- Reaction score
- 1.872
Thanks. Θα το κάνω αύριο αν και δε νομίζω να λύσει το θέμα της διαφοράς έντασης των τελικών. Η διαφορά πάλι θα υπάρχει.
Δηλαδή, Παρότι είναι και οι 2 συνδεδεμένοι με xlr, από τις xlr εξόδους του Marantz, ο ένας παίρνει balanced σήμα και ο άλλος unbalanced;Η διαφορά υπάρχει διότι ο εμοτιβα παίρνει balanced σήμα, +4dbu ενώ ο άλλος παίρνει unbalanced 0dbu ή και λιγότερο.
Το rew έχει δικό του test tone generator.Κάπου έχω αρχεια με test tones πρέπει να ψάξω να τα βρω...
Ωπα , εγώ κατάλαβα ότι ο ένας παίρνει xlr και ο άλλος rca.Δηλαδή, Παρότι είναι και οι 2 συνδεδεμένοι με xlr, από τις xlr εξόδους του Marantz, ο ένας παίρνει balanced σήμα και ο άλλος unbalanced;
Είναι θέμα κατασκευής των τελικών; μήπως έχει σχέση αυτό που συζητούσαμε σε άλλο θέμα με το πραγματικό balanced, και το ψευτο balanced;
Οπότε επειδή δεν είναι fully balanced δεν παίρνει τα +4dbu που αναφέρεις.. While the P1000 has balanced inputs, it is not fully balanced from input to output. Op-amps at the XLR inputs of the amplifier convert the signal to single-ended. The outputs devices are two matched pairs of bipolar devices per channel.
Και έτσι χάνεις το πλεονέκτημα των balanced καλωδίων/συνδέσεων περί θορύβου...Στην πράξη τα op amps δεν μετατρέπουν το σήμα από ισορροπημένο σε ανισόρροπο , αφού για αυτό χρειάζεται μόνο η χρήση του θετικής ημιπεριόδου σήματος και της γειώσεως.
Φυσικά, αυτό που δείχνω εγώ είναι αυτό που λες εσύ "μέχρι την είσοδο στον ενισχυτή"Οχι Ζήση αυτό δεν είναι Balanced σχεδίαση.
Αλλά αυτό που λές ότι χάνεις την απόρριψη θορύβου δεν ισχύει.
Απλά αυτό που θέλουν να πετύχουν το πετυχαίνουν , μέχρι την είσοδο στον ενισχυτή.
1. Ο μαραντζ έβγαλε τα καναλια του εμοτιβα από - 10 έως - 12db. Τα κανάλια του αρκαμ από - 1 έως - 3. Με αυτές τις ρυθμίσεις παίζουν το ίδιο δυνατά (76 db) στο 0 του ενισχυτή με Pink noise. Το μέτρησα με umik.Πόσο πιο σιγά παίζει ο arcam ή πόσο πιο δυνατά παίζει ο emotiva?
Οι αποστάσεις των ηχείων από την θέση ακρόασης ποιές είναι?
Σίγουρα έχουν το ίδιο κέρδος οι δύο ενισχυτές?
ακριβως... απο rca. kai η διαφορα ειναι στον εμοτιβα. αυτος παιζει ποιο δυνατα. ο αρκαμ παιζει το ιδιο περιπου.Ο προηγούμενος στα έβγαζε περίπου το ίδιο με μία μικρή διαφορά του 1-3 db ?
ναι...αυτη διορθωνεται στα levels οταν τα καναλια του εμοτιβα ρυθμιστουν στο +11 , και του αρκαμ στο 0db κατα μεσω ορο.
Φαντάζομαι εννοείς του εμοτιβα στα -11db.
σωστα. νομιζω οτι αυτο ισχυει για το δεξι surround, γιατι παροτι στο -12 ειναι 2 db ποιο πανω απο τα υπολοιπα.Αυτό που σου δείχνει ότι το κόβει 12db μπορεί στην πραγματικότητα να είναι και παραπάνω και να μην μπορεί να το δείξει , γιατί το όριο είναι +-12db.