Ένα απόγευμα στου Κώστα Ear

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.471
Αν θέλουμε έναν υποσταθμό και ένα μισθό κάθε τετράμηνο για να δούμε μια ταινία, μήπως να το σκεφτούμε ξανά το θέμα ενεργά; :biggrin:

Ήρεμα ρωτάω...

Πάντως μια που το είπες έβλεπα τα Genelec τι κάνουν.
Τα 8351 έχουν Full output 200w (με 550w ενισχυτές), τα 8050 170w και τα 8040 110w.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.776
Αν θέλουμε έναν υποσταθμό και ένα μισθό κάθε τετράμηνο για να δούμε μια ταινία
Όχι βρε..

Σε τυπικές στάθμες (αναφοράς), τα ηχεία αυτά που συζητάμε, οικιακής χρήσης, δε τραβάνε τίποτα το ιδιαίτερο, κι όλα μαζί, ακόμα και σε στιγμιαίες εξάρσεις, δε νομίζω να φτάνουν τα 2 κιλοβάτ, ενώ η τυπική μέση κατανάλωση θα είναι πολύ πολύ χαμηλότερη, ανάλογη της αντιληπτής στάθμης.

Ωστόσο στο άναμμα όλων των μηχανημάτων, τραβάνε σοβαρά στιγμιαία ρεύματα, και βεβαίως άμα τα χώσεις τέρμα τα γκάζια, θα έχεις την προβλεπόμενη μέγιστη κατανάλωση εκάστου, και στο χώρο σου θα γίνεται της πτανας το σιδηρούν κιγκλίδωμα στις στάθμες. :lol:

Σκέψου όμως το ενδεχόμενο κάθε φορά που θα χώνεις έτσι τέρμα γκάζια, να πέφτει η ασφάλεια! Χαχαχαχαχαχαχα

Οι μεγάλες φίρμες, όπως σαφώς η Genelec που είδες, έχουν δώσει μεγάλη σημασία στην κατανάλωση.

alexis

Reaction score
30.471
Σκέψου όμως το ενδεχόμενο κάθε φορά που θα χώνεις έτσι τέρμα γκάζια, να πέφτει η ασφάλεια! Χαχαχαχαχαχαχα
Ούτε θέλω να το σκεφτώ ούτε γελάω. Κάποτε παλιά ενώ τα είχα όλα τσίτα, τσουπ διακοπή. Μέχρι να έρθει το ρεύμα να δω ότι όλα δουλεύουν κανονικά, χαλαρά η πίεση στο 20. :lol:

Και να σου πω...
Όταν έχουμε μονοφασικό παλικάρ τι κάνουμε;
Θα δουλεύουμε ή το θερμοσίφωνο ή το immersive?
Και άμα με κόψει λόρδα πως θα ψήσω pizza με το immersive; Ψιθυριστά θα το έχω;
:lolsign:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.480
Και να σου πω...
Όταν έχουμε μονοφασικό παλικάρ τι κάνουμε;
Θα δουλεύουμε ή το θερμοσίφωνο ή το immersive?
Και άμα με κόψει λόρδα πως θα ψήσω pizza με το immersive; Ψιθυριστά θα το έχω;
Βάζεις τριφασικό. :)

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.526
Σιγά μωρέ και συ. Το μονοφασικό σου δεν είναι 90Α ?
Ε! ψήνεις πίτσα , και ακούς στα -10db, όταν ψηθεί η πίτσα και σβήσει ο φούρνος το πας στα 0 ή και +10. Εύκολα.
Βάζεις τριφασικό. :)
Δεν είναι τόσο απλό Γιώργο.
Θα τον σκίσουν , από τη ΔΕΗ. Μόνο το ρολοϊ ήταν 500e.
Δεν ξέρω πόσο είναι πλέον.
Συν μελέτη ηλεκτρολόγου , για την υπογραφή , συν κάτι σουξου μούξου , δεν καθαρίζει με λιγότερο από 2χίλιαρο . Με την καμία όμως.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.480
Δεν είναι τόσο απλό Γιώργο.
Θα τον σκίσουν , από τη ΔΕΗ. Μόνο το ρολοϊ ήταν 500e.
Δεν ξέρω πόσο είναι πλέον.
Συν μελέτη ηλεκτρολόγου , για την υπογραφή , συν κάτι σουξου μούξου , δεν καθαρίζει με λιγότερο από 2χίλιαρο . Με την καμία όμως.
ΟΚ, για να το λες, κάτι θα ξέρεις. Στην Κύπρο είναι απλούστερο και πολύ οικονομικότερο.

Reaction score
23.472
63A είναι συνήθως το μονοφασικό.

υπάρχει και το θέμα του συγχρονισμού.
και πες οτι έχεις 16 500αρια fusion και 4 sub των 2000w , μόνο σε ροζ θόρυβο θα ζητήσουν 16KW και αυτό χωρίς LP/HP φίλτρα.
μόλις βάλεις πρόγραμμα (μουσική ή ταινίες) και ρυθμίσεις άντε στο τσακίρ κέφι να σου ζητήσουν το 1/3 από αυτά και να μην φτάνει η 20Α ασφάλεια (που θα φτάσει γιατί θέλουν αρκετά δευτερόλεπτα να πέσουν αν δεν μιλάμε για βραχυκύκλωμα)

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.526
Δεν πρόκειται να έχει πρόβλημα.
Εδώ εγώ με τριφασικό , με μία και μόνη φάση στο HC, δεν έχω πρόβλημα, και με πολλούς ενισχυτές ΑΒ , 3 τελικούς μεγάλους , 1,5 KW έκαστος , ενας 2,5 KW , και άλλος ένας 3,0KW.
Δεν έχω θέμα , απλά δεν τους ανάβω όλους μαζί.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.526
Κάνε μου την χάρη , και δες τι γράφει ο λογαριασμός σου , εκεί που λέει συμφωνηθήσα παροχή.
ΚΑΛΆ τα λέει ο κρόκος , ξέχασα να το γράψω. Αυτό είναι ρελέ διαφυγής.

alexis

Reaction score
30.471
Κάνε μου την χάρη , και δες τι γράφει ο λογαριασμός σου , εκεί που λέει συμφωνηθήσα παροχή.
ΚΑΛΆ τα λέει ο κρόκος , ξέχασα να το γράψω. Αυτό είναι ρελέ διαφυγής.
IMG_20201228_181727.jpg
Screenshot_20201228_182214.jpg

alexis

Reaction score
30.471
Πολύ μικρή παροχή . Εξοχικό που έγινε κύρια κατοικία είναι?
Ζήτα τους κανονική παροχή 63Α . 14,5KVA.
Και σε άλλα σπίτια που μπορώ να δω τώρα, σε κυρίες κατοικίες σε Ελληνικό και Γλυφάδα 8kVa είναι. Κατοικίες καινούργιες, ούτε 10 ετών.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.526
Μήπως είναι το πιο φθηνό πακέτο ?
8KVA είναι η κάθε φάση μου. Και λίγο ακόμα. 25KVA συμφωνηθήσα παροχή.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.566
Members
38.201
Νεότερο μέλος
Alex Nik