Ένα απόγευμα στου Κώστα Ear

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.471
Μήπως είναι το πιο φθηνό πακέτο ?
8KVA είναι η κάθε φάση μου. Και λίγο ακόμα. 25KVA συμφωνηθήσα παροχή.
Δεν ξέρω, πρέπει να το ψάξω. Βρήκα και τον ηλεκτρολόγο. Η ασφάλεια στο ρολόι είναι 50αρα.

melina

Cargo 200
Reaction score
42.905
Γιατί δεν τους ανάβετε μαζί τους ενισχυτές; Τραβάνε ρεύμα στο άνοιγμα; Ψυγεία είναι;

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.526
Τα ψυγεία στην εκίνηση τραβάνε λιγότερο ρεύμα , από ότι κάποιοι ενισχυτές χωρίς soft start.
Ακόμα και με soft start όμως κάποιες φορές τα ρεύματα που ζητάνε , όταν είναι 2-3 μαζί είναι πολλά.

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.400
Δεν είναι τόσο απλό Γιώργο.
Θα τον σκίσουν , από τη ΔΕΗ. Μόνο το ρολοϊ ήταν 500e.
Δεν ξέρω πόσο είναι πλέον.
Συν μελέτη ηλεκτρολόγου , για την υπογραφή , συν κάτι σουξου μούξου , δεν καθαρίζει με λιγότερο από 2χίλιαρο . Με την καμία όμως.
Γιαννη γυρο στα 900 με 1000 εβρο ειναι, μπορει και 800 τοσα πλερωσα εγω πριν 10 χρονια
Τωρα βεβαια ισως να εχει τιμαριθμικη αναπροσαρμογη :drinks:

Reaction score
3.077
Κι εμένα 8 kva ειναι.
Είχα ρωτήσει έναν ηλεκτρολόγο γιατι μου έπεφτε η ασφάλεια όταν αναβα τους 2 φούρνους ταυτόχρονα συν κάτι άλλο και μου είχε πει ή ανεβάζουμε στο μονοφασικο την τάση δεν θυμάμαι πόσο ή βάζει σε διαφορετική γραμμή τον κάθε φούρνο ξεχωριστά,ο προηγούμενος ηλεκτρολογος τα είχε βάλει μαζι.
Τελικά επέλεξα διαφορετική γραμμή για καθε φούρνο και από τότε δε μου έχει ξαναπέσει η ασφάλεια και ας έβαζα ταυτόχρονα και άλλα 3 air condition και άλλες συσκευές.

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
12.739
Τα λεγα γω, ποιός με άκουγε ? τα @@μου με άκουγαν.
Ορίστε μου τον καταντήσατε χειρότερο από τους καλωδιάδες.

ΡΕ ΟΥΣΤ.

ΟΥΣΤ.
Τι γελάς ρε μαέστρο?
Με τις παπαριές που ασχολείται?

sleeves και αηδίες . Δουλειά δεν είχε το μνι και μάθαινε ξυλίκι.

@costas EAR ΆΜΑ έχεις τα @@ βάλε ρε να σε δω καλό ακριβό mogami xlr σε όλα . Οχι το φτηνό , το ακριβό το star quad , που έχει 25e το μέτρο. Βάλτο σε όλα ρε. Σε όλα . Και άσε τα τροφοδοσίας και τις αηδίες .
Α ! και βύσματα NEUTRIC τα ακριβά. Των 6e το τεμάχιο.
Πωπω... δεν έφταναν τόσα sleeves, σου έριξε κι ο Μάρκου ένα ακόμη...

Reaction score
5.609
63A είναι συνήθως το μονοφασικό.
Τα δυο που γνωριζω εγω(τα δικα μου!!!)μονοφασικα και παλαια ,40Α εχουν αλλα αργες,και εχουμε βαλει αυτοματες οι οποιες αν πεσουν τις ξανασηκώνουμε.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.526
Κι εμένα 8 kva ειναι.
Είχα ρωτήσει έναν ηλεκτρολόγο γιατι μου έπεφτε η ασφάλεια όταν αναβα τους 2 φούρνους ταυτόχρονα συν κάτι άλλο και μου είχε πει ή ανεβάζουμε στο μονοφασικο την τάση δεν θυμάμαι πόσο ή βάζει σε διαφορετική γραμμή τον κάθε φούρνο ξεχωριστά,ο προηγούμενος ηλεκτρολογος τα είχε βάλει μαζι.
Τελικά επέλεξα διαφορετική γραμμή για καθε φούρνο και από τότε δε μου έχει ξαναπέσει η ασφάλεια και ας έβαζα ταυτόχρονα και άλλα 3 air condition και άλλες συσκευές.
Δεν ανεβαίνει η τάση. Μόνο η παροχή σε Αμπέρς μπορεί να μεγαλώσει.

