Off Topic

Reaction score
19.832
Χιούμορ να' ναι και ό,τι να' ναι...
("Good taste is the enemy of comedy" - Mel Brooks).
Δεν είναι ότι να ναι. Δε κάβει αστεία ο Ντάχαρης με τη σάτυρα. Ήθελε απλώς να σου υποδηλώσει το είδος του χιούμορ που χρησιμοποιησε στην παρούσα φάση και όχι το χιούμορ των Αγγλων (Μελ Μπρουκς και Μόντυ Πάιθον).

Όσον αφορά το γούστο δεν έχει καμία σχέση με αυτόν που "κάνει ¨το χιούμορ και δε πρέπει να έχει. Συνήιως καλόγουστο ή κακόγουστο το χαρακτηρίζει ο ακροατής (και αφορά άλλη διεργασία εσωτερική αυτού).

Υπομονή και εγω δε θα ήθελα τον Ντάχαρη να μου κάνει αστεία χά χά. Μη σου βγαίνει ανταγωνιστικό, ο άνθρωπος δεν υπάρχει. Είναι άλλο επίπεδο Αριστοφανικό.
''ήτανε νύχτα και τώρα είναι πρωί '' - Γιώργος Μαργαρίτης
Τι σημαίνει παλι αυτό χα χα χα . Γελάω και ας μη το κατάλαβα. Οτι και να πείς τώρα θα γελάσω χα χα χα.
Αυτό το πράγμα που είπες βρε φίλε : "ενώ αν το κανε στον Γκόνη.....με ένα βετεξ θα τελειώνατε" ΔΕΝ υπάρχει δηλαδή, εχω πεθάνει.

Last edited:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
80.974
Τι σημαίνει παλι αυτό χα χα χα . Γελάω και ας μη το κατάλαβα. Οτι και να πείς τώρα θα γελάσω χα χα χα.
άλλος ένας με γαλλικά και πιάνο...
μα έλεος! :biggrin:

Reaction score
19.832
άλλος ένας με γαλλικά και πιάνο...
μα έλεος! :biggrin:

Όχι ρε συ ξέρω τον Μαραγρίτη και μου αρέσει απλως δε κατάλαβα , το αστείο και που απευθύνεται χα χα. ?

daharis666

Moderator
Reaction score
80.974
Όχι ρε συ ξέρω τον Μαραγρίτη και μου αρέσει απλως δε κατάλαβα , το αστείο και που απευθύνεται χα χα. ?
προς το παρόν σε συγχωρώ για αυτή σου την ασέβεια

Reaction score
6.511
Δεν είναι ότι να ναι. Δε κάβει αστεία ο Ντάχαρης με τη σάτυρα. Ήθελε απλώς να σου υποδηλώσει το είδος του χιούμορ που χρησιμοποιησε στην παρούσα φάση και όχι το χιούμορ των Αγγλων (Μελ Μπρουκς και Μόντυ Πάιθον).

Όσον αφορά το γούστο δεν έχει καμία σχέση με αυτόν που "κάνει ¨το χιούμορ και δε πρέπει να έχει. Συνήιως καλόγουστο ή κακόγουστο το χαρακτηρίζει ο ακροατής (και αφορά άλλη διεργασία εσωτερική αυτού).

Υπομονή και εγω δε θα ήθελα τον Ντάχαρη να μου κάνει αστεία χά χά. Μη σου βγαίνει ανταγωνιστικό, ο άνθρωπος δεν υπάρχει. Είναι άλλο επίπεδο Αριστοφανικό.

