Το σύστημα του Wizzy

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.599
Ναι, του ψηλού ήταν.

Το είχα ακούσει, όταν είχε έρθει Κύπρο, στημένο ανάμεσα στα Magnepan και μάζευα το σαγόνι μου από το πάτωμα. Είχε καιρό που μου έλεγε να το πάρω, πήρε τα δύο Presonus, βλέπεις, οπότε αυτό του περίσσευε.

Αν φτιάχνεται σε λογικό κόστος, θα το φτιάξω. Αλλιώς, μια "πλάτη" (Hypex?), εάν συμφέρει. Εάν δεν συμφέρει, σκαμπό και βλέπουμε.

Reaction score
15.543
τι εγινε ρε Γιωργη, δεν εχει συνεχεια μετα του dirac ;
...μεγαλη παυση, κοντευει ναρθει το αλλο καλοκαιρι !!!

παραθυρο δεν εχεις εκει κατω να δωσεις μια στο σαπακι αυτο και το αλλο να παρεις κατι αλλο αξιολογο που να συνοδευει σωστα τις ηχειαρες σου....;

wizzy

Reaction score
21.599
τι εγινε ρε Γιωργη, δεν εχει συνεχεια μετα του dirac ;
...μεγαλη παυση, κοντευει ναρθει το αλλο καλοκαιρι !!!
Ρε Κώστα, ανέβασα τις μετρήσεις που έκανα με το Dirac, ρώτησα αν προτείνεται από κάποιον να κάνω κάτι και δεν πήρα απάντηση. Ε, κάποια στιγμή, θα ασχοληθώ ξανά, με τη βοήθεια επαγγελματία. Πότε θα έρθει αυτή η στιγμή, άγνωστο. Στο ενδιάμεσο, αν θέλει κάποιος να προτείνει κάτι, είμαι όλος αυτιά. :)
παραθυρο δεν εχεις εκει κατω να δωσεις μια στο σαπακι αυτο και το αλλο να παρεις κατι αλλο αξιολογο που να συνοδευει σωστα τις ηχειαρες σου....;
Με τον όρο "σαπάκι" αναφέρεσαι στα subwoofers που έχω ενσωματωμένα στο σύστημα; Κοίτα, όσο παίζουν, εκεί θα μείνουν. Δεν ξέρω εσύ με πόση ευκολία πετάς συσκευές που αγόρασες, στην περίπτωσή μου όμως, τα χρήματα που έδωσα για αυτά δεν μου τα χάρισε κάποιος για να πετάξω τα "σαπάκια" χωρίς δεύτερη σκέψη. Το ASW 750 μια χαρά ήταν όταν δούλευε - κάθε άλλο παρά "σαπάκι" ήταν. Αν το καταφέρω να δουλέψει ξανά, καλώς. Αν όχι, ε, ΟΚ, κάτι θα βρω να το κάνω.

Reaction score
15.543
ελεγα μηπως εκανες καποιες αλλαγες και ξεχασες να μας πεις...
....τα βρηκαν τελεια με το dirac γιαυτο δεν ειχε συνεχεια...

ναι εχεις δικιο, λ7 εχουν τα subακια...
...μολις σταματησουν να παιζουν τα αλλαζεις...

wizzy

Reaction score
21.599
ναι εχεις δικιο, λ7 εχουν τα subακια...
...μολις σταματησουν να παιζουν τα αλλαζεις...
Έχουσιν γνώση οι φύλακες.;)
ελεγα μηπως εκανες καποιες αλλαγες και ξεχασες να μας πεις...
Μια αλλαγή έγινε, δεν είναι ανακοινώσιμη ακόμα.:)
....τα βρηκαν τελεια με το dirac γιαυτο δεν ειχε συνεχεια..
Λες; Μακάρι!

wizzy

Reaction score
21.599
Μωρέ, τι μας λες...;

Τι είσαι εσύ;

View attachment 230083
Άφησα, που λέτε, το ASW750, στο επίσημο service της B&W, εδώ στη Λευκωσία. Μετά από 2-3 εβδομάδες και κάποιες επικοινωνίες με την B&W, ενημερώθηκα ότι η επισκευή του θα στοιχίσει €1.120 (!!!) - βασικά, πρέπει να αντικατασταθούν οι δύο ενισχυτές και τα δύο τροφοδοτικά που έχει μέσα του.

Αφού ξεπέρασα το αρχικό σοκ (μα, €1.120...!!! Σοβαρά, τώρα, κυρία B&W; Για μηχάνημα 10 και πλέον ετών...?), αποφάσισα ότι δεν θα το φτιάξω. Πέραν του να το κάνω τραπεζάκι/υποπόδιο/καυσόξυλα, υπάρχει άλλος τρόπος ενεργοποίησής του; Με μια πλάτη Hypex, ίσως; Εάν ναι, πόσα Watts; Έχετε κάποια άλλη ιδέα;

Σκεφτόμουν να έστηνα ένα σύστημα 2.1, με ενεργά ηχεία και το ASW750, για να το δωρίσω σε έναν πιτσιρικά φιλικής οικογένειας.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.749
καλά κρασιά πες τους.....είναι τρελοί οι τύποι

