Ένα απόγευμα στου Κώστα Ear

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.748
Ο τόνος των 5-10Hz δεν ακούγεται.
Οι αρμονικες και οι παραμορφώσεις μπορεί να ακούγονται. Ο τόνος όχι. Μόνο αίσθημα ανησυχίας και δόνηση.
Εννοείται, τίποτα δεν ακούγεται από το ανθρώπινο αυτί, αλλά τα μικρόφωνα μετράνε κανονικά τη στάθμη.

Μπορεί σε κάποιες συχνότητες να ακούγονται πράγματα που τρίζουν ή ο, τι δομικό στοιχείο συντονίζεται.

Επίσης ακούγεται το θρόισμα φύσημα του αέρα από τις οπές μπας ριφλεξ, αν βάλεις εκεί το αυτί σου.

Βέβαια ακούγονται κανονικά οι αρμονικες παραμορφωσεις, αν και εφόσον υπάρχουν υψηλής στάθμης παράγωγα στη διπλάσια τριπλάσια και τετραπλάσια συχνότητα από αυτή του τόνου.

Επίσης ακούγεται ήχος από την αράχνη της ανάρτησης των μεγαφωνων.

Ούτε δεκάρα.
Τότε δε θα δεις βίντεο.
Εσύ το ήθελες, όχι εγώ.
Τα γούστα, πληρώνονται. Γενική αρχή.

Βεβαίως μπορείς να το κινηματογραφησεις στο σπίτι σου, έχεις το 805. Αφαίρεσε το υποηχοικο φίλτρο της πλάτης, αφαίρεσε ότι φίλτρα έχει ενεργοποιημένα, ώστε να παίζει όλο το συχνοτικο περιεχόμενο της εισόδου, φτιάξε τόνους 1 με 10 χερτζ, βάλτους να παίζουν, δώσε μπόλικο βολιουμ μέχρι το xmax, βγάλε βίντεο και ανέβασε να το δούμε.

Αν θέλεις εννοείται..

Για να το ανεβάσω εγώ; 50€.
Η τιμή περιλαμβάνει 1 συχνότητα.
Δεκτές συχνότητες από 1 Hz.
Όσες θες, πχ. 1, 2, 8, 12 Ηz, 4*50€.
Χωρις απόδειξη.
Με απόδειξη, 100€ έκαστη.
Φιλ φρι.

ΥΓ. Αν θες μέτρηση στάθμης σε κάθε συχνότητα, 50€ κάθε μέτρηση στάθμης με κινητό, 100€ με umic. Οι τιμές και πάλι χωρίς απόδειξη, με απόδειξη διπλάσιες.

Last edited:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.459
Για να πάρεις ένα σοβαρό ηχείο ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΊΤΙ ΣΟΥ δεν χρειάζεται να πουλήσεις το σπίτι σου. Ούτε χρειάζεται να έχει 100" woofers. Έλεος δηλαδή. Σας διαψεύδει η ίδια η Dolby και τα εκατοντάδες πιστοποιημένα Dolby Studios ανά το κόσμο με 7" και 8" ηχεία.
Δεν τα μάθατε τα νέα ακόμα;

Όσο για τα θηρία ηχεία, θέλουν και θηρία χώρους. Τα JBL M2 στην Αμερική τα έχουν σε Studios που είναι κανονικές αίθουσες κινηματογράφου.

Σχετικά με αυτό το τεράστιο δωμάτιο και τα σκατούλια Genelec, δεν θέλετε να ανεβάσω ποιά ηχεία αντικατέστησαν τα Genelec γιατί κάποιοι θα πάθουν ΣΟΚ.
Screenshot_20201216_150109.jpg

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.291
Αυτό με τα στοιχήματα με χρήματα για συστήματα, κάποιον μου θυμίζει.

Ήρθαν;

PS. Τα SVS, και άλλα σοβαρά υπερπροστατευμένα subs, δεν καίγονται. :tongue:

Reaction score
5.395
Μπα, δεν θέλω να πάρω τα 805 στο χέρι.

Αλλά είπαμε δεν ισχύει σε μένα λόγω κακού χώρου και ρύθμισης. Σε σένα μόνο μεταμορφώνονται.

Τα θετικά μου σχόλια από παλιά τα quotάρεις. Σε κείνα δεν μετράει ο χώρος και οι ρυθμίσεις. :)

• Like
Reactions: PMC

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.748
Τα θετικά μου σχόλια από παλιά τα quotάρεις. Σε κείνα δεν μετράει ο χώρος και οι ρυθμίσεις. :)
Πάντα μετράει.
Υπό αυτό το πρίσμα βγάζεις μονίμως τα όποια συμπεράσματα βγάζεις.

Οφείλεις να κατανοήσεις κάποτε πως σε πιο σωστό χώρο και με πραγματικά σωστές "ρυθμίσεις" (πλήρη ισοστάθμιση στο πεδίο του χρόνου και πλάτους) θα έβγαζες πολύ διαφορετικά συμπεράσματα.