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.315
τόση ώρα με τα ρεύματα και τα KW που λέτε... αφορά εγκατάσταση σε σπίτι ή σε κινηματογραφική αίθουσα;; :whistling:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.526
Μπορεί όποιος θέλει να αναβαθμίσει την παροχή του από 8kva σε 12kva. Και να πάει η ασφάλεια από 50 σε 63Α.
τόση ώρα με τα ρεύματα και τα KW που λέτε... αφορά εγκατάσταση σε σπίτι ή σε κινηματογραφική αίθουσα;; :whistling:
Σε σπίτ ρα σε σπίτ.
Είδες πόσα βρωμοηχεία έχει ο αυτιάς. Είδες και πόσα έχει ο φαλακροπόδης , σε απαιτήσεις για KW.
Τι άλλο θές? :tongue:

Reaction score
6.483
Η 20Α ασφάλεια σε τι πρίζα είναι; και πόσες πρίζες μιλάμε; διότι τα περισσότερα σε μια, αντε δύο να κουμπώνουν.... Εδώ δε μιλάμε για τα περισσότερα αλλά απορία έχω για το πρώτο για αρχή.

P

PMC

Guest
Τα svs 16 ultra φτάνουν μέχρι 1500watt κατανάλωση . ( υπάρχουν δυο)

2447B933-7D2E-411C-B8C0-D581BC144769.jpeg

και δυο bryston 14 bsst2 ( με 4ωμα Ηχεια )

FFF46C2E-E000-4E24-BCF2-C6F755B12A49.jpeg

και ένας bryston 6bsst2 ( με 4ωμα Ηχεια ,πάντα )

388CB9E1-05D7-46DC-B6D2-FF8A0D86AC63.jpeg

Και η ζέστη είναι ένα θέμα , ευτυχώς τώρα που θα αρχίσουν τα κρύα .....θα ακούμε λίγο παραπάνω μουσικουλα:drinks:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.776
Η 20Α ασφάλεια σε τι πρίζα είναι; και πόσες πρίζες μιλάμε; διότι τα περισσότερα σε μια, αντε δύο να κουμπώνουν.... Εδώ δε μιλάμε για τα περισσότερα αλλά απορία έχω για το πρώτο για αρχή.
Εμένα ρωτάς;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.776
Και για σένα,πιθανόν η τοποθέτηση σου να δώσει απάντηση σε υπερβολες:)
Κοίτα, οι κοινές επιτοίχιες οικιακές μπριζες σουκο, προδιαγράφονται 16Α.

Προσωπικά τράβηξα μια γραμμή από τον πίνακα, που αντέχει ανετως 25Α αυτοματακι, τώρα είναι με 20Α.

Τα 16Α τα ρίχνει, αν όχι στην εκκίνηση (ανάβουν όλα μαζί) τότε στο τέρμα τα γκάζια.

Στα 20Α δουλεύει ρολόι.

Αυτή η παροχή, καταλήγει στον τοίχο σε 2 παράλληλες μπριζες σουκο, οι οποίες όπως είπα, προδιαγράφονται για 16Α εκάστη, άρα μαζί αντέχουν να δώσουν 32Α.

Από αυτές τις δύο κολλητές μπριζες, ξεκινάνε 3 γραμμές ρεύματος (πλέον με 3*2.5mm), με μοιρασμένα φορτία, ώστε σε καμία μπρίζα να μη φτάνει πάνω από 10Α.

Δεν είναι τίποτα σπουδαίο, μα αν δε δώσεις προσοχή, ξεπερνάει τις αντοχές κοινής οικιακής παροχής.

Σ'αυτό το σπίτι είχε μια γραμμή από 10-αρι αυτοματακι για όλες τις επιτοίχιες σουκο σε 3 δωμάτια, ένα εκ των οποίων και το δωμάτιο ακρόασης.
Προφανώς τη 10-αρα την έριχναν με το βλέμμα.

Η πρώτη ενέργεια που έκανα, ήταν να βάλω 16-αρι αυτοματακι, και πήγε καλά, μέχρι που προστέθηκαν όλα τα σαμπ, οπότε το 16-αρι μπορεί και να έπεφτε σερί 10 φορές στο άναμμα, και μάλιστα ανάβοντάς τα ένα ένα, στο τελευταίο δεν έφτανα, έπεφτε.

Έφτασα στο απροχώρητο για να τραβήξω dedicated γραμμή από τον πίνακα, πραγματικά δε μπορούσα να τα ανάψω, και αν τα άναβα, στα γκάζια πάλι έπεφτε.

Φυσικά υπήρχαν κι άλλα φορτία πάνω στην ίδια γραμμή, ο σέρβερ και ο τρινοβ (αλλά σε ups), όπως και ο προβολέας (επίσης σε ups), τα φώτα, και οι πηγές.

Τώρα έχω μια γραμμή ξεχωριστή με αυτοματακι 20Α και ξεχωριστό διαρροής, μόνο για τα ενεργά ηχεία + ενεργά σαμπ.

Εντελώς χαλαρά πλέον.

Το κόστος της γραμμής ήταν μικρό, περί τα 150€ μου κόστισε.

Είναι όμως γεγονός, πως σε τυπικές οικιακές παροχές με αυτοματακι 10-αρι, τέτοια μηχανήματα σε αυτό τον αριθμό, δε δουλεύουν.

Τώρα άμα έχεις 2 σαμπ και 5 δορυφόρους, σιγά τα ωα, μια 10-αρα αρκεί και περισσεύει.

Αλλά με 4 σαμπ και 11-13 δορυφόρους; Θες σχέδιο, μαζεύονται υψηλές απαιτήσεις.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.566
Members
38.201
Νεότερο μέλος
Alex Nik