα.

Βρείτε τα, αποφασίστε. ;)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.721
Πάντως σοβαρά τώρα, από τη στιγμή που γνωρίζουμε όλοι πως η (όχι και τόσο φτηνή) τζενελεκ είναι ο μεγάλος γίγαντας στο χώρο, με τις μεγαλύτερες πωλήσεις από όλους, με τα περισσότερα στούντιο στον πλανήτη, με τους περισσότερους ευχαριστημένους πελάτες από κάθε άλλη φίρμα, με τρομακτική τεχνογνωσία, με δεκάδες χιλιάδες μουσικούς και στουντιαδες να ακούνε και να δουλεύουν με αυτά τα εργαλεία, αλήθεια τώρα, πείτε μου, πόσο πια ρίσκο είναι να πάρετε ηχεία τζενελεκ για να ακούτε και σεις τις μουσικές σας από την μεγαλύτερη φίρμα στον κόσμο;

:drinks:

Πόσο πια ιδαίτερα νομίζετε πως είναι τα αφτιά σας;

:lol:

Πόσο άσχετοι είναι όλοι αυτοί που πίνουν νερό στο όνομα της τζενελεκ;

:smg:

Πόσο λάθος είναι οι μετρήσεις του Αμίρ που γράφει στο σπινοραμα του τζενελεκ "as good as it gets";

:lolsign:

Πόσο λάθος έκανε ο φίλος του Κοτσίδη;

😍

Last edited:

Reaction score
1
Άσχετο: στο λουτροκαμπινέ να βάλω ενεργά ή παθητικά; :prankster:
Αν βάλω ενεργά φοβάμαι.τα νερά στον ενισχυτή. Μάλλον θα βάλω παθητικά με μακριά.καλώδια και τον ενισχυτή θα τον έχω σε άλλο δωμάτιο δίπλα. :superman:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.479

Δε ξέρω τίποτα παραπάνω από αυτά που βλέπω γραμμένα.

Βρείτε τα, αποφασίστε. ;)
ραδιενεργα
Ραδιουργικά...

(Φαντάζομαι λοιπόν και στον...Trinnov ακρόαση πρέπει να έκανε σε κάποιον γνωστό ιδιοκτήτη προτού ν'αποφασίσει προμήθειά του...)

Αν βάλω ενεργά φοβάμαι.τα νερά στον ενισχυτή. Μάλλον θα βάλω παθητικά με μακριά.καλώδια και τον ενισχυτή θα τον έχω σε άλλο δωμάτιο δίπλα. :superman:
Ενεργά για...ευνόητους λόγους. :sneaky:

P

PMC

Guest

Η αλήθεια είναι ότι ο αντιπρόσωπος με Πήγε σε δύο διαφορετικά σπίτια που είχανε το ίδιο ηχείο με αυτό που πήρα....
Όμως σε κανένα από αυτά τα δύο σπίτια που πήγα δεν άκουσα αυτό που περίμενα να ακούσω και αυτό που τελικά είναι αυτά τα ηχεία......φυσικά και Η κατοχοι τους δεν έχουν ιδέα τι Ηχεια έχουν.....
Την απόφαση μου για να τα πάρω την βοήθησαν αυτά που διάβασα και κυρίως οι απαιτήσεις που καλύπτουν σε επαγγελματικές εγκαταστάσεις......

τα 20 χρόνια εγγύηση ,ο Επαγγελματικός προσανατολισμός τους και η Αντοχή σε οποιοδήποτε πρόγραμμα και οποιαδήποτε στάθμη έπαιξαν καταλυτικό ρόλο. Αυτά είναι πράγματα που δεν μπορείς να τα ακούσεις σε μία ακρόαση. Όμως πιστεύω ότι αφορά μόνο τέτοιων απαιτήσεων ηχεία αυτό το συμπέρασμα.

Σε μικρότερης οικονομικής κατηγορίας Ηχεία πιστεύω πως οι ακροάσεις μόνο καλό μπορούν να προσφέρουν......
Αν είχα κρίνει μόνο από αυτά που άκουσα ίσως και να μην προχωρούσα στην αγορά τους.....

Ακόμα , ισως δεν ξέρω τι έχω...συνεχώς με Εκπλήσσουν.:)

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.928
Υπάρχουν αυτά που λες σε δικάναλο εδώ και πολλά χρόνια. Αλλά σε εντελώς επαγγελματικό επίπεδο. Τα μηχανήματα τις Avid έβγαζαν audio over ethernet λίγο μετά το 2000. Και η Genelec ακολούθησε με ηχεία μικρά. Από τοτε υπάρχουν.
Εννοούσα οικιακές εφαρμογές.