Θα είχες και συ μεταμόρφωση των ηχείων.

Μέχρι τότε, ναι, σε μένα μόνο θα μεταμορφωνονται. Λογικό και επόμενο.

Reaction score
4.764
Τα 10Hz δεν μετριούνται σε dB. Σε ρίχτερ μετριούνται.

Το χρησιμοποίησα σαν γνωστό παράδειγμα για να καταλάβουν όλοι τι εννοώ.
Στους 10 δεν έχεις πρόβλημα

Στους 5 έχεις τρομερό πρόβλημα ελέγχου

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.225
Ας πιάσουμε ένα σαμπ τζούφιο στα 10Ηz.
H ένταση που πιάνει στα 10Hz είναι σαν την τελευταία εκπνοή του ετοιμοθάνατου πριν ξεψυχήσει. Που την ακούς αν έχεις κολλημένο το αυτί σου στο στόμα του.

Πιστεύεις ότι και 2 και 4 και 8 κομμάτια να βάλει κανείς από αυτό το μοντέλο σαμπ θα αντιστραφεί το αποτέλεσμα και στα 10Ηz θα βγάλουν τρόμο και αστείρευτη ενέργεια χωρίς να τερματίζουν;
Η απάντηση είναι ότι όσα και να βάλεις, αποτέλεσμα δεν θα έχεις στα 10Hz.
Βελτίωση στη μέγιστη στάθμη θα υπάρξει φυσικά, όπως και κάτι τις στην απόκριση, αλλά θαύμα δεν θα γίνει.

Πρέπει το ένα σαμπ από μόνο του να είναι αρκούντως ικανό, ώστε πολλαπλάσιος αριθμός των ίδιων σαμπ να έχει νόημα όσον αφορά τα χαμηλά Hz.

Όσον αφορά τους δορυφόρους, πιστεύω ότι ο αριθμός τους είναι τέτοιος που σε τόσο καλοστημένο σύστημα 9.4.4 και σε τόσο προσεγμένο χώρο όπως του Κώστα, και χαμηλότερης σειράς ηχεία να άκουγε ο επισκέπτης, πάλι εντυπωσιασμένος με χαμόγελο μέχρι τα αυτιά θα έφευγε μετά την ακρόαση.
Γαργαλιούνται οι δορυφόροι, παίζουν πολύ κάτω από τα όριά τους όντας τόσοι πολλοί.
Επεμβαίνω μονάχα για ξεκαθάρισμα δεδομένων...Ο ίδιος έχω επιδείξει πώς γίνεται με εφαρμογή αρχών gradient array να ενισχύεται σημαντικά η ενέργεια προς επιθυμητή κατεύθυνση,εξασθενίζοντας προς ανεπιθύμητες.Έχει παρουσιαστεί στην πράξη με συνοδές μετρήσεις...

Με αρχές όπως το ανάδρομο gradient array και το end-fire που αποτελεί επέκταση του προηγούμενου με πολλαπλά τεμάχια,είναι εφικτό να βγαίνει πολλαπλάσια ενέργεια στην κατεύθυνση που θα χρειαζόταν από πλήθος όμοιων τεμαχίων sub,τα οποία μεμονωμένα θα είχαν κατώτερες προδιαγραφές.

Reaction score
8.790
η αληθεια ειναι οτι οποιος παει στο σπιτι του κωσταυτια λογικα εχει μεγαλες απαιτησεις, ε και μολις βλεπει 4 μια ψιλοξενερα την τρωει :biggrin:
δεν ξερω εαν σε ντεντικειντετ χωρο θα πρεπει να αλλαξει η νομοθεσια περι σαμπς:lolsign:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.459
Για αυτό θα σε βάζει μέσα με δεμένα μάτια, θα σε βγάζει πάλι έτσι και θα σε οδηγεί στον κήπο δίπλα στην πισίνα. Θα σε βάζει με την πλάτη στο νερό, 10 πόντους μακριά, και θα σου λέει κάτσε.

:lolsign:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.225
Παζάρια; Ποια παζάρια; Αφού παζάρια δεν κάνει ποτέ έγραψε. :)
Βρε όλα καλά, απλά τις υπερβολικές δηλώσεις δεν μπορώ.
Με τον Κώστα δεν έχω κανένα πρόβλημα, και φυσικά ούτε κακία. Τον πειράζω όπως κι αυτός μας πειράζει. Δεν πιστεύω να παρεξηγηθεί.
Όσον αφορά το σύστημά του ως σύνολο μόνο καλά λόγια έχω γράψει. Μέχρι και ότι και με υποδέεστερα μποντέλα να το έστηνε, πάλι σούπερ θα ήταν, έγραψα, τόσο καλοστημένο και προσεγμένο που είναι.

Και πόσο χάρηκα που στάθηκα η αφορμή έγραψα να ξεκινήσει με τα τέσσερα 310 τα δικά μου το εγχείρημά του έγραψα.