Αυτό το πράγμα που είπες βρε φίλε : "ενώ αν το κανε στον Γκόνη.....με ένα βετεξ θα τελειώνατε" ΔΕΝ υπάρχει δηλαδή, εχω πεθάνει.
Αντιλαμβάνομαι το "είδος" του χιούμορ του Ντάχαρη και το απολαμβάνω (κάθε είδος χιούμορ έχει την...ευαισθησία του). Η αναφορά μου αφορούσε την απάντησή μου στο δικό του χιούμορ.
Η ρήση του Mel Brooks έχει να κάνει με το ότι η κωμωδία δεν δεσμεύεται από την ανάγκη για καλό γούστο (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι, εάν ο δημιουργός μπορεί να είναι καλαίσθητος, δεν μπορεί να κάνει και καλή κωμωδία, π.χ. ο Chaplin).

Reaction score
19.832
Αντιλαμβάνομαι το "είδος" του χιούμορ του Ντάχαρη και το απολαμβάνω (κάθε είδος χιούμορ έχει την...ευαισθησία του). Η αναφορά μου αφορούσε την απάντησή μου στο δικό του χιούμορ.
Η ρήση του Mel Brooks έχει να κάνει με το ότι η κωμωδία δεν δεσμεύεται από την ανάγκη για καλό γούστο (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι, εάν ο δημιουργός μπορεί να είναι καλαίσθητος, δεν μπορεί να κάνει και καλή κωμωδία, π.χ. ο Chaplin).
Μόντυ Πάιθον πρωτοείδα το 1984 (όλα μαζί σχεδόν τα έργα τους). Μελ Μπρούκς, δε μου άρεσε ιδιαίτερα ποτέ. Αυτή όλη η Αγγλική σχολή καλή μεν αλλά δε συγκρίνεται με Ντάχαρη. Βασίζεται σε άλλους "δρόμους" κωμικής έκφρασης, που έχουν πιο χαμηλό "ταβάνι" , μικρότερη παλέτα και μεγαλύτερους περιορισμούς.

Όλοι οι κωμικοί και οι άνθρωποι με χιούμορ είναι συνήθως πολύ (και πραγματικά) σοβαροί άνθρωποι. Για αυτό και μπορούν , ως γνωστόν, να παίξουν άνετα και πιο καλά , όποτε έχουν επιχειρήσει δραματικούς ρόλους, ενω το αντίθετο είναι πιό δύσκολο.

Μόνο ένα όπλο άμυνας υπάρχει απέναντι σε έναν υψηλής αξίας κωμικό, αλλά δε το λέω καθώς i am having too much fun και επίσης ο Ντάχαρης δεν αξίζει (νομίζω) τέτοιας αντιμετώπισης. Άσε που πρέπει άτομα με ταλέντο να τα προστατεύουμε έστω και με κόστος της δικής μας υπόστασης πολλές φορές. Μας μαθαίνουν πολλά και σε πολλά επίπεδα.

Reaction score
11.464
Η αλήθεια είναι ότι με τη δουλειά δεν μπορώ να παρακολουθήσω τη δράση, που εκδηλώνεται σε άκυρα κάθε φορά νήματα. Θέλω σκονάκι. Να βγει ένας να γράψει στο "Γράψε ό,τι σκέφτεσαι αυτή τη στιγμή" έλα στο τάδε νήμα, σφάζονται!

Reaction score
19.832
Η αλήθεια είναι ότι με τη δουλειά δεν μπορώ να παρακολουθήσω τη δράση, που εκδηλώνεται σε άκυρα κάθε φορά νήματα. Θέλω σκονάκι. Να βγει ένας να γράψει στο "Γράψε ό,τι σκέφτεσαι αυτή τη στιγμή" έλα στο τάδε νήμα, σφάζονται!
Δε σφαζόμαστε βρε, πλάκα κάνουμε. Θα απογοητευτείς χά χά.

Rosinante

Dark Nιάου
Reaction score
5.609
Αφησε τα πολιτικα και μαζευτηκε εδω ολο το φασισταριο και πλεκει κ το εγκωμιο αυτουνου του βλακα του Χαρη :D ...λειπουν και οι φιλες μου να με υποστηριξουν...αστα να πανε, ξαναπαω στη θερινη μου ναρκη.