ήθελα να ξερα αυτά τα ανταλλακτικά που υποτίθεται έχουν στοκ για τέτοιες επισκευές....έχουν σκοπό να τα κρατήσουν ενθύμιο μιας άλλης εποχής?

wizzy

Reaction score
21.599
καλά κρασιά πες τους.....είναι τρελοί οι τύποι

ήθελα να ξερα αυτά τα ανταλλακτικά που υποτίθεται έχουν στοκ για τέτοιες επισκευές....έχουν σκοπό να τα κρατήσουν ενθύμιο μιας άλλης εποχής?
Άσε ρε φίλε... Εδώ, ο τεχνικός που με πήρε τηλέφωνο για να μου πει το κόστος επισκευής, με ρώτησε πρώτα εάν κάθομαι! :roflmao:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.726
Που να δεις πόσα θέλει η Paradigm για ένα 9" Passive radiator ενός subwoofer 12 ετών που είναι discontinued. Και έχει πάνω 2 x 9" passives.

daharis666

Moderator
Reaction score
79.749
Άσε ρε φίλε... Εδώ, ο τεχνικός που με πήρε τηλέφωνο για να μου πει το κόστος επισκευής, με ρώτησε πρώτα εάν κάθομαι! :roflmao:
τουλάχιστον το ένιωσε και ο ίδιος :biggrin:

κανένα μεταχειρισμένο δεν μπορεί να βρεθεί σε νορμάλ τιμή?

daharis666

Moderator
Reaction score
79.749
Που να δεις πόσα θέλει η Paradigm για ένα 9" Passive radiator ενός subwoofer 12 ετών που είναι discontinued. Και έχει πάνω 2 x 9" passives.
δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την πολιτική των εταιριών

wizzy

Reaction score
21.599
κανένα μεταχειρισμένο δεν μπορεί να βρεθεί σε νορμάλ τιμή?
Ρωτάς για μεταχειρισμένο υπό το σκεπτικό να ξηλώσω τα "εντόσθιά" του και να τα βάλω στο δικό μου; Δεν το σκέφτηκα και δεν έψαξα - είναι η αλήθεια - αλλά οι πιθανότητες να βρεθεί στην Κύπρο και σε λογική τιμή, είναι ελάχιστες έως μηδενικές. Μπορεί να μου έρθει πιο φθηνά η αγορά και τοποθέτηση "πλάτης".

Υπάρχει κι η σκέψη να στήσω το σύστημα που ανέφερα πιο πάνω με Presonus (2 ηχεία Eris E5 ή Eris E8 ΧΤ και το Eris Sub8 ή Τ10 ή το Τ8 - πρέπει να δω ξανά το χώρο/δωμάτιο του πιτσιρικά) και τέλος και να μην ασχοληθώ άλλο με το ASW750 (=καυσόξυλα).

Reaction score
23.673
βασικά, πρέπει να αντικατασταθούν οι δύο ενισχυτές και τα δύο τροφοδοτικά που έχει μέσα του.
2 ενισχυτές;
2 τροφοδοτικά;

θεωρητικά μπορείς να το οδηγήσεις με 2 fusion αλλά δεν βγαίνει φθηνότερο

το να πάρεις μτχ για να το ξεκοιλιάσεις δεν λέει κάτι.
ή σου αρέσει και το φτιάχνεις ή σου αρέσει και παίρνεις μτχ (πουλόντας το μεγάφωνο σαν ανταλλακτικό στο ebay πχ) ή παίρνεις κάτι άλλο (πουλόντας το μεγάφωνο )

wizzy

Reaction score
21.599
Αφού έχει ένα μεγάφωνο, γιατί έχει 2 ενισχυτές και 2 τροφοδοτικά;
To ASW750 είχε ισχύ 1000W κι από ότι μου είπαν, έχει δύο ενισχυτές 500W ο καθένας, οι οποίοι με κάποιο τρόπο "συνδέονται" κι αποδίδουν (απέδιδαν) τα 1000W. Το πρόβλημα είναι ότι με τον τρόπο που κατασκευάστηκε, εάν χαλάσει ο ένας (αυτό συνέβηκε στην περίπτωσή μου), πρέπει να αντικατασταθούν κι οι δύο, ως set, μαζί με τα τροφοδοτικά τους - δεν είναι δυνατή η επισκευή/αντικατάσταση του ενός ενισχυτή και του τροφοδοτικού του.
θεωρητικά μπορείς να το οδηγήσεις με 2 fusion αλλά δεν βγαίνει φθηνότερο
Είσαι σίγουρος; Δεν έχω εικόνα των τιμών των Fusion, για αυτό ρωτάω. Ο FA502, γεφυρωμένος, αποδίδει 1000W - μια χαρά για το συγκεκριμένο subwoofer. Ξέρεις πόσο στοιχίζει;

Επίσης, υπάρχει κι η επιλογή της EDGE SA-1 SUB AMP της ΧΤΖ.

ή σου αρέσει και το φτιάχνεις
Μου αρέσει αλλά δεν το φτιάχνω με τα χρήματα που θέλει η B&W. :)

Last edited:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.829
Members
38.243
Νεότερο μέλος
desmios2025