Bullying (Kii Audio Three)

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.667
των 100.000 δεν το έβαλα γιατί βαριέμαι και γιατί υπάρχει και πιο ακριβό :p

αλλά από το πρώτο λεπτό εισαγωγής 5000 VS 1000000 κάνουν μπαμ οι διαφορές στις ''δονήσεις''
φυσικά αν ακούσεις ένα ένα ξεχωριστά δεν πάει το μυαλό σου (μου)
αλλά αν τα βάλεις παράλληλα να παίζουν...καταλαβαίνεις την στιβαρότητα στην καμπίνα του ενός από του άλλου

Last edited:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.667
λες να ναι παγιδούλα το έργο? :biggrin:

η διαφορά στο 1ο με το 3ο είναι ολοφάνερη υπέρ του 3ου ως προς το μπουμάρισμα που ακούω που δεν γνωρίζω αν είναι-πρέπει να είναι και το σωστό..ούτε αν έχει να κάνει με το κούρδισμα του οργάνου..εσωτερικό όγκο...χορδές κλπ

..προσωπικά αντιλαμβάνομαι ότι η καμπίνα του 1ου....υπερτονίζει όσο κατεβαίνει και γεμίζουν περισσότερο οι αρμονικές (πάντα συγκριτικά με το 3ο)

δεν γνωρίζω φυσικά πως πρέπει να αναπαράγει ή τι διαφορές πρέπει να έχουν σε μια νότα ένα ακριβό από ένα φθηνό τσέλο

ούτε αν αυτός ο έξτρα καμπινάτος ήχος που βγαίνει είναι ο λάθος...
ίσως λάθος να είναι το ότι παίζει ένα τσέλο σε ένα δωμάτιο...δεν ξέρω

αναφέρομαι καθαρά στο τι νιώθω πιο στακάτο και καλύτερο στην αναπαραγωγή

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.407
Αφαίρεσε τον πίσω τοίχο
Έβαλα 60% απορροφητικό εμπρός και πίσω (τζαμαρία) τοίχο. Καλά, δεν ξέρω ακριβώς τις αποστάσεις, και γενικά, συμβουλές ακουστικής εξ αποστάσεως, δεν παίζουν.

Αλλά γενικά μιλώντας εγώ δεν προτείνω θέση ακρόασης στη μέση κάποιας διάστασης, υπάρχει στάνταρ βύθιση ενός (τουλάχιστον) αξονικού ρυθμού.

Τώρα βέβαια, έτσι όπως τα βάλε τα θηρία ο Χρήστος, δεν ξέρω που θα κάθεται. Που θα κάθεσαι καλέ μου;

Screenshot 2021-09-08 at 11.44.53 AM.png

Last edited:

symos

You're not worthy!
Reaction score
7.873
Αμφιβάλλω σοβαρά αν ισχύουν αυτά τα simulations στο καρδιοειδές με dsp
Πάντως το δικό μου αποτέλεσμα με καρδιοειδές και Dirac, ήταν απείρως καλύτερο από ό,τι simulation είχα κάνει με το REW.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.659
Έβαλα 60% απορροφητικό εμπρός και πίσω (τζαμαρία) τοίχο.
Βάλε 100%, για Μπάσο μιλάμε.
Ειδάλλως αφαίρεσε τους τοίχους.

Το τζάμι δε γυρνάει πίσω τα μπάσα, και από την άλλη πλευρά δεν βγάζει Μπάσο προς τα πίσω (τέλος πάντων δεν μετράει καθόλου αυτή η εκπομπή)

Επίσης θα πρέπει να βαλεις απορρόφηση στους πλαινους και στον άνω και κάτω τοίχο, διότι έχουμε καρδιοειδη λοβο, δεν πάει παντού όπως τα άλλα..

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.271
Βάλε 100%, για Μπάσο μιλάμε.
Ειδάλλως αφαίρεσε τους τοίχους.

Το τζάμι δε γυρνάει πίσω τα μπάσα, και από την άλλη πλευρά δεν βγάζει Μπάσο προς τα πίσω (τέλος πάντων δεν μετράει καθόλου αυτή η εκπομπή)

Επίσης θα πρέπει να βαλεις απορρόφηση στους πλαινους και στον άνω και κάτω τοίχο, διότι έχουμε καρδιοειδη λοβο, δεν πάει παντού όπως τα άλλα..
- ώχ ! . . .