Ένα χιλιάρικο+ το 8":
Έτσι. Δύο στακς των 6 (2Χ6, μάλλον δεν χωράνε πάνω από 6 στο ύψος τυπικής οικίας) σε δύο γωνίες, πώς το βλέπεις?

P

PMC

Guest
......Τα Προηγούμενα ηχεία που είχα πάλι δεν τα είχα ακούσει......την επιλογή τους την είχα κάνει από κριτικές που είχα διαβάσει στο περιοδικό hitech....και την Εξαιρετική βαθμολογία που είχαν αποσπάσει σε συγκριτικά τεστ.

Αυτές είναι δύο διαφορετικές περιπτώσεις που έχουν τον ίδιο παρονομαστή.
Κάποτε όταν θέλαμε να αγοράσουμε ένα προϊόν ήχου εμπιστευόμασταν τους reviewers.....έτσι είχαμε μάθει.
Δεν άκουγες το προϊόν που τις περισσότερες φορές δεν υπήρχε και πουθενά να το ακούσεις αλλά εμπιστευόσουν αυτό που διάβαζες στο περιοδικό. Άφηνες τον εαυτό σου να παρασυρθεί και εμπιστευόσουν τα αυτιά του ειδικού και του άρθρου που είχες καβάτζα για να δικαιολογείς την αγορά σου....

Τώρα είναι της μόδας οι μετρήσεις και όταν θέλουμε να αγοράσουμε ένα προϊόν ήχου κοιτάμε τις μετρήσεις του.
Έχει αλλάξει τελείως ο τρόπος που αντιμετωπίζονται αυτά τα προϊόντα και η επιστήμη έχει μπει για τα καλά στις πωλήσεις. Προωθούνται πλέον τα προϊόντα που έχουμε σωστές μέτρησης. Πόσο όμορφα ομωσ ακούγονται αυτά?

Ο τελικός κριτής είναι ο αγοραστής. Και το πόσο καιρό θα ζήσει τελικά με την αγορά του είναι αυτό που θα τον κατατάξει σε αυτούς που τους αρέσουν Τα προϊόντα με σωστές μέτρησης ή τα προϊόντα με όμορφο ήχο.

Αν αγοράσεις κάτι το οποίο έχει σωστές μέτρησης και σου αρέσει και ο ήχος του τότε μπορείς να ζήσεις μαζί του για πάντα( μεγάλη κουβέντα ......χιχιχι)

6A04452E-55D1-42F3-ABA0-60C9DD1C0BA7.jpeg

06B976A0-DB23-4C9D-80A8-917791856098.jpeg

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.721
Τζιοβανι, συμφωνούμε. :drinks:
Όμως σε κανένα από αυτά τα δύο σπίτια που πήγα δεν άκουσα αυτό που περίμενα να ακούσω και αυτό που τελικά είναι αυτά τα ηχεία..

Αν είχα κρίνει μόνο από αυτά που άκουσα ίσως και να μην προχωρούσα στην αγορά τους.....

Ακόμα , ισως δεν ξέρω τι έχω
Τα Προηγούμενα ηχεία που είχα πάλι δεν τα είχα ακούσει.
Λέανδρος;

Είναι πολύ λογικά αυτά που λέει ο Τζιοβάνι.

Νομίζω πως έφτασε η ώρα να αναθεωρήσεις μερικά πράγματα.

Στην σκληρή πραγματικότητα, κανένα ηχείο δε θα δείξει τι παίζει, αν δεν του δώσεις το σωστό ηχητικά χώρο, την σωστή απόσταση ακρόασης, αν δεν βάλεις τη θέση ακρόασης στην σωστή πραγματικά θέση, αν δε τα πλαισιώσεις σωστά με σαμπ, και αν δεν ισοσταθμισεις το τελικό αποτέλεσμα κατά τας γραφάς, κι ίσως με λίγη δόση της δικής σου προτίμησης.

Στο τέλος από όλα αυτά, το ηχείο με το μεγαλύτερο δυναμικό εύρος, και τις λιγότερες τονικές αλλοιώσεις, θα είναι το απολύτως καλύτερο.

Κι όλα αυτά, δεν είναι υποκειμενικά.

Last edited:

K

kimon

Guest
Να προσέξεις τα καλώδια, μη τυχόν δίνουν υπερβολική υγρασία στις φωνές!

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.479
......Τα Προηγούμενα ηχεία που είχα πάλι δεν τα είχα ακούσει......την επιλογή τους την είχα κάνει από κριτικές που είχα διαβάσει στο περιοδικό hitech....και την Εξαιρετική βαθμολογία που είχαν αποσπάσει σε συγκριτικά τεστ.