Και σας αγαπώ α λα Κοτσίδης, αλλά μάλλον αγαπητός σαν τον Κοτσίδη δεν έγινα ε; Πρέπει το δουλέψω κι άλλο με τα γλυκόλογά μου, χαχα!
Για να το ρίξουμε λίγο και στην πλάκα,έχουμε μπλέξει τα setup-μοντέλα με τα...μπορντέλα. :lolsign:

Απλό το συμπέρασμα: Οι έχοντες καράφλα έχουν τάση προς την υπερβολή...:D:o
Επιστημονικόν δίδαγμα : Το μόνο στοιχείο που μπορεί να φρενάρει τη μετάδοση των χαμηλών στο χώρο είναι το ίδιο που σταματά και όσες τρίχες πέφτουν : το...δάπεδο.

θα εισηγηθώ να το αλλάξουμε σε
Δόκτωρ ΔιαXύσιος Tesla fanboi υπερβολικός σκατάς από κούνια :laugh:
Σκατοχαρακτήρας από κούνια... :laugh:

Last edited:

Reaction score
8.790
Επεμβαίνω μονάχα για ξεκαθάρισμα δεδομένων...Ο ίδιος έχω επιδείξει πώς γίνεται με εφαρμογή αρχών gradient array να ενισχύεται σημαντικά η ενέργεια προς επιθυμητή κατεύθυνση,εξασθενίζοντας προς ανεπιθύμητες.Έχει παρουσιαστεί στην πράξη με συνοδές μετρήσεις...

Με αρχές όπως το ανάδρομο gradient array και το end-fire που αποτελεί επέκταση του προηγούμενου με πολλαπλά τεμάχια,είναι εφικτό να βγαίνει πολλαπλάσια ενέργεια στην κατεύθυνση που θα χρειαζόταν από πλήθος όμοιων τεμαχίων sub,τα οποία μεμονωμένα θα είχαν κατώτερες προδιαγραφές.

τετοιες τεχνικες απ οτι ειδα χρησιμοποιουνται και σε λαιβ εκδηλωσεις οπου στοχος ειναι να κατευθυνουν την ενεργεια προς το πληθος.
μπαινουν στο παιχνιδι ομως απ οτι ειδα παραγοντες οπως πολικοτητα κτλπ.
το βιντεο ειναι στα γερμανικα αλλα καποια γραφηματα ειναι ενδιαφεροντα
1617118346799.png

νομιζω οτι αξιζει μια ξεχωριστη αναφορα το ολο θεμα

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.225
είστε σίγουρα γιατρός?
Πρωκτολόγος θα μπορούσε κάλλιστα να είναι...
Κι ένα κατάλληλο για τις περιστάσεις μπορντέλο ηχείου :
1617120053330.png

Zizik said:
1617119817686.png

Last edited:

Reaction score
3.077
Τα "σοβαρα" clubs όταν παίζουν πολύ δυνατά και κουδουνιζουν τα αυτιά σου σε πόσα dB παιζουν; Μετά από πολύ ώρα επανέρχεται η ακοη.

Reaction score
890
Για να το ρίξουμε λίγο και στην πλάκα,έχουμε μπλέξει τα setup-μοντέλα με τα...μπορντέλα. :lolsign:

Επιστημονικόν δίδαγμα : Το μόνο στοιχείο που μπορεί να φρενάρει τη μετάδοση των χαμηλών στο χώρο είναι το ίδιο που σταματά και όσες τρίχες πέφτουν : το...δάπεδο.
Πόση γνώση πχια; Έχοντας μόνο ένα ταπεινό subwoofer yamaha ns-sw200 (έχω ήδη λάβει κλητήριο θεσπισμα για απολογία) έχω να προσθέσω ότι αλλάζω δάπεδο και έχω ήδη ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τον maitre του είδους Μπουκαλη. Πίσω και σας έφαγα παλιοκο@φαλες!!

Σκατοχαρακτήρας από κούνια... :laugh:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.225
Γι’ αυτό προτιμώ τη μέθη που προκαλούν τα 5-20Hz παρά τα υπερβολικά spl να πονάνε τα αυτιά στα 20-80Hz.

Να το νιώθεις μέσα στο σώμα σου το μπάσο και να έχεις παραισθήσεις και ψυχολογικές μεταπτώσεις.

Όταν διαβάζω να λες ότι έκοψες τα κάτω από 20Hz και ταυτόχρονα να μιλάς για τρόμο επειδή τρίζει το κούφωμα λογικό
να σε πάρω στο ψιλό.

Τρόμος = κάτω από 20Hz
Κατά την εξέλιξη των προστριβών παρατηρείται ότι οι συχνότητες όπου εδρεύουν πιθανοί συντονισμοί σε δομικά στοιχεία ανεβοκατεβαίνουν...Σωστό...΄΄Ασανσέρ του Τρόμου΄΄.:sneaky:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.557
Members
38.197
Νεότερο μέλος
YiorgosM