Last edited:

daharis666

Moderator
Reaction score
80.974
ξαναπαω στη θερινη μου ναρκη.
αυτό κάνει και ο Μάρκου να το προσέξεις
κοιμάται όλη μέρα....ξυπνά για λίγη ξεκούραση....και ξανά μανά :laugh:

Reaction score
6.511
Μόντυ Πάιθον πρωτοείδα το 1984 (όλα μαζί σχεδόν τα έργα τους). Μελ Μπρούκς, δε μου άρεσε ιδιαίτερα ποτέ. Αυτή όλη η Αγγλική σχολή καλή μεν αλλά δε συγκρίνεται με Ντάχαρη. Βασίζεται σε άλλους "δρόμους" κωμικής έκφρασης, που έχουν πιο χαμηλό "ταβάνι" , μικρότερη παλέτα και μεγαλύτερους περιορισμούς.

Όλοι οι κωμικοί και οι άνθρωποι με χιούμορ είναι συνήθως πολύ (και πραγματικά) σοβαροί άνθρωποι. Για αυτό και μπορούν , ως γνωστόν, να παίξουν άνετα και πιο καλά , όποτε έχουν επιχειρήσει δραματικούς ρόλους, ενω το αντίθετο είναι πιό δύσκολο.

Μόνο ένα όπλο άμυνας υπάρχει απέναντι σε έναν υψηλής αξίας κωμικό, αλλά δε το λέω καθώς i am having too much fun και επίσης ο Ντάχαρης δεν αξίζει (νομίζω) τέτοιας αντιμετώπισης. Άσε που πρέπει άτομα με ταλέντο να τα προστατεύουμε έστω και με κόστος της δικής μας υπόστασης πολλές φορές. Μας μαθαίνουν πολλά και σε πολλά επίπεδα.
Για την ακρίβεια και την ιστορία, ο Mel Brooks δεν ανήκει στην "Αγγλική σχολή" (είναι Αμερικάνος 100%) ούτε, ως εκ τούτου, έχει κάποια σχέση με τους Monty Python. Το "ταβάνι" αμφοτέρων δεν είναι..."χαμηλό ούτε έχουν συγκεκριμένους περιορισμούς. Οπωσδήποτε το στυλ είναι εντελώς διαφορετικό...από άλλους "κωμικούς", περιλαμβανομένων και αυτών του site αυτού.
Ως προς τη σοβαρότητα των κωμικών και των ανθρώπων με χιούμορ, τίνι τρόπω, έχεις δίκιο, εάν λάβουμε υπόψη τη ρήση του σπουδαίου Peter Ustinov: "Comedy is simply a funny way of being serious". Και μην ξεχνάμε τον σημαντικό Γερμανό χιουμορίστα συγγραφέα Jean Paul Richter που είχε πει ότι..: "No one is more profoundly sad than he who laughs too much".

