alexis
Reticular Activating System
- Reaction score
- 30.761
Από που το αγόρασες;
Είναι πλέον 3 οι ταινίες που έχουν βγεί και με Atmos και Auro 3D.Νομίζω είναι η μία από τις δύο ταινίες που έχουν ταυτόχρονα Atmos & Auro3D. Καλό δισκάκι για σύγκριση.
Ελπίζω να έχεις τίποτα σοβαρά heights και όχι κάτι 4" ή 5" που έχουν οι YouTubers και το παίζουν ειδήμονες.Είναι πλέον 3 οι ταινίες που έχουν βγεί και με Atmos και Auro 3D.
Daylight
Dragonheart
Twister
Βεβαίως μιας και είναι από διαφορετικά studio πιο πολύ σύγκριση μεταξύ των engineers των studio είναι.
5'' και δεν φτάνουν ? μάλλον το auro θέλει απο πόσες 6.5 και twiter, και πάνω? Αυτό δεν το ήξερα!Ελπίζω να έχεις τίποτα σοβαρά heights και όχι κάτι 4" ή 5" που έχουν οι YouTubers και το παίζουν ειδήμονες.
Τα heights είναι πιο μακριά από ότι τα ηχεία του bed layer. Αν τα κάτω FL & FR είναι στα 2,5m τα heights τους είναι στα 3m εύκολα. Αν κάτω έχεις 8" πάνω τι θα βάλεις; 5";5'' και δεν φτάνουν ? μάλλον το auro θέλει απο πόσες 6.5 και twiter, και πάνω? Αυτό δεν το ήξερα!
Έχουν περάσει διάφορα στον χώρο δοκιμών και στο σαλόνι.Ελπίζω να έχεις τίποτα σοβαρά heights και όχι κάτι 4" ή 5" που έχουν οι YouTubers και το παίζουν ειδήμονες.
Αυτό θα μπορούσε να είχε κάποια ισχύ μόνο στην μουσική επειδή έχει μικρή διάρκεια και δεν υπάρχει εικόνα. Εκεί τα limitations του Atmos θα μπορούσαν να κρυφτούν καλά.Βεβαίως μιας και είναι από διαφορετικά studio πιο πολύ σύγκριση μεταξύ των engineers των studio είναι.
Σε οικιακό setup, όπου στην καλύτερη έχεις 6 overhead δεν θα φτάσεις στα limitations που έχει το Atmos for the Home.Αυτό θα μπορούσε να είχε κάποια ισχύ μόνο στην μουσική επειδή έχει μικρή διάρκεια και δεν υπάρχει εικόνα. Εκεί τα limitations του Atmos θα μπορούσαν να κρυφτούν καλά.
Στις ταινίες είναι αδύνατο λόγο διάρκειας και πολύ γρήγορα το Αtmos θα χτυπήσει ταβάνι δυνατοτήτων τι στιγμή που το Auro3D θα κάνει ζέσταμα. Γράφω ζέσταμα γιατί έχει πολύ πράμα ακόμα να δώσει.
Δυστυχώς, αν δεν καταλάβουμε τι γίνεται στο Post Production, δεν θα καταλάβουμε ποτέ τι έγραψα.
Ο Wilfried έχει πει στο παρελθόν ότι πρέπει να καταλάβουμε πως το κάνει αλλιώς δεν θα καταλάβουμε τι κάνει. Πολλοί γελούσαν και άλλοι έπεσαν να τον φάνε. Εγώ θα πω ένα πράγμα.
Έχει απόλυτο δίκιο.
Συγνώμη αλλά αυτή η απάντηση δείχνει πως δεν κατάλαβες όσα έγραψα. Όπως είπα αν δεν υπάρχει γνώση Post Production δεν θα γίνει ποτέ κατανοητή η διαφορά.Σε οικιακό setup, όπου στην καλύτερη έχεις 6 overhead δεν θα φτάσεις στα limitations που έχει το Atmos for the Home.
Πρόσεχε τι λες γιατί όταν δεν πάει το βουνό στον Μωάμεθ, πάει ο Μωάμεθ στο βουνό.Όποιος ενδιαφέρεται από Νοέμβρη που θα είμαι πιο χαλαρός προσφέρεται ο χώρος για blind tests
Μέσα από τώρα.Όποιος ενδιαφέρεται από Νοέμβρη που θα είμαι πιο χαλαρός προσφέρεται ο χώρος για blind tests
Μια χαρά κατάλαβα τι εννοείς.Συγνώμη αλλά αυτή η απάντηση δείχνει πως δεν κατάλαβες όσα έγραψα. Όπως είπα αν δεν υπάρχει γνώση Post Production δεν θα γίνει ποτέ κατανοητή η διαφορά.
Τα limitations του Atmos σταματάνε στο Studio σε ότι αφορά τα τεχνικά.
Στο οικιακό ηχητικό αποτέλεσμα τα έχουμε πει. 7.1.2 & 20 αντικείμενα.
Πράγμα που δεν ισχύει στο Auro3D γιατί παίζει με κανάλια σε όλο το χώρο.
Ο μοναδικός τρόπος να το δείξω είναι να έχω μπροστά μου τα Protools και να κάνω video δείχνοντας πόσες διαφορές έχουν τα δύο Formats στην διαδικασία δημιουργίας των sessions, πριν ακόμα αρχίσεις να δουλεύεις.
Και δυστυχώς αυτό δεν γίνεται γιατί τα Protools ανοίγουν (ή σωστότερα άνοιγαν όταν τα είχα) μόνο με USB κλειδιά. Και βέβαια χρειάζομαι τα Auro3D plugins.
Not.
Άρα, το Atmos κοστίζει παραπάνω για να φτιάξεις το στούντιο (software, hardware console, new speaker setup), ενώ το Auro έρχεται αρκετά φθηνότερα (αν θυμάμαι καλά μόνο η κονσόλα του Atmos έρχεται περί τα 100.000€).Το Auro3D δεν άλλαξε τον τρόπο εργασίας. Το Atmos την άλλαξε.
μια ακομα που εβαλε ο stathisΕίναι πλέον 3 οι ταινίες που έχουν βγεί και με Atmos και Auro 3D.
Daylight
Dragonheart
Twister
Βεβαίως μιας και είναι από διαφορετικά studio πιο πολύ σύγκριση μεταξύ των engineers των studio είναι.