Αυτές είναι δύο διαφορετικές περιπτώσεις που έχουν τον ίδιο παρονομαστή.
Κάποτε όταν θέλαμε να αγοράσουμε ένα προϊόν ήχου εμπιστευόμασταν τους reviewers.....έτσι είχαμε μάθει.
Δεν άκουγες το προϊόν που τις περισσότερες φορές δεν υπήρχε και πουθενά να το ακούσεις αλλά εμπιστευόσουν αυτό που διάβαζες στο περιοδικό. Άφηνες τον εαυτό σου να παρασυρθεί και εμπιστευόσουν τα αυτιά του ειδικού και του άρθρου που είχες καβάτζα για να δικαιολογείς την αγορά σου....

Τώρα είναι της μόδας οι μετρήσεις και όταν θέλουμε να αγοράσουμε ένα προϊόν ήχου κοιτάμε τις μετρήσεις του.
Έχει αλλάξει τελείως ο τρόπος που αντιμετωπίζονται αυτά τα προϊόντα και η επιστήμη έχει μπει για τα καλά στις πωλήσεις. Προωθούνται πλέον τα προϊόντα που έχουμε σωστές μέτρησης. Πόσο όμορφα ομωσ ακούγονται αυτά?

Ο τελικός κριτής είναι ο αγοραστής. Και το πόσο καιρό θα ζήσει τελικά με την αγορά του είναι αυτό που θα τον κατατάξει σε αυτούς που τους αρέσουν Τα προϊόντα με σωστές μέτρησης ή τα προϊόντα με όμορφο ήχο.

Αν αγοράσεις κάτι το οποίο έχει σωστές μέτρησης και σου αρέσει και ο ήχος του τότε μπορείς να ζήσεις μαζί του για πάντα( μεγάλη κουβέντα ......χιχιχι)

View attachment 187524

View attachment 187523
Η παντόφλα μέσα μου πάντως ψιθυρίζει ότι η εμφάνιση του σαλονιού ήταν πιο ελκυστική με την πρότερη κατάσταση...

Απαντούν βεβαίως και χαρακτήρες που μπορούν να ζήσουν σε μόνιμη βάση με παλαιότερες επιλογές τους...

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Τζιοβανι, συμφωνούμε. :drinks:

Λέανδρος;

Είναι πολύ λογικά αυτά που λέει ο Τζιοβάνι.

Νομίζω πως έφτασε η ώρα να αναθεωρήσεις μερικά πράγματα.

Στην σκληρή πραγματικότητα, κανένα ηχείο δε θα δείξει τι παίζει, αν δεν του δώσεις το σωστό ηχητικά χώρο, την σωστή απόσταση ακρόασης, αν δεν βάλεις τη θέση ακρόασης στην σωστή πραγματικά θέση, αν δε τα πλαισιώσεις σωστά με σαμπ, και αν δεν ισοσταθμισεις το τελικό αποτέλεσμα κατά τας γραφάς, κι ίσως με λίγη δόση της δικής σου προτίμησης.

Στο τέλος από όλα αυτά, το ηχείο με το μεγαλύτερο δυναμικό εύρος, και τις λιγότερες τονικές αλλοιώσεις, θα είναι το απολύτως καλύτερο.

Κι όλα αυτά, δεν είναι υποκειμενικά.
Ντοκ,
Πάμε ένα ένα..
Αν χρειαστεί να αγοράσω ένα οποιοδήποτε κατά περίπτωση ηχητικό εξάρτημα θα προτιμήσω να επιλέξω ανάμεσα από αυτά που θα μπορέσω να ακούσω και αν είναι δυνατόν στο δικό μου χώρο.
Στη σκληρή πραγματικότητα που λες, χέστηκα τι κάνει ένα ηχείο γενικότερα σε έναν ιδανικά διαμορφωμένο χώρο, με νοιάζει αν αυτό το ηχείο στο δικό μου χώρο, στη δική μου θέση ακρόασης, με τα δικό μου εξοπλισμό θα παίξει καλύτερα από τα υπάρχοντα!
Αν παίξει καλύτερα απ'το ήδη υπάρχον και το αντέχει η τσέπη μου θα γίνει η επόμενη αγορά μου, τόσο απλά.
Δε με νοιάζει επίσης το πως μπορεί να παίξει με ισοστάθμιση αν χωρίς αυτή μου κάνει τα άντερα κοκορέτσι ο ήχος που βγάζει..
Ομοίως λοιπόν αν χώρις σαμπ δε μου ακούγεται καλύτερο απ'το προηγούμενο σε καμιά περίπτωση δε θα προβώ στην αγορά του, απλά κι ωραία Ντοκ....

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.117
Members
38.279
Νεότερο μέλος
vklops10