Reaction score
19.832
Για την ακρίβεια και την ιστορία, ο Mel Brooks δεν ανήκει στην "Αγγλική σχολή" (είναι Αμερικάνος 100%) ούτε, ως εκ τούτου, έχει κάποια σχέση με τους Monty Python. Το "ταβάνι" αμφοτέρων δεν είναι..."χαμηλό ούτε έχουν συγκεκριμένους περιορισμούς. Οπωσδήποτε το στυλ είναι εντελώς διαφορετικό...από άλλους "κωμικούς", περιλαμβανομένων και αυτών του site αυτού.
Ως προς τη σοβαρότητα των κωμικών και των ανθρώπων με χιούμορ, τίνι τρόπω, έχεις δίκιο, εάν λάβουμε υπόψη τη ρήση του σπουδαίου Peter Ustinov: "Comedy is simply a funny way of being serious". Και μην ξεχνάμε τον σημαντικό Γερμανό χιουμορίστα συγγραφέα Jean Paul Richter που είχε πει ότι..: "No one is more profoundly sad than he who laughs too much".
O Mel Brooks είναι Αμερικάνος. δέν είπα οτι είναι Άηηλος. Είπα ή μάλλον εννούσα ότι εγώ με δική μου ματιά τον κατατάσσω στην Άγγλική σχολή καθώς τα δυο έργα του που γνωρίζω και μου αρέσουν ήταν το Young Frankestain και το History of the world. Εάν τα έχεις δεί , θα δείς τον επηρεασμό. Εγω το συμπέρασμα αυτό το έχω βγάλει απο τη δομή κλπ των δυο αυτών έργων του και δε τα διάβασα σε κάποια κριτική ανάλυση του έργου του. Δε περιμένω αναλύσεις άλλων για να βγάλω ενα συμπέρασμα. Έχω δικό μου αισθητικό κριτήριο. Τώρα, Ισως επειδή ήταν Νεουρκέζος που πάντα έχουν μια κάποια πιο Ευρωπαική ματιά σε όλα -ιδιως τότε ή επειδή δούλευε με Γούντι Άλλεν στην αρχή ή είχε δεί και Μόντυ Πάιθον που ήταν ήδη στον αέρα πολλά χρόνια πριν τα γραψει αυτα τα δυο έργα το 1974 ? δε ξέρω και ούτε με πολυ νοιάζει. Επίσης σε αυτά τα έργα που σου λέω , απο ότι θυμαμαι καθως εχουν περασει και πολλά χρόνια που τα έχω δει , οι ομοιότητες με Μόντυ Πάιθον είναι έκδηλες. Το να εηρρρεάστηκαν οι Μοντυ Πάιθον απο αυτόν το βρίσκω λίγο δύσκολο έως απίθανο, αλλά τι να πω τότε ... μπράβο του.

Μετά εγω δεν ξαναασχολήθηκα με τον Μελ Μπρούκς. Λίγο που είχα δεί, είχε πάει πλέον, μετά τα δυο αυτά έργα, στο Αμερικανίστικο στυλ κωμωδίας που εμένα δε μου άρεσε και δε παρακολουθώ, ούτε μέχρι σήμερα. Θέλω να θυμάμαι τους καλλιτέχνες μόνο μέχρι εκεί που τους θεωρώ καλούς.

Δες εδώ μόνο (μέχρι το 2.30 λεπτό) δυο σκηνές 3 sec απο τις δυο αυτές ταινίες και δε θές παραπάνω για να καταλάβεις τις ομοιότητες με Μόντυ Πάιθον. (όχι οτι συγκρίνεται δηλαδή...). Μπορεί βέβαια να είχαν ταυτόχρονη επιφοίτηση και να μη επηρρεάστηκε κανένας απο κανέναν χά χά. ΟΙ Αμερικάνοι η συνεισφορά του η κύρια είναι το stand up comedy και αυτό δεν έπιασε ποτέ στην Ευρώπη για λόγους όχι της παρούσης ερασιτεχνικο-ανάλυσης μου. Δεν είμαι και ειδικός στην κωμωδία.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.432
2ος γύρος
μαζί και με άλλα ξεφτέρια ψέκες

το δικό μου ερώτημα είναι αν κάποιος έχει δεδομένα από ιδιωτικά νοσοκομεία και κλινικές....
δηλαδή αν και πόσοι ψέκες γιατροί και νοσηλευτές υπάρχουν σε αυτά....ή είναι μόνο προνόμιο του δημοσίου συστήματος υγείας

Δεν υπάρχουν ιδιωτικά νοσοκομεία HARRY , Κλινικές λέγονται.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.432
Κλινική επίσης.
Οπως και το METROPOLITAN , όπως και το ΙΑΤΡΙΚΌ και το ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΌ , όπως και η ΚΕΝΤΡΙΚΉ ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ, όπως και τόσα άλλα.
Ολα είναι κλνικές. Πρός τιμήν τους φυσικά.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ καλέιται το δημόσιο ίδρυμα το οποίο συντηρεί το κράτος , με δημοσίους υπαλλήλους .

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.358
Members
38.301
Νεότερο μέλος
antavent