1631096137782.png

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.659
γενικά μιλώντας εγώ δεν προτείνω θέση ακρόασης στη μέση κάποιας διάστασης,
Γενικά μιλώντας συμφωνούμε.

Για καρδιοειδη λοβο, διαφωνούμε.
Δεν υπάρχει μέση διάσταση στον καρδιοειδη, αφαιρεί τον πίσω τοίχο και η διάσταση του μήκους πρέπει να θεωρείται άπειρη.

Η ανυπαρξία ικανης ενέργειας οπισθίων αντανακλασεων, σημαίνει και μειωμένη ενέργεια των πλαϊνων και των κατακορυφων ανακλασεων.

Θινκ δι λόουβ. (καλό ε; εμένα πάντως μου άρεσε)

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.407
To rew simulator προβλέπει steady state απόκριση, λαμβάνοντας υπόψη τα room modes. H πραγματική απόκριση είναι χειρότερη από την προβλεψη γιατί εκτός από modes υπάρχει και SBIR. Τα room modes δεν έχουν σχέση μέ SBIR.

Η καρδιοειδής απόκριση επηρεάζει κυρίως SBIR και πολύ λιγότερο ή καθόλου τη steady state απόκριση, η οποία καθορίζεται από τα room modes. Τα μπάσα ναι μεν δε βγαίνουν προς τα πισω στα καρδιοειδή (ή στα εντοιχισμένα) αλλά μια χαρά ταξιδεύουν μέσα στο χώρο, σε ΌΛΟ το χώρο και δημιουργούν συντονισμούς (εξαιτίας των room modes) που τους βλέπουμε στην απόκριση ως κορυφώσεις και βυθίσεις . Συντονισμοί = steady state. Έντονες ακυρώσεις με μικρό εύρος = SBIR.

Στο εργαστήριο μου (sic) με τα εντοιχισμένα μεγάφωνα, μια χαρά προβλέπει το rew την steady state απόκριση, υπάρχουν όλα στο νήμα μου.

Μη θεοποιούμαι την καρδιοειδή απόκριση και παρασύρουμε τον κόσμο. Αυτό μόνο, και αγάπη.

ΥΓ. Α, και μη μπλέκουμε στην κουβέντα το dsp, γιατί το μπλέκουμε;

Last edited:

symos

You're not worthy!
Reaction score
7.873
Επιπλέον σε αυτό που λέει παραπάνω ο @dapost, να συμφωνήσουμε και τι εννοούμε όταν λέμε "μπάσα".

Γιατί π.χ. στα 25Hz που είναι το πρώτο mode, τα Kii δεν έχουν καρδιοειδή απόκριση και ακόμα και στα 50Hz δεν ξέρω αν αυτή είναι άξια αναφοράς.

Ο κατασκευαστής δεν δίνει πολύ αναλυτικά στοιχεία, από ψάξιμο που έκανα βρήκα σε ένα άρθρο αυτό:
"As with the THREE, the THREE BXT radiates omnidirectionally up to 50Hz before transitioning to cardioid radiation above 80Hz".

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.659
As with the THREE, the THREE BXT radiates omnidirectionally up to 50Hz before transitioning to cardioid radiation above 80Hz".
Α, ναι;

Γκονη; βαλτα ανάποδα. Τον ήπιες.

Ή πάρε ακόμα 2 τεμάχια, όπως είπε ο νταποστ.

Φυσικά χτυπάς αβλεπι την ενεργή μπασοπαγιδα, χθες.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.407
Και μετά το ευχάριστο μουσικό διάλειμμα, ας ξαναγυρίσουμε στο ρεαλισμό.

1. Μετρήσεις και πειραματισμός για εύρεση βέλτιστης τοποθέτησης, δηλ. τοποθέτησης με λιγότερες βυθίσεις. (Η τωρινή τοποθέτηση με 99, 99% πιθανότητα και θέση ακρόασης στο coffee table δεν κάνει).

2. Ρύθμιση του PEQ των kii (ή του ντιρακ ή του τρίνοβ ολαλά) ώστε να ξυρίσει τις κορυφές. Όχι τελείως, λίγων ημερών.

3. Αν ακόμη κουδουνάει, προμήθεια ενεργής μπασοπαγίδας αβαβά ή κάτι σπέσιαλ παθητικό αν είσαι τέτοιος τύπος. Επανάληψη βήματος 2 και τέλος.

Last edited:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.537
Members
38.194
Νεότερο μέλος
led106