- Reaction score
- 15.543
σε τι ενταση ακους με reference το 0 ?Τα κάτω ειναι Zensor όλα.... έχω 1 ζευγάρι "spektor 1" bookshelf και 1 ζευγάρι alteco c1 που θέλω να βάλω ψηλά . Αν μπορείς να μου προτείνεις 4 ίδια να είναι και ψείρες ακόμα καλύτερα. Εντω μεταξύ το ταβάνι μου ειναι 2.90μ. Επίσης αν και ειναι ευκολα στη τοποθέτηση κατά auro διάταξη και εφεικτό προσπαθώ να βρώ τα μετρα να μη φαίνεται ασχημο για τα μπροστα ψηλα, γιατι απο την αριστερη μεριά που θα μπει το ενα ηχείο ύψους, έχει κολώνα που βγάινει προς τα έξω 14cm και απο τη δεξιά μεριά επάνω ναι μεν έχει δοκάρι αλλα ειναι πιο μέσα κατα 3cm γιατι ειναι στραβος ο τοίχος και απο κάτω κενό, δεν εχει τοίχο και προσπαθώ να αποφασίσω αν θα τα βάλω τοίχο δοκάρι η ταβάνι να κρέμονται... Αν τα βάλω ταβανι θα είναι ομοιόμορφα όλα αλλα δε ξέρω πως θα φαίνονται. Τα πίσω είναι κομπλέ πανω απο surround είναι όλο τοίχος. Βεβαια νομίζω οτι υπολογίζω να τα βάλω πιο ψηλα απ οτι προτείνεις και μάλλον θα χασω σε vertical coherence μάλλον. Bεβαια αν κρίνω απο το άρθρο ,με την αποσταση των μπροστινών μου ηχείων 3.20μ απο θέση ακρόασης και τις 30 μοιρες που θέλει βγαίνουν σε 2.80μ ύψος να τα βάλω . Όσο για την εσωχή μήπως βάλω κάτι πρόσθετο και φέρω το ηχέιο 17cm πιο εξω απο την δεξια μερια ψηλά. Γενικότερα προσπαθώ να υπάρχει μια ομοιομορφία στον ήχο και στο μάτι. Το έχω καιρό και με το 5.1.2 δεν έχω ακούσει κατι της προκοπής αντε να το κάνω μήπως δω φώς..
αυτα που εχεις για πανω καλα ειναι αν ακους σε νορμαλ σταθμες.
.....αλλιως θες τα zensor 1 που δινουν 3-4 db παραπανω.
για πες αποσταση των πισω πανω και κατω .
πανω απο τα κατω ηχεια θα τα βαλεις, οποτε δεν πεφτει στην κολωνα το ενα...θαναι ιδια .
.....τοιχο να τα βαλεις να μην φαινεται το μπρατσο απο το ταβανι στηριξης του ηχειου ...